Sips.ro

Cum alegi trotineta electrică potrivită?

cum alegi trotineta electrica
Înainte de a face o achiziție verifică oferta magazinelor

 

Unul dintre cele mai importante beneficii ale alegerii corecte a unei trotinete electrice este economisirea de timp și bani. Trotineta electrică poate fi o opțiune mai rapidă și mai convenabilă pentru a ajunge la locul de muncă sau la școală, în special în orașele aglomerate, unde traficul poate fi o problemă. De asemenea, trotineta electrică poate fi o opțiune mai ieftină decât utilizarea mașinii sau a transportului public, deoarece nu trebuie să plătești pentru combustibil sau bilete de autobuz sau de tren.

Dar, cu atât de multe modele de trotinete electrice disponibile pe piață, poate fi dificil să alegi cea mai bună opțiune pentru tine. În acest ghid, ne vom uita la cum să alegem trotineta electrică potrivită și la beneficiile pe care le oferă aceasta.

Cum alegi trotineta electrică pentru tine?

Când vine vorba de a alege trotineta electrică potrivită, există mai multe lucruri de luat în considerare. Iată câteva sfaturi pentru a-ți găsi trotineta electrică perfectă:

cum-alegi-trotineta-electrica-potrivita

Gândește-te la distanța pe care o vei parcurge:

Alege o trotinetă electrică cu o autonomie suficient de mare pentru a-ți acoperi nevoile tale de transport. Autonomia se referă la cât de departe poate merge trotineta electrică într-o singură încărcare. Dacă îți dorești să folosești trotineta pentru a merge la serviciu sau la școală, ai nevoie de un model cu o autonomie mai mare, pentru a fi sigur că poți face acest lucru fără probleme. Dacă, în schimb, planifici să folosești trotineta doar pentru scurte plimbări prin oraș, poți alege un model cu o autonomie mai mică, care poate fi mai ușor și mai ieftin.

Verifică greutatea și ușurința de transport a trotinetei electrice:

Dacă îți dorești să poți plia trotineta și să o transporti cu tine în autobuz sau metrou, asigură-te că alegi un model ușor și ușor de pliat. Trotinetele electrice variază în greutate de la câteva kg la mai mult de 10 kg. Dacă vrei să poți lua trotineta cu tine în mijloacele de transport în comun sau în mașină, ai nevoie de un model cât mai ușor. De asemenea, asigură-te că trotineta poate fi pliată ușor și că are un mâner pentru transport.

Verifică sistemul de frânare și suspensia:

Verifică dacă trotineta are un sistem de frânare de încredere și o suspensie bună. Acest lucru va face ca mersul cu trotineta să fie mai confortabil și mai sigur. Un sistem de frânare bun și o suspensie bună vor ajuta la reducerea șocurilor și a vibrațiilor în timp ce te deplasezi cu trotineta electrică, ceea ce va face mersul mai confortabil. De asemenea, un sistem de frânare puternic și de încredere va ajuta la oprirea trotinetei în mod sigur în caz de urgență.

Accesoriile:

Asigură-te că alegi o trotinetă electrică care vine cu toate accesoriile necesare, cum ar fi un sistem de iluminare și un capac de ploaie, dacă este cazul. Accesoriile pot face mersul cu trotineta electrică mai sigur și mai convenabil. Un sistem de iluminare poate ajuta la îmbunătățirea vizibilității în condiții de lumină redusă, iar un capac de ploaie poate proteja trotineta de umezeală și mizerie. Asigură-te că alegi o trotinetă care vine cu accesorii care îți vor fi utile.

Citește recenziile altor utilizatori:

Citește recenziile și verifică reputația producătorului înainte de a face o achiziție. Acest lucru te va ajuta să afli dacă trotineta electrică pe care o consideri este de încredere și de calitate. Citind recenziile utilizatorilor care au cumpărat deja trotineta, vei putea afla dacă acestea sunt satisfăcuți de performanțele și calitatea produsului. De asemenea, verificând reputația producătorului, poți afla dacă acesta este un brand de încredere și dacă are o istorie bună în ceea ce privește produsele sale.

Alege o trotinetă de calitate:

Asigură-te că alegi să cumperi o trotinetă electrică de calitate, deoarece acest lucru te va ajuta să ai o experiență mai bună și să eviți problemele de întreținere și reparații în viitor.

Achiziționarea unei trotinete electrice de calitate poate părea o investiție mai mare în primă instanță, dar poate face diferența între o experiență plăcută și una neplăcută atunci când vine vorba de utilizarea trotinetei. Trotinetele electrice de calitate au componente mai bine realizate și sunt mai rezistente la uzură, ceea ce înseamnă că vor dura mai mult timp fără să aibă nevoie de reparații sau întreținere. De asemenea, un motor mai puternic și o suspensie mai bună pot face ca mersul cu trotineta să fie mai confortabil și mai sigur.

În cazul în care optezi pentru o trotinetă electrică mai ieftină, există o mai mare probabilitate ca aceasta să aibă probleme de întreținere și să necesite reparații mai des, ceea ce poate fi frustrant și se poate scumpi în timp. De asemenea, o trotinetă electrică mai ieftină poate avea componente mai slabe care pot cauza probleme de siguranță sau poate avea o viteză și o putere mai scăzută, ceea ce poate face mersul cu ea mai puțin plăcut.

Prețul de achiziție:

Pentru mulți, prețul unei trotinete electrice va fi punctul de plecare pentru orice decizie de cumpărare. Iată o scurtă privire de ansamblu a ceea ce să se aștepte la fiecare interval de preț.

 • 500 lei la 1500 lei: Aceste trotinete tind să fie de buget și vin cu motoare mai mici, baterii de capacitate redusă și mecanisme simple de frânare, deși acestea nu necesită întreținere. Aici veți găsi și cele mai multe trotinete electrice pentru copii.
 • 1500 lei la 3000 lei: Aceste trotinete electrice pot fi considerate ca fiind fie mid range sau entry-level pentru navetiști, și au tendința de a include roți mai mari, timpuri ceva mai lungi, baterii de încărcare rapidă și capacitatea de a urca dealuri mai ușor.
 • 3000 lei și până: Aceste trotinete electrice sunt în gama premium. Vă puteți aștepta la o călătorie mai lungă și mai confortabilă, împreună cu anvelope mai mari, viteze mai rapide, frâne pe disc și suspensie mai bună.

Cum alegi trotineta electrică în funcție de caracteristicile sale

cum-alegi-trotineta-electrica-in-functie-de-caracteristici
Cum alegi trotineta electrică în funcție de caracteristici

Caracteristicile unei trotinete electrice pot varia în funcție de model și producător, dar există câteva caracteristici comune pe care le întâlnim la majoritatea trotinetelor electrice:

 • Autonomia: Autonomia reprezintă distanța pe care o poate parcurge trotineta electrică într-o singură încărcare a bateriei. Aceasta este determinată de capacitatea bateriei și de cât de mult curent consumă motorul și alte componente ale trotinetei. Autonomia poate varia de la câțiva kilometri la peste 30 de kilometri, în funcție de model.
 • Viteza: Viteza reprezintă cât de rapid poate merge trotineta electrică. Aceasta este determinată de puterea motorului și de rezistența la înaintare a trotinetei, care poate fi influențată de greutatea utilizatorului, de condițiile de drum și de alți factori. Viteza poate varia de la 15 km/h până la 50 km/h, în funcție de model.
 • Puterea: Puterea reprezintă cât de multă energie poate produce motorul trotinetei. Aceasta este măsurată în wati (W) și poate varia de la 200 W până la 2000 W, în funcție de model. Motoarele mai puternice sunt capabile să accelereze mai rapid și să urce dealuri mai înclinate, dar pot consuma mai mult curent și pot avea o autonomie mai scăzută.
 • Sistemul de frânare: Sistemul de frânare este un component important al oricărei trotinete electrice, deoarece îți oferă controlul necesar pentru a frâna în siguranță. Trotinetele electrice pot avea diferite sisteme de frânare, cum ar fi frânarea prin frecare, în care roțile se freacă de o suprafață de frânare pentru a reduce viteza, sau frânarea prin regenerere, în care energia generată de frânarea trotinetei este transformată în energie electrică și stocată în baterie.
 • Suspensia: Suspensia este un sistem de amortizare a șocurilor care se află între roțile trotinetei și cadrul acesteia. Suspensia poate fi compusă din mai multe componente, cum ar fi arcuri, amortizoare și brațe de oscilație, care ajută la amortizarea șocurilor atunci când te deplasezi pe o suprafață neuniformă. Suspensia poate fi reglată pentru a se potrivi nevoilor tale și poate face mersul cu trotineta mai confortabil.
 • Greutatea: Greutatea unei trotinete electrice poate varia semnificativ în funcție de model și de componentele incluse. Greutatea poate avea un impact asupra ușurinței de transport și asupra performanțelor trotinetei, deoarece un motor mai puternic poate fi necesar pentru a propulsa o trotinetă mai grea. Greutatea poate avea, de asemenea, un impact asupra siguranței, deoarece o trotinetă mai ușoară poate fi mai ușor de manevrat și poate avea o frânare mai bună în cazul în care este necesar să eviți un obstacol.
 • Ușurința de pliere: Majoritatea trotinetelor electrice au fost proiectate pentru a putea fi pliate, astfel încât să poată fi ușor de transportat în autobuz sau metrou. Plierea trotinetei implică strângerea și fixarea componentelor pentru a o face mai compactă și mai ușor de transportat. Ușurința de pliere poate varia în funcție de model și poate fi influențată de greutatea trotinetei, de sistemul de pliere utilizat și de ușurința cu care se pot accesa componentele pentru pliere.
 • Accesorii: Trotinetele electrice pot veni cu diverse accesorii care pot îmbunătăți confortul și siguranța utilizării acestora. Acestea pot include: sisteme de iluminare, capac de ploaie, suport telefon, antifurt, coșuri de depozitare, etc.

Recomandări de trotinete electrice care merită achiziționate

Concluzie

Alegerea corectă unei trotinete electrice poate face diferența între o experiență plăcută și una neplăcută atunci când vine vorba de utilizarea acestui mijloc de transport alternativ. Trotinetele electrice de calitate sunt mai durabile, mai sigure și mai confortabile în utilizare, ceea ce înseamnă că vei avea mai puține probleme de întreținere și reparații în viitor. De asemenea, alegând o trotinetă electrică cu o autonomie suficient de mare, o greutate și ușurință de transport adecvate, o viteză și putere potrivite nevoilor tale, un sistem de frânare și suspensie bun și accesorii utile, te vei putea bucura de beneficiile acestui mijloc de transport alternativ în siguranță și confort.

Întrebări frecvente despre alegerea trotinetei electrice

Trotinetă electrică, cu suspensii sau fără?

Nu e nimic mai rău decât o plimbare incomodă ca te dai peste gropi și șanțuri în drum. Pentru a atenua acest lucru, unele trotinete electrice sunt echipate cu anvelope umplute cu aer (pneumatic), care ajută la amortizarea lucrurilor. Alții vor avea suspensie față sau spate (sau ambele), ceea ce face o călătorie și mai confortabilă.

Ce putere (wați) să aleg la motorul electric?

Majoritatea trotinetelor electrice vor avea un singur motor montat pe butuc (ceea ce înseamnă că motorul este încorporat în roata în sine) și vor avea de obicei o putere de 250 până la 350 wați. Dacă locuiți într-o zonă deosebit de deluroasă (sau doriți să mergeți rapid), veți dori un motor cu putere mai mare.

Care este durata de viață maximă a bateriei trotinetei electrice?

Este un pic dificilă estimarea exactă a duratei de viață și a autonomiei bateriei, deoarece depinde de o varietate de factori, inclusiv greutatea persoanei, temperatura și terenul – dacă mergeți pe suprafețe plane, veți putea merge mult mai departe decât dacă mergeți pe dealuri în sus și în jos. Durata de viață a bateriei este de obicei măsurată în Amperi oră (aH); cu cât numărul este mai mare, cu atât veți putea merge mai mult.

Înainte de a face o achiziție verifică oferta magazinelor

 

Share pe:
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile