Cele mai bune generatoare de curent pentru casă

cele mai bune generatoare de curent pentru casa

Fie că locuința dvs. este predispusă la întreruperi de energie electrică din cauza vremii extreme sau din cauza unei utilități electrice ineficiente, cel mai bun generator de curent este o alegere excelentă pentru orice proprietar care dorește să fie protejat. Cu un generator de curent pentru casă, nu trebuie să alimentați cu combustibil în timpul situațiilor de urgență sau să folosiți prelungitoare lungi în miez de noapte sau pe ploaie torențială. În schimb, generatorul se va porni automat pentru a prelua imediat alimentarea cu energie a casei dvs.

Am cercetat cele mai bune generatoare de curent pentru casă din 2023 și le-am clasificat pe baza unui cost mediu, a garanției, a nivelului de zgomot și a altor factori pentru a vă ajuta să determinați cea mai bună opțiune pentru casa dvs.

Cele mai bune generatoare de curent pentru casă. Top 3 modele

Generator de curent WOLFSON GT-3500A

Cel mai bun generator de curent pe benzină

Wolfsonr GT-3500A este o alegere versatilă, fiabilă și durabilă pentru cei care au nevoie de energie de rezervă. Acesta furnizează o putere maximă de 3.2kW și dispune de un motor pe benzină de 4 timpi, cu o capacitate de 0.6 litri. Generatorul dispune de un stabilizator de tensiune AVR (Automatic Voltage Regulator) care asigură o tensiune constantă și fiabilă, sistem de protecție împotriva suprasarcinii și un senzor de nivel de ulei care avertizează când uleiul motorului este prea scăzut. Acesta are, de asemenea, o autonomie de 12 ore și vine cu 2 uleiuri de motor de 0.6 litri. Acest generator poate fi folosit cu succes pentru a alimenta aparate electrice și electrocasnice în cazul în care alimentarea cu energie electrică este întreruptă. Wolfsonr GT-3500A este, fără îndoială, cel mai bun generator de curent disponibil pe piață raportat la preț/performanță.

Generator curent Könner & Söhnen KS 3000G

Cel mai bun generator de curent GPL

Generatorul Curent Konner & Sohnen KS-3000G este o soluție ideală pentru alimentarea cu energie electrică a locuinței, biroului sau a întregii ferme. Acesta dispune de o putere de 3.0 kW, generată de un motor GPL sau benzină cu 4 cilindri, ce are un regim de lucru continuu de până la 15 ore. Regulatorul AVR cu Easy Start garantează tensiunea optimă a ieșirii, iar protecția nivelului scăzut de ulei și a suprasarcinii va preveni suprasolicitarea și arderile. Generatorul este dotat cu un afișaj LED, prize de 2x16A și 1x12V DC, astfel încât să puteți alimenta aparatele și dispozitivele din locuință. Acesta poate fi folosit și pentru a alimenta echipamente medicale sau electrocasnice.

Generator electric monofazat pe benzina Micul Fermier, 900W

Cel mai mic generator de curent

Generatorul electric monofazat pe benzina Micul Fermier GF-1328 oferă o putere maximă de 900W. Acest generator se poate folosi pentru alimentarea aparatelor electrice mici, precum laptopurile, televizoarele, radiourile, etc. Este prevăzut cu un motor pe benzina puternic, care oferă o putere maximă de 900W și una continuă de 800W, oferind un nivel ridicat de performanță și fiabilitate. Generatorul este prevăzut cu un sistem de pornire ușoară, care asigură o pornire rapidă și sigură, iar acesta nu necesită schimbarea uleiului. Designul compact și funcțional face ca acest generator să fie ușor de transportat și de utilizat, precum și de întreținut. Acest generator este echipat cu un panou de control cu afișaj LCD, care afișează informații precum tensiunea de ieșire sau nivelul de combustibil. Acest generator este ideală pentru cei care caută un generator de putere mică, fiabil și ușor de utilizat.

Cum funcționează generatorul de curent

Generatoarele constau din două componente principale: un motor și un alternator. Motorul rotește alternatorul, producând curent alternativ (AC) care trece printr-un regulator de tensiune pentru a furniza 120 sau 240 de volți, după cum este necesar. Puterea de curent alternativ este cea care este distribuită și utilizată în casele noastre, astfel încât aproape orice lucru pe care îl putem conecta acasă poate fi alimentat de un generator.

Cum alegi cel mai bun generator de curent pentru casă

Puterea generatorului

Este important să știți fără ce dispozitive și aparate electrice nu puteți trăi în cazul unei pene de curent, atunci când vine vorba de alegerea celui mai bun generator portabil pentru dumneavoastră. „Ceea ce doriți să alimentați cu energie cu ajutorul unității vă restrânge la o dimensiune minimă”, spune Williams.

Cele mai bune generatoare de curent vin cu puteri de pornire de la 2.000w la 14.000w sau mai mult. „Gândiți-vă la ce obiecte veți dori să funcționeze în cazul unei pene de curent și luați un generator portabil cu suficienți wați pentru a găzdui acele aparate”, spune Williams.

Pentru a calcula câți wați veți avea nevoie să aibă generatorul portabil, faceți o listă cu toate aparatele importante pe care doriți să le alimenteze și notați-le wații de funcționare. De exemplu, un frigider poate avea 600 de wați, o unitate de aer condiționat ar putea avea o putere de 3.000 de wați, iar toate articolele de calculator împreună ar putea avea în jur de 300 de wați. Acest lucru înseamnă că, pentru a alimenta toate aceste elemente, precum și luminile (aproximativ 100 de wați), veți avea nevoie de un generator portabil cu minimum 4.000 de wați de funcționare.

De câtă putere ai nevoie?

Generatorul de curent folosit pentru a alimenta un laptop într-o noapte furtunoasă nu va fi ideal pentru a menține în funcțiune toate aparatele electrocasnice importante în timpul unei pene de curent de mai multe zile. Priviți cu atenție specificațiile și descrierile produselor. Majoritatea generatoarelor portabile pe benzină produc între 200 și 7.500 de wați.

Cum știți de câți wați aveți nevoie? Înmulțiți tensiunea (220V) cu amperajul produsului (care se găsește de obicei pe spatele aparatului sau pe o etichetă). Rezultatul este puterea necesară. De exemplu, un frigider care utilizează 6 amperi va avea nevoie de 720 de wați pentru a funcționa fără probleme. Veți avea nevoie de un generator care poate oferi cel puțin această putere dacă doriți ca frigiderul să rămână rece.

Un generator pe benzină va lista două numere de putere: wați de pornire și wați de funcționare. Unele aparate au nevoie de un impuls mare de putere pentru a porni și a funcționa; acesta este numărul de wați de pornire. Dar aparatul nu va avea nevoie de o putere la fel de mare pentru a continua să funcționeze; acesta este numărul de wați de funcționare.

Pentru a calcula de câtă putere veți avea nevoie, faceți o listă cu aparatele pe care doriți să le mențineți în funcțiune și includeți wații de funcționare și wații de pornire ca două numere separate. Adunați toți wații de funcționare. Găsiți cea mai mare putere de pornire și adăugați acest număr la puterea totală de funcționare. Acest lucru vă oferă o idee aproximativă despre câtă putere este necesară.

Zgomot și mărime

Generatoarele de curent pot cântări între 20 și 200 de kilograme. Generatoarele portabile ușoare tind să fie puțin mai zgomotoase, deoarece nu au aceeași izolație sau căptușeală ca mașinile mai silențioase, care sunt de obicei mai grele.

Deoarece multe generatoare portabile pot fi mașini destul de grele, asigurați-vă că generatorul pentru care optați are roți, astfel încât să îl puteți deplasa mai ușor. Este posibil să aveți nevoie de puțin ajutor pentru a-l introduce și scoate din portbagajul mașinii, totuși.

Generatoarele portabile au, de obicei, valori cuprinse între 50 și 80 de decibeli. Zgomotul unui generator portabil ar putea fi o problemă. Majoritatea generatoarelor sunt destul de zgomotoase – chiar și cele care pretind că sunt silențioase nu sunt cu adevărat silențioase.

Pentru a locui în rulote sau pentru a fi folosit în camping, poate doriți să optați pentru un model mai silențios. Pentru situații de urgență și furtuni, probabil că nu veți fi singura casă din cartier cu un generator puternic, așa că zgomotul nu ar trebui să fie o problemă prea mare dacă vă faceți griji cu privire la perturbarea vecinilor.

Tipul de combustibil

Cele mai multe generatoare de curent sunt alimentate cu benzină, care este cel mai frecvent disponibil combustibil. Cu toate acestea, atunci când se utilizează generatoare pentru alimentarea de urgență, utilizarea lor puțin frecventă prezintă unele probleme care trebuie luate în considerare. Prima este că, atunci când se produc furtuni mari, catastrofale, iar întreruperile de curent se întind pe parcursul mai multor zile, stațiile de benzină locale pot avea probleme în a satisface cererea și pot exista cozi lungi. A doua problemă este legată de utilizarea puțin frecventă a generatoarelor de rezervă, care pot sta luni sau ani între două utilizări.

Benzina care stă într-un carburator se evaporă încet în timp, lăsând depozite gumoase care pot bloca trecerea combustibilului și pot face dificilă sau imposibilă pornirea fără întreținere. Acest lucru poate fi evitat închizând robinetul de combustibil și lăsând generatorul să funcționeze până când se blochează, consumând combustibilul rămas în carburator. În timp, benzina se poate oxida sau se poate „stinge”, pierzându-și combustibilitatea. De asemenea, poate absorbi apă, care poate coroda apoi rezervoarele de combustibil și alte componente metalice din sistemul de alimentare. Pornirea regulată a unui generator, precum și tratarea combustibilului cu un stabilizator, pot ajuta la combaterea acestor probleme.

Generatoarele cu combustibil dual pot funcționa cu benzină sau cu gaz petrolier lichefiat (GPL), cunoscut în mod obișnuit sub numele de propan. Trecerea de la un combustibil la altul este simplă și nu veți fi legat de disponibilitatea unui singur tip de combustibil. Există totuși un avantaj mai mare pentru propan: este foarte stabil atunci când este depozitat pentru perioade lungi de timp. Nu se va strica și nu va guma carburatoarele din cauza șederii. În plus, unele locuințe care folosesc propanul în alte scopuri pot avea deja rezervoare mari de depozitare în incintă, renunțând astfel la necesitatea de a face drumuri repetate pentru combustibil. Singurul dezavantaj al propanului este că are mai puține BTU (unități termice britanice, o măsură a energiei) decât aceeași cantitate de benzină. Astfel, un generator care funcționează cu propan va avea o putere de pornire și de funcționare ușor redusă, dar va funcționa și puțin mai silențios decât cele care funcționează cu benzină.

Există, de asemenea, kituri disponibile pentru a converti multe generatoare populare pentru a funcționa cu propan. Unele kituri permit, de asemenea, utilizarea gazului natural. Acestea variază în funcție de preț, în funcție de aplicație, dar încep de la aproximativ 200 de lei.

Tipuri de generatoare de curent pentru casă

Generatoare standard

Aceste generatoare de curent sunt utilizate pentru a furniza energie electrică temporară atunci când și unde este nevoie. Portabil este un termen relativ; unele sunt mai portabile decât altele. În timp ce cele mai mici modele pot fi ridicate și transportate, majoritatea au roți și un mâner pentru a facilita transportul. Cu toate acestea, pentru a le ridica pentru a le încărca sau muta poate fi nevoie de două persoane. Aparatele electrocasnice, uneltele electrice sau alte dispozitive pot fi conectate direct la prizele standard de pe panoul frontal al generatorului. În plus, multe modele au o priză cu blocare prin răsucire care poate furniza până la 240 de volți și poate fi utilizată pentru a alimenta circuitele dintr-o casă prin intermediul unui comutator de transfer manual.

Cu invertor

Deși generatoarele de tip invertor sunt, ca și generatoarele de curent standard, de obicei portabile, le grupăm separat deoarece sunt semnificativ și tehnic diferite în ceea ce privește modul în care funcționează. La fel ca majoritatea generatoarelor, generatoarele cu invertor furnizează 120/240 volți de curent alternativ. Ele generează curent alternativ la fel ca celelalte, dar acesta este apoi convertit în curent continuu (DC) și apoi inversat înapoi în curent alternativ. Conversia și inversarea sunt controlate de circuite care acționează ca un filtru, aplatizând supratensiunile și curățând unda sinusoidală (sau unda oscilantă) a curentului electric. Generatoarele tipice au diferite grade de distorsiune a undei sinusoidale a curentului alternativ. De obicei, acest lucru nu reprezintă o problemă pentru majoritatea dispozitivelor electrice – excepție făcând electronicele sensibile, cum ar fi tabletele, laptopurile, televizoarele și alte dispozitive inteligente, care pot fi deteriorate de distorsiunea sau supratensiunile curentului. Aceste dispozitive vor rezista mai mult timp cu energie „curată” și tensiune constantă. Din cauza complicației suplimentare, generatoarele cu invertor pot fi semnificativ mai scumpe.

Generatoare Standby

Generatoarele de rezervă sunt instalate și conectate permanent la o casă. Acestea pot alimenta anumite circuite critice selectate în timpul unei pene de curent sau pot furniza energie pentru întreaga casă. Generatoarele de rezervă au sisteme care monitorizează energia furnizată de o companie de utilități și pornesc automat în cazul unei întreruperi. Deoarece nu sunt portabile sau ușor de mutat, nu am inclus niciunul aici.

Cum am testat cele mai bune generatoare de curent

Pentru a selecta cele mai bune generatoare de curent, am cercetat caracteristicile populare, am analizat recenziile consumatorilor și am discutat cu inginerii de produs. Nu am testat modelele de rezervă, dar le recomandăm pe baza experienței noastre în utilizarea și analizarea altor generatoare similare, a cercetărilor pe piață și a consultării recenziilor pe care clienții le-au lăsat pe site-urile comercianților. Acestea au un preț, un design sau caracteristici convingătoare care ar putea satisface nevoile dumneavoastră.

Testarea modelelor portabile și cu invertor s-a bazat pe experiența noastră în utilizarea generatoarelor pentru alimentarea de rezervă cu și fără comutatoare de transfer, pe șantierele de construcții pentru a face să funcționeze uneltele și echipamentele electrice, precum și pentru a face să funcționeze sistemele de sunet și de iluminat la evenimente în aer liber. Am folosit un osciloscop pentru a observa unda sinusoidală a curentului alternativ generat de aceste mașini și o clemă de măsură pentru a verifica tensiunea de ieșire. Printre exemplele de dispozitive pe care le-am folosit cu sarcini mari de pornire și funcționare se numără un aparat de aer condiționat mare și un ferăstrău de masă portabil. Am evaluat aceste generatoare de curent pe baza ușurinței de pornire, a răspunsului energetic, a nivelului de zgomot, a valorii, a siguranței și a fiabilității pentru a selecta cele mai performante. În plus, am inclus trei modele testate care au prețuri convingătoare, design sau alte caracteristici care ar putea satisface nevoile dumneavoastră.

Concluzie

Atunci când vine vorba de alegerea celui mai bun generator de curent, trebuie să luați în considerare puterea, zgomotul, mărimea și tipul de combustibil, precum și tipul de generator (standard, cu invertor sau de rezervă). Prin cunoașterea tuturor acestor aspecte, puteți alege cel mai bun generator de curent pentru nevoile dvs.

Întrebări frecvente generatoare de curent

Care este cel mai bun generator de curent?

Cel mai bun generator pe care să îl cumpărați pentru uz casnic depinde de multe variabile, cel mai important fiind necesarul de energie electrică al casei dvs. și al celor mai importante aparate, cum ar fi: frigidere, aparate de aer condiționat, pompe pentru puțuri sau puțuri, dispozitive medicale, încălzitoare electrice de apă și încălzitoare portabile.

Merită achiziționat un generator de curent?

Da, generatoarele de curent pentru casă merită banii. În timpul unei situații de urgență, accesul la energie electrică fiabilă poate fi o chestiune de viață și de moarte. A putea porni căldura iarna și aerul condiționat vara este esențial, în special pentru persoanele în vârstă. Având în vedere că dezastrele naturale devin din ce în ce mai frecvente, echiparea casei dvs. cu un generator de rezervă nu este doar o idee bună, ci și o necesitate. Acestea fiind spuse, cât de mult doriți să cheltuiți pe generator depinde de dumneavoastră. Indiferent cât de mult cheltuiți, dacă generatorul urmează să fie folosit în timpul unui dezastru, trebuie să aveți pregătită o rezervă de combustibil.

Cât poate să funcționeze un generator pe benzină?

Generatoarele portabile pot funcționa între 6 și 12 ore cu un singur rezervor. Timpul de funcționare depinde de fiecare generator și de cât de mare este rezervorul de combustibil care variază de la un model la altul.

surse: https://www.consumerreports.org/generators/how-to-choose-the-right-size-generator-a4942266454/

https://www.bobvila.com/articles/types-of-generators/

https://www.popularmechanics.com/home/tools/a39528638/best-portable-generators/

pint.ro asigurare rca si casco ieftina

Lasă un răspuns