Instalarea unui sistem de energie solară poate fi o sarcină descurajantă, în special pentru un client care trebuie să ia multe decizii, cum ar fi alegerea celor mai bune panouri fotovoltaice, estimarea consumului de energie, alegerea între un sistem de energie solară off grid și un sistem solar on grid și multe altele.
Clădirile comerciale și industriale care alimentează rețeaua de energie electrică la tarife mai mari de la utilitățile de energie electrică cântăresc acum opțiunile de energie regenerabilă pentru a compensa costul. Cu toate acestea, o dilemă comună este dacă să vă conectați la un sistem de energie solară off grid sau on grid. Înainte de a face alegerea, iată o privire asupra diferenței dintre cele două sisteme și ce înseamnă fiecare.
Diferența dintre off și on grid
Diferența dintre un sistem solar on grid și off grid este destul de simplă. După cum sugerează și numele, un sistem solar off grid nu este conectat la rețea, în timp ce un sistem solar on grid este conectat la rețeaua de utilități. Alegerea de către un client a unui anumit sistem de rețea influențează echipamentele necesare pentru instalare, metoda de instalare, precum și facturile de energie.
Ce înseamnă on grid?
Sistemul on grid înseamnă că sistemul de energie solară este conectat la rețeaua electrică a utilității. Excesul de putere generat este trimis la rețeaua de utilități și consumatorul este compensat pentru aceasta. În mod similar, atunci când sistemul produce subproducție, consumatorul poate extrage energie electrică din rețea și poate plăti pentru unitățile utilizate. A fi legat de o rețea este benefic, deoarece consumatorul nu trebuie să cumpere o baterie de rezervă costisitoare pentru a stoca excesul de energie. Acest lucru face sistemele on grid mai populare în spațiile rezidențiale. Companiile folosesc, de asemenea, sistemul pentru a-și îndeplini cerințele zilnice și pentru a obține venituri din surplusul de energie generat. Cu toate acestea, fiind conectat la rețea, consumatorul poate fi nevoit să se confrunte cu întreruperi de curent. Un consumator poate folosi contorizarea netă pentru sistemele în rețea.

Advantaje sisteme solare on grid
- Sistemele solare în rețea sunt incredibil de rentabile și ușor de instalat.
- Prin echilibrarea facturilor de energie electrică în doar 3-8 ani, puteți recupera costul cheltuielilor.
- Utilizatorii rezidențiali pot obține un venit pasiv pentru surplusul de energie generat de sistem.
Kituri sisteme solare ONGRID
-
Kit fotovoltaic monofazat ONGRID 10KW28,380.00 lei
-
Kit fotovoltaic monofazat ONGRID 7KW23,220.00 lei
-
Kit fotovoltaic monofazat ONGRID 5KW16,780.00 lei
-
Kit fotovoltaic monofazat ONGRID 3KW12,100.00 lei
Ce înseamnă off grid?
Rețeaua off grid înseamnă că sistemul funcționează independent și consumatorul nu este conectat la sistemul de alimentare al niciunei utilități. Acest sistem folosește baterii pentru a stoca energia solară generată.
Deși sistemele off grid sunt autonome, ele implică cheltuieli mai mari, deoarece consumatorul trebuie să cumpere un pachet de baterii, panouri solare fotovoltaice, cutie de rețea, invertor, controler de încărcare, structura de montare și echilibrul sistemelor. Panourile generează și stochează energie în timpul zilei și o folosesc noaptea. Sistemul este ideal pentru locurile care suferă întreruperi frecvente de curent. În zonele rurale și îndepărtate, sistemele solare în afara rețelei pot facilita generarea de energie electrică independentă și durabilă.


Advantaje sisteme solare off grid
- Un astfel de sistem solar off-grid poate funcționa independent și nu se poate baza pe rețea.
- Acestea generează suficientă energie electrică care poate fi colectată și utilizată pe timp de noapte.
- Acestea sunt potrivite pentru zonele îndepărtate care nu au acces la rețea.
- Opririle și defecțiunile de infrastructură nu vor afecta sursa de alimentare.
Kituri sisteme solare OFFGRID
Sisteme hibride de energie solară
Un sistem hibrid de energie solară este un sistem care este conectat la rețea, dar care are și o baterie pentru a stoca energia electrică neutilizată. Sistemele hibride, deși sunt mai scumpe din cauza costului suplimentar al bateriilor, permit proprietarilor lor să mențină lumina aprinsă atunci când rețeaua se întrerupe și pot contribui chiar la reducerea taxelor de cerere pentru întreprinderi.
Sistemele solare conectate la rețea pot fi conectate la baterii în două moduri: Cuplaj DC și Cuplaj AC.
Deși există diferențe distincte între sistemele solare off grid și on grid, cea mai bună variantă pentru dumneavoastră depinde de situația dumneavoastră. Sistemele off grid permit o libertate totală față de utilități, dar sunt adesea mai scumpe. Sistemele on grid vin cu economii semnificative de energie electrică și cu dependența de rețea, astfel încât nu va trebui să vă faceți niciodată griji că nu veți avea energia electrică necesară pentru a vă alimenta casa sau afacerea.
Concluzie: Ce să aleg dintre off grid și on grid?
Alegerea în rețea sau în afara rețelei depinde de ceea ce funcționează cel mai bine pentru mediul specific și circumstanțele personale ale clientului. Deci, înainte de a lua această decizie importantă cu privire la ce sistem să prioritizeze, ar dori să analizăm în special configurația locală și parametrii care sunt susceptibili de a afecta situațiile. Un client urban care locuiește într-o zonă unde rețeaua este disponibilă ar găsi cel mai probabil un sistem on grid mai convenabil, în timp ce în zonele rurale unde rețeaua este absentă, soluția solară off grid ar fi cea mai recomandată, cu condiția ca clientul să-și permită aceasta.
surse: https://www.paradisesolarenergy.com/blog/difference-between-off-grid-and-on-grid-solar-energy