Cea mai bună bicicletă electrică pliabilă

Cea mai buna bicicleta electrica pliabila

Cea mai bună bicicletă electrică pliabilă te va duce cu ușurință de la punctul A la B, dar se va putea împacheta și în dimensiuni reduse pentru transport sau depozitare.

Cele mai bune biciclete electrice pliabile sunt ideale pentru a fi transportate în trenuri și autobuze, precum și pentru a se plia suficient de mici pentru a face din depozitarea atât la locul de muncă, cât și acasă, o joacă de copii. De asemenea, dimensiunea lor manevrabilă le face, de asemenea, o alegere bună pentru a le lua în vacanță.

La fel ca orice bicicletă pentru navetiști, există o mulțime de opțiuni când vine vorba de biciclete electrice pliabile. Care este cea mai potrivită pentru dvs. va depinde de nevoile dvs. individuale. Cât de departe intenționați să mergeți pe bicicletă? Traseul dvs. spre serviciu este plat sau cuprinde câteva dealuri? Și, care este prețul pe care sunteți dispuși să-l cheltuiți?

Vom intra în unele dintre aceste detalii mai târziu, în ghidul din partea de jos a acestei pagini, oferind și câteva informații generale despre bicicletele electrice. Dar, înainte de asta, haideți să ne uităm la alegerile noastre pentru unele dintre cele mai bune biciclete electrice pliabile de pe piață din 2023. De asemenea, dacă vă plac și trotinele electrice și scuterele electrice, avem un top cu cele mai bune trotinete electrice și cele mai bune scutere electrice (fără permis).

Ofertă cele mai bune biciclete electrice pliabile

Bicicletă electrică pliabilă OneBot S6

Bicicleta electrică pliabilă Onebot S6 este o noutate pe piața transportului electric personal. Este perfectă pentru cei care apreciază timpul și cărora vor să aibe un mers mai sportiv.

Bicicleta electrică pliabilă de dimensiuni mici are o autonomie impresionantă de 50 până la 70 km la o singură încărcare (se încarcă în 4-6 ore), bateriile sunt LG 18.650, identice cu cele folosite pe masinile electrice Tesla și este echipat cu un motor de 250W care vă permite să conduceți cu o viteză de până la 25 km/h. De asemenea, este ușor de transportat în portbagajul mașinilor sau în mijloacele de transport în comun.

Ca dotări, avem frâne față-spate pe disc duble, suspensie pe spate, un display OLED și anvelope pe 16″ foarte rezistente.

Cadrul si jantele bicicletei S6 sunt confectionate din magneziu. Sarcina maximă este de 120 kg, iar greutatea proprie este de 17 kg.

Bicicleta electrică Onebot S6 nu va ocupa mult spațiu și nu va cauza niciun inconvenient pentru transport, deoarece este ușor de pliat și va fi comod de depozitat și transportat în mijloacele de transport în comun, lift, scări rulante, este ușor de adus la birou și de depozitat direct la locul de muncă.

Noi vă recomandăm să cumpărați și un antifurt mai scump pentru aceste biciclete pliabile, deoarece sunt destul de ușor de furat.

Onebot S6 Review 16" Foldable eBike!

Bicicletă electrică pliabilă HITWAY BK3-HW

Bicicleta electrică pliabilă Hitway BK3-HW este o opțiune excelentă pentru cei care caută o modalitate ușoară și eficientă de a se deplasa. Bicicleta are un motor de 250 de wați care o poate propulsa până la 25 de kilometri pe oră, ceea ce o face o opțiune excelentă pentru a face naveta sau pentru a face glovo. Motorul este, de asemenea, foarte silențios.

O altă caracteristică excelentă a bicicletei electrice Hitway este portabilitatea sa. Fabricată din aliaj de aluminiu-magneziu, bicicleta cântărește 17 kilograme și poate fi pliată cu ușurință, ceea ce o face perfectă pentru a o lua cu dvs. în transportul public sau pentru a o depozita într-un apartament mic.

Bateria Li-Ion cu o capacitate de 7.5 Ah promite o autonomie de până la 45 de kilometri.

Echipată cu lumini LED frontale, claxon și frane cu disc dublu față-spate acestea permit conducerea sigură și confortabilă a bicicletei chiar și în condiții de vizibilitate redusă.

Why You Should Consider a HITWAY Electric Bike

Bicicletă electrică pliabilă AmazeFan DYU D3F

AmazeFan DYU D3F este o bicicletă electrică pliabilă deosebit de rezistentă din aliaj de aluminiu, cu un design modern, potrivită pentru călătorii lungi, atat in ​​oraș, cat chiar și pe drumuri de țară.

Bateria cu litiu de 10 Ah și motorul de 250W permit o autonomie de 25 km în modul pur electric și 30-40 km în modul Power Assist atunci când este complet incarcată.

Se reincarcă in 4-6 ore, la o priză normală, având o autonomie maximă de 40 km, in funcție de viteză, vreme și greutatea șoferului.

Bicicleta pliabilă cântărește 16 kg cu o greutate maximă suportată de 120 kg.

Bicicleta se pliază foarte ușor, cu o singură mișcare, iar după pliere ocupă foarte puțin spațiu și, prin urmare, este ideală a fi transportată cu mașina sau mijloacele de transport în comun.

DYU D3F Review | Best Affordable E-Bike?

Bicicletă electrică pliabilă Airwheel R5

Airwheel R5 este una dintre cele mai moderne și performante biciclete electrice pliabile de buget care le puteți găsi. Echipată cu roți pe 16″ și realizată din aliaj de aluminiu, este ușoară și portabilă, putând fi ușor depozitată aproape oriunde.

Bicicleta are un motor de 235W și atinge o viteză maximă de 20 km/h. Autonomia variază între 15-25 km, în funcție de greutatea conducatorului, temperaturii, drumului, etc.

Bateria Li-ion este detașabilă, ceea ce înseamnă că putem transporta cu noi încă o baterie suplimentară pentru călătorii mai lungi.

Airwheel R5 cântărește 18.5 kg și suportă o greutate maximă de 100 kg.

Bicicleta o puteți găsi la un preț de 3000 de lei.

Airwheel R5 Electric Bike - MywayBrands - Great Affordable Electric Bike

Bicicletă electrică pliabilă Mi Smart Electric

Orașele se adaptează din ce în ce mai mult la pietoni și biciclete pentru a reduce traficul auto și poluarea, făcând orașele mai verzi și mai confortabile pentru cetățeni. Din acest motiv, renumitul brand Xiaomi a lansat o bicicletă electrică pliabilă smart, Mi Smart Electric. A fost special concepută pentru a fi utilizată în oraș, permițându-ți să mergi mai departe, mai repede și cu mai puțin efort.

În ciuda design-ului ieșit din comun, arătând mai degrabă a niște țevi sudate între ele, Xiaomi Mi Smart Electric, este o bicicletă electrică pliabilă ușoară, fabricată din aluminiu, cu adevărat smart și cu niște specificații destul de bune.

Pe partea de specificații, avem un motor de 250W cu o baterie Li-ion cu o capacitate de 5800 mAh care propulsează bicicleta până la 25 km/h cu o autonomie de până la 45 km. Timpul de încărcare este de numai 3 ore.

Bicicicleta dispune de computer de bord, are un ecran LCD de 1.8″, care poate să afișeze mai multe informații cum ar fi: status baterie, viteza instantanee, distanța, calorii arse, asistența motorului în timpul pedalării.

Mi Smart Electric se poate conecta la smartphone prin intermediul aplicației Mi Home App, prin care puteți sincroniza toate calătoriile dvs.

XIAOMI Electric foldable BIke Review

Bicicletă electrică pliabilă X-Bike Fat

Nu am putut să nu includem și o bicicletă electrică fat în acest top. X-Bike Fat este echipată cu roți de 20″ si schimbător shimano în 7 viteze este pregatită să îți ofere un alt tip de experiență în timpul pedalarii. X-Bike Fat poate fi folosită atât ca bicicletă clasică datorită schimbătorului de viteze cât și ca o bicicletă hibrid.

Motorul de 250W oferă bicicletei o viteză maximă de 25 km/h, insă viteza poate crește în funcție de tipul de teren și cât de mult este ajutat prin pedalare. Acumulatorul de 10 Ah, încadrat în cadrul metalic al bicicletei și are nevoie de o durată de 4-6 ore pentru a fi pregatit de o noua deplasare. După o încărcare completă în modul hibrid (asistat) autonomia poate fi extinsă până la 60 km.

Bicicleta electrică prezintă un design inovativ iar sistemul de pliere în 3 pași face ca X-Bike Fat să fie atât de ușor de transportat, încat nu vei rezista tentației de a o lua cu tine oriunde, indiferent de mijlocul de deplasare pentru care optezi: mașină, tren, autobuz.

Bicicleta pliabilă electrică atinge un gabarit de 27 de kg si suportă o sarcină maximă de 130 kg.

X Bike fat Evolio

Alte oferte biciclete electrice pliabile bune

Criterii de luat în considerare când alegeți bicicleta electrică pliabilă

Puteți alege aproape oricare dintre producătorii de biciclete specifice pentru biciclete electrice din zilele noastre și este probabil că vor avea cel puțin o bicicletă pliabilă în gama lor de produse. Bicicletele pliabile electrice sunt unul dintre cele mai căutate tipuri de e-bike de pe piață în momentul de față, dar cu atât de multe opțiuni, cum puteți afla care este cea potrivită pentru dumneavoastră? Suntem aici pentru a vă ajuta în acest sens.

Multe dintre bicicletele de pe această listă le-am testat și le cunoaștem îndeaproape, dar există și altele pe care le-am inclus pe baza reputației lor și pentru că atât de mulți dintre cititorii noștri ne-au spus că le iubesc. Bicicletele pe care le-am testat au trecut prin mai multe încercări, inclusiv un test de frânare, un test în pantă, un test de autonomie și alte câteva evaluări.

Am evaluat bicicletele electrice pliabile pe baza câtorva criterii cheie, în principal:

Prețul

Prețul este deseori o prioritate pentru oricine cumpără o bicicletă electrică pliabilă. Majoritatea bicicletelor de pe această listă costă mai puțin de 6000 de lei, un preț pe care îl considerăm de bază. Așadar, ce obțineți pentru banii dvs. Bicicleta pare solidă și bine asamblată sau este puțin cam ieftină? Vine cu extra și componente de calitate?

Autonomie și viteză

Cât de departe puteți merge cu bicicleta electrică și cât de repede este, de obicei, prima întrebare pe care oricine o are despre o bicicletă electrică, așa că, în mod natural, cântărește greu în oricare dintre cele mai bune liste ale noastre. Dar există mai mult pentru o e-bike bună decât autonomia și puterea brută. Vrem să ne asigurăm că motorul este sigur și că viteza se potrivește cu designul bicicletei și cu grupul principal de utilizatori.

Cât de bine se pliază?

A face o bicicletă din metal (sau din fibră de carbon) să se plieze este de fapt o sarcină destul de dificilă. Din toate punctele de vedere, luați un cadru de bicicletă – ceva care trebuie să fie dur și rigid – și îl rupeți în două. Așadar, mecanismul de pliere trebuie să fie robust și sigur. În plus, trebuie să fie funcțional și ușor de utilizat.

Componente și accesorii

După cum am menționat mai sus, bicicletele din această categorie sunt de obicei la capătul mai puțin costisitor al spectrului (cu câteva excepții). Dar ieftin nu trebuie să însemne că sacrifici calitatea. Bicicleta vine totuși cu componente bune și extra-uri precum suporturi, lumini și aripi?

Bicicleta are sens?

La unele biciclete, se pare că un producător a făcut-o pliabilă mai mult pentru noutate decât pentru funcționalitate. Este greu de învinovățit companiile pentru că fac acest lucru, mai ales că bicicletele electronice pliabile sunt atât de în vogă în acest moment, dar acele biciclete nu au ce căuta pe cea mai bună listă a noastră. Dacă o bicicletă se pliază, vrem să ne asigurăm că se pliază cu un scop.

Greutate

Fiind o bicicletă cu scopul principal de portabilitate, greutatea este un factor important de luat în considerare. Deși o bicicletă pliabilă electronic nu va fi niciodată la fel de ușoară ca o bicicletă fără motor și baterie legate de cadru, unele sunt semnificativ mai grele decât altele. Faptul de a putea transporta confortabil bicicleta joacă un rol important în modul în care sunt utilizate multe biciclete pliabile.

Dimensiunea bateriei și a motorului au un efect mare asupra greutății totale a unei biciclete electrice. Deși un motor mai puternic va da mai multă „putere”, iar o baterie mai mare va crește autonomia, aceste aspecte trebuie să fie puse în balanță cu utilizarea preconizată a bicicletei. De obicei, o bicicletă electrică pliabilă va avea o baterie mai mică și o autonomie mai mică decât o bicicletă electrică nepliabilă.

Dimensiunea roților

Ca și în cazul bicicletelor pliabile convenționale, dimensiunea roților reprezintă un compromis între viteză și confort în raport cu dimensiunile compacte. Cele mai multe variază între 14″ și 24″, însă sunt posibile extreme precum 10″ și 26″. Dimensiunea roții pe care o alegeți va fi o alegere personală, în funcție de prioritățile dumneavoastră.

Gradul de pliere

Unele biciclete electrice pliabile se pot ascunde într-un volum impresionant de mic.

Cu toate acestea, cu cât o bicicletă are mai multe puncte de pliere, cu atât va dura mai mult timp pentru a o împacheta și cu atât este mai complicat de făcut acest lucru. O bicicletă cu mai puține puncte de pliere va fi mai rapidă și mai ușoară, deși nu la fel de compactă. Fiecare bicicletă se va situa undeva de-a lungul acestui spectru de avantaje și dezavantaje și nu există un răspuns corect cu privire la cât de compactă să fie – alegerea depinde de circumstanțele dumneavoastră.

Din nou, merită să testați bicicleta în persoană pentru a vă face o idee despre dimensiunea și ușurința cu care se pliază bicicleta. Acestea fiind spuse, plierea bicicletei va deveni o a doua natură în timp.

Aspecte practice pentru naveta cu bicicleta pliabilă

Deși unele biciclete electrice pliabile sunt cumpărate pentru a fi pur și simplu biciclete flexibile și convenabile pentru a fi depozitate și transportate în locații plăcute pentru ciclism, multe dintre ele vor fi folosite în orele de vârf. Ca atare, există anumite puncte care fac ca o bicicletă să fie mai practică pentru navetism. De exemplu, apărătorile de noroi, suporturile pentru geamantane și luminile încorporate, toate devin considerații importante.

Întrebări frecvente despre biciclete pliabile electrice

Trebuie să pedalezi o bicicletă electrică pliabilă?

Răspunsul scurt este da, bicicletele electrice funcționează prin pedalare asistată. Bicicleta electrică va furniza o putere proporțională cu cât de multă energie puneți dumneavoastră.

Totuși, acest lucru este valabil doar până la un anumit punct. În România, bicicletele electrice sunt limitate la a oferi asistență la pedalare până la 25 km/h; peste această viteză, veți propulsa bicicleta electrică cu propriile forțe.

Cât de departe merg cele mai bune biciclete electrice pliabile?

Pentru a facilita comparațiile între biciclete, este util să rețineți că bateriile sunt măsurate în wați/oră (Wh). Cu cât această valoare este mai mare, cu atât veți putea călători mai mult cu o singură încărcare.

Ca un ghid general, capacitatea bateriei unei biciclete electrice pliabile va fi cuprinsă între 250Wh-400Wh. Acest lucru ar trebui să echivaleze cu o autonomie de rulare cuprinsă între 20 și 60 de kilometri, atunci când este complet încărcată.

Cu toate acestea, merită să rețineți că, cu cât bicicleta oferă mai multă asistență, cu atât mai multă energie va extrage din baterie. Pentru a economisi durata de viață a bateriei, este logic să folosiți nivelurile mai ridicate de asistență doar atunci când aveți cea mai mare nevoie de ele, cum ar fi la urcare.

Ca orice baterie, bateria unei biciclete electrice nu va dura la nesfârșit. În mod obișnuit, ar trebui să vă așteptați să obțineți aproximativ 800 de cicluri de încărcare de la o baterie litiu-ion pentru biciclete electrice de înaltă calitate înainte de a fi necesară înlocuirea acesteia.

Câți wați sunt suficienți la o bicicletă electrică pliabilă?

Majoritatea bicicletelor de pe această listă sunt alimentate de motoare de 250 și 350 de wați, deși majoritatea motoarelor au, de asemenea, o putere de vârf mai mare pe care o pot atinge pentru o perioadă scurtă de timp.

Dar doar wații nu spun povestea unui motor. Cuplul este, de asemenea, esențial, un motor cu un cuplu mai mare se va simți mai puternic și va accelera mai repede decât un motor cu un cuplu mai mic. Și cu cât un motor este mai puternic, cu atât mai multă energie consumă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *