Cel mai bun șemineu focar pe lemne

cel mai bun semineu lemne focar

Adăugarea unui șemineu pe lemne sau înlocuirea unuia vechi va avea un impact semnificativ asupra aspectului și senzației casei dumneavoastră. Acesta devine punctul focal al camerei, adăugând căldură și farmec. Nimic nu se compară cu a te ghemui într-o dimineață rece de iarnă lângă un șemineu pe lemne care troznește. Șemineele fac ca locuințele să se simtă confortabile și primitoare. În plus, acestea pot chiar să crească valoarea de revânzare a casei dvs. cu câteva zeci de mii de lei.

Cu atât de multe opțiuni, alegerea unui nou șemineu pe lemne poate părea copleșitoare. Vreți ceva care să arate bine și să funcționeze bine în spațiul dvs. Acest articol vă va explica tot ceea ce implică procesul, astfel încât să știți ce șemineu focar pe lemne să alegeți.

Top cele mai bune șeminee pe lemne tip focar

Focar din fontă pentru șemineu pe lemne din sticlă

Cel mai bun șemineu focar pe lemne – randament 82,5%

KFD Eco Max 7 3F Standard este cel mai bun focar pe lemne, cu trei fețe vitrate inovator și elegant, ce oferă performanțe sporite și randament mare. Realizat integral din fontă, acest focar șemineu pe lemne garantează durabilitate maximă. Ușile laterale permit încărcarea cu lemne precum și spălarea sticlei atunci când se afumă înăuntrul focarului, detalii importante pentru o curățenie deosebită.

Sistemul său de deflector dublu ajută la reducerea consumului de lemne semnificativ. Un alt aspect al modelului de focar pe lemne vine sub forma unei clapete de reglare a aerisirii foarte utilă întreținerii focului respectiv arzând eficient orice cantitate de combustibil introdusă în interior. De asemenea, siguranța și confortul sunt asigurate prin garanția lungă de 5 ani acordată producătorilor pe toate componentele incluse cu modelul acesta special!

Șemineul focar pe lemne are o putere nominală de 11,5 kW, o greutate 115 kg, un randament de 82,5%, dimensiuni fațadă 750x443x380 mm, ideal pentru încălzirea suprafațelor între 60-80 m² completează profilul modelului KDF ECO MAX 7 3F Standard – un exemplu excelent pentru modernitate!

Z160 Focar fontă șemineu lemne

Cel mai bun focar ca raport preț/performanță – randament 80%

Acest focar de șemineu pe lemne din fontă este o alegere excelentă pentru cei care vor să se bucure de cele mai bune performanțe, fără a investi prea mult. Fabricat complet din fontă premium grosime 8mm, acesta vine cu o putere nominală mare de 15 KW și o greutate rezonabilă de 150 Kg. Dotat cu clapetă de tiraj și cu sticla ceramică rezistentă la temperaturi ridicate, acest focar pe lemne nu numai că reduce consumul de lemne și previne suprasolicitarea unității, dar și oferă un randament de 80%, ceea ce asigură că toată căldura produsă va fi folosită.

Spațiile pot fi încălzite rapid datorită conului înalt și a numeroaselor lamele exterioare, fără vreo problemă. Grație deflectorului și opționalului de racordare la aerul de exterior, acest focar poate funcționa în parametri optimi. Cu o garanție de 5 ani, acest focar oferă la prețul său cel mai bun raport calitate/preț!

Focar de șemineu fabricat integral din fontă

Cel mai ieftin șemineu focar pe lemne – randament 76%

A100 este focarul de fontă perfect pentru cei care doresc să se bucure de un șemineu fiabil, economic și ieftin! Ceea ce face unic acest focar șemineu pe lemne este că materialele din care este fabricat, fontă premium de clasă 200 și sticla ceramică specială ce permite rezistența la temperaturi mari, asigură rigiditate și eficiență termică.

Acest focar pe lemne poate produce o putere nominală de 10 KW și o greutate de 94 Kg, fiind ideal pentru încălzirea spațiilor restrânse. Dotat cu clapetă de tiraj, acesta are menținerea temperaturii chiar și în cea mai rece zi de iarnă, reducând semnificativ consumul de lemne în process. În plus, acesta beneficiază și de o garanție de 5 ani și un deflector pentru extinderea traseului fumului.

Deci, A100 este cea mai bună opțiune pentru cei care doresc să investească inteligent într-o unitate performantă, fiabilă și ieftină!

Focar fonta 10kw cu clapeta de tiraj si transport GRATUIT - www.pefoc.ro

Z160 Șemineu focar pe lemne din sticlă stânga/dreapta fără stâlp

Cel mai modern și elegant șemineu focar lemne – randament 80%

Focarul de șemineu pe lemne de la noi este ideal atât pentru eficiența ridicată cât și pentru aspectul său modern și elegant. Are un design de excepție, ajutându-vă să vă bucurați de un spațiu cât mai agreabil. Deschiderea ușii se face ușor și confortabil cu ajutorul mânerului.

Are lamele radiante din fontă amplasate pe toți pereții exteriori, oferind astfel căldura maximă, iar traseul fumului spre exterior va fi extins cu ajutorul deflectorului. Având control manual amplasat în partea inferioară, focarul își poate optimiza performanțele într-un mod cât mai eficient, fiind echipat și cu clapetă de control a tirajului pentru a reduce consumul de lemne.

În plus, siguranța este ridicată prin sticlă ceramică rezistentă la temperaturi de până la 800° C și opritorul de lemne ce oferă o curățenie excelentă. Nimic nu se compară cu durabilitatea și durata de viață îndelungată oferit de peretele exterior realizat din fontă refractară de înaltă calitate și grosime 8mm.

Focarul are depuneri de funingine reduse datorită sistemului de curățare a sticlei și cenușa rezultată din arderea lemnului poate fi îndepărtată ușor din tava amplasată sub grătar. Se poate utiliza și în spații largi cât și spații mici, fiind eficient energetic și oferind o lungă durată de viață, acest focar se bucură de o garanție de 5 ani.

Focar semineu din gama Z Modern cu usa pe colt si doua fete de sticla tip DECO (test ardere)

Cum alegi cel mai bun șemineu focar pe lemne

Cel mai bun focar de șemineu pe lemne poate fi ales prin luarea în considerare a diverși factori. Acestea includ materialele folosite pentru construcție, dimensiunile și designul focarului șemineu, precum și tipul de combustibil sugerat și modul în care acesta arde.

 • Verificaţi-vă opțiunile disponibile: Există mai multe opțiuni diferite de focare pe lemne disponibile pe piață în funcție de stilul și necesitățile dvs., astfel încât să vă asigurați că verificați toate opțiunile pentru a vedea care se potrivește cel mai bine cu nevoile dumneavoastră.
 • Alegeți un model cu eficiență termică maximă: Atunci când vine vorba să alegeți un focar semineu, una dintre primele lucruri la care ar trebui să vă gândiți este eficiența termică. Un focar dotat cu aer forțat poate oferi o performanţă termică maximizată.
 • Alegeți materialele potrivite: Cel mai bun focar șemineu pe lemne are nevoie de materiale potrivite pentru a funcționa corect și eficient. Gresia rezistentă la foc, căramida sau cărămida refractară sunt bune opțiuni ca materiale pentru exteriorul focarului.
 • Alegeți un design potrivit: Înainte de a decide un model, asiguraţi-vă că este suficient de mare pentru a satisface necesitățile de căldură ale locuinței dvs., și ar trebui să vizualizați posibilitatea unui design care se pretează la stilul interior al casei.

Advantaje și dezavantaje șeminee focare pe lemne

Câteva advantaje clare pentru focarele pe lemne:

 • Costuri pentru încălzire mai scăzute: focarele pe lemne încălzesc mai eficient locuințele decât combustibilii convenționali precum gazul sau electricitatea, ceea ce face ca costurile de încălzire să fie mai mici.
 • Puterea termică maximizată: Puterea termică este cea mai potrivită a unei surse instalate, în special atunci când se utilizează un focar dotat cu aer forțat.
 • Durabilitate: Focarele pe lemne sunt construite pentru a rezista la presiune și uzură.
 • Economisirea spațiului: Există o gamă largă de modele care sunt proiectate astfel încât să ocupe minim cantitatea de spațiu, lăsând loc și pentru decorurile sale interioare.

Dezavantaje:

 • Curățarea și întreținerea: Curățarea periodica a unui focar pe lemne poate fi o sarcină grea, mai ales pentru cei care sunt noi în această activitate. Este important ca depozitarea combustibilului să fie corectă pentru a preveni incendii sau explozii.
 • Produse de ardere dăunătoare mediului: utilizarea unui focar pe lemne produce produse chimice nocive rezultate din arderea lemnului, care pot polua aerul interior, ceea ce poate fi periculos pentru sănătate.
 • Riscuri de incendiu: Dacă nu se iau măsuri de precauție suplimentare, există riscul ca o scânteie sau flacără să-și piardă controlul, ceea ce poate provoca incendii. Din acest motiv, se recomandă instalarea unor sisteme eficiente de alarme de incendiu.

Tipuri de șeminee

Una dintre primele decizii pe care trebuie să le luați este ce tip de șemineu se potrivește cel mai bine casei și stilului de viață. Șemineele pe lemn, pe gaz și electrice au avantaje și dezavantaje unice. Aveți multe lucruri de luat în considerare, de la procesul de instalare și aspect până la întreținere și cerințele de combustibil.

Iată o prezentare generală a diferitelor tipuri pentru a vă ajuta să îl alegeți pe cel potrivit pentru casa dvs:

Șeminee pe lemne

O sobă din piatră și un șemineu plin cu bușteni arzând este șemineul clasic pe care și-l imaginează majoritatea oamenilor. Șemineele pe lemne produc aspectul, sunetul și mirosul autentic al unui foc de lemne. Acestea sunt, fără îndoială, cea mai frumoasă opțiune, dar estetica naturală are un cost.

Șemineele din lemn sunt cele mai dificile de instalat și de întreținut.

Șemineele pe lemne necesită o monitorizare atentă din motive de siguranță, dar sunt foarte bune de avut în caz de urgență. Dacă se întrerupe curentul electric, vă puteți folosi șemineul pentru a vă încălzi casa, a lumina camera și chiar a găti cina.

Ca regulă generală, lemnul de foc uscat arde cel mai bine. Lemnul este alcătuit dintr-o serie de tuburi mici care transportă apa de la rădăcinile copacului la trunchiul și ramurile acestuia, iar aceste tuburi pot reține apa timp de luni de zile după ce au fost tăiate. Lemnele care au fost tăiate și lăsate să se usuce, produc mai multă căldură decât lemnul verde, sau proaspăt tăiat. În plus, fumul produs de arderea lemnului proaspăt și umed este un poluant mai puternic decât cel produs de fumul provenit din lemnul uscat.

Atunci când alegeți un șemineu pe lemne, căutați unități suficient de mari pentru a vă încălzi spațiul fără a copleși încăperea. Acestea vin în diverse configurații, așa că vei găsi cu siguranță ceva care să funcționeze pentru casa ta.

Șeminee electrice

Un șemineu electric este, de departe, cel mai ușor de instalat. Deși seamănă cu un șemineu, nu este implicat niciun foc. Pur și simplu îl conectați la o priză, iar acesta suflă căldură în cameră ca un încălzitor electric. Deoarece nu produce fum sau funingine, nu este nevoie de ventilație sau întreținere. Șemineele electrice se pornesc și se opresc prin simpla apăsare a unui buton.

Cele mai multe imită focul real cu o combinație de bușteni falși în fața unor flăcări digitale. De obicei, puteți afișa flăcări fără căldură sau căldură fără flăcări. Astfel, vă puteți bucura de ambianța unui foc pâlpâitor pe tot parcursul anului. Unele vă permit chiar să alegeți stilul și culoarea focului.

Acestea sunt cea mai eficientă opțiune din punct de vedere energetic și ar putea chiar să vă ajute să vă diminuați factura la utilități. În loc să porniți cuptorul pentru a încălzi întreaga casă, puteți folosi șemineul electric pentru a încălzi camera în care vă petreceți cel mai mult timp. De asemenea, sunt mult mai sigure de utilizat în preajma copiilor mici și a animalelor de companie.

Atâta timp cât aveți electricitate, puteți instala un șemineu electric în aproape orice spațiu de locuit. Tot ce trebuie să faceți este să alegeți dimensiunea și stilul care funcționează cel mai bine pentru casa dvs.

Șeminee pe gaz

Șemineele pe gaz sunt alternative realiste la cele pe lemn. În loc să ardă lemn, flăcările sunt alimentate cu gaz natural sau propan. Cele mai multe șeminee pe gaz au bușteni decorativi din ceramică care reproduc lemnul adevărat. Bilele de foc, rocile de sticlă și pietrele sunt, de asemenea, umpluturi populare pentru a da șemineului un aer modern.

Există două tipuri principale de șeminee cu gaz – cu ventilație și fără ventilație. Șemineele cu ventilare directă produc o cantitate mică de fum care necesită ventilație. Puteți instala o inserție cu gaz cu ventilare directă în interiorul casei dvs. dacă aveți un coș de fum. În caz contrar, optați pentru un șemineu pe gaz fără ventilație. Acestea nu produc emisii nocive. Trebuie să conectați oricare dintre cele două tipuri la o sursă exterioară sau la alimentarea cu gaz existentă în locuința dumneavoastră.

Șemineele pe gaz sunt eficiente și produc cea mai mare cantitate de căldură. De asemenea, sunt mai curate și mai ecologice. Spre deosebire de șemineele cu lemne, puteți regla cu ușurință căldura prin mărirea sau micșorarea debitului de gaz. Pentru a stinge focul, pur și simplu opriți gazul. Deoarece funcționează pe gaz, acestea pot produce lumină și căldură și în timpul unei pene de curent.

Atunci când alegeți un șemineu pe gaz, alegeți opțiunea de ventilație care se potrivește cel mai bine cu casa dvs. De asemenea, puteți amesteca și asorta o gamă largă de modele și stiluri de deschidere pentru a îmbina șemineul cu decorul dvs. interior.

Concluzie

În concluzie, un focar pe lemne poate fi o investiție bună atât pentru confortul cât și pentru economisirea costurilor. Acestea sunt eficiente energetic, reduc cantitatea de energie electrică necesară încălzirii locuinței și oferă utilizatorilor mai mult confort termic decât alte surse de încălzire. Acestea pot funcționa ușor și cu îngrijire minimală dacă se urmează recomandările de instalare corecte și regulile de bază de funcționare și întreținere. Folosirea și depozitarea reziduurilor arse corect ajută la evitarea oboselii vizibile și reziduurile contaminate care vin în mod inevitabil împreună cu arderea combustibililor de origine fosilă.

Focare fonta pentru seminee pe lemne! Cum aleg?

Întrebări frecvente

Care îi cel mai sigur șemineu?

Șemineele electrice sunt cea mai sigură opțiune de șemineu pentru prevenirea răspândirii focului, a arsurilor și a poluării aerului, în special dacă în preajmă se află copii mici.

Care e cel mai curat tip de șemineu?

Șeminee cu bioetanol.
Bioetanolul produce mult mai puțini poluanți atunci când arde în comparație cu lemnul, deoarece alcoolul arde curat. Un șemineu cu bioetanol nu emite niciunul dintre componentele din fumul de lemn care pot fi dăunătoare atât pentru sănătatea dumneavoastră, cât și pentru mediu.

Au nevoie toate șemineele de coș?

Șemineele fără ventilație alimentate cu gaz sau propan se bazează pe aerul din interior pentru ardere și evacuează un nivel scăzut de gaze de ardere în încăperea în care sunt amplasate. Nu este necesar un coș de fum sau o conductă de fum.

Care îi cel mai popular tip de șemineu?

Poate cea mai populară opțiune pentru un cadru de șemineu, granitul este unul dintre cele mai durabile materiale pe care le puteți cumpăra. Este extrem de rezistent la zgârieturi, este puțin probabil să se crape sau să se ciobească și are o bună toleranță la căldură. Granitul este potrivit pentru șeminee cu gaz sau cu lemne.

Ce durată de viață au șemineele în general?

Vă puteți aștepta ca acestea să dureze în jur de 20 de ani, dar uneori chiar și 30 de ani. Chiar dacă sunteți sârguincios în ceea ce privește îngrijirea șemineului dumneavoastră construit în fabrică, vor exista semne revelatoare că ați depășit punctul de întreținere și reparații și că aveți nevoie de o înlocuire completă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *