Sips.ro

Cel mai bun aspirator vertical

cel mai bun aspirator vertical
Înainte de a face o achiziție verifică oferta magazinelor

 

Curățenia casei este o activitate necesară, dar uneori obositoare. În timp ce aspiratoarele tradiționale sunt utile, aspiratoarele verticale sunt mai ușor de manevrat și de depozitat. În acest articol, vom discuta despre cel mai bun aspirator vertical pentru nevoile tale și vom oferi câteva sfaturi utile pentru a face cea mai bună achiziție.

Ce este un aspirator vertical și cum funcționează?

Un aspirator vertical este un tip de aspirator care are o formă lungă și subțire, similară cu cea a unui băț de hochei. De regulă, aspiratoarele verticale sunt mai ușor de manevrat și de depozitat decât aspiratoarele tradiționale. Acestea sunt, de obicei, mai ușoare și mai agile, fiind ideale pentru a ajunge în locurile mai greu accesibile.

Un aspirator vertical funcționează prin crearea unui vid în interiorul aparatului, care trage aerul și murdăria prin tubul de aspirare și le depozitează într-un recipient sau sac de praf. În funcție de modelul și puterea aspiratorului, acesta poate curăța eficient o varietate de suprafețe, cum ar fi podelele, covoarele, canapelele și alte obiecte din casă. Unele aspiratoare verticale pot avea și funcții suplimentare, cum ar fi aspirarea umedă sau curățarea cu aburi.

Cele mai bune aspiratoare verticale

Iată câteva dintre cele mai bune aspiratoare verticale disponibile în România în funcție de buget:

Aspirator vertical Dyson V10 Absolute, 525 W

Cel mai bun aspirator vertical

Dacă ești în căutarea unui aspirator vertical eficient și ușor de manevrat, Dyson V10 Absolute poate fi alegerea perfectă pentru tine. Acest aspirator are o putere de 525 W și o tensiune de alimentare de 29.4 V, ceea ce îl face extrem de puternic și capabil să îndepărteze murdăria și praful de pe covor, podele și podele dure.

Cu o autonomie a acumulatorului de 60 de minute, Dyson V10 Absolute poate face față oricărei provocări de curățare a casei tale. Este perfect pentru utilizarea rezidențială, iar tehnologia sa 2-Tier Radial Cyclone garantează o aspirare puternică și constantă.

Cu un filtru lavabil HEPA și o capacitate de colectare de 0.76 l, acest aspirator vertical este ideal pentru persoanele care suferă de alergii sau probleme respiratorii. În plus, Dyson V10 Absolute vine cu accesorii incluse, precum un accesoriu pentru spatii inguste și o perie cu turbina rotativa, ceea ce face ca curățarea casei tale să fie mai ușoară și mai eficientă.

Cu toate acestea, trebuie menționat că aspiratorul vertical Dyson V10 Absolute poate fi mai scump decât alte modele de pe piață, dar acest lucru poate fi justificat de puterea sa și de calitatea aspirării. În general, acesta este un aspirator excelent pentru persoanele care caută o soluție puternică de curățare a casei lor și care sunt dispuși să investească într-un produs de calitate.

Aspirator vertical Philips

Al doilea cel mai bun aspirator vertical

Aspiratorul vertical Philips FC6725/01 este un dispozitiv util pentru curățarea locuințelor rezidențiale. Este alimentat cu acumulator și poate fi utilizat pentru aspirarea murdăriei uscate de pe podele și suprafețe multi-suprafețe.

Aspiratorul are o putere de 21,6 V și o capacitate de colectare a murdăriei de 0,4 l. Este dotat cu tehnologie de iluminare LED, care ajută la identificarea prafului și murdăriei ascunse în timpul aspirării. Aspiratorul vine cu accesorii incluse, cum ar fi un accesoriu pentru spații înguste și un cap de aspirare la 180°, proiectat pentru aspirarea precisă a murdăriei de pe toate tipurile de pardoseli.

Cu o baterie Li-ion de 21,6 V, aspiratorul poate fi utilizat până la 40 de minute în modul normal și 20 de minute în modul Turbo înainte de a fi reîncărcat. De asemenea, aspiratorul este ușor de manevrat și ajunge rapid și sub mobilă joasă, iar compartimentul pentru praf se poate goli ușor și igienic fără a provoca nori de praf.

În concluzie, aspiratorul vertical Philips FC6725/01 este un dispozitiv eficient și practic pentru curățarea caselor rezidențiale, cu o tehnologie de iluminare LED și accesorii incluse pentru o aspirare precisă a murdăriei de pe toate tipurile de pardoseli.

Aspirator vertical Daewoo, 300W

Cel mai bun aspirator vertical de buget

Aspiratorul vertical Daewoo, cu o putere de 300 W și motor BLDC, este un dispozitiv util pentru curățarea locuințelor rezidențiale. Acesta este alimentat cu baterie Li-Ion de 29,6 V și poate fi utilizat pentru aspirarea murdăriei uscate de pe suprafețe multi-suprafețe.

Cu o putere de aspirare de 16,5Kpa și filtru HEPA, aspiratorul oferă o capacitate mare de colectare a murdăriei de până la 0,6 l. Autonomia sa este de 40 de minute, iar controlul pe mâner și indicatorul de putere oferă o utilizare mai ușoară și eficientă. În plus, aspiratorul este dotat cu o perie standard și un accesoriu pentru spații înguste și vine cu un suport de perete pentru a fi depozitat ușor.

Cu o greutate de 3,2 kg și culoare roșie, aspiratorul vertical Daewoo este perfect pentru curățarea eficientă a caselor și birourilor. Acesta poate fi utilizat pentru curățarea scărilor, portbagajului mașinii și a spațiilor mai greu accesibile, fiind o alegere potrivită pentru uz casnic sau profesional.

Filtrul HEPA îmbunătățește semnificativ calitatea aerului și previne împrăștierea murdăriei în încăpere, ceea ce-l face ideal pentru persoanele alergice la praf și polen sau care suferă de astm. Aspiratorul este ușor de manevrat și transportat, iar recipientul pentru murdărie se golește și se spală ușor pentru a putea continua procesul de curățare a tuturor suprafețelor pe care le doriți impecabile.

Peria motorizată a aspiratorului vă va ajuta să aspirați praful dintr-o singură mișcare, astfel încât curățarea oricărei încăperi va fi mai ușoară și mai eficientă.

Aspirator vertical 2-in-1, Deerma DX118C

Cel mai ieftin aspirator vertical

Dacă căutați un aspirator vertical ieftin, atunci Deerma DX118C poate fi o alegere excelentă. Cu o putere de aspirație de până la 16000 Pa și 3 perii interschimbabile, acest aspirator poate fi utilizat în multe situații diferite și poate curăța eficient multe suprafețe. Este ușor de manevrat, având un design ergonomic și o greutate redusă. Cu o lungime de 5 metri, cablul oferă o libertate de mișcare suficientă și poate fi folosit în două moduri – ca aspirator vertical și portabil.

Aspiratorul DX118C are un recipient pentru praf de 1,2 litri, care este ușor de golit prin simpla apăsare a unui buton. Filtrul HEPA îmbunătățește calitatea aerului și face ca aspiratorul să fie sigur și igienic. Cu toate acestea, aspiratorul poate fi mai zgomotos decât altele de pe piață, cu un nivel de zgomot de 76 dB.

În concluzie, DX118C este un aspirator vertical eficient și convenabil, dar poate fi mai zgomotos decât alte modele. Cu toate acestea, acest aspirator vertical este unul dintre cele mai ieftine de pe piață și poate fi o opțiune bună pentru cei care caută un aspirator performant la un preț accesibil.

Cum să alegi cel mai bun aspirator vertical pentru casa ta

După ce ai luat în considerare cele mai importante caracteristici, este important să găsești un aspirator vertical care se potrivește nevoilor tale specifice. Iată câteva sfaturi care te pot ajuta să găsești cel mai bun aspirator vertical pentru casa ta:

 1. Stabilește-ți bugetul: Înainte de a începe să cauți un aspirator vertical, stabilește-ți bugetul pe care ești dispus să-l cheltuiești. Aspiratoarele verticale pot varia semnificativ în ceea ce privește prețul, de la modele accesibile pentru buzunarul tău, până la aspiratoare de înaltă calitate, mai scumpe.
 2. Alege puterea potrivită: În funcție de dimensiunea casei tale și de cantitatea de murdărie și praf pe care trebuie să o cureți, va trebui să alegi puterea potrivită pentru aspiratorul tău. Dacă ai o casă mare sau dacă ai animale de companie, ar trebui să optezi pentru un aspirator cu o putere mai mare.
 3. Alege un filtru de calitate: Dacă ai alergii sau sensibilități la praf, ar trebui să cauți un aspirator vertical cu un filtru de calitate superioară care poate elimina particulele mici de praf și alte alergeni din aerul din casa ta. Acesta va fi un beneficiu major pentru sănătatea ta și a celor dragi. Aspiratoarele cu filtre HEPA sunt cele mai eficiente în îndepărtarea alergenilor și a particulelor fine de praf din aer.
 4. Alege accesorii și atașamentele potrivite: Asigură-te că aspiratorul pe care îl alegi are accesorii și atașamente potrivite pentru nevoile tale specifice. De exemplu, dacă ai multe covoare sau canapele, va trebui să ai o perie specială pentru aceste suprafețe. Dacă ai nevoie să cureți zone mai înalte, ar trebui să ai o perie extensibilă.
 5. Caută un aspirator cu funcții suplimentare: Multe aspiratoare verticale vin cu funcții suplimentare, cum ar fi aspirarea umedă, curățarea cu aburi și altele. Acestea pot fi utile pentru a curăța mai eficient anumite suprafețe sau pentru a elimina petele mai dificile.
 6. Citește recenzii și păreri: Înainte de a cumpăra un aspirator vertical, ar trebui să citești recenzii și păreri ale altor cumpărători. Acest lucru te va ajuta să afli despre experiențele altor persoane cu modelele de aspiratoare pe care le-ai identificat și poate să-ți ofere informații prețioase despre calitatea și fiabilitatea aspiratorului.
 7. Testează aspiratorul înainte de a-l cumpăra: În cazul în care ai posibilitatea, încearcă să testezi aspiratorul înainte de a-l cumpăra. Acest lucru te va ajuta să-ți faci o idee despre cum funcționează aspiratorul și să vezi dacă se potrivește stilului tău de curățare.

Caracteristicile celui mai bun aspirator vertical

Pentru a găsi cel mai bun aspirator vertical, este important să luați în considerare câteva caracteristici importante care pot face diferența între o unitate medie și una premium. Iată câteva dintre cele mai importante caracteristici de luat în considerare:

 • Puterea motorului este un factor important de luat în considerare atunci când achiziționați un aspirator vertical. Puterea mai mare a motorului înseamnă că aspiratorul poate aspira mai multă murdărie și praf. Puterea motorului afectează și viteza cu care poate curăța aspiratorul. În general, aspiratoarele verticale cu o putere între 500-700W sunt cele mai bune pentru o curățare eficientă.
 • Greutate: Greutatea este o altă caracteristică importantă de luat în considerare, mai ales dacă doriți să utilizați aspiratorul pentru o perioadă lungă de timp sau pentru a curăța zone mai înalte, precum tavanul sau pereții. De obicei, aspiratoarele verticale sunt mai ușoare decât cele clasice, dar pot exista diferențe semnificative între modele.
 • Filtru: filtrul este o caracteristică importantă de luat în considerare. Dacă aveți alergii sau sensibilități la praf, este important să găsiți un aspirator vertical care să aibă un filtru de înaltă calitate care poate elimina particulele mici de praf și alți alergeni din aerul din casa dvs. Asigură-te că aspiratorul tău are cel puțin un filtru HEPA, care este capabil să captureze particule de până la 0,3 microni.
 • Accesorii și atașamente: Accesoriile și atașamentele sunt esențiale pentru a putea folosi aspiratorul vertical în diferite situații. Dacă doriți să curățați covoare sau canapele, veți avea nevoie de o perie specială pentru aceste suprafețe. De asemenea, dacă doriți să aspirați praful de pe rafturi sau zone mai înalte, ar trebui să aveți o perie extensibilă.
 • Capacitatea containerului: Capacitatea containerului este importantă pentru a se asigura că aspiratorul poate curăța întreaga casă fără a fi nevoie să-l golească prea des. Cu toate acestea, dacă sunteți interesat de un aspirator vertical ușor și portabil, poate doriți să găsiți un model cu o capacitate mai mică. Cel mai bun aspirator vertical ar trebui să aibă o capacitate a containerului de cel puțin 1 litru.
 • Durabilitatea: Un aspirator cu durabilitate bună va dura mai mult și va necesita mai puține reparații. De asemenea, este important să luați în considerare garanția și serviciul post-vânzare oferit de producător.

Concluzie

Aspiratoarele verticale sunt o investiție bună pentru casa dumneavoastră. Înainte de a cumpăra unul, asigurați-vă că vă gândiți la cât spațiu aveți, ce tipuri de suprafețe trebuie să curățați și la alte caracteristici. Citiți recenziile și opiniile altor persoane pentru a vedea care ei cred că este cel mai bun aspirator vertical pentru casa dvs. Dacă puteți, încercați aspiratorul înainte de a-l cumpăra.

Întrebări frecvente

Care este diferența dintre un aspirator vertical și un aspirator clasic?

Aspiratoarele verticale au un design mai puternic care vă poate curăța mai bine podelele și covoarele, în timp ce aspiratoarele clasice sunt mai mici și mai puțin puternice.

Cum aleg puterea potrivită pentru aspiratorul meu vertical?

Puterea potrivită depinde de dimensiunea casei tale și de cantitatea de murdărie și praf pe care trebuie să o curăți. Dacă ai o casă mare sau dacă ai animale de companie, ar trebui să optezi pentru un aspirator cu o putere mai mare.

Cum pot curăța pernele și covoarele cu aspiratorul meu vertical?

Pentru a curăța pernele și covoarele cu aspiratorul tău vertical, va trebui să folosești o perie specială pentru aceste suprafețe. Această perie va ajuta să ridici murdăria și praful din aceste suprafețe.

Cât de important este un filtru de calitate pentru aspiratorul meu vertical?

Dacă ai alergii sau sensibilități la praf, un filtru de calitate pentru aspiratorul tău vertical poate fi extrem de important. Acesta poate elimina particulele mici de praf și alte alergeni din aerul din casa ta și poate îmbunătăți semnificativ calitatea aerului din casa ta.

Înainte de a face o achiziție verifică oferta magazinelor

 

Share pe:
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile