Sips.ro

Cel mai bun gps auto

cel mai bun gps auto
Înainte de a face o achiziție verifică oferta magazinelor

 

Care este cel mai bun GPS auto pentru mașina dumneavoastră? Este unitatea care vă duce din punctul A în punctul B în cel mai scurt timp posibil, parcurgând cele mai ușoare rute, cu cel mai puțin trafic și, cu toată sinceritatea, este o decizie foarte ușor de luat. Sistemele de navigație GPS auto dedicate pentru autoturisme pot fi un mare beneficiu atunci când navigați în vehicul, camion, motocicletă sau chiar în mână pentru o portabilitate maximă.

Mulți șoferi continuă să se bazeze pe un sistem de navigație GPS auto dedicată, și pe bună dreptate. Un GPS auto vă lasă telefonul liber pentru orice altceva. GPS-ul auto nu epuizează planul de date mobile al telefonului, deoarece hărțile sunt stocate în dispozitiv și nu există surprize neplăcute în încercarea de a crea o călătorie într-o zonă fără semnal.

Cel mai bun sistem de navigație auto este cel care se potrivește tuturor nevoilor dvs. și are o interfață bună pentru utilizator. Acestea fiind spuse, haideți să aruncăm o privire asupra unora dintre cele mai bune sisteme de navigație GPS.

Top 5: Cele mai bune gps-uri auto

Oricare dintre aceste cinci modele testate de navigații gps auto oferă indicații precise pe ecran și vocale și actualizări gratuite ale hărților pe viață. Unele variante de model ale acestor cinci modele pot oferi diferite dimensiuni ale ecranului, locații pe hartă, informații despre trafic, comenzi vocale, Bluetooth, Wi-Fi sau o conexiune pentru camera de rezervă. Am selectat cele mai bune combinații de caracteristici și preț.

Garmin DriveSmart 65 MT-S

Cel mai bun gps auto

Garmin DriveSmart 65 MT-S are tot ceea ce v-ați putea dori de la cel mai bun GPS auto și chiar mai mult. Această navigație auto este bogată în funcții, actualizat și receptiv și este completat perfect de interfața sa simplă și ușor de utilizat. În același timp, dispozitivul în sine are un design elegant și modern, care va pune în valoare orice bord, dar abundența de caracteristici esențiale și premium este cea care vă va face șofatul mai plăcut.

Prevăzut cu meniuri simple și hărți ușor de citit, Garmin DriveSmart 65 MT-S vă permite să vizualizați dintr-o privire indicații viraj cu viraj, pe un afișaj tactil luminos de 6.5 inci cu o rezoluție de 1024×600 cu margini foarte inguste. Include actualizări din trafic în timp real și actualizari ale hărților, precum și alerte utile pentru șofer, pentru a încuraja un șofat mai sigur.

De asemenea, modelul are un acumulator Li-ion care are o autonomie de o oră, ceea ce în privința noastră este o autonomie sub medie în range-ul de preț al acestor navigații auto.

Gps auto Garmin DriveSmart 51 LMT-S

Modelul de gps auto Garmin DriveSmart 51 este ideal dacă doriți un sistem de navigație auto simplu, care să vă simplifice călătoriile. Totul la Garmin DriveSmart 51 strigă simplitate, de la instalarea și configurarea dispozitivului până la programarea acestuia în funcție de locul în care doriți să mergeți.

Toate elementele esențiale de navigație sunt prezente, cum ar fi alertele de viteză și de curbă, precum și datele de trafic pentru a vă feri de perturbările din față. Iar pentru ca să știți cu siguranță unde să virați, instrucțiunile fac referire la străzi, magazine și alte repere care se află în apropiere. Apoi, există date în timp real despre trafic, preluate de pe un telefon conectat, astfel încât să obțineți întotdeauna cel mai rapid traseu posibil, indiferent de ceea ce se întâmplă în față.

Alte caracteristici includ nenumărate puncte de interes, dar dacă doriți genul de suplimente pe care le obțineți cu cele mai tehnologizate dispozitive de navigație auto, va trebui să căutați în altă parte.

Gps auto TomTom Start 62

TomTom Start 62 este echivalentul TomTom pentru Garmin Drive de mai sus. TomTom dorește să ofere un sistem de navigație GPS auto ieftin, de bază, care să vă ducă din punctul A în punctul B.

TomTom 62 face parte din noua gamă TomTom și a fost construit de la zero. Poate că arată ca modelele de odinioară, dar vine cu un ecran nou și îmbunătățit de 6 inci cu o rezoluție de 800×480 pixeli. În mod standard, unitatea vine cu harta full a Europei, ca în cazul tuturor unităților GPS din zilele noastre, include actualizări gratuite ale hărților pe viață.

Găsirea destinațiilor este simplă din meniul de căutare sau prin atingerea unui punct de pe hartă. Sistemul avansat de ghidare pe bandă vă ajută să vă pregătiți pentru ieșiri și intersecții, evidențiind clar banda de mers corectă pentru traseul planificat.

Gps auto GPyeS JOY 7

Cu îmbunătățirile aduse în acest an, modelul GPyeS JOY 7 devine unul din cele mai bune GPS-uri auto. De acum ai ecran premium capacitiv extrem de sensibil la atingere și de 3 ori mai luminos decât cel standard.

Este actualizat cu cele mai noi hărți disponibile din 2022 iGO PRIMO TRUCK 3D cu toată Europa detaliată, inclusiv camerele radar. De asemenea toate punctele de interes (benzinării, parcări, restaurante, hoteluri, etc.) și poligoanele industriale pentru camioane sunt actualizate la zi. De asemenea, România este detaliată complet la nivel de stradă și număr.

Pe partea de specificații, modelul GPyeS JOY 7 vine echipat cu un procesor Mediatek de 800mhz cu un ecran de 7 inci cu o rezoluție de 800×480 pixeli. Navigația auto vine echipată cu memorie RAM de 256mb, 8 gb memorie internă (care poate fi extinsă până la 32gb cu un card microSD) și cu un acumulator de 2500 mAh care promite până la 5 ore autonomie în modul stand-by.

Serioux Urban Pilot UPQ500

Cel mai ieftin gps auto

Dacă doriți un GPS auto mai puțin costisitor, fără unele dintre funcțiile practice ale lui Garmin DriveSmart, vă recomandăm Urban Pilot UPQ500. Deși este cel mai ieftin model din această listă, acesta vă oferă aceleași indicații excelente, interfață de utilizator, bază de date cu puncte de interes și alerte pentru șoferi.

Modelul de gps auto UrbanPilot UPQ500 impresionează printr-un design minimalist și un ecran de 5.0 inci cu o rezoluție de 800 x 480 pixeli, ce răspunde imediat la atingere și deține un senzor de lumină ce scade luminozitatea ecranului atunci când se trece în modul de noapte. Deține o carcasă cu margini rotunde, o grosime de invidiat și o culoare neutră: negru, ce se potrivește perfect cu orice interior de mașină.

Poate rula filme și muzică, fiind susținut de o configurație puternică formată dintr-un procesor Mstar MSB2531 la 800Mhz, o memorie RAM de 256MB și o capacitate de stocare de 8GB care poate fi extinsă un card microSD.

Ce este un gps auto și cum funcționează acesta?

Un GPS auto (Global Positioning System) este un dispozitiv care utilizează sateliții pentru a determina poziția exactă a unei mașini și pentru a oferi indicații de navigație pentru a ajunge la o destinație. Un GPS auto este folosit pentru a afla locația actuală și pentru a naviga către o destinație specifică prin intermediul unei hărți și a instrucțiunilor vocale sau vizuale.

GPS-urile auto funcționează prin intermediul sateliților care emit semnale către pământ. Un GPS auto conține un receptor care primește aceste semnale de la sateliți și le utilizează pentru a determina poziția exactă a mașinii. GPS-ul poate afișa harta cu poziția actuală și poate calcula o rută pentru a ajunge la o destinație specifică. De asemenea, poate oferi instrucțiuni vocale sau vizuale pentru a vă ajuta să navigați către destinație.

GPS-urile auto sunt foarte utile pentru a naviga în orașe necunoscute sau în țări străine, pentru a evita traficul congestionat și pentru a găsi locuri interesante în zonă. Sunt disponibile atât ca dispozitive standalone, cât și ca aplicații pentru smartphone-uri, însă dispozitivele standalone sunt de obicei mai precise, mai bune și mai ușor de utilizat în mașină.

Ghid: Cum cumperi cel mai bun gps auto

Atunci când decideți care este cea mai bună navigație GPS auto trebuie să luați în considerare o serie de factori care vă vor ajuta adesea să decideți care este cel mai bun model de navigație pentru situația dumneavoastră personală. De asemenea, trebuie să vă amintiți că ceea ce este potrivit pentru mine, s-ar putea să nu fie potrivit pentru dumneavoastră.

Dacă intenționați să conduceți o mașină mică, atunci este puțin probabil să doriți un gps auto masiv de 7 inci, deoarece probabil că nu se va potrivi. În aceeași ordine de idei, dacă conduceți o dubă sau tir, atunci cel mai probabil veți dori un ecran mare, deoarece aceasta va fi amplasată mai departe de dumneavoastră și, prin urmare, veți avea nevoie de un ecran mare pentru a putea vedea de la distanță.

 • Dimensiunea ecranului – Un ecran mic va limita atât funcțiile pe care le puteți afișa în orice moment, cât și ușurința de utilizare a ecranului tactil.
 • Viteza procesorului – Vitezele rapide ale procesorului înseamnă calcule și recalculări mai rapide ale traseului.
 • Interfața cu utilizatorul – Cu cât este mai simplă, cu atât mai bine este adesea cea mai bună și înseamnă că puteți găsi rapid și ușor toate funcțiile dorite.
 • Comandă vocală – În principiu, este foarte bine, însă dacă modelul dvs. nu dispune de această funcție, nu vă faceți griji. Majoritatea utilizatorilor pe care îi cunosc nu le folosesc oricum.
 • Bluetooth – Foarte asemănător cu cel de mai sus, este grozav să ai opțiunea de a te conecta cu telefonul tău, însă cel mai probabil nu o vei folosi niciodată.
 • Trafic în timp real – Nimănui nu-i place să fie blocat în trafic, dar încercați să cumpărați un GPS auto în care acest lucru este standard și nu ca în cazul unor unități în care trebuie să plătiți un abonament în fiecare lună pentru a utiliza această facilitate.
 • Hărți actualizate – Este foarte important să aveți posibilitatea de a vă actualiza hărțile, deoarece drumurile se schimbă tot timpul, iar dacă un drum s-a schimbat sau chiar a fost închis, iar GPS-ul dvs. nu recunoaște acest lucru, atunci poate fi un coșmar.
 • Preț: Există o gamă largă de prețuri pentru GPS-uri auto, așa că asigurați-vă că găsiți unul care se încadrează în bugetul dvs. și care oferă totuși caracteristicile de care aveți nevoie. Este important să acordați atenție raportului calitate-preț și să căutați un GPS care oferă o valoare bună pentru bani.

Tipuri de gps-uri auto

Există două tipuri principale de GPS-uri auto:

 1. GPS-uri standalone: Acestea sunt dispozitive care stau pe bordul mașinii și care se conectează la sateliți pentru a ști unde ești și pentru a îți arăta drumul către destinație. Exemplu: Garmin DriveSmart 55.
 2. GPS-uri pentru smartphone: Acestea sunt aplicații care se instalează pe telefon și care îți arată drumul către destinație. Exemplu: Google Maps.

GPS-urile standalone auto sunt de obicei mai precise decât aplicațiile pentru smartphone, deoarece au senzori dedicați pentru poziționare și conectivitate. GPS-urile pentru smartphone pot fi mai puțin precise din cauza variațiilor în calitatea senzorilor și a conectivității. De exemplu, dacă ai un telefon vechi cu o conectivitate mai slabă, GPS-ul tău pentru smartphone poate fi mai puțin precis decât un GPS standalone.

Caracteristici cel mai bun gps auto

Există câteva caracteristici importante pe care ar trebui să le căutați atunci când căutați cel mai bun GPS auto:

 • Precizie: Este important ca un GPS auto să fie precis pentru a vă ajuta să ajungeți la destinație în mod corect și în timp util. Asigurați-vă că GPS-ul auto aleas de dvs. utilizează o hartă precisă și poate calcula rutele în mod eficient.
 • Viteză de actualizare: Este important ca un GPS auto să actualizeze poziția și informațiile în timp real pentru a vă ajuta să navigați în siguranță. Căutați un GPS care poate actualiza poziția rapid și care poate afișa rutele actualizate în timp real.
 • Utilizare ușoară: Asigurați-vă că GPS-ul auto aleas de dvs. este ușor de utilizat, cu un ecran clar și ușor de citit și cu opțiuni de meniu intuitive. Ar trebui să fie ușor să setați destinația și să urmați instrucțiunile de navigație.
 • Funcții adiționale: Unele GPS-uri auto au funcții suplimentare care pot face călătoria mai simplă și mai sigură. Acestea pot include afișarea punctelor de interes, indicații vocale pentru pasaje și avertizări pentru trafic. Asigurați-vă că GPS-ul auto aleas de dvs. are funcțiile de care aveți nevoie pentru a face călătoria mai plăcută.
 • Conectivitate: Este util dacă GPS-ul auto poate fi conectat la internet prin Bluetooth sau Wi-Fi pentru a primi informații actualizate despre trafic și rute alternative. Acest lucru poate ajuta la evitarea traficului congestionați și la găsirea rutelor mai scurte și mai rapide.
 • Durabilitate: Asigurați-vă că GPS-ul auto ales de dvs. este construit pentru a rezista la folosirea în mașină și poate suporta schimbările de temperatură și umiditate. Ar trebui să aibă o carcasă rezistentă și să fie proiectat pentru a rezista la vibratii și socuri.

Cele mai bune mărci de gps-uri auto

Există o mulțime de mărci diferite de GPS-uri auto pe piață, iar alegerea celei mai bune depinde în mare măsură de nevoile și preferințele dvs. personale. Unele dintre mărcile populare pentru GPS-uri auto includ Garmin, TomTom, Magellan și Navman. Toate aceste mărci au modele care oferă caracteristici diverse și sunt recunoscute pentru calitatea lor.

Garmin

Garmin este o marcă americană de GPS-uri auto, fitness și echipamente GPS pentru aviație și navigare maritimă. Compania oferă o gamă largă de GPS-uri auto, de la modele de bază la modele cu caracteristici suplimentare precum afișarea punctelor de interes, avertizări pentru trafic și indicații vocale pentru pasaje.

TomTom

TomTom este o marcă olandeză de GPS-uri auto și produse GPS pentru sport și fitness. Compania oferă o gamă variată de GPS-uri auto, de la modele de bază la modele cu caracteristici suplimentare, cum ar fi afișarea punctelor de interes, indicații vocale pentru pasaje și avertizări pentru trafic.

Magellan

Magellan este o marcă americană de GPS-uri auto, dispozitive GPS pentru outdoor și produse de navigație maritimă. Compania oferă o gamă variată de GPS-uri auto, de la modele de bază la modele cu caracteristici suplimentare, cum ar fi afișarea punctelor de interes, indicații vocale pentru pasaje și avertizări pentru trafic.

Navman

Navman este o marcă de GPS-uri auto și dispozitive GPS pentru navigație maritimă și aviație. Compania oferă o gamă variată de GPS-uri auto, de la modele de bază la modele cu caracteristici suplimentare, cum ar fi afișarea punctelor de interes, indicații vocale pentru pasaje și avertizări pentru trafic.

Toate aceste mărci oferă modele de calitate cu caracteristici diverse, așa că este important să citiți recenziile și să comparăți diferitele modele pentru a găsi cel mai bun gps auto care se potrivește cel mai bine nevoilor și bugetului dvs.

De ce să folosiți un gps auto dedicat în locul telefonului mobil?

Este plăcut să aveți un gps auto dedicat care vă poate elibera telefonul în funcție de necesități.

Cu navigație prin telefon mobil:

 • Nu puteți vedea cu ușurință aplicațiile de navigație atunci când folosiți manual telefonul sau când sunteți în timpul unui apel telefonic.
 • Nu există navigație GPS atunci când pierdeți acoperirea celulară; cum ar fi atunci când vă aflați în zona rurală sau în zone îndepărtate… cu excepția cazului în care ați descărcat hărți Google offline.
 • Telefoanele au un ecran mic.

Cum se montează un gps auto

Este important să luați în considerare câteva lucruri atunci când instalați o navigație auto în mașină.

 • 1. Scoateți gps-ul auto din cutia originală și găsiți manualul de instrucțiuni. Este întotdeauna important să respectați orice orientări specifice care sunt date în instrucțiunile producătorului.
 • 2. Ar trebui să existe trei piese principale. Dispozitivul GPS este o cutie mică cu un ecran în față. De asemenea, ar trebui să fie inclus un cablu de alimentare cu un adaptor care se conectează la bricheta autovehiculului dumneavoastră. De asemenea, ar trebui să fie inclus un fel de suport cu ventuză pentru montarea dispozitivului pe parbriz sau pe bord.
 • 3. Mai întâi, așezați dispozitivul GPS în suport.
 • 4. În continuare, montați dispozitivul în interiorul vehiculului dumneavoastră. Nu este indicat să montați dispozitivul pe o porțiune a parbrizului unde vă va distrage atenția sau vă va bloca vederea drumului. Cel mai sigur loc de montare a dispozitivului GPS este pe bord, fie în centru, fie în extrema stângă a scaunului șoferului. Este posibil să trebuiască să umeziți ventuza pentru a reuși să o fixați cu succes pe oricare dintre suprafețe.
 • 5. Conectați capătul corespunzător al cablului de alimentare la GPS. Dacă vehiculul dumneavoastră are brichetă, scoateți-o înainte de a conecta celălalt capăt la priza de 12 volți.
 • 6. Așezați cablul de alimentare de lungime suplimentară astfel încât să nu vă distragă atenția în timp ce conduceți.

Cum am testat cel mai bun gps auto

Cele două lucruri cele mai importante pe care le-am evaluat pe parcursul testelor au fost precizia și ușurința de utilizare. Pentru partea aplicată a testului nostru, am condus pe o varietate de drumuri – de la drumuri rurale mici la străzi aglomerate din oraș și până la autostradă la orele de vârf, unele dintre acestea având întârzieri mari și ocolișuri mari din cauza lucrărilor de construcție. Am condus atât în localități familiare, cât și în zone cu care nu eram familiarizați, observând dacă rutele furnizate de dispozitive au fost precise și eficiente. De asemenea, am verificat dacă reperele 2D și 3D – pentru dispozitivele aplicabile – erau reprezentate cu acuratețe pe ecran.

Am căutat dispozitive de navigație auto care ofereau indicații clare, cu suficient timp înainte de o curbă. Am căutat, de asemenea, imagini clare pe ecran, alerte de trafic actualizate și o varietate de puncte de interes, cum ar fi benzinării, hoteluri, restaurante și magazine. De asemenea, am observat cât de ușor a fost să navigați prin interfața dispozitivului, precum și cât de ușor a fost să introduceți o adresă și să începeți să navigați. Cele mai bune sisteme de navigație gps auto au fost ușor de configurat și de utilizat, au oferit instrucțiuni utile și au permis o compatibilitate extinsă cu smartphone-urile pentru o navigație și divertisment îmbunătățite cu o singură atingere.

Concluzie

În concluzie, cel mai bun GPS auto ar trebui să fie precis, să actualizeze poziția rapid, să fie ușor de utilizat și să aibă funcții suplimentare care să facă călătoria mai plăcută și mai sigură. Ar trebui să aibă o conectivitate bună pentru a primi informații actualizate despre trafic și să fie durabil pentru a rezista la folosirea în mașină. Este important să acordați atenție raportului calitate-preț și să căutați un GPS care oferă o valoare bună pentru banii dvs. Asigurați-vă că alegeți un GPS auto care are caracteristicile de care aveți nevoie pentru a face călătoria dvs. mai simplă și mai sigură.

Întrebări și răspunsuri

De ce să cumpăr un GPS auto în loc să folosesc telefonul?

Mulți oameni folosesc telefonul pentru navigație. Un GPS auto are hărți încorporate și puteți începe o călătorie oriunde, chiar și în zone îndepărtate. Un smartphone necesită un semnal celular pentru a configura o călătorie și a descărca informații de pe hartă; un GPS auto are hărțile încorporate. Un GPS portabil are, de asemenea, un ecran cu o diagonală de până la 7,0 inci, mai mare decât majoritatea telefoanelor. Dacă aveți o mașină mai veche fără Bluetooth, microfonul și difuzoarele dispozitivului GPS permit efectuarea de apeluri hands-free.

Îi mai bun gps-ul auto decât google maps?

O unitate GPS auto dedicată nu este compromisă de alte funcții. Aceasta înseamnă că nu consumă energie și semnal decât pentru un singur scop și este mai puțin probabil să încetinească, să renunțe sau să consume bateria la fel de repede ca un smartphone care rulează Google Maps sau un software similar. Cu toate acestea, unele unități GPS au la bord servicii de date care pot afișa traficul în direct, dar necesită o conexiune activă la un smartphone. Per total, aplicațiile GPS gratuite ale smartphone-ului dvs. vor fi actualizate mai frecvent, vor avea sugestii mai bune și nu vor necesita un al doilea dispozitiv pentru a funcționa.

Cum aleg cel mai bun gps auto?

Cea mai recentă tendință în materie de dispozitive GPS auto este reprezentată de ecrane mai mari, ceea ce facilitează vizualizarea hărții și a informațiilor despre traseu, precum și introducerea de căutări pe ecran. Cele mai noi modele de la Garmin și TomTom au ecrane cu dimensiuni cuprinse între șase și opt inci, existând și modele mai mari pentru vehicule de teren și alte vehicule speciale. Toate modelele recomandate de noi oferă indicații precise pe ecran și prin voce și sunt însoțite de actualizări gratuite ale hărților pe viață. Cele mai bune au caracteristici suplimentare care le fac mai utile și mai ușor de utilizat. Am selectat aici modelele care vă oferă cea mai bună combinație de caracteristici, utilizare și preț pentru diferite nevoi.

surse: https://fleetroot.com/blog/what-are-the-tips-to-select-a-gps-tracking-device/

https://www.arrivealive.mobi/gps-navigation-technology-and-buying-a-gps-device

Înainte de a face o achiziție verifică oferta magazinelor

 

Share pe:
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile