Tastatură wireless gaming. Top 6 modele 2024

cea mai buna tastatura wirelesss gaming

Ideea ta despre cea mai bună tastatură wireless gaming pentru jocuri este probabil depășită. Acestea nu mai sunt conexiuni încete sau dispozitive Bluetooth cu lag. Nu, acestea sunt dispozitive de jocuri rapide, cu întârzieri imperceptibile în oglindirea tastelor tale în joc. Nu numai că sunt rapide ca orice altă tastatură din ziua de azi, dar una dintre cele mai bune tastaturi fără fir face ca să ai un cablu mai puțin pe birou și îți permite să te joci de pe canapea.

Tastaturile wireless gaming s-au îmbunătățit semnificativ de-a lungul anilor și, dacă odinioară erau leneșe și își consumau bateriile în câteva ore, în zilele noastre oferă o rezistență impresionantă și sunt la fel de rapide ca și omologii lor cu fir. Practic, în afară de lipsa evidentă a unui fir, ți-ar fi greu să observi diferența dintre cele mai bune tastaturi wireless de gaming și cele cu fir.

Să vă dați seama de ce tip de întrerupător, de ce dimensiune și de ce caracteristici suplimentare aveți nevoie sunt la fel de importante atunci când alegeți o tastatură wireless gaming ca și cele cu fir. Tipul de conectivitate este de asemenea important. Trebuie să știi dacă PC-ul tău are Bluetooth sau vei avea nevoie de o tastatură care funcționează prin intermediul unui dongle USB. Dongle-urile USB sunt mai ușor de configurat, dar folosesc un port USB.

Am testat nenumărate tastaturi wireless pentru jocuri în ceea ce privește viteza, fiabilitatea, conectivitatea, calitatea construcției și multe altele. Iată lista celor care s-au evidențiat, pentru a-ți face o idee despre care ți se va potrivi cel mai bine. În mod ideal, ați asocia, de asemenea, cea mai bună tastatură wireless gaming cu cele mai bune căști wireless pentru jocuri și un mouse wireless, pentru a vă elibera complet de cabluri.

Top 6 tastaturi wireless gaming 2024

Logitech G915

Cea mai bună tastatură wireless gaming

Logitech-G915

Logitech G915 este o tastatură wireless gaming subțire, dar remarcabil de dens, cântărind ceva mai mult decât ați crede după aspect. Rama din aluminiu pe plastic este incredibil de robustă și arată ca o operă de artă modernă (într-un sens bun). Cu toate acestea, adevăratul test este în ceea ce privește durata de viață a bateriei – din fericire, G915 trece cu brio, lăudându-se cu o durată de viață de peste 30 de ore cu luminozitate RGB completă la o singură încărcare. Oprirea iluminării RGB extinde dramatic această durată de viață, permițându-i să funcționeze până la 100 de ore fără reîncărcare, dar cine va face asta?

Capacitatea wireless este asigurată de tehnologia Lightspeed de la Logitech. Este o configurare simplă, trebuie doar să conectați receptorul USB la un port USB tip A disponibil și ați pornit. Nu există nici un pic de lag sau latență, iar eu am constatat că am putut să folosesc tastatura suficient de departe de receptor încât să nu mai pot citi textul pe care îl scriam, ceea ce cu siguranță acoperă majoritatea scenariilor realiste.

Chiar dacă veți dori să folosiți versiunea Lightspeed în cea mai mare parte a timpului, asigurându-vă astfel o conexiune cât mai stabilă, conexiunea fără fir poate fi realizată și prin Bluetooth și este rapid accesibilă prin simpla apăsare a unui buton.

My thoughts on the G915 Keyboard, 18 months later...

Keychron K2

O tastatură de gaming wireless mai accesibilă

Tastatura wireless gaming Keychron K2 are capacitatea de a se conecta la până la trei dispozitive în același timp, ceea ce mi s-a părut deosebit de util atunci când am folosit-o fie pe PC-ul meu, fie pe MacBook Pro pentru a lucra și a scrie. Vorbind de MacOS și conectivitate, pe partea stângă a K2, există câteva comutatoare diferite care vă permit să alegeți dacă doriți să funcționeze prin Bluetooth sau prin cablul inclus sau să îl utilizați în modul Windows sau Mac. Toate schimbările sunt practic instantanee, iar în ceea ce privește procesul de împerechere prin Bluetooth, acesta nu ar fi putut fi mai simplu.

Durata de viață a bateriei este, de asemenea, un lucru demn de luat în seamă, cu o capacitate de 4000 mAh care asigură că K2 poate rezista la distanță, cu sau fără iluminare de fundal. Veți găsi 68 de ore cu iluminare completă și 240 de ore cu ea dezactivată, ceea ce înseamnă că puteți rezista săptămâni întregi fără să atingeți cablul de încărcare USB Type-C.

În general, totuși, dacă sunteți în căutarea unei tastaturi mecanice entry-level de jocuri, aceasta este o alegere bună, mai ales dacă lucrați de acasă și folosiți mai multe dispozitive. Asta fără să luăm în considerare capacitatea sa wireless, care se simte ca o cireașă de pe tort a deja impresionantei Keychron K2.

Hype vs Reality - Keychron K2 Keyboard Review

Tastatură wireless gaming Logitech G613

Tehnologia wireless de la Logitech pentru bani mai puțini

Tehnologia din spatele perifericelor wireless a evoluat mult, iar conectivitatea fără fir Lightspeed de la Logitech este un prim exemplu.Tastatura wireless gaming Logitech G613 nu a pierdut nici măcar o dată conexiunea, în ciuda multitudinii de dispozitive wireless de pe birourile noastre. De asemenea, se potrivește cu perifericele cu fir în ceea ce privește stabilitatea și capacitatea de reacție.

De asemenea, este foarte eficient – o pereche de baterii AA poate duce până la 18 luni de utilizare continuă.

Deși a fost conceput în primul rând pentru a fi practic, nu este deloc blândă. O a doua privire dezvăluie un rând de macro-uri dedicate, comenzi media și o basculă de volum. Suportul pentru încheietura mâinii este și el spațios, deși merită remarcat faptul că nu este detașabil și nu are o înălțime suficientă pentru a fi cu adevărat util. Este de înțeles că luminile de fundal au fost reduse pentru a economisi bateria.

Acest comutator proprietar Romer-G are o distanță de deplasare de doar 3 mm și o umflătură tactilă subtilă. Natura sa blândă și silențioasă îl face potrivit atât pentru jocuri, cât și pentru tastare.

Judecată doar după meritele sale, G613 de la Logitech este o tastatură wireless gaming excelentă, iar LightSpeed este o tehnologie wireless extraordinară, dar nu ne-am gândi să plătim 600 de lei pentru ea dacă ar fi fost un model cu fir. Dacă trebuie neapărat să aveți o acțiune mecanică și nu puteți sta decât la 3 metri de PC, aveți în sfârșit o soluție – dar faceți un compromis doar la unul dintre acești factori și există tastaturi mai ieftine și mai bogate în funcții care vă vor servi la fel de bine.

Best Keyboard for 2021? (Logitech G613 Keyboard)

Logitech G915 TKL

Cea mai bună tastatură wireless gaming compactă

Tastatura wireless gaming G915 TKL de la Logitech se situează între BlackWidow V3 și K2 ca mărime. Dacă sunteți în căutarea a ceva compact, dar nu la fel de înghesuit ca K2, acesta se potrivește. Are, fără îndoială, cea mai bună calitate de construcție dintre toate tastaturile de pe această listă. Șasiul său subțire ar putea părea fragil la prima vedere, dar imediat ce o luați în mână, greutatea și rigiditatea șasiului din aluminiu vă anunță că este construită pentru a rezista. Desigur, pentru unii, acest lucru ar putea fi un aspect negativ. Este greu în comparație cu K2, dar nu oferă mult mai multă funcționalitate față de oferta Keychron pentru spațiul suplimentar pe care îl ocupă.

S-au făcut unele sacrificii în comparație cu G915. Numpad-ul a dispărut și, de asemenea, pierde tastele macro dedicate. Din nefericire, acest lucru nu se traduce prin economii mari, deoarece G915 TKL este cu doar 100 de lei mai ieftin decât fratele său mai mare. Așadar, dacă nu aveți nevoie de spațiu, ar fi bine să vă lăsați pe seama tastaturii mai mari.

MERITA 1.000 LEI? LOGITECH G915 TKL

Tastatură wireless gaming Corsair K63

Versiunea compactă de la Corsair

Modelul compact Corsair K63 Wireless este plin de caracteristici. Comutatoare Cherry MX Red? DA. Comenzi media și suport pentru încheietura mâinii? DA. Lumini de fundal albastre? Verificat.

Motivul pentru care am ezitat în privința ultimului punct este faptul că durata de viață a bateriei de la K63 Wireless este deja destul de proastă fără ea. Bateria sa reîncărcabilă integrată durează doar 15 ore cu luminile setate la nivel mediu și 25 de ore la cea mai mică luminozitate. Corsair citează o durată de viață a bateriei de 75 de ore cu luminile de fundal dezactivate, moment în care includerea luminii de fundal pare o decizie redundantă. Corsair recomandă să o conectați la priză pentru un joc neîntrerupt, dar nu cumva acest lucru învinge scopul unei tastaturi wireless?

Lăsând la o parte problema bateriei, K63 Wireless este o tastatură wireless gaming solidă. Tastele sunt receptive, iar toate funcțiile sale utile fac ca ziua să fie mai ușoară.

Cut the Cord - Corsair K63 Wireless Keyboard Review!

SteelSeries Apex Pro Mini Wireless

Cea mai bună tastatură wireless gaming cu switch-uri adjustabile

SteelSeries Apex Pro Mini Wireless nu este o tastatură wireless gaming ieftină. Costă în jur de 1100 de lei, ceea ce este o cerere mare având în vedere că este un pachet mai mic de 60%. Deși credem că MSRP-ul este un pic cam îndrăzneț, aceasta ar putea foarte bine să fie una dintre cele mai bune decizii de achiziție dacă este găsită la reducere. Acest lucru se datorează comutatoarelor OmniPoint 2.0 găzduite sub fiecare keycap PBT doubleshot.

Aceste comutatoare pot fi personalizate pentru a acționa între 0,2 mm și 3,8 mm, ceea ce înseamnă că vă puteți regla fin experiența de tastare în funcție de sensibilitatea pe care o preferați. În cadrul testelor noastre, am observat că cea mai scurtă setare a fost puțin prea ușoară pentru atingerea noastră, înregistrând o rată generală mai mică de WPM în comparație cu setarea standard de 1,8 mm din cutie. Adevăratul beneficiu este însă dubla acționare. Cu ajutorul software-ului SteelSeries GG puteți programa până la opt taste pentru a oferi două macro-uri pentru fiecare apăsare de tastă – una atribuită unei apăsări mai ușoare și alta unei apăsări complete.

Am folosit acest lucru pentru a mapa o funcție de mers pe jos la o apăsare ușoară a tastei W, ridicând lucrurile la sprint atunci când apăsați până la capăt. Aceasta este o schimbare de joc dacă doriți să vă păstrați macrourile chiar mai la îndemână decât de obicei.

Aceasta este cea mai bună tastatură de jocuri wireless care oferă puncte de acționare a comutatorului variabile.

NEW SteelSeries Apex Pro Mini Wireless Keyboard Review!

Cum testăm tastaturile wireless pentru jocuri

Am supus fiecare tastatură wireless gaming care trece prin birourile noastre la o serie de teste riguroase pentru a vedea unde se situează printre concurenți. Luăm fiecare tastatură în viața noastră de zi cu zi pe parcursul întregului proces de testare, lucrând, trăind și jucându-ne cu aceste dispozitive pentru o perioadă considerabilă de timp. Pe lângă verificările noastre privind viteza, durabilitatea, capacitatea de utilizare și personalizarea, testăm, de asemenea, viteza și fiabilitatea conexiunii și durata de viață a bateriei, în special în cazul tastaturilor wireless pentru jocuri.

Concluzie

Tastaturile wireless gaming pot fi unul dintre cele mai bune accesorii pentru orice jucător, oferind flexibilitate și mobilitate fără compromiterea performanțelor. Indiferent de bugetul tău sau tipul de jocuri pe care le preferi, există o tastatură wireless potrivită pentru tine, care îți va oferi experiențe de joc excelente.

Întrebări și răspunsuri

Sunt tastaturile wireless bune pentru jocuri?

Tastaturile wireless pentru jocuri au fost în mod tradițional criticate de jucători. Cu toate acestea, în timp ce modelele mai vechi se luptau să țină pasul cu modelele cu fir atunci când venea vorba de latență, fiabilitatea conexiunii și caracteristici, vedem că multe dintre aceste preocupări dispar. Desigur, modelele mai ieftine vor rămâne în continuare ușor în urma tastaturilor cu fir cu preț similar. Cu toate acestea, cu timpi de răspuns rapizi și conexiuni fiabile, acestea vor oferi în continuare o experiență de joc solidă. În plus, până la gamele de preț medii superioare și de top, câmpul de luptă este, de asemenea, puțin mai echilibrat.

Ar trebui să cumpărați o tastatură wireless pentru jocuri?

Cele mai bune tastaturi wireless pentru jocuri pot combina performanța incredibilă cu un factor de formă portabil care vă păstrează configurația curată și ordonată. Cu toate acestea, ele pot veni cu o primă. Dacă sunteți doar în căutarea unui set de taste frumoase sub degete, vă recomandăm să verificați punțile cu cablu standard. Veți găsi probabil performanțe mai bune și mai multe caracteristici pentru banii dvs. și, în plus, veți găsi o gamă mult mai mare de dispozitive cu buget redus.
Cu toate acestea, dacă ești dispus să investești puțin mai mult, o tastatură de jocuri fără fir poate face ca întregul tău birou de jocuri să se simtă un pic mai coerent. Dacă vă confruntați cu o situație de conectare deosebit de dificilă sau pur și simplu vă deplasați foarte des, ar putea merita să cheltuiți ceva mai mult pentru un tip de conexiune care poate ține pasul.

Este o conexiune Bluetooth bună pentru jocuri?

Cele mai bune tastaturi wireless pentru jocuri folosesc un dongle de 2,4 GHz pentru a se conecta la un PC, deoarece acesta este cel mai rapid și mai fiabil tip de conexiune. Asta nu înseamnă că Bluetooth este inutilizabil, dar este posibil să observați o încetinire atunci când vă îndepărtați – în special dacă jucați titluri mai rapide.

De ce dimensiune de tastatură am nevoie?

Dimensiunea tastaturii este un factor definitoriu. Tastaturile de dimensiuni mari tind să ofere cele mai multe funcții și un Numpad, dar dacă nu aveți spațiu, atunci toate acele dotări suplimentare pentru care ați plătit vor fi inutile. Tăblițele Tenkeyless (cele fără tastatură numerică) și tastaturile compacte pot fi și ele o opțiune excelentă, dacă nu vă interesează toate dotările suplimentare sau dacă nu aveți nevoie de coduri ALT.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *