Off grid sau On grid? Ce sistem solar sa alegem

Off grid sau On grid? Ce sistem solar sa alegem post thumbnail image

Clădirile comerciale și industriale care alimentează rețeaua de energie electrică la tarife mai mari de la utilitățile de energie electrică cântăresc acum opțiunile de energie regenerabilă pentru a compensa costul. Cu toate acestea, o dilemă comună este dacă să vă conectați la un sistem de energie solară off grid sau on grid. Înainte de a face alegerea, iată o privire asupra diferenței dintre cele două sisteme.

Sistemul solar On grid

Sistemul on-grid este cel în care sistemul de energie solară este conectat la rețeaua electrică a utilității. Excesul de putere generat este trimis la rețeaua de utilități și consumatorul este compensat pentru aceasta. În mod similar, atunci când sistemul produce subproducție, consumatorul poate extrage energie electrică din rețea și poate plăti pentru unitățile utilizate. A fi legat de o rețea este benefic, deoarece consumatorul nu trebuie să cumpere o baterie de rezervă costisitoare pentru a stoca excesul de energie. Acest lucru face sistemele on-grid mai populare în spațiile rezidențiale. Companiile folosesc, de asemenea, sistemul pentru a-și îndeplini cerințele zilnice și pentru a obține venituri din surplusul de energie generat. Cu toate acestea, fiind conectat la rețea, consumatorul poate fi nevoit să se confrunte cu întreruperi de curent. Un consumator poate folosi contorizarea netă pentru sistemele în rețea.

Advantaje sisteme solare On grid

  • Sistemele solare în rețea sunt incredibil de rentabile și ușor de instalat.
  • Prin echilibrarea facturilor de energie electrică în doar 3-8 ani, puteți recupera costul cheltuielilor.
  • Utilizatorii rezidențiali pot obține un venit pasiv pentru surplusul de energie generat de sistem.

Kituri sisteme solare ONGRID

Sistemul solar Off grid

Sistemul on-grid este cel în care sistemul de energie solară este conectat la rețeaua electrică a utilității. Excesul de putere generat este trimis la rețeaua de utilități și consumatorul este compensat pentru aceasta. În mod similar, atunci când sistemul produce subproducție, consumatorul poate extrage energie electrică din rețea și poate plăti pentru unitățile utilizate. A fi legat de o rețea este benefic, deoarece consumatorul nu trebuie să cumpere o baterie de rezervă costisitoare pentru a stoca excesul de energie. Acest lucru face sistemele on-grid mai populare în spațiile rezidențiale. A fi în afara rețelei înseamnă că sistemul funcționează independent și consumatorul nu este conectat la sistemul de alimentare al niciunei utilități. Acest sistem folosește baterii pentru a stoca energia solară generată.

Deși sistemele off-grid sunt autonome, ele implică cheltuieli mai mari, deoarece consumatorul trebuie să cumpere un pachet de baterii, panouri solare, cutie de rețea, invertor, controler de încărcare, structura de montare și echilibrul sistemelor. Panourile generează și stochează energie în timpul zilei și o folosesc noaptea. Sistemul este ideal pentru locurile care suferă întreruperi frecvente de curent. În zonele rurale și îndepărtate, sistemele solare în afara rețelei pot facilita generarea de energie electrică independentă și durabilă.

Advantaje sisteme solare Off grid

  • Un astfel de sistem solar off-grid poate funcționa independent și nu se poate baza pe rețea.
  • Acestea generează suficientă energie electrică care poate fi colectată și utilizată pe timp de noapte.
  • Acestea sunt potrivite pentru zonele îndepărtate care nu au acces la rețea.
  • Opririle și defecțiunile de infrastructură nu vor afecta sursa de alimentare.

Kituri sisteme solare OFFGRID

Concluzie: Ce sistem solar sa aleg

Alegerea în rețea sau în afara rețelei depinde de ceea ce funcționează cel mai bine pentru mediul specific și circumstanțele personale ale clientului. Deci, înainte de a lua această decizie importantă cu privire la ce sistem să prioritizeze, ar dori să analizăm în special configurația locală și parametrii care sunt susceptibili de a afecta situațiile. Un client urban care locuiește într-o zonă unde rețeaua este disponibilă ar găsi cel mai probabil un sistem solar în rețea mai convenabil, în timp ce în zonele rurale unde rețeaua este absentă, soluția solară off-grid ar fi cea mai recomandată, cu condiția ca clientul să-și permită aceasta.

5 2 voturi
Rating Articol
biciclop.eu
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile