Sips.ro

Cele mai bune baterii auto

cele mai bune baterii auto

Bateriile auto noi pot costa cel puțin 400 de lei, iar cele mai bune baterii auto costă adesea chiar mai mult. Multe mașini vor avea nevoie de înlocuirea bateriei la un moment dat. Învățând despre întreținerea bateriei, înlocuirea bateriei și tipurile de baterii auto, puteți economisi timp, stres și bani.

De la cea mai accesibilă subcompactă de pe piață până la cele mai avansate vehicule electrice, toate mașinile au un lucru în comun: o baterie auto de 12 volți.

Înainte de a cumpăra o baterie auto oarecare, trebuie să știți exact ce dimensiune de acumulator auto se potrivește la vehiculul dumneavoastră. Acest lucru înseamnă mai mult decât dimensiunile exterioare – bateriile auto primesc tot felul de clasificări pentru puterea de ieșire, iar motoarele și vehiculele mai mari vor avea nevoie de acumulatori auto mai mari.

Fie că aveți nevoie de o baterie auto care să funcționeze în condiții de vreme rece sau la temperaturi extreme, aici o să gasiți cele mai bune baterii auto.

Cum am ales cele mai bune baterii auto

În ceea ce privește bateriile auto, au existat îmbunătățiri de-a lungul anilor, dar, în general, acestea au rămas relativ uniforme în ceea ce privește forma și funcția. Cu toate acestea, nu toate sunt create în mod egal, iar prețurile reflectă acest lucru. Sau, dacă ești ca mine și a trebuit să scoți din nou cablurile de alimentare pentru același proiect de mașină, atunci a venit momentul să înlocuiești acea baterie auto (și poate să rezolvi și alte probleme), motiv pentru care am asamblat opțiuni care să acopere o gamă largă de cazuri de utilizare. În timp ce luam în considerare bateriile, am ținut cont de recenziile clienților, de fiabilitatea mărcii, de calitatea garanției și de specificațiile bateriei. Toți acești factori au jucat în motivul pentru care aceste cinci mărci au fost selectate. Cu siguranță vă puteți descurca cu orice baterie auto mai veche de la cel mai apropiat magazin de piese auto, dar orice au pe raft care se potrivește s-ar putea să nu fie cea mai bună baterie auto pentru utilizarea dumneavoastră.

Oricare ar fi calea pe care o urmați, cele mai bune baterii auto vă vor împiedica să rămâneți blocați în cel mai prost moment posibil.

Top 5 cele mai bune baterii auto

Varta Silver 77AH

Cea mai bună baterie auto în general

Vehiculele de înaltă performanță, ultraechipate, sunt cele mai pretențioase în privința bateriilor auto. Acesta este contextul în care bateria auto Silver Dynamic excelează.

Ultrafiabilă, aceasta îndeplinește sau chiar depășeste toate cerințele OE, având o capacitate de rezervă extrem de mare și o performanță foarte bună de pornire la rece ceea ce o face să fie cea mai bună baterie auto pe care o puteți achizioționa.

Aceasta este o baterie SLi (starting, lighting, ignition), întotdeauna eficientă. Bateria auto Varta Silver Dynamic se găsește și în alte configurații de amperaj (Ah): 52, 54, 61, 63, 74, 77, 85, 100, 110.

Specificații și caracteristici

 • Amperaj (Ah): 77
 • Curent pornire (A): 780
 • Tensiune (V): 12
 • Polaritate: Normala
 • Fixare: Suport specific
 • Lungime (mm):   278
 • Latime (mm):      175
 • Inaltime (mm):   190

Varta AGM 70AH start-stop

Cea mai bună baterie auto start stop

VARTA Silver Dynamic oferă o putere la pornire fără egal, care va răspunde celor mai exigente cerințe de energie fără compromis. În următorii cațiva ani, aproximativ 90% din toate automobilele nou fabricate vor avea încorporată tehnologia Start-Stop, care reduce consumul de combustibil și emisiile prin oprirea motoarelor în regim de relanti.

Dar sprijinirea tehnologiei Start-Stop este doar una dintre sarcinile bateriei auto. Pe masură ce automobilele sunt echipate cu elemente din ce în ce mai mari consumatoare de energie – cum ar fi navigarea cu ajutorul sateliților, ecranul DVD și interfața smartphone, trebuie să existe o sursă de energie puternică și fiabilă. Și aceasta este o sarcină pe care bateriile auto SLI convenționale nu o pot îndeplini.

Bateria auto start-stop Varta Silver Dynamic se găsește și în alte configurații de amperaj (Ah): 60, 70, 80, 95, 105.

Specificații și caracteristici

 • Amperaj (Ah): 70
 • Curent pornire (A): 760
 • Tensiune (V): 12
 • Polaritate: Normala
 • Fixare: Suport specific
 • Lungime (mm):  278
 • Latime (mm):     175
 • Inaltime (mm):   190

Baterie auto Zap Plus 75Ah

Cea mai bună de buget

Bateriile ZAP Plus reprezintă o generație de baterii auto destinate autoturismelor si van-urilor (inclusiv pentru motoare diesel cu parametri tehnici pentru pornire). Ele sunt construite cu tehnologia calciu-calciu având o capacitate mare de pornire. De asemenea bateriile au protecție antiexplozie și folosesc un sistem centralizat de eliminare a gazelor tip kamina (eliminarea gazelor și a fumului acid se realizează cu ajutorul unui canal; o conductă direcționează gazele către exterior). În bateriile obișnuite gazele se scurg liber prin gurile de aerisire. Acest fenomen, daca nu este ținut sub control, duce la corodarea bateriei și, ulterior, a mașinii.

Acumulatorii auto ZAP Plus adoptă un design modern, oferă performanțe și puteri mărite, nu are nevoie de întreținere și are o gamă largă de aplicații, chiar și ford.

Specificații și caracteristici

 • Amperaj (Ah): 75
 • Curent pornire (A): 720
 • Tensiune (V): 12
 • Polaritate: Normala
 • Lungime (mm):  275
 • Latime (mm):     175
 • Inaltime (mm):   190

Baterie auto Bosch S3 70Ah 640A

Cea mai bună pentru mașini mai vechi

Bateria auto Bosch este destinată autovehiculelor mai vechi cu puțin consumatori electrici suplimentari. Tehnologia capacului cu tehnologie labirint pentru o baterie deosebit de sigură care nu necesită mentenanță. Grila PowerFrame asigură putere fiabilă la pornirea la rece și oferă performanțe pe termen lung. Acumulatorii auto Bosch oferă un raport excelet pret/calitate.

Specificații și caracteristici

 • Amperaj (Ah): 70
 • Curent pornire (A):  640 A
 • Tensiune (V):  12 V
 • Polaritate:  – +
 • Fixare:  B13
 • Lungime (mm): 278
 • Latime (mm):    175
 • Inaltime (mm):  175

Rombat Cyclon 55AH 450A 12V

Cea mai ieftină baterie auto

Cea mai ieftină baterie auto din acest top, Rombat de tip Cyclon având 55 amperi. Acumulatorul auto are capace duplex cu indicator de stare și arestor de flacără. Arestorul permite evacuarea gazelor din baterie și protejează bateria împotriva pătrunderii flăcării în interiorul ei. De asemenea, bateria mai are capace cu dopuri “push in”, care asigură etanșare totală.

Specificații și caracteristici

 • Amperaj (Ah): 55
 • Curent pornire (A): 450
 • Tensiune (V): 12
 • Polaritate: Normala
 • Fixare: B13
 • Lungime (mm): 242
 • Latime (mm):     175
 • Inaltime (mm):  190

Cele mai bune branduri de baterii auto de la noi

Varta

O mulțime de oameni preferă bateriile Varta în locul oricărui alt tip de baterii, nu în ultimul rând pentru motociclete și rulote, deoarece Varta produce produse fiabile și durabile. Varta este unul dintre cei mai importanți producători de baterii din industrie și există de mai multe decenii. Dacă doriți să cumpărați o baterie auto Varta, asigurați-vă că alegeți una care corespunde specificațiilor vehiculului dumneavoastră.

Majoritatea bateriilor Varta pentru automobile, cum ar fi gama VARTA Silver, au o garanție de trei ani, ceea ce reprezintă o indicație a duratei pe care se așteaptă să o aibă în timp ce funcționează la cele mai bune performanțe. Cu toate acestea, vă puteți asigura că acestea durează chiar mai mult decât atât dacă aveți grijă de ele și dacă practicați obiceiuri bune de condus.

Rombat

Rombat este un producător român de baterii. Firma produce cinci mărci de baterii, destinate automobilelor, autocamioanelor și locomotivelor.

Compania este lider pe piața românească de baterii auto încă din 1997, având o cotă de piață de peste 55%.

Portofoliul de produse include până la 10 tipuri de baterii: Tornada, Pilot, Cyclon, Calciu, Magma, Terra, Premier și Terra Professional, Tundra. Aceștia continuă să ofere cel mai bun raport preț-calitate prin bateriile auto de calitate și durabile pe care le comercializează de 42 de ani încoace.

Bosch

Bosch și-a construit un nume global în multe domenii diferite. Mulți oameni sunt, fără îndoială, familiarizați cu marca Bosch pentru scule electrice și aparate de uz casnic. Dar știați că produce și baterii pentru automobile? Da, și au o baterie auto pentru orice mașină pe care o aveți.

Bosch își produce bateriile în mai multe fabrici din întreaga lume. Compania produce baterii auto din 1922.

Bosch nu numai că are baterii auto de înaltă calitate care vă vor satisface nevoile, dar are și o gamă largă de alte baterii pentru diverse nevoi.

Acest lucru demonstrează că Bosch este un jucător serios atunci când vine vorba de baterii auto și o marcă excelentă pe care să vă cheltuiți banii câștigați.

Cum să alegi cea mai bună baterie auto pentru mașina ta?

Există un motiv pentru care există mai multe clase de acumulatori auto. Dacă mașina dvs. are sistem de pornire/stop automat sau dacă știți că veți face multe drumuri scurte, atunci o baterie auto proiectată să reziste la acest tip de utilizare este esențială. Dacă conduceți o mașină economică compactă, pe vreme blândă, cu un sistem de încărcare în perfectă stare și conduceți suficient de mult timp pentru a vă asigura că bateria rămâne încărcată, atunci ceva cu mai puțină rezervă și cu o valoare mai mică a amperajului de pornire la rece este un pariu sigur.

Tipuri de baterii auto

Există o serie de tehnologii diferite de baterii auto. Cele mai comune sunt bateriile standard plumb-acid (SLA) și bateriile AGM (absorbed glass mat). De asemenea, bateriile litiu-ion devin din ce în ce mai frecvente pentru automobile.

 • Bateria standard cu plumb-acid inundat: Acesta este cel mai comun tip de baterie auto. Bateria conține acid de baterie lichid și va necesita mai multă întreținere decât o baterie AGM sau o baterie litiu-ion. Acest tip de baterie este cel mai des întâlnit la vehiculele mai vechi (înainte de 1980).
 • Placă absorbantă din sticlă (AGM): O baterie cu placă absorbantă din sticlă este foarte rezistentă la vibrații, nu se varsă și nu necesită întreținere. Acidul bateriei este absorbit în covorașele din fibră de sticlă, ceea ce previne scurgerile sau scurgerile. Acest tip de baterie oferă o durată de viață superioară bateriilor inundate standard și poate face față unor cereri mari de energie. Este cel mai comun tip de baterie auto din vehiculele moderne.
 • Litiu-ion: Bateriile litiu-ion pot fi mult mai mici și mai ușoare decât bateriile AGM și SLA. Acestea oferă o rată de încărcare foarte rapidă și nu necesită întreținere. Acest tip de baterie auto tinde să dureze mai mult decât bateriile AGM.

Alegeți un tip de baterie care se potrivește cu bateria dvs. existentă. Bateriile AGM sunt cel mai comun tip de baterie auto. Dacă înlocuiți o baterie AGM cu o baterie SLA, este posibil ca mașina dvs. să nu pornească sau să nu funcționeze corespunzător.

CCA (pornirea la rece)

Dacă locuiți într-un climat temperat care are câteva zile răcoroase, dar care se menține peste zero grade Celsius și sub 40 de grade Celsius, atunci dumneavoastră și bateria mașinii dumneavoastră veți avea o viață ușoară. Cu toate acestea, dacă locuiți undeva, mai ales undeva care coboară mult sub zero grade Celsius, atunci bateria auto potrivită poate fi o parte extrem de importantă a mașinii dumneavoastră.

CCA se referă la capacitatea unei baterii auto de a porni un motor rece. Cu cât CCA este mai mare, cu atât bateria este mai puternică. Ca și în cazul dimensiunii grupului, CCA-ul bateriei dvs. actuale ar trebui să fie listat undeva pe eticheta bateriei.

Fiecare mașină este proiectată ținând cont de CCA-urile bateriei din fabrică, motiv pentru care este o idee bună să vă potriviți cu CCA-ul bateriei actuale – mai degrabă decât să încercați să vă „îmbunătățiți” bateria cu una cu mai mulți CCA, deoarece acest lucru poate duce la scăderea duratei de viață a acumulatorului auto.

mobilab.ro/

Capacitatea de rezervă (RC)

Capacitatea de rezervă se referă la capacitatea unei baterii auto de a menține alimentate accesoriile esențiale ale mașinii după ce alternatorul vehiculului cedează. Având în vedere că din ce în ce mai multe mașini folosesc computere și energie din baterie pentru sistemele esențiale, RC a devenit o caracteristică importantă a bateriei.

Ca și în cazul CCA, încercați să potriviți RC a noii baterii cu cea a bateriei originale. Dacă alegeți o baterie nouă cu un RC mai mic, aceasta ar putea să nu reușească să alimenteze corespunzător sistemele esențiale ale mașinii dumneavoastră.

Garanția acumulatorului auto

După ce ați găsit acumulatori auto care corespund specificațiilor celei pe care o înlocuiți, luați în considerare bateriile cu garanții mai lungi. Acestea sunt garanții că nu va trebui să plătiți pentru o înlocuire în perioada de garanție.

Majoritatea bateriilor auto au cel puțin un an de garanție, dar unele oferă garanții de până la trei sau patru ani.

Cum extindeți durata de viață a bateriilor auto?

Testați-vă bateria mașinii în mod regulat

Testarea proactivă a bateriei ar putea să vă salveze de la o defecțiune sau de la o pană de baterie în timp ce vă aflați pe drumuri. Mecanicii calificați vor putea efectua un test al bateriei pentru dvs., dar există și un dispozitiv util pentru acasă, dacă aveți nevoie să efectuați un test între service-urile auto.

Cel mai simplu mod de a testa tensiunea bateriei dvs. este să folosiți un multimetru. Dacă achiziționați unul, multimetrele digitale sunt cele mai ușor de utilizat.

Nu vă lăsați mașina nefolosită pentru perioade lungi de timp

În cazul în care mașina nu este folosită zile întregi (sau dacă este folosită doar pentru călătorii scurte), bateria nu va avea timp suficient pentru a se reîncărca.

Mașina dvs. va funcționa cel mai bine atunci când este folosită în mod regulat, așa că, dacă este posibil, scoateți-o la o plimbare de 30 de minute cu mașina cel puțin o dată pe săptămână pentru a încălzi motorul și a face să circule lichidele.

Curățați-vă acumulatorul auto în mod regulat

Murdăria sau umezeala de pe o baterie de mașină pot provoca scurgeri de apă pe carcasa bateriei, provocând un scurtcircuit care, la rândul său, ar putea să vă descarce bateria. Această murdărie de suprafață poate fi îndepărtată cu ușurință cu un burete și o cârpă uscată. Faceți acest lucru cel puțin o dată pe lună pentru a evita acumularea.

Din păcate, coroziunea pe bornele bateriei și pe clemele de legătură ale bateriei este frecventă. Corodarea pe borne și clemele de plumb poate împiedica fluxul de electricitate prin baterie, așa că este esențial ca murdăria sau acumularea să fie îndepărtată pentru a asigura longevitatea și eficiența bateriei dvs. Cereți mecanicului dumneavoastră să curețe bornele în timpul reviziilor, dacă este necesar.

Cum să verificați acumulatorul mașinii?

Este important să vă testați bateria și sistemul electric în mod regulat, nu doar atunci când începe să dea semne de slăbiciune. Testarea proactivă (sau asigurarea că mecanicul dvs. o face) de două ori pe an va contribui la reducerea șanselor de defecțiune.

Este ușor să folosiți un multimetru pentru a testa o baterie auto. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să vă asigurați că aveți acces la bornele bateriei (conexiunile metalice din partea de sus sau din față a bateriei).

De obicei, bateriile sunt amplasate în compartimentul motor într-o parte a motorului. Dacă bateria nu este imediat evidentă atunci când deschideți capota, consultați manualul de utilizare. La mașinile moderne, bateria va avea adesea un capac de plastic care se va desprinde, se va balama în sus sau, ocazional, va necesita îndepărtarea cu câteva șuruburi sau capse. De asemenea, este posibil să existe un capac roșu peste borna pozitivă (+) care se va ridica sau se va deschide brusc.

Odată ce bateria este expusă, fiți extrem de atent ca nimic metalic să nu atingă bornele și să provoace un scurtcircuit, așa că nu sprijiniți chei sau alte unelte deasupra bateriei.

Câți volți ar trebui să aibe bateria auto?

O baterie de mașină bună ar trebui să înregistreze aproximativ 12,6 volți. Este important să testați bateria după ce a stat în repaus timp de cel puțin o oră, pentru a obține ceea ce se numește „tensiune de repaus”. Dacă ați fost recent la plimbare cu mașina (și atâta timp cât sistemul de încărcare funcționează corect), este posibil ca bateria să dea o valoare mai mare decât tensiunea de repaus, ceea ce ar putea fi înșelător.

Mai bine, lăsați mașina peste noapte și testați bateria dimineața pentru a obține o măsurătoare foarte precisă a stării de încărcare.

Testarea bateriei auto cu multimetrul

Notă: Asigurați-vă că multimetrul este pus pe tensiune continuă și este selectat de obicei valoarea 20V (0-20V interval de măsurare)!

Atingeți sonda roșie la terminalul pozitiv (de obicei roșu), iar sonda neagră la terminalul negativ (negru). Terminalele vor fi marcate + și -. Dacă obțineți o citire cu un minus în fața ei (-12,6 în loc de 12,6), înseamnă că sondele sunt inversate!

În mod ideal, tensiunea de repaus nu ar trebui să fie mai mică de 12,6V. O baterie care indică 12,2V este de fapt încărcată doar în proporție de 50% și este clasificată ca fiind descărcată sub 12V.

Dacă multimetrul indică mai puțin de 12,6 volți, deconectați bateria și încărcați-o complet cu ajutorul unui încărcător de baterii. Apoi lăsați-o să se odihnească peste noapte. Dacă păstrează încărcătura atunci când nu este conectată la mașină – ceva consumă bateria mult mai repede decât memoria computerului și ceasul digital.

Verificarea alternatorului auto

Un alternator produce energie electrică și încarcă bateria. Nu numai atât, dar, în timp ce conduceți, acesta preia și furnizează energie electrică sistemelor electrice ale mașinii.

Așadar, cu motorul în funcțiune (și având grijă la piesele în mișcare), efectuați același test al bateriei ca mai sus cu multimetrul. Un sistem de încărcare normal ar trebui să dea o citire între 13,8V și 14,4V la o viteză normală la relanti.

Dacă vă aflați în afara acestui interval, înseamnă că mașina dvs. este fie subîncărcată, fie supraîncărcată – ambele situații vor scurta durata de viață a bateriei și vor necesita investigații suplimentare.

Întrebări și răspunsuri

Când sțiu când trebuie schimbată bateria auto?

Capacitatea și randamentul bateriei auto se degradează în timp și, din păcate, nu există prea multe avertismente atunci când o baterie este pe cale să cedeze. Dacă observați porniri lente și lumini slabe sau intermitente, acesta este un bun indiciu. Un lucru de reținut este că și alternatorul ar putea fi de vină, așa că este esențial să le faceți pe amândouă să fie verificate de un profesionist.

Cât ar trebui să cheltuiesc pe o baterie auto?

Cât de mult veți cheltui va depinde în mare măsură de ceea ce aveți nevoie. Vehiculele cu echipamente de putere excesivă sau cele care funcționează în climate extreme au nevoie de baterii mai scumpe, de până la 1000 de lei sau mai mult. Autoturismele obișnuite se pot descurca cu baterii mai ieftine, care încep în jurul a 300 de lei.

Pot să înlocuiesc singur bateria auto?

Dacă sunteți blocat pe marginea drumului, cel mai bine este să cereți ajutor sau să folosiți un încărcător de baterie temporar, dacă aveți unul, pentru a ajunge într-un loc sigur. Dacă lucrați în garajul de acasă, este o soluție ușoară, dar asigurați-vă că respectați măsurile de siguranță și de eliminare a bateriei.

Cum pot face ca bateria vehiculului meu să dureze mai mult?

Pentru ca bateria autovehiculului dvs. să dureze cât mai mult posibil, nu este nevoie de prea mult efort. Cea mai importantă parte, însă, este menținerea sistemului de încărcare și a sistemului electric al vehiculului dumneavoastră în condiții de funcționare corespunzătoare. Păstrarea bateriei încărcate și evitarea descărcării profunde prea frecvente a acesteia ajută adesea la o durată de viață mai lungă. În afară de piesele principale, inspectați-o semiregular și curățați orice coroziune pe care o găsiți pe borne și acoperiți-le pentru a preveni repetarea acesteia. Coroziunea inhibă încărcarea și descărcarea bateriei și poate pune la grea încercare întregul sistem de încărcare.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile