Sips.ro

Top cele mai bune trotinete electrice 2022

cele mai bune trotinete electrice 2022

Deținerea uneia dintre cele mai bune trotinete electrice sau a unei biciclete electrice pliabile în 2022 înseamnă libertate de mișcare: Libertatea de a nu fi nevoit să folosești un autobuz sau un tren, libertatea de a călători mai departe decât ai putea pe jos și libertatea de a nu fi nevoit să conduci mașina pentru orice drum scurt. Deținerea propriei trotinete înseamnă, de asemenea, te scapă de grija de a găsi o trotinetă de închiriat pe stradă și de a spera că are destulă baterie.

Mai mult, există mult mai multă varietate atunci când decideți să vă cumpărați propria trotinetă electrică. Puteți cheltui mai puțin de 1500 de lei pe un model de buget, sau dacă vreți mai multă performantă și un buget pe măsură, pe un model high-end până la 6000 de lei care merge lejer cu 60 de km pe oră. Sau, puteți obține un model super-ușor, care este ideal pentru a nu lua transportul public în comun.

Oricare ar fi motivul pentru care îți dorești una dintre cele mai bune trotinete electrice, am testat o serie de modele de toate tipurile pentru a-ți oferi o mulțime de opțiuni atunci când iei decizia de cumpărare. Dacă îți plac și scuterele electrice, avem un top al celor mai bune scutere electrice (fără permis) pentru tine.

Care este prețul de achiziție și cum aleg cele mai bune trotinete electrice?

Pentru mulți, prețul unei trotinete electrice va fi punctul de plecare pentru orice decizie de cumpărare. Iată o scurtă privire de ansamblu a ceea ce să se aștepte la fiecare interval de preț.

500 lei la 1500 lei: Aceste trotinete tind să fie de buget și vin cu motoare mai mici, baterii de capacitate redusă și mecanisme simple de frânare, deși acestea nu necesită întreținere. Aici veți găsi și cele mai multe trotinete electrice pentru copii.

1500 lei la 3000 lei: Aceste trotinete electrice pot fi considerate ca fiind fie mid range sau entry-level pentru navetiști, și au tendința de a include roți mai mari, timpuri ceva mai lungi, baterii de încărcare rapidă și capacitatea de a urca dealuri mai ușor.

3000 lei și până: Aceste trotinete electrice sunt în gama premium. Vă puteți aștepta la o călătorie mai lungă și mai confortabilă, împreună cu anvelope mai mari, viteze mai rapide, frâne pe disc și suspensie mai bună.

Care este durata de viață maximă a bateriei trotinetei electrice?

După preț, acesta va fi următorul factor decisiv pentru mulți. Este un pic dificil să oferiți o estimare exactă a duratei de viață și a autonomiei bateriei, deoarece depinde de o varietate de factori, inclusiv greutatea persoanei, temperatura și terenul – dacă mergeți pe suprafețe plane, veți putea merge mult mai departe decât dacă mergeți pe dealuri în sus și în jos. Durata de viață a bateriei este de obicei măsurată în Amperi oră (aH); cu cât numărul este mai mare, cu atât veți putea merge mai mult.

Ce putere (wați) să aleg la motorul electric?

Majoritatea trotinetelor electrice vor avea un singur motor montat pe butuc (ceea ce înseamnă că motorul este încorporat în roata în sine) și vor avea de obicei o putere de 250 până la 350 wați. Dacă locuiți într-o zonă deosebit de deluroasă (sau doriți să mergeți rapid), veți dori un motor cu putere mai mare.

Top 7 cele mai bune trotinete electrice 2022

Xiaomi Mi Pro 2

Cea mai bună trotinetă electrică în general

Trotineta electrica Xiaomi mi pro 2

După ce am ales o serie de modele pentru a le testa, credem că cea mai bună trotinetă electrică în general este Xiaomi Mi Pro 2.

Xiaomi Mi Pro 2 adoptă un design pliabil simplu, cu o autonomie de croazieră de 45 de kilometri și o viteză maximă de 25 de kilometri pe oră. De asemenea, are control automat al vitezei, lumini față și spate, frâne E-ABS, o aplicație pentru telefon și anvelope pneumatice.

Sufixul Su înseamnă că are un motor mai puternic și o baterie mai mare decât Mi Scooter Essential. De asemenea, are un ecran mai informativ și poate urca pe dealuri mai abrupte.

Calitatea construcției este excelentă, iar conexiunea Bluetooth la aplicația Mi Home funcționează impecabil.

În interior, există un KERS (Kinetic Energy Recovery System) îmbunătățit, care este mai eficient decât înainte, iar anvelopele sunt mai rezistente la derapaj și la perforare – de până la trei ori mai mult, aparent.

Ninebot Max G30

Trotinetă electrică foarte bună pentru deplasările lungitlu

Ninebot Max G30 este o trotinetă electrică excelentă, cu o accelerație impresionantă și o autonomie de 60 de kilometri, dar nu este pentru toată lumea.

Max G30 oferă o rulare lină datorită anvelopelor mari de 10 inci care ajută la reducerea șocurilor în timpul mersului, iar cele trei moduri de conducere oferă diferite niveluri de putere pentru a se potrivi călătoriei dvs., dar la 18 kg, nu este cea mai portabilă în comparație cu alte trotinete din clasamentul nostru.

Această greutate se datorează în principal anvelopelor și bateriei interne mari care oferă o autonomie impresionantă (dar nu lider în industrie) de 60 de kilometri, ceea ce o face o soluție excelentă pentru deplasările mai lungi la serviciu.

Problema este că greutatea o face dificil de luat în trenuri și autobuze – nu este deloc ideală dacă doriți să reduceți distanța dintre diferitele moduri de transport pe care le utilizați în prezent.

Xiaomi Mi Scooter Essential

Cea mai bună trotinetă electrică ieftină

Trotineta electrica Xiaomi Mi Scooter Essential

Xiaomi Mi Scooter Essential este printre cele mai bune trotinete electrice ieftine. Făcând-o mai accesibilă, Xiaomi a redus, desigur, performanța generală, ceea ce înseamnă că nu-i poți da nota 10. 

Mai potrivit pentru piața mai tânără, My Scooter Essential este o trotinetă electrică excelentă pentru buget.

Xiaomi Essential are un design pliabil, are o autonomie de 20 de kilometri, o viteză maximă de 20 de kilometri pe oră, cântărește 12 kilograme și este echipat cu anvelope pneumatice. De asemenea, are control automat al vitezei, lumini față și spate, frâne E-ABS și o aplicație mobilă (aplicația Mi Home).

Cadrul este realizat din aluminiu. Mecanismul său de pliere robust și simplu înseamnă că poate fi pliat sau desfășurat în câteva secunde.

Ecranul trotinetei va afișa viteza, nivelul bateriei și modul de conducere. Există trei moduri de conducere: Normal, Walk și Sport.

Trotineta este bine echilibrată și ușor de controlat. Accelerația și frânarea sunt simple și eficiente.

Singura problema pe care am gasit-o este ca fundul trotinetei zgârie marginea trotuarului cand il traversezi pe trotuar si invers.

Ninebot KickScooter D38E

O trotinetă electrică polivalentă foarte bună

Ninebot KickScooter D38E îndeplinește o mulțime de cerințe, ceea ce îl transformă într-o trotinetă electrică de calitate pentru cei care caută o trotinetă mid-range.

Factorul de formă ușor este fermecător, cu o punte și un ghidon relativ îngust care ajută la menținerea trotinetei subțire, fie că este folosit sau pliat pentru depozitare. Designul are și el câteva detalii plăcute, cum ar fi o punte aderentă și o amplasare joasă a farurilor cu LED care luminează mai mult podeaua direct în fața roții din față, ideal pentru plimbările pe timp de noapte.

realshopit.ro

La baza sa, veți găsi un motor de 350W care este capabil să atingă viteze de până la 15,5 km/h cu o accelerație impresionantă – mai ales în modul Sport. Atunci când este cuplată cu o baterie de 367Wh, veți obține până la 38 km de la o singură încărcare – mai mult decât suficient pentru o navetă în oraș sau câteva drumuri la magazin. Singurul dezavantaj este că este nevoie de ceva timp pentru a o reîncărca, în jur de 6,5 ore.

Anvelopele umplute cu aer de 10 inci fac treabă ușoară cu denivelările și crăpăturile de pe șosea, dar, fără suspensie dedicată, poate fi totuși puțin accidentat pe suprafețe deosebit de accidentate. Cu toate acestea, deplasarea este receptivă, distractivă și, cu frânele duble, se oprește și ea destul de repede.

Kugoo G2 Pro

O altă trotinetă electrică solidă pentru distanțe mari

Trotineta electrica Kugoo G2Pro Negru, 800W

Dacă aveți nevoie de o trotinetă electrică care să poată parcurge distanțe mari, vă recomandăm Kugoo G2 Pro.

Noua trotinetă electrică este grozavă pentru mersul în oraș sau chiar în off-road. Trotineta are caracteristici de top – motor puternic, baterie mare, suspensie excelentă și frâne pe disc. Echipat cu un motor de 800 W, Kugoo G2 Pro oferă tot ce aveți nevoie pentru o călătorie confortabilă, sigură și sportivă.

G2 Pro este un exemplu excelent de design atent până la cel mai mic detaliu. Elementele unui cadru de înaltă calitate fac ca trotineta să arate elegantă și agresivă!

Frânele cu disc față și spate oferă performanțe remarcabile pentru o frânare lină și fiabilă. Amortizoarele față și spate, împreună cu roțile largi, creează o suspensie excelentă care netezește orice denivelare și reduce vibrațiile în timpul călătoriei. Suspensia oferă o gardă la sol mare de 17 cm, care este mai mult decât suficientă pentru a depăși obstacolele.

Inokim Light 2

Cea mai bună trotinetă electrică ușoară

Inokim construiește trotinete electrice de calitate superioară pentru adulți, iar Inokim Light 2 este un model serios pe care îl puteți folosi în fiecare zi.

Nu este la fel de ușoară ca Mini și, la 13,7 kg, s-ar putea să nu o considerați deloc ușoară – dar, în comparație cu unele trotinete, este practic ușoară ca o pană. De asemenea, este construită ca un tanc și are un motor de 250 W în butucul din spate, care vă propulsează la o viteză de 33 kilometri pe oră.

Frâna este la fel de puternică, iar LED-urile din față și din spate clipesc pentru a-i avertiza pe ceilalți de prezența ta.

Trotineta electrică se pliază în jumătate pentru transport sau depozitare, iar ghidonul poate fi și el pliat. Pe partea dreaptă se află un afișaj LCD care arată viteza și distanța totală parcursă. Cu ajutorul butoanelor puteți alege între trei niveluri de putere, dar o puteți trata și ca pe o trotinetă normală: nu va trebui să o cărați atunci când bateria se descarcă.

Light 2 are o autonomie de aproximativ 40 kilometri, așa că ați putea să o folosiți cu ușurință pentru a face naveta la serviciu.

Razor E100

Cea mai bună trotinetă electrică pentru copii

Pentru copiii care doresc ceva mai multă putere, am găsit această trotinetă de la Razor. Trotineta electrică Razor E100 are un motor mic și puternic, care poate atinge o viteză confortabilă.

Această trotinetă electrică pentru copii este destul de impresionantă. Pilotul controlează accelerația și frâna de mână de la mânere. O mică funcție de siguranță împiedică motorul să se pornească până când călărețul este pregătit.

Cu o punte largă și o înălțime reglabilă a ghidonului, trotineta este excelentă pentru orice copil cu vârsta de 8 ani și peste. Este disponibilă în mai multe culori, indiferent dacă copilului dumneavoastră îi place Hello Kitty sau un negru îndrăzneț.

Cum testăm cele mai bune trotinete electrice

Există zeci de varietăți de trotinete electrice pe piață, dar doar câteva merită aduse acasă la plimbare.

Pentru a afla care sunt cele mai bune trotinete electrice entry-level și de navetiști, am luat în considerare în primul rând lucruri precum portabilitatea – cât de ușor este să te pliezi pentru a aduce în autobuz sau alte tipuri de transport public sau cât de ușor este să căruci o porțiune lungă de scări – împreună cu raza de acțiune și viteza maximă.

Trotinetele electrice de navetiști nu trebuie să fie cele mai rapide, dar ajută dacă pot atinge cel puțin 20 km pe oră pentru o perioadă susținută de timp, astfel încât să nu țineți pe nimeni pe banda de biciclete. De asemenea, am analizat mecanismele de frânare, inclusiv frânele hidraulice pe disc, care sunt cele mai bune pentru oprirea rapidă și în siguranță la viteze de top, și frânele mecanice pe disc, care sunt considerate a doua cea mai bună pentru fiabilitatea lor. Caracteristici suplimentare, cum ar fi faruri, reflectoare și vitezometru disponibile, de asemenea, luate în considerare pentru navetiști.

Pentru cursele bazate pe performanță, mai înalte, am luat în considerare gama, viteza și mecanismele de frânare, dar ne-am uitat și la suspensie. Dacă plătiți mai mult de 4000 de lei pentru o trotinetă electrică, ar trebui să fie confortabil să mergeți și să puteți urca borduri, dealuri și drumuri accidentate.

În cele din urmă, am ales câteva trotinete electrice și le-am luat pentru o plimbare, observând modul în care acestea se conduc atât pe străzile orașului, cât și în zonele mai deluroase. De asemenea, am luat în considerare lucruri precum luminozitatea luminilor lor, capacitatea de a urca pe dealuri, comenzi, portabilitate și preț.

Întrebări și răspunsuri

Care este cea mai bună trotinetă electrică?

După ce am ales o serie de modele pentru a le testa, credem că cea mai bună trotinetă electrică în general este Xiaomi Mi Pro 2.

Xiaomi Mi Pro 2 adoptă un design pliabil simplu, cu o autonomie de croazieră de 45 de kilometri și o viteză maximă de 25 de kilometri pe oră. De asemenea, are control automat al vitezei, lumini față și spate, frâne E-ABS, o aplicație pentru telefon și anvelope pneumatice.

Cum imi pot securiza trotineta electrică?

Deoarece majoritatea trotinetelor electrice cântăresc sub 20 kg și pot încăpea cu ușurință într-o mașină sau pot fi rulate, este important să vă securizați trotineta atunci când îl lăsați nesupravegheat.

Încuietorile standard pentru biciclete D-lock pot, în funcție de unghiul și de lățimea ghidonului, să permită unui potențial hoț să ridice și să se strecoare liber trotineta.

Deși există mai multe tipuri de încuietori pe care le puteți folosi pentru o trotinetă electrică, inclusiv alarme electronice încorporate, singurul tip de încuietori pe care îl recomandăm sunt încuietorile de tip U de înaltă securitate.

Care este durata de viață maximă a bateriei trotinetei?

După preț, acesta va fi următorul factor decisiv pentru mulți. Este un pic dificil să oferiți o estimare exactă a duratei de viață și a autonomiei bateriei, deoarece depinde de o varietate de factori, inclusiv greutatea persoanei, temperatura și terenul – dacă mergeți pe suprafețe plane, veți putea merge mult mai departe decât dacă mergeți pe dealuri în sus și în jos. Durata de viață a bateriei este de obicei măsurată în Amperi oră (aH); cu cât numărul este mai mare, cu atât veți putea merge mai mult.

Care este viteza maximă a unei trotinete?

Cele mai multe trotinete electrice ating aproximativ 25 km pe oră pe un drum plat. Asta e destul de rapid pentru cele mai multe utilizări, dar există trotinete de top care ating viteze de peste 45 km pe oră.

Trotinetă, cu suspensii sau fără?

Nu e nimic mai rău decât o plimbare incomodă ca te dai peste gropi și șanțuri în drum. Pentru a atenua acest lucru, unele trotinete electrice sunt echipate cu anvelope umplute cu aer (pneumatic), care ajută la amortizarea lucrurilor. Alții vor avea suspensie față sau spate (sau ambele), ceea ce face o călătorie și mai confortabilă.

Sunt luminile si stopurile obligatorii?

Nu, ele nu sunt obligatorii, dar dacă intenționați să mergeți cu trotineta electrică dimineața devreme, la amurg sau în rândul traficului urban, merită să obțineți un model cu lumini, astfel încât să puteți vedea și fi văzut. Căutați trotinete electrice cu faruri și stopuri – cele mai bune vor avea stopuri care clipesc atunci când aplicați frânele. Din păcate, semnalele de viraj sunt rare, așa că va trebui să te uiți la schimbarea benzilor.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile