Top cele mai bune drone ieftine 2024

cele mai bune drone ieftine

Cele mai bune drone ieftine din 2024 demonstrează că filmarea cu drone și pilotarea dronelor nu trebuie să fie foarte costisitoare dpdv financiar. Deși există o mulțime de drone foarte scumpe (peste 6000 de lei), acestea tind să fie orientate spre profesioniști sau echipe de filmare. Pentru consumatorul ocazional și utilizatorii începători, există o mulțime de drone ieftine bune care sunt ușor de zburat și distractive.

În acest articol, am ales cele mai bune drone ieftine care pot fi cumpărate la un preț relativ mic. Am fost selectivi și am ales doar drone despre care credem că merită banii – cerința minimă este ca drona să aibă o cameră cu care să poți înregistra. Obținerea imaginilor de pe dronă va necesita fie o conexiune Wi-Fi la un smartphone, fie un slot pentru card micro SD la bord – acesta din urmă este opțiunea mai bună, dar adaugă un cost în plus.

Alte lucruri la care trebuie să ne gândim includ timpul maxim de zbor. În timp ce în lumea reală, timpii de zbor vor fi, în general, mai mici decât cei anunțați pe cutie, compararea timpilor de zbor declarați ai dronelor una lângă alta vă va oferi o idee despre care dintre ele are o durată de viață generală mai bună a bateriei. De asemenea, este vital să verificați greutatea dronei. În majoritatea țărilor, 250g este greutatea minimă legală dincolo de care trebuie înregistrată o dronă, așa că fiți conștienți de faptul că obținerea unei drone mai grele vine cu niște documente.

Top drone ieftine în 2024

În timp ce toate dronele de pe această listă sunt relativ nu foarte scumpe, am inclus doar exemple care credem că merită banii – deci iată cele mai bune drone ieftine pe care le puteți cumpăra în acest moment.

Dronă ieftină și bună SG906 Pro 2

SG906 PRO 2 este o dronă smart ieftină cu un design asemănător dronei Mavic Pro, cu o mulțime de funcții, cum ar fi, GPS, conectare prin 5G Wifi FPV, follow me, zbor în jurul axului, controlul prin gesturi, decolare/aterizare automată, recunoașterea gesturilor .

Camera video are o rezoluție de 2048*1080 P cu un unghi larg de 110 grade și înregistrează la o calitate 4k UHD, conexiunea realizându-se prin 5.8G Wifi.

The New SG906 PRO 2 Low Cost Drone with a 3 axis Camera Gimbal - Review

Dronă ieftină profesională MJX B16 PRO 4K 5G GPS

Nu este o dronă „Pro” în adevăratul său sens, dar MJX B16 PRO este în prezent cea mai bună dronă din seria Bugs. Are performanțe excelente de zbor, puteți zbura fără teamă în vânt moderat. Gimbalul cu 3 axe se comportă foarte bine. Durata de viață a bateriei de 25 de minute este mai mult decât corectă pentru prețul său. Pachetul combo cu 3 baterii permite mai mult de 1 oră de distracție continuă. Gama este decentă, dar departe de a fi extraordinară, dacă doriți să zburați kilometri și kilometri, obțineți o dronă DJI cu comunicare OcuSync.

MJX a reușit încă o dată să aducă pe piață o dronă ieftină mid-range excelentă pentru începători, dar încă nu pot concura cu dronele DJI sau chiar Xiaomi și Hubsan.

MJX este un brand popular de drone, care este cunoscut pentru produsele sale la prețuri destul de mari. Cele mai recente adăugiri la gama lor epică Bugs sunt micul B19 MINI (cu două opțiuni de cameră) și B16 Pro. Ambele drone au un design pliabil, motoare fără perii, poziționare GPS și o cameră 4K.

MJX Bugs 16 Pro review: 4K@30fps sample footage

Dronă ieftină și bună RG106 PRO 8K GPS

RG106 PRO GPS este o dronă ieftină și bună dotată cu funcții smart, cameră video de acțiune, sistem de stabilizare pe 3 axe giro.

Ușor de folosit chiar și de începători – RG106 PRO GPS decolează rapid și aterizează singură prin apăsarea butonului One Touch Landing. “Hadless Mode” permite orientarea dronei în direcția dorită, indiferent de poziția sa față de telecomandă.

Drona RG106 PRO GPS își menține singură poziția in aer, are funcția de decolare și aterizare automată prin apăsarea unui singur buton. Cu o singură funcție de retur automat, drona poate găsi ușor drumul spre casă. Prin intermediul aplicației puteți predefini un traseu pe care să il facă drona automat.

Timpul de zbor de 25 minute și sistemul de control de la distanță de 1200m va conduce la o experiență de zbor minunată. Drona face filmarea mult mai ușoară și profesională, ceea ce este o alegere bună pentru pasionații de fotografie aeriană.

Camera video are o rezoluție de 1080P cu un unghi larg de 110°.

Camera foto 8K HD de înaltă calitate va permite să surprindeți momentele dvs. remarcabile; unghi ajustare: 90°.

RG-106 Max 3-Axis Gimbal 8K EIS Long Range Drone – First Flight Guide !

Dronă ieftină profesionala KAI ONE MAX

KAI ONE MAX este un model de dronă profesională ieftină, care poate concura cu drone mult mai scumpe. Arată foarte cool și elegant, designul inteligent cu o construcție pliabilă robustă și prezența unei pungi de protecție în kit vă permite să depozitați convenabil, să îl purtați confortabil cu dvs. și să vă bucurați de fotografiile aeriene.

KAI ONE MAX este echipat cu motoare avansate fără perii, cu putere mare, durată lungă de viață, rezistență bună la vânt și zgomot redus. O cameră 4K stabilizată electronic cu gimbal mecanic pe 3 axe oferă o calitate foto și video uimitoare în timp real. Prezența camerei inferioare este necesară pentru a obține o mai mare netezime, stabilitate în zbor și ușurință în control. Trei axe stabilizat Pan Tilt, evitarea obstacolelor. 360 moment de captură stabil, nivel de film HD 4K/6K/8K, unghi de deplasare de 50°, unghi de rulare de 50°, unghi de pas de 120°. Bateria de mare capacitate de 7.4V 2200mAh produce până la 28 de minute de zbor. Motorul este atât de silențios, dar foarte puternic atunci când rulează.

KAI ONE MAX este o dronă bună inteligentă și puternică, echipată cu un sistem GPS avansat. Camera vă permite să luați imagini aeriene de calitate. Cu o baterie inteligentă nou creată, veți obține timpi de zbor de până la 25 de minute; oferindu-ti o experienta de zbor mai vastă!

Kai ONE MAX Quadcopter in The Deserts of Iran

Cât ar trebui să cheltuiesc pe o dronă ieftină bună?

Cele mai bune drone ieftine vă vor costa mult mai puțin decât modelele high-end de la companii precum DJI, Autel și PowerVision și, în mod natural, nu sunt nici pe departe la fel de sofisticate. Dar ce înseamnă asta? Pornind din segmentul de drone de buget, dacă plătiți sub 1000 lei, drona va avea un zbor dificil datorită unei construcții de bază slabe, caracteristicilor limitate și lipsei de control și stabilizare a zborului fin.

Treceți la gama de prețuri de 1000 – 2000 lei și lucrurile încep să se îmbunătățească. Este puțin probabil să obțineți un controler, așa că va trebui să utilizați o aplicație mobilă în schimb, iar calitatea camerei nu va fi extraordinară, dar sunt șanse ca caracteristicile de zbor să fie mai mult decât decente.

De la 2000 lei lucrurile devin chiar mai bune; ar trebui să aveți o cameră cu rezoluție mai mare și chiar un controler dedicat, astfel încât să puteți începe să lucrați în mod corespunzător la abilitățile dumneavoastră de zbor. Și este posibil ca drona să aibă motoare îmbunătățite și să fie mai potrivită pentru zborul în aer liber.

Ghid de cumpărare a dronelor. Ce dronă să aleg?

Te-ai gândit să cumperi o dronă? Ești dornic de unele de mare de zbor de concurență sau doar în starea de spirit pentru unele distracție în aer liber? Dronele oferă relaxare și emoție în același timp. Ele pot ridica, de asemenea, fotografie profesionale și amatori și videografie. Citiți acest ghid util pentru a afla cum să alegeți o dronă bună pentru nevoile dumneavoastră specifice.

Cât costă o dronă?

Punctul de preț pe drone variază departe și lat. Modelele cu cel mai mare preț aparțin într-un colț de nișă al pieței dronelor, cel mai probabil în scopuri profesionale. Dronele de cameră de înaltă tehnologie pot costa câteva sute de dolari, dar modelele începători au un preț rezonabil. Dronele cu capacități limitate sunt mai prietenoase cu copiii și pot costa semnificativ mai puțin.

Tipuri de drone

Cele mai multe drone se încadrează într-una din cele două categorii: drone de cameră și drone de jucărie. Dronele de curse reprezintă o versiune unică a dronelor de cameră și oferă o interacțiune competitivă, dar prietenoasă cu alți proprietari de drone. Toate dronele au caracteristici și beneficii care variază în funcție de tip.

Drone cu cameră

Cunoscute și sub numele de drone profesionale sau entuziaste, aceste modele high-end sunt de obicei drone de cameră. Au camere integrate capabile de imagini de înaltă definiție (HD) și 3D. Cele mai noi modele au capacități extraordinare:

  • Altitudini de un kilometru sau mai mult
  • O gamă de zbor de 10 km sau mai mult
  • Viteze maxime de 110 kph
  • Durata de viață a bateriei care depășește o jumătate de oră

Multe dintre acestea sunt bine pentru incepatori. Unele necesită o mână experimentată asupra comenzilor, dar mecanismele interne de stabilizare ajută drona să zboare fără probleme, indiferent de capacitatea pilotului.

Drone de curse

Acest grup este un subset de drone profesionale. Aceste modele îmbunătățite oferă viteză și manevrabilitate sporite. Acestea necesită camere HD pentru a oferi operatorului o imagine clară a cursului de curse.

Drone de jucărie

Dronele de jucărie sunt modele simple concepute pentru zborul de bază. Sunt jucării necomplicate, sigure, care oferă divertisment și distracție în aer liber pentru toate vârstele. Unele dintre dronele de jucărie high-end  sunt greu de distins de dronele camerei inferioare. Adevărații entuziaști ar putea recunoaște că dronele lor profesionale sunt jucării cu adevărat minunate.

Drone de apă

Dronele de apă nu sunt pentru zbor, ci sunt folosite pentru explorarea sub apă. Acestea oferă același control wireless și aceleași calități de captare a imaginilor de precizie ca și dronele aeropurtate într-o formă submersibilă. Pasionații de apă și pescuit se bucură de explorarea sub suprafața mediilor de apă sărată și apă dulce prin lentilele acestor drone.

Selectarea dronei potrivite

Decideți ce activități intenționați pentru a vă ajuta să restrângeți opțiunile de drone. Majoritatea dronelor au o cameră foto, dar ține cont de scopul propus atunci când faci cumpărături. Vrei imagini uluitoare, sau esti doar afară să se distreze trăgând cascadorii cu copiii? Gândiți-vă la modul în care veți utiliza noua dronă înainte de a face selecția.

Distracție în aer liber

Dronele oferă divertisment în aer liber, fie că manevrează prin aer doar pentru distracție, fie că fac fotografii aeriene cu familia care se joacă în curte. Alți factori de reținut includ siguranța și ușurința de utilizare. Luați în considerare o dronă cu elice și piese ușor de înlocuit  pentru acele momente în care trucurile nu merg conform planului. Selectați o dronă durabilă, entry-level, dacă copiii mai mici se vor alătura distracției.

Fotografie extremă

Imaginile realizate cu drone oferă imagini puternice pe care multe companii le pot folosi. Agenții imobiliari, topografii, cineaștii și fotografii profesioniști beneficiază cu toții de drone. Pentru performanțe optime pentru utilizare profesională, răsfoiți modelele care ating altitudini mari, au camere de cea mai înaltă rezoluție și rămân la nivel în ciuda rezistenței la vânt. Fotografiile și videoclipurile surprinse de drone se încarcă cu ușurință pe computer sau tabletă. Amintiți-vă că există o diferență juridică între activitatea recreativă și cea profesională. Persoanele care se angajează într-o întreprindere cu scop lucrativ au nevoie de o licență de dronă de la FAA.

Concurs

Astăzi, cursele de drone există la nivel profesional. Dacă aveți inima setată pe un trofeu cu rotor, căutați drone și accesorii premium pentru drone care vă ridică jocul. Găsiți o dronă cu viteză maximă, control precis, rezoluție video clară și durată de viață extinsă a bateriei. Ochelarii esențiali de vedere la persoana întâi (FPV) vă oferă o vedere a dronei asupra cursului.

Explorare virtuală

Sus pe cer sau sub valuri, dronele care permit vederi la persoana întâi printr-un dispozitiv mobil fac tovarăși de călătorie ideali. Ochelarii FPV adaugă la entuziasmul unui zbor înalt sau al unei aventuri submarin sălbatice. Căutați drone cu camere excepționale și conectivitate fiabilă.

Cum să alegeți cea mai bună dronă ieftină

Prețul dronei nu reflectă întotdeauna calitatea dronei, deși vă va oferi o evaluare rapidă, aproximativă, a dronelor care sunt mai bune decât altele. În general, dronele mai scumpe vor zbura din ce în ce mai mult și mai departe, vor face imagini mai bune și vor veni cu mai multe caracteristici premium. Dar pentru a lua o decizie mai informată, va trebui să obțineți detalii despre specificații. Iată la ce trebuie să vă uitați:

Care este autonomia bateriei dronei?

La fel ca un smartphone, o dronă va rămâne în cele din urmă fără baterie, iar timpii de zbor între încărcări se chinuie să depășească 30 de minute, chiar și pe cele mai bune modele. Puteți transporta întotdeauna o putere suplimentară, dar dacă credeți că ar putea fi necesar să faceți acest lucru, asigurați-vă că includeți costul bateriilor de rezervă în prețul total.

Motoare fără perii sau cu perii? Ce să aleg?

Este posibil să întâlniți acest termen atunci când examinați o listă. Motoarele fără perii costă mai mult decât cele cu perii, dar, în schimb, oferă o funcționare mai silențioasă și au o durată de viață mai lungă, ceea ce înseamnă că nu va trebui să le înlocuiți la fel de des.

Ce cameră foto să aleg la dronă?

Dacă doriți imagini de cea mai bună calitate posibilă, specificațiile camerei ar trebui să fie un mare considerent, așa că asigurați-vă că căutați rezoluția foto și video. Majoritatea modelelor de dimensiuni decente , fără a include dronele de jucărie – vin acum cu o cameră încorporată, dar unele vă permit să vă atașați propriile camere. Dacă sunteți încă începător atunci când vine vorba de capturarea fotografiilor și videoclipurilor de înaltă rezoluție, consultați ghidul nostru pentru alegerea unei camere digitale.

Ce este un modul headless?

La început, a zbura o dronă poate fi dificilă, astfel încât pentru începători, unele modele oferă modul headless. Aceasta înseamnă că atunci când împingeți stick-ul controlerului într-un fel, drona se va deplasa în acea direcție în raport cu dvs., mai degrabă decât în raport cu locul în care este îndreptat joystick-ul.

GPS integrat sau fără?

Având un GPS integrat permite unor drone să plutească pe loc. 
La segmentul premium al pieței dronelor, veți găsi modele cu GPS integrat, care permit mașinilor să știe unde se află în lume. Acest upgrade vă ajută drona să-și găsească drumul înapoi acasă cu o caracteristică numită aptly return-to-home sau RTH. Un GPS integrat îmbunătățește, de asemenea, stabilitatea generală a dronei și abilitățile de navigație, permițând multora dintre ele, de exemplu, să plutească cu ușurință într-un singur loc.

Ce este modulul Follow-me?

Această caracteristică vă permite dronei să vă urmărească oriunde, astfel încât să vă puteți concentra pe ciclismul montan sau pe sporturi extreme în timp ce drona vă etichetează de-a lungul înregistrării progresului. Anumite drone fac acest lucru mai bine decât altele, așa că consultați recenziile utilizatorilor pentru a vedea cât de bine funcționează modul în practică.

Ce este un gimbal?

Pe măsură ce dronele cresc în preț, veți observa că încep să aibă ceva numit gimbal integrat. Acest suport doar păstrează aparatul de fotografiat nemișcat în timp ce se deplasează în vânturi puternice și altitudini ridicate. Dronele de jucărie mai mici nu vor avea acest atașament, dar nu au nevoie de el. Dacă doriți cele mai bune înregistrări video și fotografii, asigurați-vă că drona include un gimbal.

Pot dronele să evite singure obstacole?

O caracteristică premium pe unele drone mai scumpe, evitarea obstacolelor vă va costa bani, dar ar putea fi singurul lucru care vă protejează drona de prăbușirea într-un copac. Ca și în cazul modului follow-me, unele drone fac acest lucru mai bine decât altele, așa că, pe lângă faptul că observă dacă un model are această capacitate, verificați recenziile online pentru a vedea dacă funcționează de fapt așa cum este anunțat.

Care este raza de acțiune a unei drone?

Raza de acțiune a unei drone îți spune cât de departe de tine se poate mișca înainte de a pierde controlul. Dronele mai scumpe, la nivel profesional, au raze de acțiuni mai mari, depășind periferia sufrageriei sau a curții. Cu toate acestea, indiferent cât de departe se poate duce drona, rețineți că regulile Administrației Federale a Aviației vă impun să aveți întotdeauna un ochi pe drona dvs., pentru a evita deteriorarea proprietății, animalelor sau chiar a oamenilor.

surse: https://www.bestbuy.com/discover-learn/how-to-choose-the-right-drone-a-buying-guide/pcmcat1635968185799

https://www.reviewgeek.com/135709/are-cheap-drones-ever-worth-the-money/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *