Sips.ro

Cel mai bun amplificator Wi-Fi. Top 5 modele

cel mai bun amplificator wifi
Înainte de a face o achiziție verifică oferta magazinelor

 

Cel mai bun amplificator Wi-Fi pot ajuta la eliminarea zonelor fără semnal wireless din casa dvs. prin extinderea acoperirii routerului Wi-Fi pe o suprafață mai mare. În acest fel, puteți îmbunătăți raza de acțiune a rețelei dvs. de acasă fără a fi nevoie să vă schimbați routerul.

Cunoscute și sub numele de amplificator Wi-Fi, Wi-Fi repeater sau amplificator de semnal Wi-Fi, aceste dispozitive mici și accesibile pot extinde semnalul Wi-Fi acolo unde aveți nevoie de el. Cea mai bună parte, însă, este că, de obicei, acestea costă mult mai puțin decât dacă ar trebui să faceți upgrade la un router mesh.

În acest articol, vom discuta despre cel mai bun amplificator Wi-Fi disponibil pe piață și cum să-l alegi pe cel potrivit pentru nevoile tale.

Cel mai bun amplificator Wi-Fi: Ce este și cum funcționează?

Cel mai bun amplificator Wi-Fi este un dispozitiv care îmbunătățește semnalul Wi-Fi dintr-o anumită zonă. Funcționează prin preluarea semnalului Wi-Fi existent și îl amplifică, extinzând astfel acoperirea rețelei fără fir.

Cel mai bun amplificator Wi-Fi. Top 5 modele recomandate de noi

Amplificator wi-fi TP-Link RE650

Dacă ești în căutarea unui amplificator Wi-Fi puternic și fiabil, TP-Link RE650 ar putea fi alegerea potrivită pentru tine.

Acest amplificator Wi-Fi oferă o acoperire mare, de până la 130 de metri pătrați, și poate extinde rețeaua Wi-Fi într-un mod rapid și ușor. De asemenea, dispune de tehnologia MU-MIMO, care permite conectarea mai multor dispozitive simultan și de tehnologia Beamforming, care îmbunătățește performanța rețelei Wi-Fi prin direcționarea semnalului către dispozitivele conectate.

TP-Link RE650 este ușor de instalat și de configurat, iar aplicația Tether îți permite să gestionezi și să controlezi rețeaua Wi-Fi de la distanță, de pe telefonul tău mobil.

Cu toate acestea, este important de menționat că prețul acestui amplificator Wi-Fi poate fi un pic mai ridicat decât al altor modele similare de pe piață. De asemenea, extender-ul are dimensiuni mai mari decât altele, ceea ce poate fi o problemă în cazul în care ai nevoie de un amplificator Wi-Fi compact.

TP-Link RE650 este o alegere bună pentru cei care doresc o acoperire mare și o performanță puternică a rețelei Wi-Fi. Cu toate acestea, trebuie să iei în considerare prețul și dimensiunile amplificatorului Wi-Fi înainte de a face o achiziție.

Extender wi-fi Netgear Nighthawk X6S

Netgear Nighthawk X6S este un amplificator Wi-Fi cu o acoperire mare și o performanță puternică. Acest dispozitiv poate extinde semnalul Wi-Fi în locații greu accesibile sau cu o acoperire slabă a rețelei.

Cu tehnologia MU-MIMO, acest amplificator Wi-Fi poate conecta simultan mai multe dispozitive și poate oferi o viteză maximă de transfer de până la 3000 Mbps. În plus, tehnologia FastLane3 permite utilizarea a două benzi Wi-Fi simultan pentru a obține o performanță maximă.

Netgear Nighthawk X6S este ușor de configurat și de utilizat, iar aplicația mobilă Nighthawk îți permite să monitorizezi și să controlezi rețeaua Wi-Fi de la distanță, direct de pe telefonul tău mobil.

Acest amplificator Wi-Fi are un design compact și modern, care se integrează perfect în orice decor de interior. De asemenea, dispozitivul este compatibil cu majoritatea routerelor de pe piață și poate fi utilizat și ca router secundar.

Cu toate acestea, unii utilizatori au raportat probleme cu conectivitatea în cazul utilizării extender-ului cu anumite tipuri de routere. În plus, prețul acestui amplificator Wi-Fi poate fi mai ridicat decât al altor modele similare de pe piață.

Amplificator wi-fi Asus RP-AC68U

Asus RP-AC68U este un amplificator Wi-Fi de înaltă performanță, proiectat pentru a extinde semnalul Wi-Fi în zone cu o acoperire slabă sau greu accesibile. Acest dispozitiv utilizează tehnologia dual-band AC1900, oferind o viteză maximă de transfer de până la 1900 Mbps.

Amplificatorul Wi-Fi Asus RP-AC68U este ușor de instalat și de utilizat, iar aplicația Asus AiMesh îți permite să controlezi și să monitorizezi rețeaua Wi-Fi de la distanță, de pe telefonul tău mobil.

Acest dispozitiv are o acoperire largă, care poate ajunge până la 100 de metri pătrați și este compatibil cu majoritatea routerelor de pe piață. În plus, amplificatorul Wi-Fi Asus RP-AC68U are un design modern și compact, care se integrează perfect în orice decor de interior.

Cu toate acestea, unii utilizatori au raportat probleme cu configurarea amplificatorului Wi-Fi și conectivitatea cu unele routere. De asemenea, prețul acestui dispozitiv poate fi mai ridicat decât al altor modele similare de pe piață.

Asus RP-AC68U este un amplificator Wi-Fi puternic și ușor de utilizat, care poate îmbunătăți semnalul Wi-Fi și acoperirea în zonele cu o acoperire slabă a rețelei. Cu toate acestea, trebuie să iei în considerare compatibilitatea cu router-ul tău și prețul înainte de a face o achiziție.

Range Extender wireless N300 TP-Link

TP-Link TL-WA850RE este un amplificator de semnal Wi-Fi compact și accesibil, conceput pentru a îmbunătăți acoperirea și calitatea semnalului Wi-Fi în casele și birourile mici. Acest dispozitiv suportă standardul Wi-Fi N300, care oferă o viteză de transfer de până la 300 Mbps.

Amplificatorul Wi-Fi TP-Link TL-WA850RE este ușor de instalat și de configurat, iar interfața de utilizare intuitivă îți permite să controlezi și să monitorizezi rețeaua Wi-Fi de la distanță. De asemenea, acest dispozitiv are un design compact și elegant, care se integrează perfect în orice decor de interior.

Un alt avantaj al amplificatorului Wi-Fi TP-Link TL-WA850RE este suportul pentru modulul de extindere a rețelei Wi-Fi, care îți permite să extinzi acoperirea rețelei Wi-Fi în zonele cu o acoperire slabă a semnalului. Acest dispozitiv are o antenă internă și poate fi amplasat în locații strategice pentru a asigura o acoperire Wi-Fi maximă.

În plus, amplificatorul Wi-Fi TP-Link TL-WA850RE are un port Ethernet, care îți permite să conectezi dispozitivele cablate la rețeaua Wi-Fi. Acest lucru face posibilă conectarea televizoarelor inteligente, a consolelor de jocuri și a altor dispozitive la rețeaua Wi-Fi, fără a fi nevoie să tragi cabluri suplimentare.

TP-Link TL-WA850RE este un amplificator Wi-Fi ieftin și ușor de utilizat, care poate îmbunătăți semnalul Wi-Fi și acoperirea în zonele cu o acoperire slabă a rețelei. Cu toate acestea, viteza maximă de transfer de 300 Mbps poate fi mai mică decât a altor modele similare de pe piață, iar acoperirea poate fi mai mică în cazul unor obstacole fizice.

Access Point Ubiquiti UAP-AC-PRO

Ubiquiti UAP-AC-PRO este un punct de acces Wi-Fi de înaltă performanță, conceput pentru a oferi o acoperire Wi-Fi extinsă și o viteză de transfer rapidă. Acest dispozitiv utilizează tehnologia dual-band 802.11ac, care oferă o viteză maximă de transfer de până la 1300 Mbps.

Punctul de acces Wi-Fi Ubiquiti UAP-AC-PRO are un design compact și elegant, care se integrează perfect în orice decor de interior. Acest dispozitiv este ușor de instalat și de configurat, iar interfața intuitivă de utilizare îți permite să controlezi și să monitorizezi rețeaua Wi-Fi de la distanță.

În plus, Ubiquiti UAP-AC-PRO are o acoperire Wi-Fi extinsă, care poate ajunge până la 122 de metri pătrați. Acest dispozitiv este compatibil cu majoritatea routerelor de pe piață și poate fi folosit atât ca punct de acces, cât și ca repeater sau router.

Un alt avantaj al acestui punct de acces Wi-Fi este suportul pentru tehnologia Power over Ethernet (PoE), care îți permite să alimentezi dispozitivul prin intermediul cablului de rețea. Acest lucru face posibilă instalarea dispozitivului în locații greu accesibile sau în zonele cu o acoperire slabă a rețelei.

În concluzie, Ubiquiti UAP-AC-PRO este un punct de acces Wi-Fi puternic și ușor de utilizat, care poate îmbunătăți semnalul Wi-Fi și acoperirea în zonele cu o acoperire slabă a rețelei. Cu toate acestea, prețul acestui dispozitiv poate fi mai ridicat decât al altor modele similare de pe piață, iar configurarea poate fi mai complexă pentru unii utilizatori.

Cum să alegi cel mai bun amplificator Wi-Fi

Atunci când achiziționezi un amplificator Wi-Fi, există câteva factori de luat în considerare pentru a te asigura că îți îndeplinește nevoile.

Distanța de acoperire a semnalului

Cel mai important factor de luat în considerare este distanța de acoperire a semnalului. Pentru a determina acest lucru, trebuie să măsori distanța dintre router și zona în care dorești să îmbunătățești semnalul Wi-Fi. Alege un amplificator Wi-Fi care are o distanță de acoperire suficientă pentru a acoperi această zonă.

Viteza de transfer de date

În funcție de nevoile tale, ar trebui să alegi un amplificator Wi-Fi care poate gestiona vitezele de transfer de date pe care le dorești. De exemplu, dacă dorești să transmiți conținut video HD sau să joci jocuri online, ar trebui să cauți un amplificator Wi-Fi cu o viteză de transfer de date ridicată.

Compatibilitatea cu routerul tău existent

Asigură-te că amplificatorul Wi-Fi pe care îl alegi este compatibil cu routerul tău existent. Verifică specificațiile amplificatorului pentru a te asigura că este compatibil cu tipul de router pe care îl deții.

Opțiuni de configurare

În funcție de nivelul tău de confort cu tehnologia, ar trebui să alegi un amplificator Wi-Fi cu opțiuni de configurare care sunt ușor de utilizat. Dacă nu ești familiarizat cu setările rețelei, alege un amplificator Wi-Fi cu o interfață grafică intuitivă și instrucțiuni clare pentru configurare. Pe de altă parte, dacă ești un utilizator avansat și dorești să personalizezi setările, ar trebui să cauți un amplificator Wi-Fi cu opțiuni avansate de configurare.

Porturi suplimentare

Unele amplificatoare Wi-Fi au porturi suplimentare care permit conectarea altor dispozitive, cum ar fi imprimante sau dispozitive de stocare în rețea. Dacă ai nevoie de aceste opțiuni suplimentare, ar trebui să cauți un amplificator Wi-Fi cu porturi suplimentare.

Prețul

Prețul unui amplificator Wi-Fi poate varia în funcție de brand, caracteristici și performanță. În general, poți găsi amplificatoare Wi-Fi bune între 100 și 500 de lei.

Este important să ții cont de faptul că un preț mai mare nu înseamnă întotdeauna o performanță mai bună. Înainte de a face o achiziție, asigură-te că examinezi caracteristicile și specificațiile amplificatorului pentru a-ți asigura că îndeplinește nevoile tale.

Concluzie

Un amplificator Wi-Fi poate fi o alegere excelentă pentru a extinde acoperirea rețelei fără fir și a îmbunătăți performanța rețelei tale. Dacă ești în căutarea celui mai bun amplificator Wi-Fi pentru utilizarea ta, ar trebui să iei în considerare câteva lucruri importante, cum ar fi acoperirea, viteza de transfer, opțiunile de configurare și porturile suplimentare. Din cele cinci opțiuni prezentate în acest articol, TP-Link RE650 pare să fie cel mai bun amplificator Wi-Fi, cu o acoperire excelentă și o viteză bună de transfer.

Cu toate acestea, înainte de a face o alegere, ar trebui să examinezi mai multe opțiuni și să iei în considerare nevoile tale specifice. În cele din urmă, cu un amplificator Wi-Fi bun, poți fi sigur că ai o conexiune fără fir stabilă și rapidă în întreaga ta locuință sau birou.

Întrebări frecvente

Care este diferența dintre un amplificator Wi-Fi și un extender Wi-Fi?

Nicio diferență, acești termeni se referă la același dispozitiv.

Ce înseamnă dual-band și tri-band?

Amplificatoarele Wi-Fi dual-band funcționează la două benzi de frecvență, adică la 2,4GHz și 5GHz, în timp ce cele tri-band funcționează la trei benzi de frecvență, adică la 2,4GHz și două benzi de 5GHz.

Pot amplificatoarele Wi-Fi fi folosite cu orice router?

Da, amplificatoarele Wi-Fi pot fi utilizate cu orice router.

Există vreo limită la numărul de amplificatoare Wi-Fi pe care le pot folosi într-o rețea?

Nu există o limită specifică, dar prea multe amplificatoare Wi-Fi pot afecta performanța rețelei și pot cauza interferențe.

Pot folosi un router normal pentru a extinde rețeaua Wi-Fi?

Da, poți folosi un router normal pentru a extinde rețeaua Wi-Fi existentă în loc să cumperi un amplificator Wi-Fi separat. Pentru a face acest lucru, trebuie să setezi routerul normal în modul repeater (repetor), ceea ce înseamnă că acesta va prelua semnalul Wi-Fi existent și îl va retransmite mai departe.

Cum pot să mă asigur că am cea mai bună acoperire Wi-Fi în întreaga casă?

Pentru a avea cea mai bună acoperire Wi-Fi în întreaga casă, există câteva lucruri pe care le poți face. În primul rând, asigură-te că amplasamentul routerului este optim, într-un loc central și deschis, fără obstacole care să blocheze semnalul Wi-Fi. De asemenea, poți considera achiziționarea unui amplificator Wi-Fi sau a unui extender Wi-Fi pentru a extinde rețeaua în zonele mai îndepărtate.

Poate extender-ul router să ofere o conexiune mai rapidă la internet?

Da, în unele cazuri, extender-ul router poate oferi o conexiune mai rapidă la internet, deoarece poate utiliza tehnologii precum 5GHz Wi-Fi sau Wi-Fi 6 pentru a oferi o performanță mai bună. Însă, viteza de internet depinde și de alți factori, precum viteza de internet a furnizorului tău de servicii de internet și distanța dintre extender și routerul principal.

Înainte de a face o achiziție verifică oferta magazinelor

 

Share pe:
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile