Sips.ro

Cele mai bune monitoare gaming 2022

cele mai bune monitoare de gaming

Alegerea celui mai bun monitor gaming 2022 la configurația dvs. ,este, în opinia noastră, una dintre cele câteva metode garantate care pot avea un impact instantaneu asupra experienței de joc, imersiunii și gaming-ului.

Există o mulțime de opțiuni în zilele noastre, inclusiv diferențe în ceea ce privește rezoluția (1080p, 1440p și 4K), tehnologiile de ecran (FreeSync și G-Sync) și multe altele. Acest ghid te va ajuta să iei decizii și va acoperi toate specificațiile și tipurile relevante, iar noi îți vom găsi și cele mai bune prețuri. Un aspect important de menționat este și faptul că aceste monitoare nu sunt absolut deloc doar pentru jocurile pe PC, deoarece tot mai mulți jucători de console le folosesc și ei în zilele noastre.

Este esențial să vă faceți o idee despre legătura GPU-monitor pentru a profita la maximum de banii dumneavoastră. Un monitor 4K foarte scump, cu o rată de reîmprospătare ridicată, ar fi exagerat dacă aveți încă un GTX 1060; dacă nu plănuiți să faceți un upgrade la una dintre cele mai bune placi video de gaming în viitorul apropiat, noul monitor nu va putea să-și atingă întreagul potențial. Dacă ați reușit să vă faceți rost de o Nvidia RTX 3080 Ti sau de una dintre acele GPU-uri de top din seria AMD RX 6000, aveți o mulțime de opțiuni din care puteți alege atunci când vine vorba de monitoare pentru jocuri. Monitoarele 4K sunt o joacă de copii pentru aceste plăci video de gaming.

Testăm în mod constant un număr mare de monitoare gaming, pentru a ne asigura că am găsit cele mai bune monitoare gaming 2022 pentru fiecare categorie de buget și nevoi de performanță. Această listă este actualizată frecvent, pe măsură ce modele mai noi trec de testele noastre.

Cele mai bune monitoare gaming 2022

Asus TUF Gaming VG259QR – cel mai bun monitor gaming 1080p

Poate că oamenii cer cu insistență ecrane 4K, iar 1440p are un loc în inimile multor gameri care încearcă să echilibreze calitatea vizuală cu valoarea, dar 1080p își are încă locul. Asus TUF Gaming VG259QR de la Asus TUF este un exemplu perfect pentru ce este încă bun 1080p. Pentru mai puțin de 1500 de lei, primești un ecran care oferă o rată de reîmprospătare de 165 Hz, sărind chiar peste 144 Hz, ceea ce va face ca jocurile tale să ruleze foarte smooth.

Monitorul de gaming își întinde imaginea 1080p pe un panou IPS de 24,5 inci pentru o performanță incredibilă a mișcării, iar la 300 de niți, este suficient de luminos pentru o vizualizare ușoară. Raportul de contrast nu este cel mai bun, dar o funcție de îmbunătățire a umbrelor în timpul jocurilor ajută la expunerea dușmanilor care se ascund în umbră. Panoul IPS oferă, de asemenea, compatibilitate G-Sync, asigurându-se că monitorul și GPU-ul sunt în aceeași echipă, astfel încât imaginile să arate foarte bine fără tearing.

VG259QR reușește să bifeze și alte câteva căsuțe de calitate a vieții, cu un suport pivotabil și reglabil pe înălțime, două porturi HDMI și un DisplayPort pentru oportunități ample de conectivitate.

ASUS ROG Strix XG27UQs – Cel mai bun monitor 4k

Până în prezent, jocurile 4K 60fps+ au fost un concept accesibil doar pasionaților înrăiți care dedică tot ce au pentru jocurile pe PC și cele mai bune monitoare de gaming. Acum nu mai este cazul. Datorită lansării recente a plăcilor din seria 30 de la Nvidia și a echivalenților din seria RX de la AMD, este în sfârșit accesibil pentru cei care îl doresc. Pentru a ajunge la acest nivel, aveți nevoie de unul dintre cele mai bune monitoare de pe piață, dar acestea sunt de obicei mai scumpe decât plăcile grafice în sine.

ASUS ROG Strix XG27UQ schimbă complet această situație, aducând aproape cele mai bune specificații posibile pe un ecran 4K la un nivel accesibil pentru jucătorii de PC în general. Încă nu este ieftin, dar pentru prima dată un monitor 4K cu un timp de răspuns de 1ms și o rată de reîmprospătare de 144Hz se află sub pragul de 1.000 de euro. Destul de considerabil de fapt, ajungând la aproximativ 4000 de lei. Este încă un preț mare, nu mă înțelegeți greșit, dar este mult mai ieftin decât celelalte oferte de top.

Credem că ASUS XG27UQ este ca o privire asupra a ceea ce va fi gaming-ul pe PC pentru toată lumea peste 5-10 ani. Cu ray tracing-ul activat, Cyberpunk 2077 m-a lăsat cu gura căscată, cu efecte de iluminare uimitoare și detalii de textură în tot Night City. La fel și Assassin’s Creed Valhalla, cu razele soarelui care despicau vârfurile copacilor. Dacă aveți o platformă capabilă de așa ceva – serios, nu faceți upgrade la 4K dacă placa dvs. grafică este veche de câțiva ani – atunci nu veți fi dezamăgiți de acest monitor.

Asus TUF Gaming VG27AQL1A – Cel mai bun monitor gaming compatibil G-Sync

G-Sync poate fi costisitor, dar devine mult mai accesibil atunci când folosiți un monitor FreeSync de calitate, care a fost verificat oficial pentru compatibilitate G-Sync puternică. Asta este ceea ce oferă Asus TUF Gaming VG27AQL1A. Veți obține o experiență luminoasă, clară și rapidă de la acest monitor datorită combinației dintre o rezoluție de 1440p, o luminozitate maximă de 470 de niți și o rată de reîmprospătare de 170 Hz. Cu toate acestea, vei fi limitat la 144Hz atunci când folosești G-Sync.

Acest monitor poate face față unor jocuri HDR și suportă chiar și culori pe 10 biți, permițându-vă să obțineți o imagine excelentă în jocuri și în afara acestora. Acest monitor este, de asemenea, o opțiune solidă pentru oricine se uită la Xbox Seria S, deoarece poate suporta specificațiile de 1440p și 120Hz ale acelei console, alături de FreeSync.

Gigabyte G27Q – Cel mai bun monitor gaming FreeSync

Gygabyte G27Q dovedește că nu este nevoie să cheltuiți o avere pentru un ecran IPS 1440p decent. La un preț de aproximativ 1500 de lei, ecranul Gigabyte de 27 de inci include o mulțime de caracteristici căutate, dar, mai important, oferă culori bogate și un joc fluid.

Ca ecran plat, de 27 de inci, cu un design care nu ar ieși în evidență într-un mediu de birou, arată destul de banal. Dar, de fapt, este unul dintre cele mai bune monitoare de gaming pe care am avut plăcerea să le folosesc. Nu numai că are un panou IPS superb și vibrant, cu culori pe 8 biți cu o acoperire DCI-P3 de 92%, dar este, de asemenea, capabil de HDR.

Fiind o persoană care iubește fidelitatea vizuală, apreciez această rezoluție pentru claritate și performanță. Chiar și umilul GTX 1660 Super din desktop-ul meu conduce confortabil jocurile la 60FPS la setări înalte. Dacă vă petreceți tot timpul jucând CS:GO sau Valorant, atunci refresh-ul de 144Hz ar putea să vă rețină un pic, dar acel timp de răspuns de 1ms ajută cu siguranță.

G27Q se descurcă în jocuri cu încredere datorită sincronizării adaptive prin AMD FreeSync Premium. Este, de asemenea, compatibil G-Sync, astfel încât, indiferent dacă sunteți în echipa verde sau roșie, G27Q joacă bine. Nu am avut la dispoziție un GPU AMD pentru a testa, dar am folosit un desktop și un laptop alimentate de Nvidia. Niciunul dintre ele nu a avut probleme în rularea jocurilor cu G-Sync activat.

În ceea ce privește conexiunile, aveți la dispoziție două porturi HDMI 2.0 și un DisplayPort 1.2, împreună cu o pereche de porturi USB 3.0 Type-A downstream și un port USB 3.0 Type-B. Oh, și vine și cu o pereche de difuzoare de 2W integrate în monitor.

Indiferent dacă îl folosiți pentru muncă sau pentru jocuri, G27Q excelează cu o imagine clară, vibrantă și fluidă.

Samsung Odyssey G7 – Cel mai bun monitor gaming la 1440p

Sunteți în căutarea unuia dintre cele mai bune monitoare de jocuri care combină aproape tot ce este mai bun la cea mai recentă tehnologie LCD? Tocmai l-ați găsit în Samsung Odyssey G7 C27G7. Cu dimming local, sincronizare adaptivă, reîmprospătare ridicată, HDR, tehnologie quantum dot, un panou curbat și multe altele, pe hârtie are tot ce-i trebuie.

Mai exact, vine cu o diagonală de 27 de inci cu rezoluție 1440p și refresh de 240Hz pentru ceea ce credem că bate în cuie punctul optim în ceea ce privește echilibrul dintre detalii și viteză și răspuns. De aceea, este alegerea noastră pentru cel mai bun monitor de gaming de 240Hz în acest moment.

Principalul semn de întrebare se referă la utilizarea tehnologiei panourilor VA, care este asociată în mod tradițional cu un răspuns lent al pixelilor și, în general, cu o performanță ușor întârziată. Nu este cazul aici. Samsung pretinde timpi de răspuns de 1ms și, interesant, am constatat că acest monitor se simte și pare cel puțin atât de rapid. Fără îndoială, este comparabil cu cele mai bune monitoare TN în ceea ce privește viteza pură. Faptul că se potrivește, de asemenea, cu panourile IPS pentru culori și adaugă un contrast excelent în combinație face ca acest pachet să fie incredibil de convingător.

În ceea ce privește aspectele negative, acestea se limitează la o implementare HDR deosebit de slabă, având în vedere certificarea DisplayHDR 600, plus o îndoială că curba 1000R extremă ar putea fi un pic prea mult de un lucru bun.

Samsung Odyssey Neo G9 – Cel mai bun monitor gaming ultrawide

49 de inci, 240 Hz, șapte milioane de pixeli, o curbură nebună de 1000R și 1.000 niți nu sunt suficiente? Atunci ce zici de noul Samsung Odyssey Neo G9. Acesta ridică miza de 1000 de niți a originalului G9 la o valoare ușor prostească de 2000 de niți și, de asemenea, ridică prețul la niveluri și mai înalte. Probabil că mai important nu este luminozitatea maximă, ci faptul că vechea iluminare din spate cu iluminare pe margini cu 10 zone a fost înlocuită cu o iluminare din spate mini-LED de ultimă generație cu 2.048 de zone.

În teorie, este o îmbunătățire uriașă. În practică, este un pic mai complicat. Acesta este un ecran mare și, prin urmare, chiar și cu atât de multe zone, granularitatea controlului luminii de fundal este de fapt destul de rudimentară. Dar atunci când funcționează la cel mai bun nivel, Neo G9 oferă un spectacol HDR spectaculos pe care puține sau chiar nici un monitor nu îl poate egala.

S-ar putea să fie unul de omis pentru jocul pe consolă deocamdată – televizoarele OLED C1 și CX de la LG cu 120 Hz sunt mai potrivite pentru asta din perspectiva unui ecran mare – dar pentru jocuri pure pe PC, imersiunea învăluitoare a Neo G9 este teribil de greu de învins, așa că de aceea acesta este cel mai bun monitor ultrawide pe care îl puteți cumpăra în acest moment în căutarea celui mai bun monitor de gaming.

Dell 2721HGF – Cel mai ieftin monitor gaming 1080p de buget

Chiar dacă v-ați cheltuit o bună parte din buget pe alte periferice de jocuri, puteți obține un monitor de gaming solid și ieftin. Dell 2721HGF oferă un ecran de 1080p cu o rată de reîmprospătare de 144Hz pentru mai puțin de 1000 de lei. Aceste specificații, împreună cu suportul pentru AMD FreeSync și Nvidia G-Sync, vă oferă o fidelitate vizuală și de mișcare amplă, permițându-vă să vedeți toată acțiunea din jocurile dvs. O rezoluție de 1080p este, de asemenea, mai ușor pentru plăcile grafice moderne de condus la rate de cadre ridicate, ceea ce o face o pereche excelentă pentru orice construcție de jocuri cu buget redus.

soundhouse.ro/

Dell 2721HGF are un ecran de 27 de inci cu o curbură ușoară pentru a vă învălui câmpul vizual, scufundându-vă și mai mult în acțiunea unui joc. Acesta nu este cel mai luminos ecran de pe piață pentru funcții precum HDR, dar panoul VA de 350 niți este ușor de privit și oferă un raport de contrast decent. Acuratețea culorilor face ca jocurile să fie vibrante, deși există un pic de ghosting în spatele obiectelor întunecate. Un suport reglabil pe înălțime și înclinare este, de asemenea, inclus pentru a vă asigura că obțineți unghiul de vizualizare perfect.

Asus TUF Gaming VG32VQR – Cel mai bun monitor gaming curbat

Monitoarele curbate de gaming vă oferă uneori un avantaj față de concurenți, deoarece ecranul se potrivește perfect cu câmpul dumneavoastră vizual. Favoritul nostru este Asus TUF Gaming VG32VQR, care oferă câte puțin din toate, inclusiv o ușoară curbură 1800R pentru a păstra fiecare bucată de ecran cu fața spre tine. Acest afișaj de 31,5 inci are o rezoluție de 1440p cu o rată de reîmprospătare rapidă de 165 Hz, bună pentru a oferi jocuri super-ușoare la un nivel de claritate.

Nu doar rezoluția, rata de reîmprospătare și curba ușoară vă ajută să vă urmăriți inamicii, ci și luminozitatea de 400 de niți și contrastul ridicat al panoului VA. Acest tip de performanță înseamnă că monitorul are certificare DisplayHDR 400. De asemenea, primiți suport pentru FreeSync Premium pentru a vă asigura că imaginea rămâne fără lacrimi, indiferent dacă atingeți rate de cadre mari sau mici. Cu toate acestea, cea mai bună parte a lui Asus TUF Gaming VG32VQR ar putea fi costul redus, mai ales dacă luăm în considerare toate caracteristicile sale.

Alienware 25 Gaming Monitor AW2521HFL – Cel mai bun monitor gaming pentru Esports

Când vine vorba de sporturi sportive, există câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare în afară de viteză. Monitorul de gaming Alienware 25 AW2521HFL are viteza asigurată, cu o rată de reîmprospătare de 240 Hz care vă va permite să vă plimbați prin hărți în timp ce prindeți toate detaliile vizuale de care aveți nevoie pentru a vă depăși adversarii.

Monitorul de gaming Alienware 25 păstrează lucrurile destul de simple, folosind un panou de afișare 1080p care va facilita sistemului dvs. să împingă la maximum 240fps de care aveți nevoie pentru a profita de afișaj. Și, atunci când nu puteți menține un frame rate constant, suportul FreeSync și G-Sync vă asigură că nu veți avea parte de tearing. Un avantaj suplimentar plăcut al acestui monitor este utilizarea unui panou IPS rapid, care poate contribui la asigurarea faptului că unghiul de vizualizare nu va avea impact asupra capacității de a vedea inamicii în jocuri.

Întrebări și răspunsuri

Care este cel mai bun ecran pentru monitoarele gaming?

Majoritatea monitoarelor de jocuri oferă acum panouri cu comutare în plan sau IPS. În comparație cu ecranele nematice răsucite, sau TN, din trecut, ecranele IPS au unghiuri de vizualizare și o reproducere a culorilor mult mai bune. Acestea fiind spuse, jucătorii competitivi cărora le pasă mai mult de performanță decât de fidelitatea vizuală găsesc în continuare monitoarele TN seducătoare datorită timpilor de răspuns mai rapizi, adesea de 1ms.

Care este o specificație prioritară la cel mai bun monitor de gaming: 4K sau 144Hz?

La fel ca și în cazul alegerii între panourile IPS și TN, un sentiment similar se aplică în departamentul de rezoluție, unde monitoarele 4K există alături de cele cu densități de pixeli ceva mai mici, dar cu rate de reîmprospătare mai mari. Dacă vă aflați mai des în postura de a vă relaxa explorând vasta lume deschisă a unui joc Assassin’s Creed decât de a vă împușca prietenii în Overwatch, atunci 4K HDR locuiește în cel mai bun monitor de gaming al viitorului dumneavoastră. Pe de altă parte, sportivii de sporturi sportive ar trebui să tragă cu ochiul la demonii vitezei de 120 Hz sau 144 Hz, sau chiar mai mari, pe care i-am cercetat.

Ce marcă este cea mai bună pentru monitoarele de gaming?

Aceasta este o întrebare dificilă, fără un răspuns unic, care să iasă cu adevărat în evidență. La fel ca în alte domenii ale tehnologiei de gaming, cum ar fi căștile, de exemplu, piața celor mai bune monitoare de gaming este una aglomerată, ceea ce înseamnă că stabilirea unei mărci ca fiind cea mai bună dintre toate este aproape imposibilă. Nume mari abundă, cum ar fi ASUS, Acer, BenQ, Samsung și Alienware, dar gândirea la o marcă ar trebui să fie întotdeauna secundară față de specificațiile de care aveți nevoie și de prețul pe care îl puteți cheltui.

Este mai bine 144Hz sau 240Hz?

În ceea ce devine din ce în ce mai mult un factor definitoriu între cele mai bune monitoare pentru jocuri și abordarea gamerilor în ceea ce privește achiziționarea acestora, rata de reîmprospătare este esențială. Iar diferența dintre aceste două numere, 144hz și 240hz, devine din ce în ce mai mult o distincție care merită făcută deoarece, 1) jocurile pot fi sensibil diferite la aceste viteze și, 2) monitoarele sunt fabricate și vândute exact la aceste numere.

144Hz este aproape sigur suficient și jocurile care rulează la această rată de cadre vor fi foarte fluide, dar 240Hz va fi întotdeauna un pic mai rezistent în viitor și va permite o marjă de manevră suplimentară. Dacă un monitor de 240Hz este doar cu puțin mai scump, atunci probabil că merită – dar luați întotdeauna în considerare și alte specificații înainte de a vă angaja!

Ce monitor folosesc jucătorii profesioniști?

Veți constata că jucătorii profesioniști din sporturile de performanță folosesc o varietate de monitoare pentru jocuri diferite. Nu pare să existe o marcă predominantă care să ofere ceea ce este considerat a fi cel mai bun monitor de gaming pentru profesioniști – dar aceștia aleg și se joacă pe cele care corespund punctelor forte și nevoilor lor. Ratele rapide de reîmprospătare, timpii de răspuns rapid și rezoluțiile 1080p sunt adesea specificațiile preferate aici – nu este nevoie de bestii ultrawide, de monitoare de gaming 4K.

Ce tip de monitor este cel mai bun pentru jocurile FPS?

Viteza și fluiditatea imaginii sunt cei mai importanți doi factori atunci când alegeți cel mai bun monitor de gaming pentru jocurile de tip First-person-shooter.
Viteza în ecranul care are o rată de reîmprospătare rapidă (Hz), care dictează nivelul de cadre pe secundă pe care îl veți obține de la aparatul dumneavoastră; dar și în timpul de răspuns al ecranului, (ms) care măsoară timpul necesar pentru ca un pixel să se schimbe. Doriți ca prima să fie cât mai mare, iar cea de-a doua să fie cât mai mică posibil.
Iar fluiditatea încorporată în acest lucru prin faptul că ecranul are FreeSync sau, de preferință, G-Sync pentru a se asigura că tranzițiile între cadre sunt consistente și onctuoase este completarea perfectă a vitezelor. Cele mai bune monitoare G-Sync și cele mai bune monitoare FreeSync compatibile cu G-Sync vor fi strigătoare la cer aici.

Care este cea mai bună dimensiune în inci a monitorului pentru jocuri?

Cele mai bune monitoare pentru jocuri sunt disponibile într-o varietate atât de mare de dimensiuni încât poate fi greu de stabilit ce dimensiune să alegeți sau care va fi cea mai bună pentru un anumit stil de monitor.

Un bun punct de plecare este să vă uitați la monitoarele de jocuri care au 27 de inci. Considerăm că acesta este un punct bun, în special pentru rezoluțiile 1440p. La 32 de inci, puteți începe să vă scufundați cu adevărat în jocuri, iar această dimensiune devine rapid o opțiune pentru monitoarele cu rezoluție 4K.

Dacă sunteți în ultrawide pentru a vă duce imersiunea la nivelul următor, atunci am recomanda un minim de 34 sau 35 de inci pentru acea experiență ultrawide, deși experiențele pe care le oferă mastodonții de 38 și 49 de inci sunt ceva de luat în considerare – dacă bugetul dumneavoastră poate fi întins.

Există, de asemenea, o școală a gândiri din partea celor care practică sporturi de performanță care consideră că ceva de genul unui monitor de gaming de 24 de inci este perfect, deoarece este cât mai aproape de ceea ce ochii noștri pot asimila și procesa rapid – așa că, dacă acesta este cazul tău, atunci fii cu ochii pe acele dimensiuni mai mici.

Terminologii

Rata de reîmprospătare (Hz)

Viteza la care se reîmprospătează ecranul. De exemplu, 144Hz înseamnă că ecranul se actualizează de 144 de ori pe secundă. Cu cât numărul este mai mare, cu atât ecranul va apărea mai fluid atunci când jucați jocuri.

V-Sync

Tehnologia grafică sincronizează rata de cadre a unui joc cu rata de reîmprospătare a monitorului pentru a ajuta la prevenirea ruperii ecranului prin sincronizarea ratei de cadre a GPU-ului cu rata maximă de reîmprospătare a ecranului. Activați V-Sync în jocurile dvs. pentru o experiență mai lină, dar veți pierde informații, așa că dezactivați-o pentru shooterele rapide (și trăiți cu tearing-ul). Util dacă aveți un afișaj de model mai vechi care nu poate ține pasul cu un nou GPU.

G-Sync

Tehnologia de sincronizare a cadrelor de la Nvidia care funcționează cu GPU-urile Nvidia. Practic, aceasta permite monitorului să se sincronizeze cu GPU-ul. Acest lucru se face prin afișarea unui nou cadru imediat ce GPU-ul are unul pregătit.

FreeSync

Soluția AMD de sincronizare a cadrelor folosește o tehnică similară cu G-Sync, cu cea mai mare diferență că folosește tehnologia Adaptive-Sync a DisplayPort, care nu îi costă nimic pe producătorii de monitoare.

Ghosting

Atunci când mișcarea de pe ecran lasă în urmă o dâră de pixeli atunci când vizionați un film sau jucați un joc, acesta este adesea rezultatul faptului că monitorul are timpi de răspuns lenți.

Timp de răspuns

Timpul necesar pentru ca un pixel să treacă la o nouă culoare și înapoi. Adesea denumit G2G sau Grey-to-Grey. Timpii de răspuns lenți pot duce la ghosting. Un interval adecvat pentru un monitor de jocuri este între 1-4 milisecunde.

Panouri TN

Twisted-nematic este cel mai comun (și cel mai ieftin) panou de gaming. Panourile TN tind să aibă unghiuri de vizualizare și reproducere a culorilor mai slabe, dar au rate de reîmprospătare și timpi de răspuns mai mari.

IPS

Comutarea în plan, panourile oferă cel mai bun contrast și cele mai bune culori, în ciuda faptului că au negri mai slabi. Panourile IPS tind să fie mai scumpe și au timpi de răspuns mai mari.

VA

Panourile cu aliniere verticală oferă unghiuri de vizualizare bune și au un contrast mai bun chiar și decât cele IPS, dar sunt totuși mai lente decât panourile TN. Acestea reprezintă adesea un compromis între un panou TN și IPS.

HDR

High Dynamic Range (interval dinamic ridicat). HDR oferă o gamă de culori mai largă decât panourile SDR normale și oferă o luminozitate sporită. Rezultatul este culori mai vii, negri mai profunzi și o imagine mai luminoasă.

Luminozitate maximă

Se referă la luminozitatea maximă a unui monitor sau televizor și se măsoară în niți.

Ultrawide

Prescurtare pentru monitoarele cu rapoarte de aspect mai mari, cum ar fi 32:9 sau 21:9.

Rezoluție

Numărul de pixeli care alcătuiesc afișajul unui monitor, măsurat prin înălțime și lățime. De exemplu: 1920 x 1080 (1080p), 2560 x 1440 (2K) și 3840 x 2160 (4K).

5 1 voteaza
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile