Cele mai bune trotinete electrice din 2022

Cele mai bune trotinete electrice din 2022 post thumbnail image

Deținerea uneia dintre cele mai bune trotinete electrice înseamnă libertate de mișcare: Libertatea de a nu fi nevoit să folosești un autobuz sau un tren, libertatea de a călători mai departe decât ai putea pe jos și libertatea de a nu fi nevoit să conduci mașina pentru orice drum scurt. Deținerea propriei trotinete înseamnă, de asemenea, te scapă de grija de a găsi un scuter de închiriere pe stradă și de a spera că este încărcat.

Mai mult, există mult mai multă varietate atunci când decideți să vă cumpărați propria trotinetă electrică. Puteți cheltui mai puțin de 1500 de lei pe un model de buget, sau dacă vreți mai multă performantă și un buget pe măsură, pe un model high-end până la 6000 de lei care zboară cu 60 de km pe oră. Sau, puteți obține un model super-ușor, care este ideal pentru a nu lua transportul public în comun.

Oricare ar fi motivul pentru care îți dorești una dintre cele mai bune trotinete electrice, am testat o serie de modele de toate tipurile pentru a-ți oferi o mulțime de opțiuni atunci când iei decizia de cumpărare.

Care sunt cele mai bune trotinete electrice din 2022?

Xiaomi Mi Pro 2

După ce am ales o serie de modele pentru a le testa, credem că cea mai bună trotinetă electrică în general este Xiaomi Mi Pro 2.

Xiaomi Mi Pro 2 adoptă un design pliabil simplu, cu o autonomie de croazieră de 45 de kilometri și o viteză maximă de 25 de kilometri pe oră. De asemenea, are control automat al vitezei, lumini față și spate, frâne E-ABS, o aplicație pentru telefon și anvelope pneumatice.

Sufixul Su înseamnă că are un motor mai puternic și o baterie mai mare decât Mi Scooter Essential. De asemenea, are un ecran mai informativ și poate urca pe dealuri mai abrupte.

Calitatea construcției este excelentă, iar conexiunea Bluetooth la aplicația Mi Home funcționează impecabil.

În interior, există un KERS (Kinetic Energy Recovery System) îmbunătățit, care este mai eficient decât înainte, iar anvelopele sunt mai rezistente la derapaj și la perforare – de până la trei ori mai mult, aparent.

Xiaomi Mi Scooter Essential

Xiaomi Mi Scooter Essential este cea mai bună trotinetă electrică ieftină. Făcând-o mai accesibilă, Xiaomi a redus, desigur, performanța generală, ceea ce înseamnă că nu-i poți da nota 10. 

Mai potrivit pentru piața mai tânără, My Scooter Essential este un scuter electric excelent pentru buget.

Xiaomi Essential are un design pliabil, are o autonomie de 20 de kilometri, o viteză maximă de 20 de kilometri pe oră, cântărește 12 kilograme și este echipat cu anvelope pneumatice. De asemenea, are control automat al vitezei, lumini față și spate, frâne E-ABS și o aplicație mobilă (aplicația Mi Home).

Cadrul este realizat din aluminiu. Mecanismul său de pliere robust și simplu înseamnă că poate fi pliat sau desfășurat în câteva secunde.

 Ecranul scuterului va afișa viteza, nivelul bateriei și modul de conducere. Există trei moduri de conducere: Normal, Walk și Sport.

Scuterul este bine echilibrat și ușor de controlat. Accelerația și frânarea sunt simple și eficiente.

Singura problema pe care am gasit-o este ca fundul scuterului zgarie marginea trotuarului cand il traversezi pe trotuar si invers.

Kugoo G2 Pro

Dacă aveți nevoie de un scuter care să poată parcurge distanțe mari, vă recomandăm Kugoo G2 Pro.

Noua trotinetă electrică este grozavă pentru mersul în oraș sau chiar în off-road. Scuterul are caracteristici de top – motor puternic, baterie mare, suspensie excelentă și frâne pe disc. Echipat cu un motor de 800 W, Kugoo G2 Pro oferă tot ce aveți nevoie pentru o călătorie confortabilă, sigură și sportivă.

G2 Pro este un exemplu excelent de design atent până la cel mai mic detaliu. Elementele unui cadru de înaltă calitate fac scuterul să arate elegant și agresiv!

Frânele cu disc față și spate oferă performanțe remarcabile pentru o frânare lină și fiabilă. Amortizoarele față și spate, împreună cu roțile largi, creează o suspensie excelentă care netezește orice denivelare și reduce vibrațiile în timpul călătoriei. Suspensia oferă o gardă la sol mare de 17 cm, care este mai mult decât suficientă pentru a depăși obstacolele.

Dacă sunteți în căutarea a ceva pentru copilul dvs., asigurați-vă că verificați cele mai bune trotinete electrice pentru copii.

Citiți mai departe pentru toate alegerile noastre preferate pentru cele mai bune trotinete electrice.

De asemenea poți oricând opta pentru alt model de trotinetă electrică mai jos.

Cum testăm trotinetele electrice

Există zeci de varietăți de trotinete electrice pe piață, dar doar câteva merită aduse acasă la plimbare.

Pentru trotinetele entry-level și navetiști, am luat în considerare în primul rând lucruri precum portabilitatea – cât de ușor este să te pliezi pentru a aduce în autobuz sau alte tipuri de transport public sau cât de ușor este să căruci o porțiune lungă de scări – împreună cu raza de acțiune și viteza maximă.

Trotinetele de navetiști nu trebuie să fie cele mai rapide, dar ajută dacă pot atinge cel puțin 20 km pe oră pentru o perioadă susținută de timp, astfel încât să nu țineți pe nimeni pe banda de biciclete. De asemenea, am analizat mecanismele de frânare, inclusiv frânele hidraulice pe disc, care sunt cele mai bune pentru oprirea rapidă și în siguranță la viteze de top, și frânele mecanice pe disc, care sunt considerate a doua cea mai bună pentru fiabilitatea lor. Caracteristici suplimentare, cum ar fi faruri, reflectoare și vitezometru disponibile, de asemenea, luate în considerare pentru navetiști.

Pentru cursele bazate pe performanță, mai înalte, am luat în considerare gama, viteza și mecanismele de frânare, dar ne-am uitat și la suspensie. Dacă plătiți mai mult de 4000 de lei pentru o trotinetă electrică, ar trebui să fie confortabil să mergeți și să puteți urca borduri, dealuri și drumuri accidentate.

În cele din urmă, am ales câteva trotinete electrice și le-am luat pentru o plimbare, observând modul în care acestea se conduc atât pe străzile orașului, cât și în zonele mai deluroase. De asemenea, am luat în considerare lucruri precum luminozitatea luminilor lor, capacitatea de a urca pe dealuri, comenzi, portabilitate și preț.

Cum sa alegi cea mai buna trotineta electrica pentru tine – FAQ

Care este cea mai bună trotinetă electrică?

După ce am ales o serie de modele pentru a le testa, credem că cea mai bună trotinetă electrică în general este Xiaomi Mi Pro 2.
Xiaomi Mi Pro 2 adoptă un design pliabil simplu, cu o autonomie de croazieră de 45 de kilometri și o viteză maximă de 25 de kilometri pe oră. De asemenea, are control automat al vitezei, lumini față și spate, frâne E-ABS, o aplicație pentru telefon și anvelope pneumatice.

Cum veți folosi trotineta electrica?

Modul în care intenționați să utilizați trotineta vă va face să urmați niște pași pentru a determina cea mai bună trotinetă electrică pentru nevoile dumneavoastra. Dacă îl folosești ca pe un vehicul „last-mile” – care te duce de acasă la autobuz sau tren și apoi de la autobuz sau tren la birou – vei dori să prioritizezi o trotinetă electrică mică și ușoară. Căutați o trotinetă care cântărește între 9-15 kg.

De asemenea, îți vei dori o trotinetă electrică care să se plieze rapid și ușor. Nu e nimic mai rău decât să pierzi trenul sau autobuzul din cauza trotinetei care se pliază greu sau deloc.

Te plimbi pe un teren deluros?

În cazul în care intenționați să mergeți cu trotineta ar trebui să vă ajute, de asemenea, să determinați achiziția unei trotinete electrice. Dacă locuiți într-o zonă mai plată, o trotinetă cu un motor de la 250W la 350W ar trebui să vă ofere toată puterea de care aveți nevoie. Dacă, totuși, locuiți în, să zicem, Cluj-Napoca, veți dori un scuter cu un motor mai puternic pentru a vă deplasa. Persoanele mai grele ar trebui să ia în considerare, de asemenea, trotinetele electrice cu motoare mai puternice. 

Care este prețul de achiziție al unei trotinete?

Pentru mulți, prețul unei trotinete electrice va fi punctul de plecare pentru orice decizie de cumpărare. Iată o scurtă trecere în revistă a ceea ce să se aștepte la fiecare interval de preț.

500 lei la 1500 lei: Aceste trotinete tind să fie de buget și vin cu motoare mai mici, baterii de capacitate redusă și mecanisme simple de frânare, deși acestea nu necesită întreținere. Aici veți găsi și cele mai multe trotinete electrice pentru copii.

1500 lei la 3000 lei: Aceste trotinete pot fi considerate ca fiind fie mid range sau entry-level pentru navetiști, și au tendința de a include roți mai mari, timpuri ceva mai lungi, baterii de încărcare rapidă și capacitatea de a urca dealuri mai ușor.

3000 lei și până: Aceste trotinete sunt în gama premium. Vă puteți aștepta la o călătorie mai lungă și mai confortabilă, împreună cu anvelope mai mari, viteze mai rapide, frâne pe disc și suspensie mai bună.

Care este durata de viață maximă a bateriei trotinetei?

După preț, acesta va fi următorul factor decisiv pentru mulți. Este un pic dificil să oferiți o estimare exactă a duratei de viață și a autonomiei bateriei, deoarece depinde de o varietate de factori, inclusiv greutatea persoanei, temperatura și terenul – dacă mergeți pe suprafețe plane, veți putea merge mult mai departe decât dacă mergeți pe dealuri în sus și în jos. Durata de viață a bateriei este de obicei măsurată în Amperi oră (aH); cu cât numărul este mai mare, cu atât veți putea merge mai mult.

Care este viteza maximă a unei trotinete?

Cele mai multe trotinete electrice ating aproximativ 25 km pe oră pe un drum plat. Asta e destul de rapid pentru cele mai multe utilizări, dar există trotinete de top care ating viteze de peste 45 km pe oră.

Ce putere (wați) să aleg la motorul electric?

Majoritatea trotinetelor electrice vor avea un singur motor montat pe butuc (ceea ce înseamnă că motorul este încorporat în roata în sine) și vor avea de obicei o putere de 250 până la 350 wați. Dacă locuiți într-o zonă deosebit de deluroasă (sau doriți să mergeți rapid), veți dori un motor cu putere mai mare.

Trotinetă, cu suspensii sau fără?

Nu e nimic mai rău decât o plimbare incomodă ca te dai peste gropi și șanțuri în drum. Pentru a atenua acest lucru, unele trotinete electrice sunt echipate cu anvelope umplute cu aer (pneumatic), care ajută la amortizarea lucrurilor. Alții vor avea suspensie față sau spate (sau ambele), ceea ce face o călătorie și mai confortabilă.

Lumini si stopuri obligatorii?

Nu, ele nu sunt obligatorii, dar dacă intenționați să mergeți cu trotineta electrică dimineața devreme, la amurg sau în rândul traficului urban, merită să obțineți un model cu lumini, astfel încât să puteți vedea și fi văzut. Căutați trotinete electrice cu faruri și stopuri – cele mai bune vor avea stopuri care clipesc atunci când aplicați frânele. Din păcate, semnalele de viraj sunt rare, așa că va trebui să te uiți la schimbarea benzilor.

5 1 voteaza
Rating Articol
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile