Sips.ro

Cele mai bune trotinete electrice 2023

cele mai bune trotinete electrice 2022

Deținerea uneia dintre cele mai bune trotinete electrice în 2023 înseamnă libertate de mișcare. Pentru cei care își doresc o alternativă mai rapidă și mai ecologică la mersul cu mașina sau cu transportul public, trotineta electrică poate fi o alegere excelentă. Aceste vehicule electrice sunt ușor de utilizat și pot fi pliate pentru a le face ușor de transportat în autobuz sau metrou, dar oferă, de asemenea, viteze suficient de mari pentru a face față traficului din oraș.

Un alt beneficiu important al utilizării unei trotinete electrice este impactul redus asupra mediului. Trotinetele electrice nu emit gaze de eșapament, ceea ce înseamnă că nu contribuie la poluarea atmosferei în același mod în care o fac mașinile. Astfel, utilizarea unei trotinete electrice poate contribui la creșterea calității aerului și la reducerea emisiilor de carbon.

Oricare ar fi motivul pentru care îți dorești una dintre cele mai bune trotinete electrice, am testat o serie de modele de toate tipurile pentru a-ți oferi o mulțime de opțiuni atunci când iei decizia de cumpărare.

Top 8 cele mai bune trotinete electrice 2023

Xiaomi Mi Pro 2

Cea mai bună trotinetă electrică în general

Trotineta electrica Xiaomi mi pro 2

După ce am ales o serie de modele pentru a le testa, credem că cea mai bună trotinetă electrică în general este Xiaomi Mi Pro 2.

Trotineta electrică Xiaomi Mi Pro 2 este un mijloc de transport alternativ perfect pentru cei care doresc să se bucure de libertatea de a se deplasa prin oraș în mod rapid și eficient. Acest model este vopsit într-o culoare neagră elegantă și are un design modern și compact, care îl face ușor de transportat și de depozitat atunci când nu este folosit.

Trotineta electrică are un motor puternic de 300 W, care îi permite să atingă o viteză maximă de 25 km/h. Suspensia dublă și roțile mari de 8,5 inci asigură o conducere confortabilă pe orice tip de teren, iar frâna de disc hidraulică în spate asigură oprirea rapidă în caz de urgență.

Trotineta electrică are o autonomie de până la 45 de kilometri într-o singură încărcare, ceea ce înseamnă că poate fi utilizată pentru distanțe lungi fără a fi nevoie să încărcați bateria în mod frecvent. Trotineta electrică poate fi pliată într-un mod ușor și rapid pentru a o face mai ușor de transportat în autobuz sau metrou.

Trotineta electrică Xiaomi Mi Pro 2 este echipată cu un afișaj LED care afișează viteza curentă, nivelul bateriei și alte informații importante. De asemenea, trotineta poate fi controlată prin intermediul unei aplicații smartphone, care îți permite să setezi viteza maximă, să verifici autonomia rămasă și să localizezi trotineta în caz de pierdere.

Trotineta electrică Xiaomi Mi Pro 2 este un produs de înaltă calitate, realizat din materiale durabile, care îți vor permite să te bucuri de distracție în siguranță. Acest model este recomandat pentru adulți și poate suporta o greutate maximă de 100 kg.

Kugoo Kirin M4 Pro

Cea mai bună trotinetă electrică cu șa

Trotineta electrica KUGOO KIRIN M4 Pro

Trotineta electrica Kugoo Kirin M4 Pro are o viteză maximă de 45 km/h și o autonomie de 60 km, grație motorului electric de 500 W. Trotineta are o șa confortabilă, care poate fi pliabil, pentru a o face mai ușoară de transportat. Trotineta are o greutate de 22,5 kg, ceea ce poate face mai dificilă transportarea ei în anumite situații. Totuși, trotineta are un design compact și poate fi pliabilă, ceea ce o face mai ușoară de transportat și depozitat în comparație cu alte modele de trotinete electrice.

Trotineta are roți de 10 inci, frâne de disc pe ambele roți și o suspensie de calitate, pentru a asigura o călătorie lină și confortabilă. Are, de asemenea, faruri LED pentru a ilumina drumul în față și pentru a face ca șoferul să fie mai vizibil în condiții de întuneric. Trotineta este echipată cu afișaj LCD care afișează informații importante, cum ar fi viteza, distanța parcursă și nivelul bateriei.

Trotineta are un design modern și compact, fiind ușor de transportat și depozitat. Are, de asemenea, Bluetooth pentru a rămâne conectat cu prietenii sau pentru a asculta muzică în timp ce călătorești. Poate suporta o greutate maximă de 150 kg.

Trotineta electrică Kugoo Kirin M4 Pro este o opțiune excelentă pentru cei care doresc o modalitate de transport rapidă, comodă, eficientă și ecologică.

Ninebot Max G30

Trotinetă electrică foarte bună pentru deplasările lungi

Ninebot Max G30

Ninebot Max G30 este una dintre cele mai bune trotinete electrice, cu o accelerație impresionantă și o autonomie de 60 de kilometri, dar nu este pentru toată lumea.

Trotineta electrică Ninebot este un mijloc de transport alternativ perfect pentru cei care doresc o trotinetă electrică cu autonomie lungă. Acest model este echipat cu o baterie litiu-ion de mare capacitate, care îi permite să parcurgă până la 60 de kilometri într-o singură încărcare, ceea ce înseamnă că poate fi utilizată pentru distanțe lungi fără a fi nevoie să încărcați bateria în mod frecvent.

Trotineta electrică are un motor puternic de 300 W, care îi permite să atingă o viteză maximă de 25 km/h. Suspensia dublă și roțile mari de 10 inci asigură o conducere confortabilă pe orice tip de teren, iar frâna de disc hidraulică în spate asigură oprirea rapidă în caz de urgență.

Problema acestei trotinete este greutatea de 18 kg care o face dificil de luat în trenuri și autobuze – nu este deloc ideală dacă doriți să reduceți distanța dintre diferitele moduri de transport pe care le utilizați în prezent.

Această greutate mare se datorează în principal anvelopelor și bateriei interne mari.

Xiaomi Mi Scooter Essential

Cea mai bună trotinetă electrică ieftină

Trotineta electrica Xiaomi Mi Scooter Essential

Xiaomi Mi Scooter Essential este printre cele mai bune și accesibile trotinete electrice ieftine. Făcând-o mai accesibilă, Xiaomi a redus, desigur, performanța generală, ceea ce înseamnă că nu-i poți da nota 10. 

Mai potrivit pentru piața mai tânără, My Scooter Essential este o trotinetă electrică excelentă pentru buget.

Xiaomi Essential are un design pliabil, are o autonomie de 20 de kilometri, o viteză maximă de 20 de kilometri pe oră, cântărește 12 kilograme și este echipat cu anvelope pneumatice. De asemenea, are control automat al vitezei, lumini față și spate, frâne E-ABS și o aplicație mobilă (aplicația Mi Home).

Cadrul este realizat din aluminiu. Mecanismul său de pliere robust și simplu înseamnă că poate fi pliat sau desfășurat în câteva secunde.

Ecranul trotinetei va afișa viteza, nivelul bateriei și modul de conducere. Există trei moduri de conducere: Normal, Walk și Sport.

Trotineta este bine echilibrată și ușor de controlat. Accelerația și frânarea sunt simple și eficiente.

Singura problema pe care am gasit-o este ca fundul trotinetei zgârie marginea trotuarului cand il traversezi pe trotuar si invers.

Ninebot KickScooter D38E

O trotinetă electrică polivalentă foarte bună

Ninebot KickScooter D38E

Ninebot KickScooter D38E îndeplinește o mulțime de cerințe, ceea ce îl transformă într-o trotinetă electrică de calitate pentru cei care caută o trotinetă electrică bună mid-range.

Factorul de formă ușor este fermecător, cu o punte și un ghidon relativ îngust care ajută la menținerea trotinetei subțire, fie că este folosit sau pliat pentru depozitare. Designul are și el câteva detalii plăcute, cum ar fi o punte aderentă și o amplasare joasă a farurilor cu LED care luminează mai mult podeaua direct în fața roții din față, ideal pentru plimbările pe timp de noapte.

La baza sa, veți găsi un motor de 350W care este capabil să atingă viteze de până la 15,5 km/h cu o accelerație impresionantă – mai ales în modul Sport. Atunci când este cuplată cu o baterie de 367Wh, veți obține până la 38 km de la o singură încărcare – mai mult decât suficient pentru o navetă în oraș sau câteva drumuri la magazin. Singurul dezavantaj este că este nevoie de ceva timp pentru a o reîncărca, în jur de 6,5 ore.

Anvelopele umplute cu aer de 10 inci fac treabă ușoară cu denivelările și crăpăturile de pe șosea, dar, fără suspensie dedicată, poate fi totuși puțin accidentat pe suprafețe deosebit de accidentate. Cu toate acestea, deplasarea este receptivă, distractivă și, cu frânele duble, se oprește și ea destul de repede.

Kugoo G2 Pro

O altă trotinetă electrică solidă pentru distanțe mari

Trotineta electrica Kugoo G2Pro Negru, 800W

Dacă aveți nevoie de o trotinetă electrică care să poată parcurge distanțe mari, vă recomandăm Kugoo G2 Pro.

Noua trotinetă electrică este grozavă pentru mersul în oraș sau chiar în off-road. Trotineta are caracteristici de top – motor puternic, baterie mare, suspensie excelentă și frâne pe disc. Echipat cu un motor de 800 W, Kugoo G2 Pro oferă tot ce aveți nevoie pentru o călătorie confortabilă, sigură și sportivă.

G2 Pro este un exemplu excelent de design atent până la cel mai mic detaliu. Elementele unui cadru de înaltă calitate fac ca trotineta să arate elegantă și agresivă!

Frânele cu disc față și spate oferă performanțe remarcabile pentru o frânare lină și fiabilă. Amortizoarele față și spate, împreună cu roțile largi, creează o suspensie excelentă care netezește orice denivelare și reduce vibrațiile în timpul călătoriei. Suspensia oferă o gardă la sol mare de 17 cm, care este mai mult decât suficientă pentru a depăși obstacolele.

Inokim Light 2

Cea mai bună trotinetă electrică ușoară

Inokim Light 2

Inokim construiește trotinete electrice de calitate superioară pentru adulți, iar Inokim Light 2 este un model serios pe care îl puteți folosi în fiecare zi.

Nu este la fel de ușoară ca Mini și, la 13,7 kg, s-ar putea să nu o considerați deloc ușoară – dar, în comparație cu unele trotinete, este practic ușoară ca o pană. De asemenea, este construită ca un tanc și are un motor de 250 W în butucul din spate, care vă propulsează la o viteză de 33 kilometri pe oră.

Frâna este la fel de puternică, iar LED-urile din față și din spate clipesc pentru a-i avertiza pe ceilalți de prezența ta.

Trotineta electrică se pliază în jumătate pentru transport sau depozitare, iar ghidonul poate fi și el pliat. Pe partea dreaptă se află un afișaj LCD care arată viteza și distanța totală parcursă. Cu ajutorul butoanelor puteți alege între trei niveluri de putere, dar o puteți trata și ca pe o trotinetă normală: nu va trebui să o cărați atunci când bateria se descarcă.

Light 2 are o autonomie de aproximativ 40 kilometri, așa că ați putea să o folosiți cu ușurință pentru a face naveta la serviciu.

Razor E100

Cea mai bună trotinetă electrică pentru copii

Pentru copiii care doresc ceva mai multă putere, această trotinetă este una dintre cele mai bune pentru copii de la Razor. Trotineta electrică Razor E100 are un motor mic și puternic, care poate atinge o viteză confortabilă.

Trotineta electrică Razor e100 este un mijloc de transport alternativ perfect pentru copiii dumneavoastră. Acest model este vopsit într-o culoare roșie strălucitoare, care va atrage atenția și va face ca copiii să se simtă speciali în timp ce se bucură de libertatea de a se plimba prin parc sau prin cartier.

Trotineta electrică are un motor de 100 W și poate atinge o viteză de până la 16 km/h, ceea ce îi va permite copilului să se deplaseze rapid și sigur. Frâna de disc în spate asigură oprirea rapidă în caz de urgență, iar roțile mari de 8 inci asigură stabilitate și aderență pe orice tip de teren.

Trotineta electrică are o autonomie de până la 40 de minute de utilizare continuă, ceea ce înseamnă că copilul tău poate să se bucure de distracție fără să fie nevoie să întrerupă jocul pentru a încărca bateria. Trotineta electrică poate fi pliată pentru a fi ușor de transportat, ceea ce înseamnă că poate fi luată oriunde copilul tău dorește.

Trotineta electrică Razor e100 este un produs de înaltă calitate, realizat din materiale durabile, care îi vor permite copilului tău să se bucure de distracție în siguranță. Acest model este recomandat pentru copiii cu vârsta peste 8 ani și poate suporta o greutate maximă de 54 kg.

Cum testăm cele mai bune trotinete electrice

Există zeci de varietăți de trotinete electrice pe piață, dar doar câteva merită aduse acasă la plimbare.

Pentru a afla care sunt cele mai bune trotinete electrice entry-level și de navetiști, am luat în considerare în primul rând lucruri precum portabilitatea – cât de ușor este să te pliezi pentru a aduce în autobuz sau alte tipuri de transport public sau cât de ușor este să căruci o porțiune lungă de scări – împreună cu raza de acțiune și viteza maximă.

Trotinetele electrice de navetiști nu trebuie să fie cele mai rapide, dar ajută dacă pot atinge cel puțin 20 km pe oră pentru o perioadă susținută de timp, astfel încât să nu țineți pe nimeni pe banda de biciclete. De asemenea, am analizat mecanismele de frânare, inclusiv frânele hidraulice pe disc, care sunt cele mai bune pentru oprirea rapidă și în siguranță la viteze de top, și frânele mecanice pe disc, care sunt considerate a doua cea mai bună pentru fiabilitatea lor. Caracteristici suplimentare, cum ar fi faruri, reflectoare și vitezometru disponibile, de asemenea, luate în considerare pentru navetiști.

Pentru cursele bazate pe performanță, mai înalte, am luat în considerare gama, viteza și mecanismele de frânare, dar ne-am uitat și la suspensie. Dacă plătiți mai mult de 4000 de lei pentru o trotinetă electrică, ar trebui să fie confortabil să mergeți și să puteți urca borduri, dealuri și drumuri accidentate.

În cele din urmă, am ales câteva trotinete electrice și le-am luat pentru o plimbare, observând modul în care acestea se conduc atât pe străzile orașului, cât și în zonele mai deluroase. De asemenea, am luat în considerare lucruri precum luminozitatea luminilor lor, capacitatea de a urca pe dealuri, comenzi, portabilitate și preț.

Întrebări și răspunsuri

Cum imi pot securiza trotineta electrică?

Deoarece majoritatea trotinetelor electrice cântăresc sub 20 kg și pot încăpea cu ușurință într-o mașină sau pot fi rulate, este important să vă securizați trotineta atunci când îl lăsați nesupravegheat.

Încuietorile standard pentru biciclete D-lock pot, în funcție de unghiul și de lățimea ghidonului, să permită unui potențial hoț să ridice și să se strecoare liber trotineta.

Deși există mai multe tipuri de încuietori pe care le puteți folosi pentru o trotinetă electrică, inclusiv alarme electronice încorporate, singurul tip de încuietori pe care îl recomandăm sunt încuietorile de tip U de înaltă securitate.

Care este viteza maximă a unei trotinete?

Cele mai multe trotinete electrice ating aproximativ 25 km pe oră pe un drum plat. Asta e destul de rapid pentru cele mai multe utilizări, dar există trotinete de top care ating viteze de peste 45 km pe oră.

Sunt luminile si stopurile obligatorii?

Nu, ele nu sunt obligatorii, dar dacă intenționați să mergeți cu trotineta electrică dimineața devreme, la amurg sau în rândul traficului urban, merită să obțineți un model cu lumini, astfel încât să puteți vedea și fi văzut. Căutați trotinete electrice cu faruri și stopuri – cele mai bune vor avea stopuri care clipesc atunci când aplicați frânele. Din păcate, semnalele de viraj sunt rare, așa că va trebui să te uiți la schimbarea benzilor.

surse: https://www.makeuseof.com/how-to-choose-an-electric-scooter/

https://www.t3.com/features/best-electric-scooters

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile