Cele mai bune camere auto din 2022

Cele mai bune camere auto din 2022 post thumbnail image

Camerele auto evoluează rapid. O cameră simplă auto frontală va oferi un nivel de bază de securitate și este mult mai bună decât nicio protecție. Dar, în timp ce camerele de bord de bază acoperă doar partea din față a unui vehicul, arătând vederea prin parbriz, unele vin în perechi, fie ca un kit alternativ, fie ca un upgrade, cu o a doua cameră orientată spre spate pentru a înregistra și ceea ce se întâmplă în spate.

Am inclus ambele tipuri în acest ghid, dar dacă sunteți sigur că doriți acoperire față și spate, atunci avem un ghid dedicat celor mai bune camere de bord față și spate care prezintă exclusiv acest gen. Multe camere de bord pot fi acum utilizate individual sau asociate ca parte a unui sistem de securitate complet pentru vehiculul dumneavoastră.

Și dacă doriți să aflați mai multe înainte de a alege, puteți sări la explicația noastră despre ce să căutați într-o cameră de bord de la sfârșitul acestui articol.

Cele mai bune camere auto din 2022

Indiferent de tipul de cameră pe care doriți să îl instalați în mașina dvs., veți găsi cele mai bune camere auto din 2022 mai jos. Ghidul nostru de cumpărare acoperă o gamă largă de niveluri de specificații, inclusiv modele care acoperă toate bugetele.

Xioami 70 mai 1S – cea mai buna camera auto de buget

Veți avea nevoie de doar aproximativ 200 de lei pentru a cumpăra această cameră de bord de la xioami. Are un design compact, înregistrează în 1080p Full HD și are vedere pe timp de noapte în infraroșu. Îi lipsește afișajul integrat și GPS-ul altor modele mai scumpe și nu are o cameră spate sau interioară. Dar pentru șoferii care caută o cameră de bord simplă, dar eficientă, care filmează Full HD și ocupă foarte puțin spațiu, credem că aceasta ar putea fi o achiziție grozavă.

70 mai 1S este echipat cu procesorul de imagine Sony IMX307 și deschidere F/2.2, astfel încât camera dvs. de bord poate oferi imagini clare la rezoluție de 1080p, chiar și în scenarii cu lumină scăzută. Această cameră de bord oferă și înregistrare în buclă și protecție a dovezilor, ceea ce înseamnă că cele mai vechi videoclipuri sunt suprascrise de cele mai recente. Cu toate acestea, videoclipurile pot fi stocate local pe un card microSD de la 16,0 GB până la 128,0 GB.

Spre deosebire de majoritatea celorlalți la acest preț, există comenzi vocale, așa că puteți cere camerei de bord să înregistreze un incident care a avut loc înainte, dar care nu v-a afectat în mod direct vehiculul.

Navitel R800 – camera auto cu cel mai mare unghi de filmare

Navitel R800 este o cameră auto destul de mare, cu un ecran IPS de 4 inci pe spate. Corpul său este realizat din metal, ceea ce îl face atât greu, cât și durabil. Prinderea de parbriz se face cu o ventuză destul de puternica, iar detașarea de aceasta prin intermediul unui șurub.

Camera de bord știe cum să filmeze Full HD la 30 FPS. Camera are un obiectiv destul de mare, ceea ce se reflectă în calitatea videoclipului – ei bine, are și o rezoluție a imaginii de 12 megapixeli.

Suportă carduri microSD de până la 256 GB și are un microfon destul de receptiv.

Ce ne place foarte mult este unghiul foarte larg, de 170 de grade, și faptul că are senzor de mișcare. Adică, o poți lăsa să-ți vadă mașina. Din păcate, bateria în sine nu ține mult, poate chiar mai puțin de o oră de filmare, așa că probabil s-a terminat în seara asta.

Xioami 70 mai A500S -camera auto cu cel mai bun raport pret/performanta

70mai A500S, sau 70mai Pro Plus, așa cum este și cunoscut, este o cameră de bord față și spate accesibilă, de origine chineză. Lansat pentru prima dată în 2021, acceptă un mod de parcare de bază dacă este instalat cu kitul de cablare dur (opțional).

A500S este destul de mic și are o formă de pană ascunsă, așa că ar trebui să fie abia vizibil în spatele parbrizului pentru un privitor obișnuit.

Vine cu un ecran de 2 inci și 4 butoane, astfel încât poate fi controlat cu ușurință în acest fel. De asemenea, acceptă Wi-Fi de 2,4 GHz, așa că, dacă preferați, puteți gestiona camera prin intermediul telefonului inteligent (Android sau iOS).

GPS-ul este încorporat, astfel încât să vă puteți vedea limitele de viteză și indicațiile în fluxul video.

Rezoluția maximă a camerei frontale este 2592×1944, care are un format 4:3. Pentru camerele de bord, preferăm formatele mai largi decât cele mai înalte, așa că vă recomandăm să rulați camera frontală la 2560x1440p (care este 16:9).

Camera din spate înregistrează la 1080p, care are un format 16:9.

Nextbase 222 – cea mai buna camera auto mid-range

Nextbase 222 este o cameră de bord la prețuri bune și proiectată inteligent, care înțelege elementele de bază corecte. Este suficient de mic pentru a se potrivi în spatele oglinzii retrovizoare, are un ecran de dimensiuni bune pentru reglarea setărilor și vizionarea videoclipurilor înregistrate și vine cu un suport magnetic inteligent.

Cei care doresc mai mult de la camerele lor de bord – cum ar fi Bluetooth, GPS, funcții de asistență pentru șofer și un mod de parcare mai util – vor dori să caute în altă parte, dar în acest sens vor cheltui invariabil mai mult. Dacă doriți o cameră de bord simplă, fără probleme, cu înregistrare video Full HD, Nextbase 222 este o opțiune solidă.

Camera auto Nextbase 122 – cea mai mica camera auto

Cea mai ieftină și mai mică unitate de aici, Nextbase 122 are o cameră de 120 de grade și o carcasă netedă din plastic periat. Ecranul de doi inci este puțin complicat în această eră a ecranului tactil, rivalii au imagini mai clare, iar extremele de lumină și umbră îl aruncă puțin, dar 122 își face treaba și înregistrează pe cardul SD de 32 GB în bucăți de trei minute.

Există, de asemenea, un microfon și o baterie pentru 30 de minute de înregistrare post-smash – camera nu se oprește când mașina o face. Luați în considerare că o cameră de bord este pentru situații de urgență, nu ceva cu care interacționați zilnic, iar 112 este o alegere excelentă la buget, deși vă sugerăm să cheltuiți puțin mai mult pe Nextbase 222.

Mio MiVue 785 GPS

Mio MiVue 785 Touch GPS este o cameră de bord din cea mai recentă gamă de produse Mio. Cu un ecran tactil de 2,7 inci, este o cameră foarte ușor de utilizat. Filmează cu 1080p în 30fps și are un unghi de vizualizare de 140˚. Datorita senzorului de imagine SONY IMX 323, calitatea imaginii este foarte buna chiar si in conditii de lumina slaba. MiVue 785 este echipat și cu un sistem ADAS care poate avertiza șoferul de situații periculoase. Este extensibil cu camera opțională MiVue A30 din spate.

Calitatea, rezistenta, eleganta si inteligenta ii confera un loc fruntas printre cele mai bune camere auto, potrivindu-se cu succes pe bordul masinii noastre. Este atat de mica incat incape fara probleme in torpedo.

Avantaje

  • Filmari full HD la 30 fps
  • GPS integrat
  • Unghi de vizualizare mare de 140˚
  • Advanced Driver Assistant System (ADAS)
  • Mod parcare
  • G-sensor
  • suport 128gb MicroSD
  • Alerte radare

Cum sa alegi cea mai buna camere auto

Cele mai bune camere auto au, în general, o tehnologie similară una cu cealaltă și, în cea mai mare parte, se montează undeva de-a lungul parbrizului unei mașini. Desigur, oriunde ați plasa camera de bord nu trebuie să vă blocheze vederea asupra drumului.

Apariția camerelor cu spate (sau kituri complete care conțin atât față, cât și spate) necesită puțină instilare suplimentară, deoarece acestea implică adesea cabluri care merg din față în spate. Așteptați-vă la niște instalări mai complicate care implică plafonul mașinii pentru a le monta corect.

Camerele de bord înregistrează fragmente mai mici de filmare, de obicei în trepte de una până la două minute o dată. Camerele înregistrează continuu peste cel mai vechi clip pentru a împiedica și cardul de memorie să se umple.

În timp ce modelele mai vechi solicitau de obicei utilizatorului să salveze sau să eticheteze manual clipul corespunzător în cazul unui accident, noua tehnologie de detectare a incidentelor bazată pe G-Sensor a preluat controlul și acum se ocupă de acest lucru automat.

Există, de asemenea, camere de bord care se laudă cu funcții suplimentare care, la fel ca orice altă tehnologie, se traduc la un preț cerut mai mare.

Aceste caracteristici suplimentare pot include mai multe lentile pentru acoperire față și spate, împreună cu un senzor mai rafinat pentru o calitate video mai bună. Unele camere înregistrează doar filmări HD 720p, de exemplu, în timp ce multe altele oferă acum captura Full HD (1080p) și 4K. De asemenea, pot fi incluse și vederea pe timp de noapte (nightvision) și Wi-Fi sau Bluetooth încorporat pentru un transfer ușor de fișiere.

O creștere a popularității controlului vocal a făcut, de asemenea, drum spre camera de bord umilă, așa că așteptați-vă la integrarea Alexa și la alte astfel de tehnologii activate prin voce la vârful gamei.

Numeroase moduri de parcare sunt, de asemenea, posibilități. Acestea folosesc o funcție de time-lapse ca funcție de supraveghere pentru a capta detaliile acelor farse neplăcute de parcare atunci când nu faceți treaba.

Cum am testat camerele auto

Există un număr foarte mare de camere auto pe piață astăzi, iar unele dintre ele sunt într-adevăr foarte ieftine. Dar cele mai bune camere de bord merg mai departe, cu o calitate mai bună, conectivitate mai bună, mai multe ajutoare pentru șofer sau mai multe caracteristici de siguranță. Am revizuit fiecare cameră de bord din lista noastră. Asta înseamnă că le-am instalat și le-am testat pentru condus în lumea reală. Veți vedea verdictele noastre în intrările de mai sus, dar aici este o listă a ceea ce să caute:

• Unghiul de vedere: Camerele auto au de obicei lentile cu unghi larg. Cu cât unghiul de vedere este mai larg, cu atât este mai probabil să se ia în ceea ce se întâmplă în intersecții și drumuri laterale, dar obiectele din față vor fi mai mici.

Rezolutie: captura 4K este excelenta, iar rezolutia inalta inseamna imagini mai clare, mai clare, cu mai multe detalii, dar inseamna si ca fisierele sunt mai mari si ai nevoie de mai mult spatiu de stocare.• Camere de bord alimentate cu baterii: Unele camere de bord au baterii și pot fi instalate cu ușurință fără fire, dar bateriile nu vor dura mult timp – de obicei în jur de 30 de minute. Unele camere de bord se pot conecta la o priză USB sau la o sursă de 12V și pot continua să funcționeze pe termen nelimitat, deși cablurile pot părea dezordonate.• Instalare profesională: Cealaltă alternativă este de a obține camera de bord instalat profesional cu cabluri ascunse. Va costa mai mult și nu puteți muta camera de la un vehicul la altul, dar arată mai bine.

• Protecție în timp ce este parcat: Avantajul unei camere cu fir în bord este că poate continua să funcționeze în timp ce mașina este parcată și să înregistreze activități suspecte, tentative de furt sau denivelări de parcare.• Came de bord față și spate: Uneori, pericolul este din spate, astfel încât o camă de bord orientată spre spate poate fi foarte utilă. Avem un ghid separat de cumpărare pentru cele mai bune cam-uri de bord din față și din spate (se deschide într-o filă nouă). Unele camere de bord orientate spre față vin cu un upgrade opțional al camerei din spate.• Camere de interior: Unii conducători auto, și în special cei care fac o viață care transportă pasageri, va dori un dashcam care înregistrează, de asemenea, interiorul vehiculului. Cel mai bun ghid uber dashcam(se deschide într-o filă nouă) recomandă cele mai bune opțiuni pentru acest lucru.

• Gamă dinamică ridicată: Sună ca o caracteristică pentru o cameră digitală high-end, dar captura HDR poate fi un avantaj în iluminarea foarte luminoasă, cu contrast ridicat.• Viziune de noapte: Nu conducem doar în timpul zilei. O cameră de bord cu vedere pe timp de noapte poate oferi protecție și securitate și pe timp de noapte, de asemenea.

• Wi-Fi: Camerele Dash cu Wi-Fi pot comunica cu o aplicație pentru smartphone pentru controlul setărilor sau verificarea video.

• Abonament cloud: un plus opțional cu unele camere de bord care ar putea fi utile pentru proprietarii de flote care țin evidența unui număr de vehicule sau pentru persoanele care doresc să vadă ce se întâmplă (sau ce s-a întâmplat) de la distanță.

• Ajutoare de siguranță pentru asistarea șoferului: Unele camere de bord pot emite alerte dacă traversați marcajele benzii de circulație sau vă avertizează că un vehicul din față s-a oprit în trafic.

• Control vocal: Trebuie să ții mâinile pe volan în timp ce conduci, astfel încât controlul vocal este o caracteristică de siguranță, nu doar o comoditate.• GPS și servicii de urgență: Este ultimul element de pe lista noastră, dar poate cel mai important. Dacă sunteți implicat într-un accident, este posibil să nu puteți solicita ajutor, iar unele dintre cele mai bune camere de bord pot detecta o coliziune și pot notifica automat serviciile de urgență. Iar dacă au GPS, îți pot trimite locația exactă și la serviciile de urgență.

5 1 voteaza
Rating Articol
evomag.ro
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile