Sips.ro

Placi video gaming

Afișez 1 - 25 din 115 rezultate

Produse pe pagină

Cum să alegi cea mai bună placă video pentru jocuri?

Cumpărați o placă cu cel puțin 6 GB, de preferință 8 GB sau mai mult pentru jocuri la 1080p. Veți avea nevoie de mai multă memorie dacă vă jucați cu toate setările la maxim sau dacă instalați pachete de texturi de înaltă rezoluție. Iar dacă vă jucați la rezoluții foarte mari, cum ar fi 4K, mai mult de 8GB este ideal.

Form factor:

Trebuie să vă asigurați că aveți loc în carcasă pentru placa video. Uitați-vă la lungime, înălțime și grosime. Plăcile grafice pot veni în variante cu jumătate de înălțime (slim), cu un singur slot, cu două sloturi și chiar cu trei sloturi (sau mai multe). Cele mai multe plăci axate pe jocuri vor fi de înălțime completă și vor ocupa două sau mai multe sloturi de expansiune, iar plăcile de generație actuală sunt mai groase și mai mari decât multe modele de generație anterioară. Chiar dacă o placă video ocupă tehnic doar două sloturi în carcasa, dacă are un radiator mare și un ventilator mare, poate bloca un slot adiacent. Dacă aveți o placă de bază Mini-ITX mică, căutați o placă „mini”, care are în general o lungime de 205 mm (8 inci) sau mai puțin. Cu toate acestea, unele plăci care poartă această denumire sunt mai lungi, așa că verificați specificațiile.

Conectori:

Toate plăcile de jocuri serioase consumă mai mult decât maximul standard de 75 W pe care îl oferă slotul PCIe x16. Aceste plăci necesită conectarea unor conectori de alimentare PCIe suplimentari, care sunt disponibili în varietăți cu 6 și 8 pini. Cardurile Nvidia din seria RTX 30 vin cu conectori cu 12 pini, dar cardurile includ și adaptoare de la 8 pini la 12 pini. Unele plăci au unul dintre acești conectori, altele doi sau chiar trei, iar porturile cu 6 și 8 pini pot exista pe aceeași placă. Dacă sursa de alimentare nu are conectorii suplimentari de care aveți nevoie, veți dori să faceți un upgrade – adaptoarele care iau energie de la câțiva conectori SATA sau Molex nu sunt recomandate ca soluții pe termen lung.

Porturi:

Unele monitoare au HDMI, altele folosesc DisplayPort, iar unele unități mai vechi au doar DVI. Câteva monitoare suportă, de asemenea, semnale DisplayPort de rutare USB Type-C, dar acestea sunt relativ rare deocamdată. Asigurați-vă că placa pe care intenționați să o cumpărați are conectorii de care aveți nevoie pentru monitorul dumneavoastră, astfel încât să nu trebuiască să cumpărați un adaptor – sau, eventual, un nou monitor.

TDP:

Puterea de proiectare termică sau TDP este o măsură a disipării căldurii, dar vă oferă și o estimare a numărului de wați de care veți avea nevoie pentru a face să funcționeze placa dvs. la setările standard. (Atât AMD, cât și Nvidia par să treacă la TBP, Typical Board Power, care înseamnă puterea întregii plăci. Asta este ceea ce majoritatea dintre noi se așteaptă oricum când vorbim despre puterea grafică). Dacă utilizați o sursă de alimentare de 400 de wați (PSU) cu un procesor overclockat de 95 de wați și doriți să adăugați o placă cu un TDP de 250 de wați, aproape sigur veți avea nevoie de o actualizare a sursei. În general, o unitate de alimentare de 600 W era suficientă pentru multe dintre plăcile video din generația anterioară. Dar dacă optați pentru o RTX 3080/RX 6800 XT sau mai mult, cel mai bine este să alegeți o sursă de alimentare cu o putere mai mare, mai ales dacă doriți să faceți overclocking. Cu plăci video precum RTX 3090 Ti și zvonurile privind GPU-uri de 600W de generație următoare la orizont, utilizatorii extremiști vor dori probabil o sursă de 1200-1600W.

Vrei să cumperi placa video? La sips.ro găsești cele mai bune prețuri! Profită acum! Plată în rate sau integrală! Garanție produse!