Sips.ro

Colectoare solare

Afișez 1 - 25 din 55 de rezultate

Produse pe pagină

Ce este un colector/panou solar?

Sistemele solare de încălzire a apei sau sistemele solare termice utilizează energia solară pentru a încălzi apa și a o stoca într-un boiler sau într-un rezervor de apă caldă. Deoarece cantitatea de energie solară disponibilă variază de-a lungul anului, un sistem solar de încălzire a apei nu va furniza 100% din apa caldă necesară pe tot parcursul anului. În mod normal, pentru a compensa diferența se utilizează un boiler convențional sau un încălzitor cu imersie.

De asemenea, pot fi amenajate rețele solare mai mari de încălzire a apei calde pentru a contribui la încălzirea locuinței dumneavoastră. Cu toate acestea, cantitatea de căldură furnizată este, în general, foarte mică (mai puțin de 10% din necesarul de încălzire a locuinței), astfel încât, de obicei, nu se consideră că merită.

Cele mai multe sisteme solare de apă caldă sunt concepute doar pentru a furniza apa caldă pe care o folosiți pentru baie, duș și robinete calde.

Cum funcționează sistemele solare de încălzire a apei calde?

Sistemele solare de încălzire a apei utilizează panouri sau tuburi, numite colectoare solare, pentru a colecta energia solară. Colectorii solari convertesc porțiunea infraroșie a luminii vizibile în căldură. Acestea sunt umplute cu un amestec de apă și glicol. Acest fluid este pompat în jurul unui circuit, care trece prin cilindrul de apă caldă.

Ce inseamna panou solar presurizat?

Panourile solare sub presiune sau plăcile plate constau din tuburi fără circulație a apei în interior, dar conducte de căldură din cupru pentru a menține sistemul în funcțiune în cazul în care unul dintre tuburi se rupe. Desigur, performanța sistemului va fi mult mai mică în acest caz.

După cum sugerează și numele tipului de panou, acest tip de produs este sub presiune la nivelul rezervorului. Unele panouri presurizate funcționează fără energie sau gaz, dar altele necesită comenzi electronice pentru a porni sau opri apa rece atunci când este necesar. Panourile solare absorb lumina solară, încălzind astfel agentul termic. Mediul termic transferă apoi căldura către serpentinele cazanului, unde este furnizată apei. Toate aceste circuite pentru panou sunt susținute de pompa de circulație și de controler.

Acest panou poate funcționa sub presiunea rețelei de apă și poate fi instalat oriunde, pe acoperișuri sau chiar terase, pentru producerea de apă caldă menajeră. De asemenea, datorita cazanului izolat, pot fi folosite si iarna cand temperatura este mult mai rece.

Ce este un panou solar nepresurizat?

Sunt considerate cele mai simple și mai eficiente sisteme de producere a apei calde menajere, de obicei sunt instalate pe acoperișul unei case, colectează căldura solară și o transferă, încălzind apa după principiul termosifonului. Radiația solară captată de tuburile vidate este transformată în energie termică, care încălzește apa care intră în tuburi. Pe măsură ce apa se încălzește, densitatea acesteia scade, astfel că apa fierbinte din tuburi se va ridica în cazan și va fi înlocuită cu o cantitate egală de apă rece. Acest ciclu natural va continua și apa din cazan va fi încălzită. Presiunea apei calde care iese din cazan este proporțională cu înălțimea de instalare a panoului solar.

Vrei să cumperi colectoare solare? La sips.ro găsești cele mai bune prețuri! Profită acum! Plată în rate sau integrală! Garanție produse!