Numeroase sunt persoanele care preferă să cumpere un monitor second-hand deoarece sunt de părere că unul nou are un preț mult prea ridicat. Atunci când o persoană nu dispune de bugetul necesar pentru a cumpăra un monitor nou-nouț, optează pentru următoarea soluție: un monitor second-hand. Îl poți alege și tu dacă îți dorești un ecran de cea mai bună calitate la prețuri abordabile. Numeroase monitoare precum monitoarele LCD, cele mari în special sunt în general mai scumpe.
Gamerii care preferă să aibă mai multe monitoare aleg în general să cumpere monitoare second-hand deoarece nu sunt atât de costisitoare. Atunci când cumperi un monitor second-hand ar trebui să fii atent la câteva lucruri. Defectele sunt singurele lucruri la care trebuie să fii atent atunci când cauți un monitor second-hand? Sau există și alte lucruri? Răspunsul la această întrebare este Da. Îți spunem care sunt aceste lucruri în cele ce urmează.
4 lucruri la care să fii atent atunci când cauți să cumperi un monitor second-hand
Documente ce atestă achiziția inițială
Atunci când cauți monitoare second hand ar fi bine să alegi un site care să poată oferi factura originală a monitorului. Dacă monitorul se află încă sub garanție ar trebui să ceri și documentele necesare pentru a te folosi de ele la nevoie. Dacă vrei să achiziționezi un monitor second hand online asigură-te de faptul că alegi un monitor de pe un site de încredere. Verifică dacă site-ul respectiv are o reputație bună, dacă este fiabil.
Prețul
Verifică întotdeauna prețul monitorului înainte de a lua decizia de a-l achiziționa. Verifică dacă prețul este abordabil. În plus, verifică dacă prețul nu este prea scăzut pentru un monitor deoarece un monitor bun are un preț scăzut din anumite motive, nu degeaba. Compară în egală măsură prețul unui monitor nou din același model cu prețul monitorului second-hand pe care vrei să îl achiziționezi. Dacă îți permiți să cumperi un monitor la prețul cerut foarte bine. Optează pentru un monitor second hand doar dacă ai parte de un preț avantajos.
Anul de fabricație al monitorului
Nu cumpăra niciodată un monitor prea vechi, ține cont de acest sfat. Cu alte cuvinte, nu cumpăra un monitor supra utilizat. Cumpără un model de monitor cât mai recent cu putință, de preferință nu mai vechi de trei ani. Dacă monitorul depăsește vârsta de cinci ani, gândește-te bine dacă ai nevoie de un astfel de monitor.
Testele fizice
Verifică starea fizică a monitorului pe care vrei să îl cumperi, fii atent la zgârieturi, la fisuri, lovituri și la alte probleme similare ce ar putea fi cauzate de căzături. Verifică în egală măsură starea conexiunilor cu fir și a cablurilor. Pornește monitorul și lasă-l pornit timp de o oră minim. Verifică dacă culoarea ecranului se estompează sau dacă există vibrații pe ecran. Verifică și dacă ecranul se încălzește după ce a funcționat o perioadă mai lungă de timp.
Uneori unele monitoare nu funcționează așa cum trebuie dacă modifici setările. Pentru a evita achiziționarea unor asttfel de monitoare, stricate sau defecte, trebuie să ajustezi setările monitorului după care să faci verificările necesare. Încearcă să reglezi setările în meniul specific de Setări cu ajutorul butoanelor monitorului. Trebuie să verifici dacă poți ajusta următoarele setări și dacă totul funcționează așa cum trebuie.
– Luminozitate;
– Constrast;
– Moduri (mod automat, mod video);