Sips.ro

Cel mai bun scuter electric 25 km h fara permis

cel mai bun scuter electric fara permis
Share pe:


În 2023 scuterele electrice fără permis reprezintă o piață în creștere rapidă și devin deosebit de importante odată cu discuțiile despre schimbările climatice și despre ceea ce putem face pentru a ajuta planeta.

Acestea arată la fel ca un scuter normal și pot fi folosite în același mod, dar au o baterie și un mic motor electric care facilitează acest lucru. Scuterele electrice fără permis sunt mai ieftine și mai ușor de utilizat decât motocicletele și scuterele cu motor termic. Ele fiind limitate la 25 km h, nu au nevoie de benzină, taxe sau asigurare, iar consumul este foarte mic.

Scuterele electrice și bicicletele electrice pot scădea semnificativ traficul de pe șosele, reducând timpul necesar pentru a ajunge în anumite locuri. Scuterele electrice sunt ecologice, scăzând poluarea aerului, deoarece nu conține niciun tip de combustibil. Dacă sunteți în căutare de scutere electrice, iată care sunt cele mai bune scutere electrice fără permis din 2023 care au caracteristici deosebite. De asemenea avem un ghid și pentru cele mai bune scutere pe benzină sau cele mai bune scutere electrice cu 3 roți fără permis.

Cele mai bune scutere electrice fără permis

Scuter electric Harley 1500W

Cel mai bun scuter electric fără permis cu autonomie mare

Harley 1500W este cel mai fiabil scuter electric pentru două persoane, datorită motorului său puternic de 1500W. Acest scuter electric nu necesită permis de conducere, pentru că este limitat la o viteză maximă de 25 Km/h. Bateria sa Li-Ion, este detașabilă, aflându-se sub scaunul din spate.

Acest scuter electric fără permis cu baterie litiu de 20Ah oferă o autonomie mare scuterului Harley 1500W de până la 50 de km, însă această poate să fluctueze în funcție de greutatea pe care acest moped electric o transportă. Motorul său prezintă trei trepte de viteză iar reîncărcarea bateriei se va realiza în maxim 4-5 ore.

Greutatea lui proprie este de 70 de kg ceea ce îl face destul de dificil de transportat dintr-un loc în altul. Desigur, o mare parte a greutății lui este reprezentat de baterii. Sarcina maximă a scuterului este de 200 kg.

Chiar dacă majoritatea scuterelor sunt grele și au sisteme de blocare a roților (puteți să vă cumparați unul de aici), noi vă recomandăm să vă luați și un antifurt de calitate pentru siguranța lui.

Dacă cauți un scuter electric fără permis cu autonomie mare mai ieftin decât Harley puteți opta pentru un Trotty Hoinar 1500W.

Harley Chopper E-BIKE 1500W

Al doilea cel mai bun scuter electric fără permis

Trăiește experiența unui chopper adevărat cu Harley Chopper E-BIKE. Acest scuter electric permis de conducere, ceea ce îl face perfect pentru călătoriile care ar fi fost inconfortabile dacă ar fi trebui făcute pe jos. Harley Chopper E-BIKE este dotat de asemenea cu o baterie detașabilă, având de asemenea semnalizări, oglinzi și faruri cu LED pentru a economisi energie.

Scuterul electric are frâne cu disc hidraulice pe față și pe spate, oferind o frânare sigură. De asemenea are suspensie atât pe roțile din față cât și pe roțile din spate.

Cu acesta poți dezvolta o viteză mai mare datorită motorului electric puternic de 1500 W. Scuterul electric are un singur scaun, iar greutatea maximă admisă de încărcare este de 180 kg.

Acest scuter electric fără permis cu baterie litiu cu o capacitate de 12Ah oferă o autonomie mare de până la 40 de kilometri.

Mopedul electric poate fi achiziționat doar într-o singură culoare, negru mat complet.

Moped electric RDB SULINA 500W

Scuter electric fără permis confortabil și ușor de manevrat

Dacă cauți un scuter electric mai puțin puternic decât Harley, acest moped electric ar putea fi o recomandare bună. Scuterul electric RDB Sulina este confortabil ceea ce il face usor de manevrat. El vine echipat cu un motor de 500W și poate atinge o viteză maximă de 25 km/h (fără permis).

Mopedul are o baterie puternică de 20 Ah care oferă suficientă autonomie pentru a putea rula pe distanțe de până la 45 km. Dacă vrei să-l ți noaptea la încărcat trebuie să știi că timpul de încărcare se face între 6-8 ore la o tensiune de alimentare de 100-240V. Bateria nu este Li-Ion, ci este plumb acid, ceea ce reprezintă un dezavantaj în durata de viață a bateriei, ciclurilor de încărcare și a eficienței bateriei.

Are o sarcină maximă până la 180 kg și vine în mai multe culori (4 culori). Are un cric pentru a-l putea sprijini atunci când nu este folosit, are un afișaj cu LED și, de asemenea, vine cu un spațiu de depozitare pe spate.

Moped electric Z-Tech 250W C

Cel mai ieftin scuter electric fără permis

Acest scuter electric, Z-Tech 250W C este perfect pentru oricine are nevoie de un astfel de vehicul, dar nu vrea să cheltuiască prea mulți bani. Nu este necesar permisul de conducere pentru a folosi acest moped electric deoarece poate atinge o viteza maxima de 25 km/h.

Motorul electric fără perii dispune de doar 250W, ceea ce nu îl face prea sprinten, dar mai ales în urcare. Mai adăugați și niște greutate suplimentară, iar autonomia și viteza maximă o să scadă considerabil.

Bateria este de tip plumb-acid cu o capacitate de 20Ah, care, promite o autonomie maximă de 45 km. Durate de încărcare se face între 4-6 ore la o priză normală.

Este, de asemenea, un scuter electric standard, care este ușor de manevrat. Suportă o greutate maximă de 130 kg și greutatea proprie este de 62 kg.

El poate fi găsit în patru culori: ALBASTRUROȘUALBROZ.

Moped electric RDB Eco Rider MX Plus 1000W

Cel mai arătos scuter electric fără permis cu automomie mare

Cu un design modern, Eco Rider MX plus 1000W oferă o experiență de conducere confortabilă cu designul său eficient, cu scaune duble si zone pentru bagaje. Este dotat cu un portbagaj in care se pot pastră diverse lucruri.

Cu un motor puternic, de 1000 W, acest moped electric rulează cu 25 km/h și e capabil să te ajute să te deplasezi pe distanțe de până la 45 km, având o baterie plumb-acid de 20 Ah. Timpul de încărcare este undeva între 6-8 ore.

Sarcina maximă este a scuterului este de 180 kg, iar greutatea lui proprie este de 75 kg.

Acest scuter electric, pe doua roti, iti poate usura deplasarile de pana in 45 km. El mai poate fi găsit și pe culoarea negru.

Atenție! Modelul prezentat este cel cu motor de 1000W și nu cel de 250W cu acelasi nume RDB Eco Rider MX Plus, un model inferior.

Harley BT 306

Cel mai bun scuter electric pentru copii

Pentru copii va fi de folos acest scuter electric roșu (poate fi găsit în 4 culori), care dispune de două roți mari din cauciuc moale și două roți ajutătoare mici , pentru a asigura suport și echilibru vehiculului. Astfel, copilul va putea învăța să meargă în timp pe două roți.

Părintele controlează viteza scuterului electric prin intermediul mânerelor, fiind necesară supravegherea copilului în timp ce acesta se joacă. Are un scăunel cu spătar, si dispune de frână automată, pentru sigurantă. Motorul mic atinge viteze de maximum 6 km/h, este alimentat de șase baterii de 6V, care promit o perioadă de funcționare de până la o oră jumate. 

Criterii de alegere pentru cel mai bun scuter electric fără permis

Cumpărarea unui scuter electric fără permis poate fi dificilă. Există mai mulți factori pe care ar trebui să îi aveți în vedere înainte de a finaliza achiziția.

Așadar, iată care sunt punctele cheie pe care ar trebui să le aveți în vedere în timp ce cumpărați un scuter electric:

Autonomia

Distanța maximă pe care o poate parcurge un scuter electric pe două roți cu o încărcare completă. Autonomia de deplasare a diferitelor modele și mărci variază între 20 km și 80 km. De asemenea, multe dintre motocicletele electrice oferă diferite moduri (cum ar fi modul sport, modul eco etc.), iar autonomia variază în funcție de modul utilizat de conducător și de greutatea acestuia.

Tipul de baterie

Bateriile litiu-ion sau Li-ion sunt cele mai utilizate pe scară largă pe scuterele electrice. Acestea oferă o densitate mare de energie cu o rată de autodescărcare scăzută, ceea ce înseamnă o capacitate de a reține mai multă energie pentru mai mult timp decât majoritatea celorlalte tipuri de baterii. Se dovedește a fi o baterie costisitoare, dar pentru moment, o baterie Li-ion este cea mai bună opțiune pentru următorul dvs. moped electric.

Tipul de motor

Cele mai multe scutere electrice sunt alimentate de diferite tipuri de motoare BLDC și aceasta ar trebui să fie opțiunea preferată de cumpărători în prezent. Cunoscute și sub numele de motoare fără perii, acestea pot fi amplasate fie pe butucul e-scooter-ului, fie pot fi mid-drive. Optați întotdeauna pentru motoare mid-drive, deoarece tind să fie mai sigure și să ofere performanțe mai bune.

Timpul de încărcare

Acesta este lucrul care vă poate pune la încercare cel mai mult răbdarea pe parcursul utilizării unui scuter electric. Scuterele electrice au nevoie de câteva ore pentru a se încărca, la fel ca orice alt vehicul electric. Acest lucru înseamnă că va trebui fie să fii inteligent în privința ciclurilor sale de încărcare, fie să optezi pentru unul care îți economisește acest timp cât mai mult.

Viteză

Electric sau nu, toată lumea își dorește ca vehiculul său să aibă cel puțin capacitatea de a atinge viteze mari, chiar dacă mersul zilnic nu o cere.

Așadar, asigurați-vă că mopedul pe care îl selectați pentru dumneavoastră este capabil să vă ofere senzația de viteză de care ați putea avea nevoie uneori. Acest lucru ar trebui să fie foarte clar odată ce testați scuterul electric în timpul cercetărilor dumneavoastră. Prin legislația din România toate scuterele electrice fără permis nu pot atinge mai mult de 25 km/h.

Frânele

Dacă intenționați să vă conduceți scuterul electric la viteze substanțiale, este logic să aveți și frâne puternice pe cele două roți. Există mai multe tipuri de frâne disponibile pe scuterele electrice de pe piața actuală. În linii mari, acestea sunt frânele cu disc și frânele cu tambur. Să știți că primele sunt cele mai eficiente dintre cele două.

Frânele pe disc tind să aibă o putere de oprire mai mare și o durată de viață mai lungă, deoarece au mai puține piese în comparație cu frânele cu tambur. Așadar, încercați să optați pentru scutere electrice care vin cu frâne pe disc la ambele roți.

Există câteva aspecte suplimentare pe care le puteți lua în considerare, pentru o frânare optimizată. Unul special asociat cu vehiculele electrice este cel al frânării regenerative. Frânarea regenerativă tinde să convertească puterea mecanică de la roțile în mișcare înapoi în energie electrică, pe măsură ce acționați frânele. Această energie este apoi transferată înapoi la baterie, reîncărcând-o astfel pentru o funcționare mai lungă. Așadar, alegerea unui scuter electric cu frânare regenerativă se poate dovedi a fi un mare avantaj.

Design și confort

Designul și confortul sunt, de asemenea, factori importanți de luat în considerare. Ar trebui să căutați un model care să se potrivească cu stilul dumneavoastră și să ofere confort suficient în timpul deplasărilor. Acestea pot include caracteristici precum suspensii pentru un confort mai mare, scaune reglabile sau modele ușoare pentru o depozitare mai ușoară.

Sarcina maximă

Deoarece scuterele electrice pe două roți sunt, în cea mai mare parte, limitate în ceea ce privește puterea, acesta este un motiv major pentru mulți să aibă o experiență proastă pe scuterele lor electrice. Cu o putere limitată de la motorul electric, scuterul nu poate căra prea multe lucruri, iar lucrurile tind să se înrăutățească mult pe pante. Împărtășind o experiență proprie, am călătorit odată pe un scuter electric care nu a putut urca înclinarea unui pasaj subteran cu două persoane pe el. Știu sigur că nu ați vrea să vă confruntați cu o astfel de situație cu noul dumneavoastră scuter electric. Așadar, faceți cercetări temeinice înainte de a vă cheltui banii pe un moped electric fără permis oarecare.

Preț

Prețul este, desigur, un factor important de luat în considerare în procesul de selecție a celui mai bun scuter electric fără permis. În general, prețurile variază în funcție de caracteristicile și performanțele fiecărui model. Ar trebui să căutați un echilibru între preț și calitate pentru a obține cel mai bun raport calitate-preț.

Dacă nu există diferențe în ceea ce privește specificațiile și caracteristicile de performanță ale celor două scutere electrice, există șanse ca cel mai scump moped să coste mai mult datorită brand-ului sau design-ului. În acest caz, puteți decide dacă doriți să le cheltuiți sau nu.

Concluzie

Atunci când căutăm cel mai bun scuter electric fără permis din 2023, trebuie să avem în vedere mai mulți factori cheie. Autonomia, viteza maximă, timpul de încărcare, greutatea și puterea motorului sunt elemente esențiale de luat în considerare în procesul de selecție. În plus, este important să facem cercetări și să comparăm diferite modele disponibile pe piață pentru a găsi acel scuter care îndeplinește criteriile noastre și se potrivește cel mai bine nevoilor noastre individuale.

Astfel, alegând un scuter electric fără permis care oferă o autonomie generoasă, o viteză maximă adecvată, un timp de încărcare rezonabil, o greutate ușor de manevrat și o putere motor suficientă, vom putea beneficia de o experiență plăcută și convenabilă în deplasările noastre zilnice. În final, optând pentru un astfel de scuter de înaltă calitate și cu performanțe excelente, vom putea călători în mod eficient și prietenos cu mediul înconjurător, fără a fi nevoie de un permis de conducere.

Întrebări frecvente

Am nevoie de permis pentru a conduce un scuter electric?

Mopedul nu va necesita un permis de conducere, ceea ce înseamnă că va fi un scuter electric de viteză redusă, cu viteză maximă de 25 kmh. Orice scuter electric sau pe motor termic care depăsește 25 kmh va necesita permis de conducere, mai exact minim categoria AM (moped).

Ce este un scuter electric?

Motocicletele și scuterele electrice sunt vehicule electrice plug-in cu două sau trei roți. Energia este furnizată de o baterie reîncărcabilă care acționează unul sau mai multe motoare electrice. Trotinetele electrice se deosebesc de motociclete prin faptul că au un cadru pas cu pas, în loc să fie legate. Bicicletele electrice sunt vehicule similare, care se disting prin păstrarea capacității de a fi propulsate de pedalare, pe lângă propulsia bateriei.

Cât de repede poate să meargă un scuter electric fără permis?

Majoritatea scuterelor electrice fără permis au viteza maximă de 25 kmh. Un număr mare dintre ele pot merge mai repede decât atât, până la 45 kmh cu limitatorul scos.

Viteza scuterelor electrice fără permis este limitată?

Un număr semnificativ dintre aceste scutere electrice și, de fapt, ale tuturor scuterelor în general, sunt capabile din punct de vedere tehnic să atingă viteze mai mari.

Producătorii își limitează viteza. Acestea pot fi uneori eliminate fie prin modificări, fie prin firmware personalizat, dar uneori nu există modalități ușoare de a face acest lucru.

Motivele limitărilor încorporate sunt în primul rând legale, dar și siguranța, deoarece mersul cu viteze mari devine rapid periculos.

După cum vom vedea, există probabil un motiv foarte bun pentru care majoritatea scuterelor electrice de calitate pentru consumatori sunt limitate la 25 kmh și de ce aceasta este viteza maximă a scuterelor electrice.

Îmi pot face scuterul electric mai rapid?

Obținerea a câțiva kilometri mai mult pe oră din scuter peste viteza maximă este de obicei posibilă, deși nu este întotdeauna ușoară.
Printre cele mai simple lucruri pe care le puteți face sunt:

– deblochează sau elimină orice limitări de viteză pe care le are scuterul tău;
– încărcați complet bateria;
– reduceți sarcina pe care trebuie să o transporte mopedul dvs.;
– adăugați o a doua baterie.

 Share pe:
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile