Cea mai bună turbină eoliană pentru casă

Turbina eoliana pentru casa

Atunci când majoritatea oamenilor se gândesc să își modernizeze locuințele pentru a beneficia de energie durabilă, aceștia se orientează direct către panourile fotovoltaice, fără a lua în considerare alte opțiuni, cum ar fi turbinele eoliene. În timp ce o turbină eoliană pentru casă nu generează de obicei suficientă energie pentru a alimenta o casă în întregime, aceasta poate gestiona o parte substanțială din nevoile dvs. de energie. Este suficient pentru a vă reduce drastic facturile de energie și, atunci când este combinată cu panouri fotovoltaice, panouri solare și alte surse de energie durabilă, face posibilă viața în afara rețelei electrice. Fie că doriți să vă faceți partea și să ajutați rețeaua energetică să devină ecologică, să oferiți casei dvs. propria sursă de energie sustenabilă sau pur și simplu doriți să reduceți facturile de energie, cea mai bună turbină eoliană pentru casă oferă o sursă fiabilă de energie electrică sustenabilă oriunde bate vântul.

Cele mai bune turbine eoliene pentru casă

Turbinele noastre eoliene pentru casă preferate sunt făcute pentru mai multe scopuri și bugete. Unele oferă un pas substanțial spre independența energetică personală, în timp ce altele oferă o cantitate mică de energie de rezervă. Indiferent de ceea ce căutați, ar trebui să existe o turbină pentru dvs. în această listă.

Turbină eoliană cu 5 pale de aluminiu, 1500W

Cea mai bună pentru casă

Turbina eoliană cu 5 pale de aluminiu, 1500W, este o soluție ideală pentru cei care doresc să se bazeze pe energie regenerabilă și economică. Această turbina are 5 pale lungi și late cu diametrul rotorului de 2,5 m, ceea ce asigură un cuplu mare și o viteză de pornire redusă. Acest lucru înseamnă că turbina eoliană poate fi utilizată inclusiv în zone cu vânturi moderate și poate produce energie chiar și la viteze reduse ale vântului.

Turbina eoliană cu 5 pale este proiectată pentru turății mai mici, ceea ce o face potrivită pentru zonele cu vânt mai slab. Palele sunt din aluminiu extrudat în formă de aripă de avion pentru mărirea eficienței și reducerea zgomotului. Generatorul etanș cu carcasă metalică, cu magneți permanenți, asigură o funcționare optimă și eficientă.

Această turbină eoliană este completă, cu regulator inclus în preț, ceea ce o face o soluție convenabilă și simplă pentru oricine dorește să-și instaleze o sursă de energie regenerabilă. În plus, puterea sa de 1500W este suficientă pentru a satisface nevoile energetice ale multor gospodării sau afaceri mici.

Această turbină eoliană cu 5 pale de aluminiu, 1500W, este o alegere excelentă pentru cei care doresc să aibă o sursă de energie regenerabilă și economică.

Turbină eoliană, turbo 5000, 5kw/h

Cea mai puternică turbină eoliană 5kw

Turbina eoliană Turbo 5000 de la Tumurly® este un încărcător solar fotovoltaic de înaltă calitate, fabricat din aluminiu durabil și extrem de eficient. Acesta este un sistem solar compatibil fotovoltaic, cu utilizare comercială.

Unul dintre cele mai importante aspecte ale acestei turbine eoliene este generatorul PMG Tumurly® dezvoltat de Tumurly® Engineering, care transformă energia eoliană în energie electrică într-un mod foarte eficient. De asemenea, structura sa aerodinamică avansată face ca această turbină să fie una dintre cele mai bune din clasa sa.

Turbina eoliană are aripi special dezvoltate din fibră de sticlă, care nu produc aproape deloc zgomot. La viteze ale vântului ce depășesc 3 m/s, turbina se rotește liber și generează energie electrică.

O altă caracteristică importantă a turbinei eoliene Turbo 5000 este că poate fi utilizată în zone cu vânt mai slab, oferind o funcționare eficientă chiar și în aceste condiții. Aceasta este posibilă datorită designului său aerodinamic și generatorului PMG Tumurly®, care funcționează bine chiar și la viteze ale vântului mai reduse.

Turbina eoliană Turbo 5000 de la Tumurly® este o alegere excelentă pentru cei care caută o sursă de energie eoliană eficientă și de încredere. Cu un design aerodinamic și aripi special dezvoltate din fibră de sticlă, această turbină funcționează bine chiar și în zonele cu vânt mai slab. De asemenea, instalarea sa ușoară și întreținerea minimă o fac o alegere bună pentru oricine caută o sursă de energie regenerabilă și economică.

Turbină eoliană, 48V, 3000W, alb

Raport excelent calitate/preț

Dacă doriți să vă generați propria energie electrică, această turbină eoliană este un început bun! Perfect pentru generarea de energie regenerabilă pe barcă, școală, birou sau acasă.

Aceste turbine eoliene sunt ușor de instalat și ușor de întreținut. Echipată cu lame de înaltă calitate și motor cu magnet permanent trifazat, turbina eoliană are o viteză scăzută a vântului de pornire, mai puține vibrații și mai puțin zgomot. De asemenea, are un aspect frumos și luxos, iar materialul este de lungă durată. Cu această turbină eoliană, puteți alege o alternativă energetică mai ecologică.

Specificații:

 • Diametrul rotii: 1.2m
 • Lungimea lamei: 580mm
 • Numarul de lame: 3
 • Material: Nylon
 • Viteza vantului: 13m/s
 • Viteza vantului la pornire: 2m/s
 • Tensiune de iesire: 48V
 • Putere: 3000W

Turbină eoliană cu regulator inclus, 3 pale, 1000W, 24V

Cea mai ieftină turbină eoliană orizontală

Turbină eoliană de mărime medie, ideală pentru completarea sistemelor fotovoltaice instalate în ferme, case de vacanțe, stâlpi de iluminat autonomi, relee de comunicatie. Carcasa este turnată din aliaj de aluminiu, care este vopsit pentru a preveni coroziunea, iar lamele sunt turnate din rășină armată cu fibră de sticlă. Carcasa conține, de asemenea, contacte de sârmă anti-răsucire glisante.

Specificații:

 • Turbina eoliana
 • Putere nominala: 1000W
 • Tensiune baterie: DC 24V
 • Viteza de pornire a vantului: 2,5 m/s
 • Viteza nominala a vantului: 12,5 m/s
 • Viteza maxima: 40 m/s
 • Numarul de lame: 3

Turbină eoliană verticală, 12V, 800 W, 3 pale, Cu controler MPPT

Cea mai ieftină turbină eoliană verticală cu controler

Acest generator eolian vertical are un design ușor de utilizat, care este perfect pentru utilizarea în spații limitate, deoarece ocupă mai puțîn spațiu decât o turbină eoliană orizontală. Cu o formă aerodinamică și trei palete din fibră de nailon, această turbină eoliană funcționează foarte eficient.

Turbina eoliană verticală cu controler are un microprocesor puternic pentru reglarea curentului și tensiunii, ceea ce asigură o funcționare sigură și o capacitate puternică. Turbina eoliană poate fi instalată rapid și ușor cu ajutorul manualului inclus, iar întreținerea necesară este minimă.

Această turbină eoliană inteligentă se adaptează automat la poziția vântului, asigurând prinderea vântului din orice direcție. De aceea, chiar și în zonele cu vânt mai slab, acest generator turbină eoliană poate funcționa în mod eficient. Este perfect pentru încărcarea bateriilor pentru bărci, foișoare, cabane sau case mobile, oferind energia verde necesară fără a fi necesar să așteptați mult timp sau să cheltuiți bani suplimentari pentru instalare.

Dacă sunteți în căutarea unei surse de energie verde care să ofere o funcționare eficientă și sigură, acest generator turbină eoliană verticală poate fi o alegere excelență. Cu un design ușor de utilizat, instalare rapidă și întreținere minimă, această turbină eoliană va fi un partener de încredere in orice proiect de încărcare a bateriilor cu energie eoliană.

Specificatii:

 • Watt: 800W (max. 815)
 • Tensiune: 12V
 • Viteza vantului: 2.0 m/s
 • Capacitatea vantului: 50 m/s
 • Material: Nylon
 • Caracteristica: Electromagnetic

Alte turbine eoliene pentru casă foarte bune

Ce este o turbină eoliană pentru casă?

O turbină eoliană pentru casă, transformă energia eoliană în energie curată pentru casa dumneavoastră. Arată ca o replică mai mică a turbinelor eoliene mult mai mari pe care le-ați văzut probabil pe câmpuri sau în largul coastei. Deși tehnologia esențială este aceeași, turbinele eoliene rezidențiale sunt mai mici.

Turbina eoliana pentru acasa diagrama
Diagramă turbină eoliană pentru casă

Cum funcționează o turbină eoliană pentru casă?

Funcționarea de bază a unei turbine eoliene este, de fapt, destul de simplă: vântul învârte paletele unei turbine în jurul unui rotor, care apoi învârte generatorul pentru a crea energie electrică pe care o stochează într-o baterie externă.

În general, trebuie să amplasați turbinele eoliene într-o zonă care primește o cantitate minimă de vânt, în conformitate cu producătorul. Pentru o turbină eoliană pentru casă medie, aceasta este de obicei o viteză a vântului de 9 km pe oră sau mai mult. Fără această cantitate minimă de vânt, palele pur și simplu nu se vor roti și nu se va produce energie electrică.

Cu toate acestea, producția nominală de energie a unei turbine nu poate fi atinsă decât dacă turbina are acces la viteza nominală a vântului, care reprezintă cantitatea medie de vânt necesară pentru ca generatorul să producă la capacitate maximă. De exemplu, o turbină de 500 W, care este dimensionată pentru o viteză a vântului de 44 km/h, va genera doar aproximativ 100 W de energie atunci când vântul are o viteză de 16-20 km/h.

How do Wind Turbines work?

Criterii de alegere a turbinelor eoliene pentru casă

Pe baza unei serii de factori, inclusiv numărul de pale, greutatea, viteza nominală a vântului, prețul, producția de energie și caracteristicile, am selectat cele mai bune turbine eoliene pentru case aflate în prezent pe piață.

Clasamentul nostru pune accentul pe utilitate, eficiență și fiabilitate, luând în același timp în considerare prețul și experiența din lumea reală. Fiind o sursă de energie verde rezidențială, aceste turbine eoliene trebuie să aibă și o cantitate minimă de energie.

Înainte de a alege o turbină eoliană, este important să faci o analiză a vânturilor locale, să verifici reglementările privind instalarea acestora în zona ta și să evaluezi costurile totale ale proiectului. Consultă un specialist în energie regenerabilă pentru a obține sfaturi personalizate în funcție de situația ta specifică.

Lamele turbinei

Cantitatea și dimensiunea lamelor vor afecta eficiența și utilitatea generală a turbinei eoliene. Cele cu mai puține lame vor face ca rotorul să se rotească mai repede, generând mai multă energie la viteze mai mari, în timp ce cele cu mai multe lame vor capta viteze mici ale vântului și pot funcționa fără a fi nevoie de vânt puternic și constant.

Lungimea palei este, de asemenea, un aspect important. Dacă lama este lungă, atunci turbina va avea nevoie de o zonă tampon mai mare. Cele cu palete mici sau compacte sunt mai potrivite pentru zonele urbane, unde spațiul este mai mult o problemă.

Viteza nominală a vântului

Indicele de viteză a vântului reprezintă cantitatea medie de vânt necesară pentru ca turbina să funcționeze la eficiență maximă. Deși turbina va genera în continuare energie electrică la viteze sub valoarea nominală, aceasta nu va putea atinge puterea indicată decât dacă primește viteza nominală a vântului sau mai mare.

În general, cele cu viteze nominale ale vântului mai mici sunt clasificate mai sus, deoarece oferă cea mai mare flexibilitate pentru proprietarii de locuințe.

Prețul turbinei

La fel ca și generatoarele solare și aproape orice tip de stocare a energiei, turbinele eoliene pentru casă sunt, de obicei, costisitoare. Acestea sunt disponibile într-o gamă largă de dimensiuni și prețuri, de la câteva mii de lei la câteva zeci de mii de lei. Mai mult, deși am evidențiat opțiuni relativ bune la multe niveluri de preț, turbinele care generează o cantitate semnificativă de curent vor fi destul de scumpe.

La fel ca și instalarea de panouri fotovoltaice pe casa dumneavoastră, ar trebui să vă gândiți la instalarea unei turbine eoliene ca la un proiect de îmbunătățire a locuinței și ca la o investiție. Dacă achiziționați o turbină mai bună, veți observa o diferență mai mare în facturile de energie și, probabil, veți recupera mai repede costul instalării acesteia.

Greutate

Deși greutatea combinată a kitului nu este cel mai important considerent, aceasta afectează totuși plasarea. Dacă kitul este greu, atunci va avea nevoie de un stâlp scump și robust pentru a-l susține. De asemenea, nu ar trebui să fie plasat pe acoperișuri sau în jurul altor structuri care ar putea fi deteriorate. În cele din urmă, cu cât unitatea este mai ușoară, cu atât mai bine.

Producția de energie

În general, producția de energie a generatorului este cel mai important factor pentru majoritatea cumpărătorilor. La urma urmei, întregul scop al unei turbine eoliene este de a converti energia eoliană în energie electrică. Orice model care are o putere mai mică de 500W este efectiv inutil, cu excepția cazului în care intenționați să îl utilizați pentru a alimenta un șir de lumini de exterior sau pentru a încărca un telefon.

Puterea medie pentru o turbină eoliană pentru casă la un preț rezonabil este de aproximativ 1000W. Acesta este un punct de plecare excelent pentru cei care cumpără pentru prima dată.

Caracteristici cheie

Turbinele eoliene sunt mașini simple și, în general, nu vin echipate cu multe opțiuni. Cu toate acestea, conform experienței noastre, există mai multe caracteristici care fac ca o turbină să iasă în evidență din mulțime.

La fel ca în cazul majorității lucrurilor, cu cât mai multe caracteristici oferă o turbină eoliană pentru casă, cu atât mai bun este raportul calitate-preț. Acest lucru este valabil mai ales pentru cele cu descărcătoare de sarcină integrate și regulatoare de încărcare MPPT.

Iată care sunt cele mai comune și mai utile caracteristici oferite:

 • Sisteme de frânare automată
 • Regulatoare de încărcare
 • Eficiență la vânt slab
 • Acoperire de protecție (anti-UV, anti-coroziune)

Care este consumul dumneavoastră mediu de energie?

Înainte de a achiziționa o turbină eoliană pentru casă, este imperativ să determinați cât de multă energie necesită casa dumneavoastră. Acesta este un factor determinant în ceea ce privește turbina eoliană rezidențială care se potrivește nevoilor dvs. de energie.

O gospodărie medie, dotată cu aparate moderne, consumă în jur de 8000-9400kWh de energie electrică pe an.

Dacă doriți să vă deconectați complet de la rețeaua electrică, atunci va trebui să atingeți un prag minim de 5 kW până la 15 kW de putere. Majoritatea turbinelor eoliene pentru casă nu se apropie de acest minim, așa că vor trebui folosite împreună cu alte turbine sau cu o altă sursă de energie.

Dacă doriți doar să alimentați dispozitive mici, cum ar fi o pompă de apă în aer liber, atunci o turbină mică, de putere medie, este adecvată. Cele cu o putere de 400-1000W pot încărca aparate mici, cum ar fi laptopuri, telefoane, lumini, unelte electrice și multe altele. Dacă doriți să utilizați o turbină în combinație cu un invertor pentru o rulotă, probabil că veți avea nevoie de mai mult.

Unde se instalează o turbină eoliană pentru casă?

Turbinele eoliene sunt proiectate pentru a fi amplasate la înălțime. Turbina și generatorul trebuie să fie montate pe un stâlp înalt, cu o înălțime de aproximativ 6-18 metri. Cu toate acestea, turbinele nu se limitează doar la câmpuri sau la vârfurile dealurilor. Turbinele eoliene pentru casă pot fi amplasate și pe un acoperiș.

În funcție de câți metri pătrați aveți la dispoziție, există o varietate de opțiuni. Pentru cei care locuiesc în medii mai compacte, o turbină care are o rază mică a rotorului este esențială. Pe de altă parte, dacă doriți să vă montați turbina pe acoperiș, atunci veți avea nevoie de un model care să nu fie greu și greoi.

Fiți conștienți de faptul că fiecare turbină trebuie să fie amplasată într-o zonă tampon. Două turbine nu ar trebui niciodată să fie plasate chiar lângă una lângă cealaltă.

Care este viteza vântului în locația dvs.?

Toate specificațiile privind producția de energie a turbinelor eoliene evidențiază cea mai bună producție a acestora în condiții de vânt ideale. Viteza medie a vântului în locul în care locuiți poate juca un rol important în alegerea turbinei potrivite pentru casa dumneavoastră.

Pentru a fi rentabile, turbinele eoliene au nevoie de o viteză medie a vântului de 18 km/h.

Pentru a înțelege cum influențează viteza vântului asupra unei turbine, va trebui să definim câțiva termeni:

 • Viteza de pornire a vântului: viteza la care paletele se rotesc, dar nu produc încă energie utilizabilă.
 • Viteza nominală a vântului: viteza la care turbina atinge producția maximă de energie.
 • Viteza vântului de siguranță sau de „supraviețuire”: viteza maximă înainte ca turbina să devină vulnerabilă la avarii.

Verificați mediile locale ale vântului, inclusiv media minimelor și maximelor, pentru a vă asigura că o anumită turbină se potrivește zonei dumneavoastră. Căutați o turbină cu o viteză de pornire a vântului sub media locală pentru a vă asigura că aceasta funcționează des. Dacă locuiți undeva unde condițiile meteorologice severe apar în mod regulat, viteza sigură va fi, de asemenea, foarte importantă.

Tipuri de turbine eoliene pentru casă

În general, există două tipuri de turbine eoliene care pot fi instalate la domiciliu.

Turbine eoliene pe acoperiș

Turbinele eoliene mici, asemănătoare panourilor solare, se așează pe acoperișul dumneavoastră. Înălțimea optimă pentru ca acestea să profite de vântul care suflă peste casa dumneavoastră este pe acoperiș. Instalarea lor este, de obicei, mai puțin costisitoare decât instalarea turbinelor individuale. Cu toate acestea, deoarece sunt mai mici, sunt în general mai puțin puternice, generând doar 1-2 kW.

Turbine eoliene care sunt autonome sau instalate pe un stâlp

Se așteaptă ca turbinele eoliene independente să fie mai puternice decât cele montate pe acoperiș – dar numai dacă sunt instalate corect. Ele funcționează cel mai bine într-un loc mare, deschis, fără nimic care să încetinească vântul, cum ar fi un câmp mare – sau chiar mai bine, în vârful unui deal.

Este posibil ca o turbină solitară să nu fie potrivită pentru dvs. decât dacă aveți acest tip de teren accesibil în apropierea casei dvs. De asemenea, acestea sunt frecvent mai scumpe. Cu toate acestea, dacă dispuneți de spațiu și de fonduri, vestea bună este că are o șansă mai mare de a vă alimenta întreaga casă decât un sistem montat pe acoperiș.

Diferențele între turbina eoliană verticală și orizontală

Turbina eoliană orizontală

Turbinele eoliene cu axă orizontală domină majoritatea industriei eoliene. Axa orizontală înseamnă că axa de rotație a turbinei eoliene este orizontală sau paralelă cu solul. În aplicațiile eoliene mari, turbinele eoliene cu axă orizontală sunt aproape tot ceea ce veți vedea vreodată. Cu toate acestea, în aplicațiile eoliene mici și în cele rezidențiale, turbinele cu axă verticală își au locul lor. Avantajul eolienelor orizontale este că pot produce mai multă energie electrică dintr-o cantitate dată de vânt. Așadar, dacă încercați să produceți cât mai mult vânt posibil în orice moment, axa orizontală este probabil alegerea potrivită pentru dumneavoastră. Dezavantajul axei orizontale este însă că este în general mai grea și nu produce bine în condiții de vânt turbulent.

Turbină eoliană orizontală
Turbină eoliană orizontală

Turbina eoliană verticală

Una dintre cele mai inovatoare tehnologii de energie curată, care continuă să se îmbunătățească, este turbina eoliană verticală. Aceasta este o turbină rezidențială emergentă aleasă de mulți oameni. Aceștia sunt cei care doresc să creeze o soluție de energie curată pentru casele lor.

O turbină eoliană verticală este practică și economică. De asemenea, este eficientă și silențioasă. Nu produce mult zgomot. Unele funcționează chiar la mai puțin de 45 de decibeli. Așadar, în acest caz, o turbină eoliană cu axă verticală pentru casă este, de asemenea, pentru cei care doresc o soluție de energie alternativă care nu duce la zgomot. În plus, turbina eoliană verticală este și pentru cei care își doresc un sistem fără întreținere.

Turbină eoliană verticală
Turbină eoliană verticală

Cum funcționează turbina eoliană verticală pentru casă?

Generatoarele eoliene verticale funcționează în mod simplu. Se învârte pe o axă verticală pentru a capta vântul. Cu toate acestea, are diferite viteze de pornire și rotații nominale pe minut. Aceasta variază de la un model la altul și în funcție de puterea pe care o poate genera. Aceste turbine eoliene verticale sunt cu diferite culori, dimensiuni și forme, de asemenea. Mișcarea este ca o monedă care se învârte.

Această turbină este diferită de turbina eoliană cu axă orizontală în ceea ce privește poziția paletelor. De exemplu, palele se află în partea superioară. Apoi, generatorul se află la baza turnului unei turbine eoliene verticale, cu paletele sale înfășurate în jurul arborelui.

În ceea ce privește accesibilitatea, acest tip este, de asemenea, mai accesibil pentru întreținere, dacă este nevoie de întreținere, decât o turbină eoliană cu axa orizontală. Problema, însă, este că acest stil ar putea să nu creeze la fel de multă energie ca celălalt tip. Un alt lucru este că poate avea o durată de viață mai scurtă din cauza unui flux de aer turbulent. Iar pentru o utilizare maximă a energiei eoliene și turbulențe, instalarea pe acoperiș poate fi mai practică pentru o viteză dublă a vântului.

Are Vertical Axis Wind Turbines Better?

Beneficiile turbinelor eoliene pentru casă

Avantajele turbinelor eoliene pentru casă

 • Turbinele eoliene sunt cu emisii reduse de carbon: sunt o sursă de energie verde, regenerabilă, care nu emite dioxid de carbon, care contribuie la problema climei.
 • Ele vă pot ajuta să economisiți bani prin reducerea cheltuielilor cu energia prin producerea propriei electricități. Mai mult, garanția Smart Export Guarantee ar putea să vă despăgubească.
 • De asemenea, arată cool: dacă sunteți dispus să cheltuiți niște bani, sunt disponibile mai multe modele de turbine eoliene ingenioase din punct de vedere arhitectural. De ce să nu faceți un pas mai departe și să vă faceți casa la fel de modernă ca și energia sa?

Dezavantajele turbinelor eoliene pentru casă

 • Investiția inițială este ridicată: un sistem de 6 kW montat pe stâlp poate costa până la 150.000 de lei
 • Nu sunt potrivite pentru fiecare casă: turbinele eoliene rezidențiale nu sunt pentru toată lumea. Pentru a le alimenta, veți avea nevoie de o viteză corectă a vântului, ceea ce înseamnă că veți avea nevoie de mult spațiu deschis, care este în mod normal disponibil doar în reședințele rurale (îmi pare rău, locuitori ai orașelor!).
 • Energia eoliană este ecologică, curată și pe termen lung. Cu toate acestea, nu este nici cea mai ieftină, nici cea mai convenabilă alternativă, în special pentru locuitorii orașelor. Prin urmare, mulți eco-războinici care dețin o locuință optează în schimb pentru panouri fotovoltaice. Acestea pot fi montate pe acoperiș pentru a economisi spațiu și pot fi folosite oriunde (nu doar în vârful unui deal cu vânt).

Concluzie

În concluzie, alegerea unei turbine eoliene pentru casă este un proces complex care necesită o analiză atentă a condițiilor locale, a nevoilor energetice și a factorilor financiari. Este esențial să se evalueze cu atenție potențialul de vânt din zona respectivă, să se respecte reglementările locale și să se aibă în vedere costurile totale ale proiectului.

Înainte de a lua o decizie, este recomandat să se evalueze atent toate opțiunile disponibile pe piață, să se analizeze beneficiile și limitările fiecăreia, și să se țină cont de caracteristicile specifice ale locuinței și ale zonei geografice. Astfel, se poate realiza o investiție sustenabilă și eficientă în energia eoliană pentru uz casnic.

Întrebări și răspunsuri

Merită investiția într-o turbină eoliană pentru casă?

Dacă doriți să vă reduceți dependența de rețeaua electrică, o turbină eoliană pentru casă vă poate reduce facturile de energie electrică într-un mod durabil. De asemenea, vă oferă o sursă de energie de urgență încorporată în cazul unei pene de curent sau al unei alte situații de urgență. În orice caz, reducerea facturii de electricitate ar trebui să amortizeze în cele din urmă costul turbinei.
Acestea fiind spuse, o turbină eoliană nu va înlocui în totalitate energia electrică convențională de la compania de electricitate locală.

Cât costă o turbină eoliană pentru casă?

Obținerea unei noi turbine eoliene pentru casă este cu siguranță o investiție. Modelele de top vă pot costa cu ușurință 4000 de lei sau mai mult, motiv pentru care este important să luați în considerare mai întâi câțiva factori cheie înainte de a face alegerea.

Ce putere are o turbină eoliană pentru casă?

Majoritatea turbinelor eoliene pentru casă anunță o putere cuprinsă între 100 și 2000 W. Cu toate acestea, cantitatea reală de putere depinde de viteza vântului și de eficiența generatorului. În timp ce unele modele au o putere nominală mare, acestea pot funcționa doar la viteze foarte mari ale vântului, la care majoritatea proprietarilor de case nu au acces.

Majoritatea proprietarilor de locuințe nu caută să instaleze o mini fermă eoliană pe proprietatea lor, însă o rețea de turbine și panouri solare este calea de urmat dacă plănuiți să fiți în întregime off grid.

Rezistă turbinele eoliene pentru casă la vreme rea?

În funcție de modelul pe care îl achiziționați, turbinele eoliene au o capacitate surprinzătoare de a rezista la vânturi puternice, furtuni și valuri de vânt. În general, turbinele eoliene pentru casă pot gestiona viteze ale vântului de până la 140 kilometri pe oră înainte de a începe să se rupă sau să se defecteze.

Pot să instalez o mini turbină eoliană pe acoperiș?

Da, există turbine eoliene de mici dimensiuni care sunt special concepute pentru instalarea pe acoperiș. Țineți cont de faptul că acestea generează adesea mai puțină energie decât turbinele mari, de sine stătătoare.

Care este mai bună, turbina eoliană verticală sau orizontală?

Totul depinde de locația dumneavoastră. Persoanele care locuiesc în spații deschise, cum ar fi la țară, vor găsi o turbină eoliană orizontală mai bună decât un generator eolian cu axă verticală. Axa acestor sisteme este paralelă cu solul, ceea ce le permite să producă mai multă energie electrică.

Volumul și greutatea sa fac ca acest sistem să fie mai potrivit pentru parcurile eoliene de mari dimensiuni și pentru complexele industriale cu vânturi susținute dintr-o direcție constantă.

Pe de altă parte, o turbină eolianăverticală este mai potrivită pentru mediile urbane, pentru uz rezidențial și pentru proiecte eoliene mici. Aceste sisteme sunt, de asemenea, ideale în zonele cu direcții imprevizibile ale vântului, deoarece designul rotorului permite colectarea vântului din toate fronturile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *