Top 10 cele mai bune camere auto 2024

cele mai bune camere auto

În acest ghid, vom prezenta topul celor mai bune 10 camere auto disponibile din 2024.

Evolu╚Ťia camerelor video auto este cre╚Ötere. O camer─â simpl─â montat─â pe bordul frontal al ma╚Öinii ofer─â un nivel de securitate de baz─â ╚Öi este cu mult superioar─â absen╚Ťei totale a unei astfel de protec╚Ťii. Cu toate acestea, pe m─âsur─â ce tehnologia avanseaz─â, exist─â o diversitate tot mai mare de op╚Ťiuni disponibile. Unele camere de bord de baz─â se limiteaz─â la a ├«nregistra ceea ce se ├«nt├ómpl─â ├«n fa╚Ťa ma╚Öinii, captur├ónd perspectiva prin parbriz. ├Äns─â, unele modele vin acum echipate ├«n perechi, fie ca un pachet op╚Ťional, fie ca o actualizare, incluz├ónd o a doua camer─â orientat─â spre partea din spate pentru a surprinde ╚Öi evenimentele ce au loc ├«n spatele vehiculului.

Pe l├óng─â func╚Ťia lor individual─â, multe camere de bord pot fi integrate ├«ntr-un sistem de securitate mai amplu (sistem fa╚Ť─â-spate), oferind o protec╚Ťie complet─â ╚Öi eficient─â pentru vehiculul dumneavoastr─â.

Top 10 cele mai bune camere auto

Indiferent de tipul de camer─â pe care dori╚Ťi s─â o instala╚Ťi ├«n vehiculul dumneavoastr─â, ├«n cele ce urmeaz─â ve╚Ťi g─âsi topul celor mai bune 10 modele de camere auto din 2024. Ghidul nostru de cump─ârare acoper─â o gam─â larg─â de specifica╚Ťii, inclusiv modele care se potrivesc oric─ârui buget.

Camer─â de bord Nextbase 622GW

Cea mai bun─â camer─â video auto

622GW este fratele mai mare al Nextbase 522GW ╚Öi este cea mai bun─â alegere dac─â dori╚Ťi o camer─â video auto 4K f─âr─â a fi nevoie ca camera de bord s─â fie cablat─â ├«n vehiculul dvs.. Pasul ├«n sus ├«n ceea ce prive╚Öte calitatea video este vizibil ÔÇô ╚Öi exist─â ╚Öi func╚Ťia suplimentar─â de suport pentru What3Words ÔÇô sistemul global ingenios pe care ├«l pute╚Ťi folosi pentru a oferi loca╚Ťia dvs. precis─â celor care intervin ├«n primul r├ónd, d├óndu-le doar trei cuvinte (╚Öi care s-a dovedit a fi o salvare de vie╚Ťi). Cu o aplica╚Ťie u╚Öor de utilizat care v─â conecteaz─â smartphone-ul la 622GW prin propria re╚Ťea wifi, pute╚Ťi vedea cu u╚Öurin╚Ť─â toate clipurile dvs. ╚Öi le pute╚Ťi desc─ârca pe cele pe care dori╚Ťi s─â le salva╚Ťi sau s─â le revizui╚Ťi.

Test comparativ camere auto DVR Nextbase 322GW si 622GW

Camer─â auto DVR Dual─â Xiaomi 70mai A400 + Camer─â spate Xiaomi 70mai MiDrive RC09

Cea mai bun─â camer─â auto fa╚Ť─â-spate

Camera auto DVR Dual─â Xiaomi 70mai A400 ├«mpreun─â cu camera spate 70mai MiDrive RC09 formeaz─â cea mai bun─â camer─â auto fa╚Ť─â-spate de pe pia╚Ť─â.

Cu o rezolu╚Ťie QHD de 2560 x 1440, camera fa╚Ťa 70mai A400 poate ├«nregistra imagini uimitoare zi ╚Öi noapte. FOV-ul cu unghi larg de 145┬░ acoper─â cel pu╚Ťin trei benzi de circula╚Ťie, astfel ├«nc├ót pute╚Ťi captura mai multe evenimente ├«n fiecare cadru. De asemenea, camera A400 poate realiza o ├«nregistrare pe dou─â canale, oferind o acoperire complet─â pentru o securitate sporit─â.

Ca o a doua pereche de ochi pentru vehiculul dumneavoastr─â, camera dubl─â ofer─â protec╚Ťie dubl─â. Pute╚Ťi ├«nregistra simultan partea din fa╚Ť─â ╚Öi cea din spate, iar cu senzorul G ├«ncorporat pute╚Ťi continua s─â monitoriza╚Ťi vehiculul chiar ╚Öi c├ónd sunte╚Ťi pleca╚Ťi. Camera fa╚Ť─â 70mai A400 dispune ╚Öi de viziune nocturn─â ├«mbun─ât─â╚Ťit─â, cu tehnologia WDR ╚Öi deschiderea mare F2.0, atr─âg├ónd mai mult─â lumin─â pentru a ilumina scenele ├«ntunecate.

Camera spate Xiaomi 70mai MiDrive RC09, cu o camer─â foto de 3,6 megapixeli, poate ├«nregistra imagini full HD la 30 fps ╚Öi are un unghi de vizualizare de 130┬░. Astfel, pute╚Ťi ob╚Ťine imagini clare cu detalii maximizate, chiar ╚Öi ├«n condi╚Ťii de lumin─â slab─â.

Cu WiFi ├«ncorporat, camera fa╚Ť─â 70mai A400 se conecteaz─â la aplica╚Ťia 70mai App, astfel ├«nc├ót pute╚Ťi viziona cu u╚Öurin╚Ť─â imagini ├«n timp real, s─â face╚Ťi fotografii ╚Öi s─â desc─ârca╚Ťi fi╚Öiere pe telefon. ├Än plus, ambele camere pot ├«nregistra ├«n bucl─â, astfel ├«nc├ót nu v─â mai face╚Ťi griji cu privire la ÔÇ×cardul de memorie plinÔÇŁ. Noile ├«nregistr─âri vor suprascrie automat ├«nregistr─ârile mai vechi atunci c├ónd spa╚Ťiul de stocare atinge limita.

├Än concluzie, dac─â sunte╚Ťi ├«n c─âutarea celei mai bune camere auto fa╚Ť─â-spate, camera fa╚Ť─â 70mai A400 ├«mpreun─â cu camera spate Xiaomi 70mai MiDrive RC09 sunt o alegere excelent─â. Acestea ofer─â o acoperire complet─â ╚Öi o protec╚Ťie dubl─â pentru vehiculul dumneavoastr─â, precum ╚Öi imagini uimitoare zi ╚Öi noapte.

Xiaomi 70mai A400 Dashcam + Rear Cam MiDrive RC09 - Day & Night Video Test (1440p)

Camer─â de bord Nextbase 522GW

O camer─â auto polivalent─â bun─â la un pre╚Ť accesibil

Nextbase 622GW (mai sus) ar putea fi una dintre cele mai avansate camere de bord pe care le pute╚Ťi cump─âra, dar 522GW r─âm├óne cea mai bun─â camer─â video de bord pentru toate tipurile de camere auto. Datorit─â unei rezolu╚Ťii clare de 1440p ╚Öi a obiectivului cu unghi larg, aceasta ├«ndepline╚Öte foarte bine sarcinile de baz─â, dar ofer─â ╚Öi o mul╚Ťime de func╚Ťii suplimentare.

Am constatat c─â ecranul tactil de trei inci de pe spate este receptiv ╚Öi exist─â, de asemenea, op╚Ťiunea de a utiliza func╚Ťionalitatea Alexa ├«ncorporat─â. ├Än prezent, ├«i pute╚Ťi cere lui Alexa s─â redea muzic─â, s─â efectueze apeluri ╚Öi s─â asculte c─âr╚Ťi audio prin intermediul dispozitivelor conectate, de╚Öi abilitatea Dash Cam (care v─â permite s─â ├«i comanda╚Ťi s─â ÔÇ×porneasc─â ├«nregistrareaÔÇŁ, ÔÇ×s─â opreasc─â ├«nregistrareaÔÇŁ, ÔÇ×s─â protejeze o ├«nregistrareÔÇŁ ╚Öi ÔÇ×s─â o trimit─â pe telefonul meuÔÇŁ) are nevoie de ceva mai mult─â perfec╚Ťionare.

Toate acestea sunt un pic de ╚Ömecherie ╚Öi, ca s─â fim sinceri, nu le-am folosit at├ót de mult, a╚Öa c─â este un noroc c─â restul UX-ului este extrem de simplu. Videoclipurile pot fi partajate rapid ╚Öi u╚Öor pe un dispozitiv inteligent prin Bluetooth ╚Öi Wi-Fi, ├«n timp ce un sistem inteligent de SOS de urgen╚Ť─â va alerta serviciile de urgen╚Ť─â cu privire la loca╚Ťia dvs. ╚Öi la alte detalii dac─â nu r─âspunde╚Ťi ├«n urma unui accident.

Nextbase 522GW and Rear Cam Accident

Camer─â auto Garmin Dash Cam Mini 2

Cea mai bun─â camer─â auto de buget

Garmin Dash Cam Mini 2 ar putea fi cea mai mic─â camer─â de bord de pe pia╚Ť─â ├«n prezent. De m─ârimea unui breloc de chei de ma╚Öin─â, camera auto ├«nregistreaz─â la rezolu╚Ťie Full HD 1080p cu HDR, este u╚Öor de configurat, are un suport de parbriz la fel de compact ╚Öi dispune chiar ╚Öi de un sistem de control vocal ÔÇô este camera de bord compact─â perfect─â. Dac─â dori╚Ťi ├«nregistr─âri video Full HD de ├«nalt─â calitate cu HDR de la un design incredibil de compact, chiar nu ar trebui s─â c─âuta╚Ťi mai departe. Comenzile vocale sunt, de asemenea, foarte bune, suportul este mic ╚Öi simplu de utilizat ╚Öi pute╚Ťi chiar s─â ├«mperechea╚Ťi p├ón─â la patru dintre aceste camere auto pentru o ├«nregistrare sincronizat─â chiar ├«n jurul vehiculului dvs.

Garmin Dash Cam Mini 1 vs Garmin Dash Cam Mini 2

Camer─â auto Xiaomi 70 mai 1S

Cea mai ieftin─â camer─â video auto

Ve╚Ťi avea nevoie de doar aproximativ 200 de lei pentru a cump─âra aceast─â camer─â de bord de la xiaomi. Are un design compact, ├«nregistreaz─â ├«n 1080p Full HD ╚Öi are vedere pe timp de noapte ├«n infraro╚Öu. ├Äi lipse╚Öte afi╚Öajul integrat ╚Öi GPS-ul altor modele mai scumpe ╚Öi nu are o camer─â video spate sau interioar─â. Dar pentru ╚Öoferii care caut─â o camer─â de bord simpl─â, dar eficient─â, care filmeaz─â Full HD ╚Öi ocup─â foarte pu╚Ťin spa╚Ťiu, credem c─â aceasta ar putea fi o achizi╚Ťie grozav─â.

70 mai 1S este echipat cu procesorul de imagine Sony IMX307 ╚Öi deschidere F/2.2, astfel ├«nc├ót camera dvs. de bord poate oferi imagini clare la rezolu╚Ťie de 1080p, chiar ╚Öi ├«n scenarii cu lumin─â sc─âzut─â. Aceast─â camer─â auto ofer─â ╚Öi ├«nregistrare ├«n bucl─â ╚Öi protec╚Ťie a dovezilor, ceea ce ├«nseamn─â c─â cele mai vechi videoclipuri sunt suprascrise de cele mai recente. Cu toate acestea, videoclipurile pot fi stocate local pe un card microSD de la 16,0 GB p├ón─â la 128,0 GB.

Spre deosebire de majoritatea celorlal╚Ťi la acest pre╚Ť, exist─â comenzi vocale, a╚Öa c─â pute╚Ťi cere camerei de bord s─â ├«nregistreze un incident care a avut loc ├«nainte, dar care nu v-a afectat ├«n mod direct vehiculul.

Xiaomi 70 Mai 1S - Filmare ceata densa

Camer─â de bord Thinkware U1000

Camera auto cu cea mai bun─â filmare 4k

Dac─â sunte╚Ťi ├«n c─âutarea unei camere video de bord care s─â fac─â totul, dar care s─â nu aib─â un ecran care s─â v─â distrag─â aten╚Ťia ├«n timp ce conduce╚Ťi, aceast─â camer─â auto este cea mai potrivit─â. Thinkware U1000 filmeaz─â ├«n format video 4K (de╚Öi cu dimensiuni uria╚Öe ale fi╚Öierelor asociate) printr-o lentil─â larg─â, de 150 de grade.

Exist─â Wi-Fi ╚Öi GPS ├«ncorporate, care sunt folosite pentru a servi alerte de radare ╚Öi pentru a ad─âuga date despre loca╚Ťie ╚Öi vitez─â la toate ├«nregistr─ârile.

De asemenea, poate fi achizi╚Ťionat─â o camer─â op╚Ťional─â din spate, care poate fi conectat─â la unitatea principal─â ╚Öi care filmeaz─â la rezolu╚Ťie 2K la 30 de cadre pe secund─â, pentru imagini clare cu ceea ce se ├«nt├ómpl─â ├«n spatele t─âu.

Viziunea nocturn─â ├«mbun─ât─â╚Ťit─â ╚Öi intervalul dinamic larg ajut─â la producerea de videoclipuri de ├«nalt─â calitate pe timp de zi ╚Öi de noapte. Recunoa╚Ötem c─â aceasta este o op╚Ťiune scump─â ╚Öi c─â trebuie s─â fie conectat─â la vehiculul dumneavoastr─â. Dar dac─â v─â dori╚Ťi o camer─â de bord de ├«nalt─â calitate ╚Öi plin─â de func╚Ťii, aceasta este o alegere foarte bun─â.

Camera asta auto poate evita accidentele | Thinkware U1000 4K

Camer─â auto Navitel R800

Camera de bord cu cel mai larg unghi de filmare

Navitel R800 este o cameră auto destul de mare, cu un ecran IPS de 4 inci pe spate. Corpul său este realizat din metal, ceea ce îl face atât greu, cât și durabil. Prinderea de parbriz se face cu o ventuză destul de puternica, iar detașarea de aceasta prin intermediul unui șurub.

Camera de bord ╚Ötie cum s─â filmeze Full HD la 30 FPS. Camera video auto are un obiectiv destul de mare, ceea ce se reflect─â ├«n calitatea videoclipului ÔÇô ei bine, are ╚Öi o rezolu╚Ťie a imaginii de 12 megapixeli.

Suportă carduri microSD de până la 256 GB și are un microfon destul de receptiv.

Ce ne place foarte mult este unghiul foarte larg, de 170 de grade, ╚Öi faptul c─â are senzor de mi╚Öcare. Adic─â, o po╚Ťi l─âsa s─â-╚Ťi vad─â ma╚Öina. Din p─âcate, bateria ├«n sine nu ╚Ťine mult, poate chiar mai pu╚Ťin de o or─â de filmare, a╚Öa c─â probabil s-a terminat ├«n seara asta.

5. TEST Camera auto DVR NAVITEL R800, 4", Full HD, G-Senzor

Camer─â de bord Xiaomi 70 mai A500S

Camera video auto cu raport pre╚Ť/performan╚Ť─â excelent

70mai A500S, sau 70mai Pro Plus, a╚Öa cum este ╚Öi cunoscut, este o camer─â de bord fa╚Ť─â ╚Öi spate accesibil─â, de origine chinez─â. Lansat pentru prima dat─â ├«n 2021, accept─â un mod de parcare de baz─â dac─â este instalat cu kitul de cablare dur (op╚Ťional).

A500S este destul de mic și are o formă de pană ascunsă, așa că ar trebui să fie abia vizibil în spatele parbrizului pentru un privitor obișnuit.

Camera video auto vine cu un ecran de 2 inci ╚Öi 4 butoane, astfel ├«nc├ót poate fi controlat cu u╚Öurin╚Ť─â ├«n acest fel. De asemenea, accept─â Wi-Fi de 2,4 GHz, a╚Öa c─â, dac─â prefera╚Ťi, pute╚Ťi gestiona camera prin intermediul telefonului inteligent (Android sau iOS).

GPS-ul este ├«ncorporat, astfel ├«nc├ót s─â v─â pute╚Ťi vedea limitele de vitez─â ╚Öi indica╚Ťiile ├«n fluxul video.

Rezolu╚Ťia maxim─â a camerei frontale este 2592├Ś1944, care are un format 4:3. Pentru camerele de bord, prefer─âm formatele mai largi dec├ót cele mai ├«nalte, a╚Öa c─â v─â recomand─âm s─â rula╚Ťi camera frontal─â la 2560x1440p (care este 16:9).

70mai A500S Dash Cam Pro Plus+ - dzień

Camera din spate înregistrează la 1080p, care are un format 16:9.

tylna kamera 70mai RC06 - dzień

Camer─â auto Nextbase 222

Cea mai bun─â camer─â de bord mid-range

Nextbase 222 este o camer─â de bord la pre╚Ťuri bune ╚Öi proiectat─â inteligent, care ├«n╚Ťelege elementele de baz─â corecte. Este suficient de mic pentru a se potrivi ├«n spatele oglinzii retrovizoare, are un ecran de dimensiuni bune pentru reglarea set─ârilor ╚Öi vizionarea videoclipurilor ├«nregistrate ╚Öi vine cu un suport magnetic inteligent.

Cei care doresc mai mult de la camerele lor auto ÔÇô cum ar fi Bluetooth, GPS, func╚Ťii de asisten╚Ť─â pentru ╚Öofer ╚Öi un mod de parcare mai util ÔÇô vor dori s─â caute ├«n alt─â parte, dar ├«n acest sens vor cheltui invariabil mai mult. Dac─â dori╚Ťi o camer─â video de bord simpl─â, f─âr─â probleme, cu ├«nregistrare video Full HD, Nextbase 222 este o op╚Ťiune solid─â.

Nextbase 222 Dash Cam sample video footage of night time driving..

Camer─â auto DDpai mini 5

Cea mai bun─â camer─â auto 4k de buget

DDPai Mini5 este o camer─â de bord cu un design elegant ╚Öi performan╚Ťe impresionante, care ofer─â o filmare UHD 4K la un pre╚Ť mediu de aproximativ 600 de lei. Caracterizat prin utilizarea memoriei interne eMMC de 64 GB, acest dispozitiv poate captura p├ón─â la 15.000 de ore de ├«nregistr─âri video de calitate superioar─â.

Fotografiile de zi sunt colorate ╚Öi ar─ât─â detalii clare, iar film─ârile nocturne sunt, ├«n general, bune. Camera poate fi configurat─â cu u╚Öurin╚Ť─â prin intermediul aplica╚Ťiei DDPai, care ofer─â acces la parametri precum sensibilitatea g-sensorului, gestionarea informa╚Ťiilor GPS, volum, captur─â audio etc.

Modul de parcare poate fi activat prin intermediul unui kit de cablare sau prin intermediul unui cablu OBDII.

DDPai Mini5 este cea mai bun─â op╚Ťiune pentru utilizatorii care doresc o camer─â de bord performan╚Ť─â la un pre╚Ť accesibil.

DDPai Mini 5 4k Dashcam Daytime Footage- Hyundai I30 2022 1.5 T-GDI 160ps - Filmare de zi

Cum func╚Ťioneaz─â camerele auto?

Camerele auto func╚Ťioneaz─â ├«n general prin ├«nregistrarea continu─â a imaginilor ╚Öi a sunetului ├«n timp ce vehiculul este ├«n mi╚Öcare sau chiar ╚Öi c├ónd este oprit, ├«n unele cazuri. Aceste camere sunt echipate cu senzori de imagine ╚Öi microfoane pentru a captura detaliile din jurul ma╚Öinii. Ele pot fi alimentate fie de la bateria ma╚Öinii, fie de la o surs─â de energie extern─â, ╚Öi stocheaz─â ├«nregistr─ârile pe un card de memorie sau ├«n memoria intern─â. Mul╚Ťi produc─âtori integreaz─â ╚Öi func╚Ťii suplimentare, cum ar fi detectarea mi╚Öc─ârii, ├«nregistrarea ├«n bucl─â ╚Öi conectivitatea Wi-Fi pentru accesul la ├«nregistr─âri de la distan╚Ť─â.

Tipuri de camere auto

 • Camere de bord frontale: Acestea sunt cele mai comune ╚Öi sunt montate pe parbrizul ma╚Öinii pentru a ├«nregistra ceea ce se ├«nt├ómpl─â ├«n fa╚Ťa vehiculului. Ele sunt utile ├«n cazul incidentelor rutiere sau pentru a captura comportamentul altor ╚Öoferi.
 • Camere de spate sau reverse: Aceste camere sunt montate pe partea din spate a ma╚Öinii ╚Öi sunt folosite pentru a oferi o vedere clar─â a zonei din spate atunci c├ónd ╚Öoferul manevreaz─â ma╚Öina ├«napoi. Ele sunt deosebit de utile ├«n timpul parc─ârii.
 • Camere de interior: Aceste camere sunt montate ├«n interiorul ma╚Öinii ╚Öi sunt folosite pentru a monitoriza activitatea din interiorul vehiculului. Ele sunt adesea folosite ├«n vehicule comerciale sau de ride-sharing pentru a monitoriza comportamentul pasagerilor sau al ╚Öoferului.
 • Camere cu vedere panoramic─â: Aceste camere sunt echipate cu lentile cu un unghi larg de vizualizare ╚Öi sunt proiectate pentru a oferi o imagine panoramic─â a mediului ├«nconjur─âtor al ma╚Öinii. Ele sunt utile ├«n timpul parc─ârii sau la manevrarea ├«n spa╚Ťii ├«nguste.
 • Camere de bord cu dubl─â ├«nregistrare: Aceste camere sunt dotate cu dou─â camere separate care pot ├«nregistra simultan at├ót ├«n fa╚Ť─â, c├ót ╚Öi ├«n spatele vehiculului. Ele ofer─â o protec╚Ťie mai cuprinz─âtoare ╚Öi pot fi folosite pentru a captura mai multe unghiuri de vizualizare ├«n caz de incidente rutiere.

Cu ce suport sunt dotate cele mai bune camere auto?

├Än general, camerele de bord sunt dotate cu un suport cu ventuz─â sau cu un suport adeziv, de╚Öi unele modele le ofer─â pe ambele. Un suport cu ventuz─â permite ca camera de bord s─â fie u╚Öor de repozi╚Ťionat ╚Öi mutat de la un vehicul la altul. De obicei, aceasta ocup─â mai mult spa╚Ťiu pe parbriz ╚Öi aderen╚Ťa sa pe sticl─â poate sl─âbi ├«n timp, de╚Öi cur─â╚Ťarea ╚Öi reinstalarea ei sunt de obicei suficiente. O montur─â adeziv─â este mai compact─â ╚Öi mai sigur─â, dar este greu de ├«ndep─ârtat, a╚Öa c─â este bine s─â fi╚Ťi decisiv atunci c├ónd o instala╚Ťi pentru prima dat─â.

Cum alegi cea mai bun─â camer─â auto

├Än general, cele mai bune camere video auto au tehnologii similare ├«ntre ele ╚Öi, ├«n mare parte, sunt montate de-a lungul parbrizului unei ma╚Öini. Este important ca pozi╚Ťionarea camerei de bord s─â nu blocheze vederea asupra drumului.

Camerele cu vedere spate (sau kituri complete care includ at├ót camere fa╚Ť─â, c├ót ╚Öi spate) necesit─â o instalare suplimentar─â, deoarece implic─â de obicei cabluri care trebuie s─â mearg─â din fa╚Ť─â spre spatele ma╚Öinii. Instalarea poate fi mai complicat─â, ├«n special atunci c├ónd este necesar─â montarea cablurilor pe plafonul ma╚Öinii.

Camerele de bord ├«nregistreaz─â fragmente de filmare mai mici, de obicei ├«n intervale de la una la dou─â minute. Ele ├«nregistreaz─â continuu peste cel mai vechi clip pentru a evita umplerea cardului de memorie. ├Än trecut, utilizatorul trebuia s─â salveze manual clipurile relevante ├«n caz de accident, ├«ns─â noile tehnologii de detec╚Ťie a incidentelor bazate pe G-Sensor gestioneaz─â acest proces automat acum.

Exist─â ╚Öi camere de bord care vin cu func╚Ťii suplimentare, care, desigur, aduc un pre╚Ť mai ridicat. Aceste func╚Ťii pot include mai multe lentile pentru acoperirea at├ót a zonei fa╚Ť─â, c├ót ╚Öi a celei din spate, ├«mpreun─â cu un senzor mai rafinat pentru o calitate video superioar─â. Unele camere ├«nregistreaz─â doar ├«n format HD 720p, ├«n timp ce altele ofer─â captur─â Full HD (1080p) ╚Öi chiar 4K. Func╚Ťii precum vedere pe timp de noapte (nightvision) ╚Öi conectivitate Wi-Fi sau Bluetooth ├«ncorporat─â pentru transferul u╚Öor de fi╚Öiere sunt de asemenea disponibile.

Controlul vocal a devenit tot mai popular ╚Öi ├«n camerele de bord, cu integrarea tehnologiilor precum Alexa ╚Öi altele similare, activabile prin comenzi vocale. De asemenea, sunt disponibile moduri de parcare care utilizeaz─â func╚Ťia de time-lapse pentru supravegherea eficient─â a vehiculului ├«n timpul perioadelor de parcare.

Ce caracteristici ar trebui s─â cau╚Ťi la cea mai bun─â camer─â auto

Exist─â o varietate considerabil─â de camere auto de calitate pe pia╚Ť─â ├«n prezent, iar unele dintre ele sunt chiar foarte accesibile ca pre╚Ť. Caracteristicile c─âutate ├«n mod obi╚Önuit de c─âtre rom├óni la o camer─â auto includ calitatea imaginii, GPS-ul ╚Öi modul de parcare. Cu toate acestea, cele mai bune camere de bord dep─â╚Öesc aceste standarde, oferind o calitate superioar─â a imaginii, conectivitate ├«mbun─ât─â╚Ťit─â, mai multe asisten╚Ťe pentru ╚Öofer sau caracteristici de siguran╚Ť─â extinse. Am inspectat fiecare camer─â de bord din lista noastr─â prin instalarea ╚Öi testarea lor ├«n condi╚Ťii reale de conducere. Ve╚Ťi g─âsi concluziile noastre ├«n recenziile de mai sus, ├«ns─â iat─â o list─â complet─â a aspectelor de care s─â ╚Ťine╚Ťi cont:

 • Unghiul de vizualizare: Camerele auto sunt echipate ├«n general cu lentile cu un unghi larg. Cu c├ót unghiul de vizualizare este mai larg, cu at├ót este mai probabil s─â acopere ceea ce se ├«nt├ómpl─â ├«n intersec╚Ťii ╚Öi pe drumurile laterale, dar obiectele din fa╚Ť─â vor ap─ârea mai mici.
 • Rezolu╚Ťie: Captura ├«n 4K este excelent─â, iar o rezolu╚Ťie mai mare ├«nseamn─â imagini mai clare, cu mai multe detalii. Totu╚Öi, fi╚Öierele rezultate sunt mai mari ╚Öi necesit─â mai mult spa╚Ťiu de stocare.
 • Num─ârul de cadre pe secund─â: Majoritatea camerelor video auto ofer─â o rat─â de 30 de cadre pe secund─â (fps). Aceasta este o rat─â de cadre standard ╚Öi una care va fi perfect bun─â pentru majoritatea utilizatorilor. Cu toate acestea, unele camere de bord ofer─â 60 fps, ceea ce asigur─â o captur─â video mai fluent─â, ideal─â pentru activit─â╚Ťi sportive, dar nu este o caracteristic─â esen╚Ťial─â pentru camerele de bord.
 • Afisaj ├«ncorporat: Unele camere de bord au un afi╚Öaj ├«ncorporat, care permite vizualizarea imaginilor, ajustarea set─ârilor ╚Öi alte func╚Ťii direct de pe camer─â, f─âr─â necesitatea conect─ârii la un telefon.
 • Instalare profesional─â: Pentru o instalare mai estetic─â ╚Öi ascunderea cablurilor, se poate opta pentru instalarea profesional─â a camerei de bord, ├«ns─â acest lucru poate implica costuri suplimentare ╚Öi restric╚Ťioneaz─â mutarea camerei ├«ntre vehicule.
 • Auto-Start: Func╚Ťia de pornire automat─â permite camerei de bord s─â ├«nceap─â ├«nregistrarea automat atunci c├ónd porni╚Ťi ma╚Öina, iar ├«ntreruperea ├«nregistr─ârii atunci c├ónd autovehiculul se opre╚Öte.
 • ├Änregistrare audio: Unele camere de bord permit ├«nregistrarea audio, ceea ce poate fi util pentru capturarea conversa╚Ťiilor ├«n timpul opririlor ├«n trafic sau a sunetelor din jurul ma╚Öinii.
 • Protec╚Ťie ├«n timpul parcatului: Camerele de bord pot continua s─â func╚Ťioneze ├«n timpul parc─ârii ╚Öi s─â ├«nregistreze activit─â╚Ťile suspecte sau tentativele de furt.
 • Camere de bord fa╚Ť─â ╚Öi spate: Pentru o protec╚Ťie mai complet─â, unele camere de bord sunt dotate cu dou─â camere, care pot ├«nregistra at├ót ├«n fa╚Ť─â, c├ót ╚Öi ├«n spatele vehiculului.
 • Baterie ├«ncorporat─â: Unele camere de bord au o baterie ├«ncorporat─â, care permite utilizarea camerei f─âr─â necesitatea pornirii ma╚Öinii.
 • ├Änregistrare ├«n bucl─â: Func╚Ťia de ├«nregistrare ├«n bucl─â asigur─â c─â camera de bord va continua s─â ├«nregistreze chiar ╚Öi atunci c├ónd cardul de memorie este plin, suprascriind cele mai vechi ├«nregistr─âri.
 • Night vision: Camerele de bord cu vedere pe timp de noapte pot oferi imagini clare ╚Öi ├«n condi╚Ťii de lumin─â sc─âzut─â sau ├«ntuneric.
 • Wi-Fi: Camerele de bord cu Wi-Fi pot fi conectate la smartphone-uri pentru controlul set─ârilor ╚Öi pentru accesarea imaginilor ├«nregistrate.
 • Control vocal: Func╚Ťia de control vocal permite utilizatorului s─â opereze camera de bord prin comenzi vocale, f─âr─â a fi nevoie s─â ating─â dispozitivul ├«n timpul conducerii.
 • GPS ╚Öi servicii de urgen╚Ť─â: Camerele de bord pot fi dotate cu GPS ╚Öi func╚Ťii de detectare a coliziunilor pentru a notifica automat serviciile de urgen╚Ť─â ╚Öi pentru a transmite loca╚Ťia exact─â ├«n caz de accident.
5 Dot─âri Obligatorii pentru Camera ta de Bord!! +bonus

Concluzie

├Än concluzie, exist─â mai multe aspecte de care trebuie s─â ╚Ťine╚Ťi cont atunci c├ónd achizi╚Ťiona╚Ťi o nou─â camer─â auto dec├ót a╚Ťi anticipat ini╚Ťial. Cu toate acestea, sper─âm c─â, av├ónd ├«n vedere toate op╚Ťiunile disponibile, procesul de selectare a celei mai bune camere auto din topul nostru va deveni pu╚Ťin mai u╚Öor. ├Än cazul ├«n care sunte╚Ťi ├«nc─â confuz, avem c├óteva recomand─âri. Pentru cei care doresc pur ╚Öi simplu o camer─â de bord decent─â pentru a ├«nregistra evenimentele din jurul lor, v─â suger─âm o camer─â de bord de 1080p, cu conectivitate Wi-Fi, pornire automat─â ╚Öi ├«nregistrare ├«n bucl─â. Este pu╚Ťin probabil s─â ave╚Ťi nevoie de func╚Ťii precum monitorizarea ╚Öoferului, dec├ót dac─â sunte╚Ťi preocupat ╚Öi de evenimentele care au loc ├«n interiorul ma╚Öinii dumneavoastr─â. Indiferent de cerin╚Ťele dumneavoastr─â, ar trebui s─â g─âsi╚Ťi relativ u╚Öor o camer─â auto de calitate din topul celor 10 camere prezentate mai sus, care s─â corespund─â nevoilor dumneavoastr─â.

Întrebări frecvente despre camere auto

De ce ai nevoie de o camer─â auto?

Camerele de bord nu sunt o necesitate, dar pot furniza dovezi în urma unui accident și pot înregistra, de asemenea, acte de vandalism sau furturi atunci când mașina este parcată.

Cât costă o cameră de bord?

├Än func╚Ťie de model ╚Öi de caracteristicile sale, o camer─â de bord pentru ma╚Öin─â poate costa ├«ntre 70 ╚Öi 500 de lei sau mai mult. ├Än general, o camer─â de bord medie cu caracteristici adecvate se vinde la un pre╚Ť cuprins ├«ntre 500 ╚Öi 2000 de lei sau cam a╚Öa ceva. C├ót de mult va trebui s─â cheltui╚Ťi depinde de ceea ce v─â a╚Ötepta╚Ťi s─â ob╚Ťine╚Ťi de la camera de bord ╚Öi de bugetul de care dispune╚Ťi.

Cât de bună este înregistrarea video a unei camere de bord?

Senzorul, designul obiectivului ╚Öi software-ul afecteaz─â calitatea. Rezolu╚Ťia este unul dintre cele mai importante lucruri de care trebuie s─â ╚Ťine╚Ťi cont atunci c├ónd cump─âra╚Ťi, deoarece poate face o mare diferen╚Ť─â ├«n ceea ce prive╚Öte modul ├«n care pute╚Ťi vedea detaliile fine, cum ar fi pl─âcu╚Ťele de ├«nmatriculare ale altor vehicule. Acest lucru poate fi esen╚Ťial ├«n urma unui accident. Rezolu╚Ťia majorit─â╚Ťii camerelor de bord de ast─âzi variaz─â de la 1080P la 4K (2160P), de╚Öi mai exist─â c├óteva modele 720P.

Cum îmi pot da seama dacă o cameră de bord a unei mașini este pornită?

Camerele de bord pentru autoturisme sunt prev─âzute cu o lumin─â LED care se aprinde ├«n timpul ├«nregistr─ârii. Culoarea LED-ului poate fi diferit─â ├«n func╚Ťie de modelul de camer─â de bord, dar de obicei este fie ro╚Öie, fie verde sau alb─â.

Unde s─â montez camera de bord?

Camera de bord ar trebui montat─â pe parbriz, ├«ntr-o pozi╚Ťie care nu ├«mpiedic─â vizibilitatea ╚Öi care s─â ofere un unghi larg de capturare a imaginilor. Este important s─â fie fixat─â ├«ntr-un loc stabil ╚Öi sigur pentru a asigura o ├«nregistrare corect─â a evenimentelor ├«n timpul condusului.

V─â recomand─âm ├«ntotdeauna s─â ├«nclina╚Ťi u╚Öor obiectivul ├«n sus, astfel ├«nc├ót ├«nregistrarea video s─â afi╚Öeze aproximativ 60% drum ╚Öi 40% cer. Acest unghi ofer─â un bun echilibru al expunerii ╚Öi al detaliilor.

Care este durata de înregistrare a unei camere auto?

├Änregistr─ârile camerelor de bord sunt stocate pe un card de memorie ╚Öi se fac la fiecare 5 sau 3 minute de condus pentru a men╚Ťine dimensiunea fi╚Öierului redus─â ╚Öi pentru a facilita g─âsirea unui incident. Dup─â ce cardul este plin, unele camere opresc ├«nregistrarea sau suprascriu fi╚Öierele vechi. Exist─â ╚Öi camere care permit ├«nc─ârcarea direct─â ├«n cloud sau utilizarea wi-fi pentru acces instantaneu.

surse: Cum alegi o camer─â auto Xiaomi Garmin mini 2 techradar NextBase 622GW

Un comentariu la „Top 10 cele mai bune camere auto 2024

 1. Iustin Wolf R─âspunde

  Foarte bun review, dar a╚Ťi uitat s─â men╚Ťiona╚Ťi urmatoarele probleme la camera Nextbase 622gw, se conecteaz─â o singur─â dat─â cu telefonul, p─âr─âse╚Öti ma╚Öina, revii , reconectare automat─â … din p─âr╚Ťi, resetat camera, dezinstalat app, ╚Öters conexiunile cu camera din telefon, resetat telefon, ref─âcut pa╚Öii pentru reinstalare, configurare, acordare permisiuni, se conecteaz─â ╚Öi func╚Ťioneaz─â impecabil p├ón─â p─âr─âse╚Öti ma╚Öina, revii la ma╚Öin─â ╚Öi reconectarea automat─â Nu func╚Ťioneaz─â! Degeaba are func╚Ťii SOS, con╚Ötient de incident, autoupload, dac─â nu po╚Ťi beneficia de ele. ╚śi ca s─â fie totul perfect, se desprinde lipiciul suportului de parbriz…

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *