Sips.ro

Monitoare Gaming

Afișez 1 - 25 din 151 de rezultate

Produse pe pagină

Cum să alegi cel mai bun monitor de gaming?

Stabiliți scopul principal al monitorului dumneavoastră: jocuri, utilizare profesională sau generală. În general, jucătorii ar trebui să acorde prioritate ratelor de reîmprospătare rapide și timpilor de răspuns mici, profesioniștii ar trebui să acorde prioritate acurateței culorilor, iar utilizatorii de uz general au nevoi mai puțin specifice, dar vor opta adesea pentru un monitor cu un panou VA cu contrast ridicat.

Cu cât rezoluția este mai mare, cu atât imaginea este mai bună. Rezoluția unui monitor vă spune câți pixeli are un monitor în format lățime x înălțime. 1920 x 1080 (cunoscut și sub numele de 1080p, Full HD (FHD) și HD) este minimul de care aveți nevoie. Dar veți obține imagini mai clare cu QHD și chiar mai clare cu 4K.

Dimensiunea contează și ea. Densitatea de pixeli are un impact mare asupra calității monitorului, iar punctul nostru ideal este de 109 pixeli pe inch (ppi). Un monitor mai mare va avea o densitate scăzută a pixelilor dacă are o rezoluție mai mică. Pentru vizualizarea de la distanțe tipice de birou, 32 de inci este suficient de „mare”. Nu este greu să găsești un monitor de 32 de inci pentru jocuri sau pentru uz general cu rezoluție 4K la mai puțin de 1.000 de dolari.

Ratele de reîmprospătare: mai mare este mai bine. Aceasta vă spune de câte ori monitorul dvs. se actualizează cu informații noi pe secundă și se măsoară în hertzi (Hz). Un număr mai mare este egal cu imagini mai bune, mai fluide și mai puțin întrerupte. Rata de reîmprospătare este deosebit de importantă pentru gameri, care vor dori un monitor cu cel puțin 75 Hz (majoritatea monitoarelor concepute pentru jocuri oferă cel puțin 120 Hz), combinat cu cel mai mic timp de răspuns pe care îl puteți găsi. Dacă nu vă jucați, o rată de reîmprospătare de 60 Hz este suficientă.

Timpii de răspuns: Mai scurt este mai bine, dar nu este o prioritate mare decât dacă nu vă ocupați de jocuri. Timpul de răspuns vă spune cât timp îi ia unui monitor pentru a schimba pixelii individuali de la negru la alb sau, dacă este vorba de timpul de răspuns GTG, de la o nuanță de gri la alta. Un timp de răspuns mai lung poate însemna neclaritate de mișcare atunci când jucați sau vizionați videoclipuri rapide. Pentru monitoarele de jocuri, cel mai mare timp de răspuns pe care îl veți vedea probabil este de 5 ms, în timp ce cele mai rapide monitoare de jocuri pot avea un timp de răspuns de 0,5 ms.

Tehnologia panoului: Pentru calitatea imaginii, TN < IPS < VA. Monitoarele TN sunt cele mai rapide, dar și cele mai ieftine, din cauza calității mai slabe a imaginii atunci când sunt privite dintr-un unghi lateral. Monitoarele IPS au timpi de răspuns ușor mai rapizi și arată culorile mai bine decât panourile VA, dar monitoarele VA au cel mai bun contrast dintre toate cele trei tipuri de panouri. Pentru mai multe informații despre diferența dintre tipurile de panouri, consultați secțiunea dedicată de mai jos.

Luați în considerare un monitor curbat. Se presupune că monitoarele curbate vă fac experiența mai imersivă cu un câmp vizual mare și se spune că sunt mai puțin obositoare pentru ochi. Cu toate acestea, ele pot fi predispuse la strălucire atunci când le vizualizați din anumite unghiuri (sursele de lumină provin din diferite unghiuri în loc de unul singur). Monitoarele curbate eficiente sunt, de obicei, ultrawide și de cel puțin 30 de inci, ceea ce indică în ambele cazuri costuri mai mari.

Vrei să cumperi monitoare gaming? La sips.ro găsești cele mai bune prețuri! Profită acum! Plată în rate sau integrală! Garanție produse!