Sips.ro

panou solar presurizat

Afișez 1 - 25 din 50 de rezultate

Ce inseamna panou solar presurizat?

Panourile solare sub presiune sau plăcile plate constau din tuburi fără circulație a apei în interior, dar conducte de căldură din cupru pentru a menține sistemul în funcțiune în cazul în care unul dintre tuburi se rupe. Desigur, performanța sistemului va fi mult mai mică în acest caz.

După cum sugerează și numele tipului de panou, acest tip de produs este sub presiune la nivelul rezervorului. Unele panouri presurizate funcționează fără energie sau gaz, dar altele necesită comenzi electronice pentru a porni sau opri apa rece atunci când este necesar. Panourile solare absorb lumina solară, încălzind astfel agentul termic. Mediul termic transferă apoi căldura către serpentinele cazanului, unde este furnizată apei. Toate aceste circuite pentru panou sunt susținute de pompa de circulație și de controler.

Acest panou poate funcționa sub presiunea rețelei de apă și poate fi instalat oriunde, pe acoperișuri sau chiar terase, pentru producerea de apă caldă menajeră. De asemenea, datorita cazanului izolat, pot fi folosite si iarna cand temperatura este mult mai rece.

Avantajele panourilor solare presurizate cu tuburi termice (heat pipe):

  • nu exista pericolul de spargere pe timpul iernii (deoarece tuburile termice nu contin apa ci un agent termic cu temperatura joasa de vaporizare si care nu ingheata);
  • structura compacta adaptabila usor locului de montaj;
  • panourile functioneaza neintrerupt chiar in cazul s-a spart un tub vidat;
  • temperatura de pornire este in jur de + 25 °C, temperatura la care agentul termic din tubul termic incepe sa vaporizeze.
  • Panourile solare Fornello tipul SP sunt produse in modele cu 10, 15, 20, si 30 de tuburi.