Sips.ro

Top producători panouri fotovoltaice

top producatori panouri fotovoltaice
Înainte de a face o achiziție verifică oferta magazinelor

 

Există numeroși factori care influențează ce panouri fotovoltaice vor fi cele mai bune pentru casa dvs. De exemplu, panourile fotovoltaice Panasonic sunt o opțiune bună dacă locuiți într-un climat cald, deoarece acestea funcționează optim chiar și la temperaturi extreme. Alternativ, dacă doriți să vă instalați singuri panourile fotovoltaice, un furnizor prietenos cu bricolajul, precum Canadian Solar, ar putea fi cel mai potrivit.

Deși acești furnizori au rate de eficiență mai mici decât o companie de top precum SunPower, ei îndeplinesc nevoi și situații diferite care pot influența eficiența generală a sistemului dvs. de panouri fotovoltaice.

cele-mai-eficiente-panouri-fotovoltaice-2022-656x1024
Top producători panouri fotovoltaice 2022 – Sursa: https://www.cleanenergyreviews.info

Top producători panouri fotovoltaice 2023

În ultimii doi ani s-a înregistrat o creștere a numărului de producători care au lansat panouri fotovoltaice mai eficiente bazate pe celule HJT, TOPcon și IBC de tip N de înaltă performanță. Panourile Maxeon de la SunPower continuă să fie lider, dar, pentru prima dată în ultimele decenii, un alt producător, LONGi Solar, a egalat nivelul de eficiență al renumitei serii Maxeon. LONGi Solar este doar al doilea producător care lansează un modul cu o eficiență de 22,8%, bazat pe un design unic de celule hibride IBC, care se bazează în mod surprinzător pe un substrat de celule de tip P.

Printre alte panouri fotovoltaice de top se numără cele de la Canadian Solar, REC și Panasonic, care prezintă celule HJT de tip N. Panourile de înaltă performanță de la SPIC și Belinus, care utilizează celule IBC, au redus, de asemenea, decalajul, iar panourile de ultimă generație care prezintă celule TOPCon de tip N de tip N cu jumătate de bară (MBB) de la Jinko Solar, JA Solar, Jolywood și Qcells au contribuit la creșterea eficienței panourilor peste 22%.

Panourile fotovoltaice mai eficiente care utilizează celule de tip N beneficiază de o rată mai mică de degradare indusă de lumină sau LID, care este de doar 0,25% din pierderea de energie pe an. Atunci când se calculează pe durata de viață de 25 de ani a panoului, multe dintre aceste panouri de înaltă eficiență sunt garantate să genereze în continuare 90% sau mai mult din capacitatea nominală inițială, în funcție de detaliile de garanție ale producătorului.

SunPower

sunpower-logo

SunPower este un producător de panouri fotovoltaice de top din California, SUA. Compania oferă panouri fotovoltaice cu eficiență ridicată și garanții de performanță puternice pentru proiectele solare.

SunPower folosește tehnologia Maxeon în panourile sale, care le permite să captureze mai multă energie din spectrul solar și să o transforme în energie electrică. Aceste celule sunt realizate dintr-un strat de siliciu monocristalin gros, care le permite să captureze mai multă energie din spectrul solar și să o transforme în energie electrică. Acest tip de celule este de obicei mai scump decât celulele fotovoltaice convenționale, dar poate oferi un randament mai bun pe termen lung.

Panourile SunPower oferă o garanție de performanță de 25 de ani, care garantează că panourile vor produce cel puțin 90% din energia lor nominală în primii 25 de ani.

CanadianSolar

canadiansolar

Canadian Solar este un producător chinez de panouri fotovoltaice cu sediul în Canada. Compania folosește tehnologia celule multicristaline, care permite panourilor sale să fie produse la costuri reduse. Canadian Solar oferă o gamă largă de produse fotovoltaice, inclusiv panouri fotovoltaice, sisteme de acoperișuri solare și soluții de energie integrată.

Garanția de performanță de la CanadianSolar este de 25 de ani pentru nu mai puțin de 84.8% din energia nominală.

REC

rec

REC este un producător norvegian de panouri fotovoltaice monocristaline cât și policristaline. Compania folosește tehnologia HIT (Heterojoncțiune cu izolație termică), care permite panourilor sale să fie extrem de eficiente. Aceste celule sunt realizate dintr-un strat subțire de material semiconductor, care este aplicat peste o placă de siliciu monocristalin. Acest lucru permite celulelor să captureze mai multă energie solară și să o transforme în energie electrică, ceea ce le face mai eficiente decât celulele fotovoltaice convenționale.

REC oferă o gamă largă de produse fotovoltaice, inclusiv panouri fotovoltaice, soluții de stocare a energiei și soluții de energie integrată.

Panasonic

panasonic

Panasonic Corporation este un producător japonez de panouri fotovoltaice, electrocasnice și echipamente electronice. Compania a fost fondata in 1918 și are o experiență de peste 100 de ani în domeniul tehnologiei și electronicii. Panasonic a devenit cunoscut pentru calitatea și fiabilitatea produselor sale, inclusiv a panourilor fotovoltaice.

Panasonic oferă și panouri fotovoltaice cu celule heterojuncțiune cu izolație termică (HIT), care utilizeaza o tehnologie avansata de fabricare a celulelor fotovoltaice pentru a obtine un randament mai bun.

Q Cells

q-cells

Q cells este un producător german de panouri fotovoltaice cu sediul în Bitterfeld-Wolfen, Germania. Compania folosește tehnologia Q.ANTUM, care permite panourilor sale să fie produse cu un grad ridicat de eficiență. Tehnologia Q.ANTUM folosește de asemenea tehnici avansate de măsurare a energiei și de optimizare a panoului pentru a maximiza eficiența și randamentul panoului fotovoltaic.

Q cells oferă o gamă largă de produse fotovoltaice, inclusiv panouri fotovoltaice, sisteme de acoperișuri solare și soluții de energie integrată.

TrinaSolar

trina-solar

Trina Solar este un producator de panouri fotovoltaice renumit la nivel mondial, cu sediul în Changzhou, China. Compania a fost fondată în 1997 și a devenit rapid unul dintre cei mai mari producători de panouri fotovoltaice din lume. Trina Solar se concentrează pe dezvoltarea și productia de module fotovoltaice de înaltă eficiență și de calitate, precum și soluții de energie solară pentru a ajuta la reducerea emisiilor de carbon și a sprijini dezvoltarea durabilă.

Compania a dezvoltat și lansat numeroase produse inovatoare, cum ar fi panourile fotovoltaice cu celule în tuburi, care au contribuit la creșterea eficienței și a performanței panourilor fotovoltaice.

Recomandări panouri fotovoltaice bune

De ce să treci la panourile fotovoltaice?

Energia solară nu este singura modalitate de a vă alimenta casa în viitor. Mai multe surse de energie regenerabilă sunt disponibile pentru consumatorii de astăzi, fiecare cu propria listă de avantaje și dezavantaje. Iată câteva motive pentru a lua în considerare energia solară pentru casa dvs.

Economisiți bani

Sistemele de energie solară sunt pasive și necesită puțină întreținere. În multe cazuri, plata ratelor de împrumut solar costă mai puțin decât facturile lunare mari de energie cu care nu vă veți mai confrunta. Când sistemul este în cele din urmă plătit, energia pe care o valorifică este practic gratuită, cu excepția întreținerii, dacă este necesar.

Creșteți valoarea casei dvs.

Deși actele pot fi complicate, casele cu sisteme de energie solară se bucură de obicei de o creștere modestă a valorii de vânzare. Împrumuturile solare și contractele de leasing pentru energie solară sunt, de obicei, separate de celelalte costuri de achiziție a unei case și necesită o atenție suplimentară în timpul procesului. Cu toate acestea, având în vedere că popularitatea energiei solare este în plină ascensiune, industria se adaptează în consecință.

Funcționează fără rețeaua electrică

Un sistem complet de energie solară care satisface toate cererile de energie electrică ale unei case și care dispune de stocare a energiei în baterii poate funcționa independent de rețeaua electrică. Asta înseamnă că un sistem de energie solară suficient de mare poate elimina atât facturile lunare de energie, cât și întreruperile de curent.

Prietenos cu mediul înconjurător

Procesul de fabricare a panourilor fotovoltaice poate avea efecte negative asupra mediului în ansamblu. Cu toate acestea, conform cercetărilor efectuate de EcoWatch, aceste efecte sunt mult mai puțin distructive pentru planeta noastră decât producția de energie pe bază de combustibili fosili. Potrivit raportului, energia solară creează o amprentă de carbon de 18 ori mai mică decât cea a energiei generate de cărbune.

Concluzie

Pe măsură ce tot mai mulți proprietari de locuințe caută soluții de energie curată, panourile fotovoltaice sunt din ce în ce mai atractive. Prin valorificarea energiei naturale a soarelui, proprietarii de locuințe își pot reduce dependența de furnizorii tradiționali de utilități. Acest lucru nu numai că aduce economii semnificative la facturile lunare de energie electrică (putând chiar să elimine complet aceste facturi), dar reduce și contribuțiile directe la poluarea atmosferică.

surse: https://www.forbes.com/home-improvement/solar/best-solar-panels/

Înainte de a face o achiziție verifică oferta magazinelor

 

Share pe:
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile