Sips.ro

Cel mai bun router wireless

cel mai bun router gaming
Înainte de a face o achiziție verifică oferta magazinelor

 

Dacă ești în căutarea celui mai bun router wireless, ai ajuns în locul potrivit. În această eră a tehnologiei, conectivitatea la internet este extrem de importantă pentru multe activități de zi cu zi, inclusiv lucrul de la distanță, streaming-ul de conținut online, jocurile online și multe altele. Prin urmare, este crucial să ai un router wireless bun care poate furniza o conexiune rapidă și stabilă în fiecare colț al casei tale.

În acest ghid, vom explora toate aspectele importante pe care trebuie să le iei în considerare înainte de a face o achiziție și vom recomanda cele mai bune routere wireless de pe piață, astfel încât să poți fi sigur că vei obține cel mai bun produs pentru nevoile tale.

Una dintre cele mai importante aspecte ale achiziționării unui router wireless este asigurarea că acesta poate furniza o conexiune rapidă și stabilă la internet. Când căutăm pe Google „cel mai bun router wireless”, putem observa că există o mulțime de opțiuni disponibile pe piață. Deși aceasta poate fi o veste bună pentru consumatori, poate fi, de asemenea, o provocare deoarece poate fi dificil să identifici routerul care să corespundă nevoilor tale.

Pentru a ajuta la identificarea celui mai bun router wireless, este important să iei în considerare aspecte precum viteza de transfer a datelor, acoperirea Wi-Fi, compatibilitatea dispozitivelor, banda de frecvență și caracteristicile de securitate. În plus, trebuie să ai în vedere și bugetul disponibil și să alegi un router care să ofere cel mai bun raport calitate-preț.

Deși o conexiune cu fir va fi întotdeauna mai rapidă, cele mai recente routere wireless pot egala cu ușurință viteza și latența unei conexiuni cu fir. Dacă placa dvs. de bază nu dispune de capacități de rețea wireless, vă puteți baza pe un adaptor WiFi USB ca o soluție decentă.

În acest ghid, vom analiza cele mai bune routere wireless disponibile pe piață, oferind detalii despre performanța lor, caracteristicile de securitate și acoperirea Wi-Fi, astfel încât să poți alege routerul potrivit pentru nevoile tale specifice. În plus, vom discuta și despre cum să configurezi routerul wireless pentru a obține cel mai bun rezultat și despre cum să-l menții în stare optimă de funcționare.

Așadar, dacă vrei să fii sigur că obții cel mai bun router wireless pentru nevoile tale, asigură-te că citești acest ghid înainte de a face o achiziție.

Cele mai bune routere wireless

ASUS RT-AX88U

Cel mai bun router wireless 2023

ASUS-RT-AX88U

Asus RT-AX88U este un router configurat pe verticală, ceea ce permite ca cele patru antene să fie mai bine distanțate decât o unitate orizontală comparabilă. Finisajul este un plastic negru mat care tinde să arate amprentele. Există, de asemenea, o pereche de porturi USB 3.1 – unul în spate, altul pe lateral.

În general, specificațiile pentru RT-AX88U sunt destul de bune și concurează cu ușurință cu cele mai bune routere wireless de pe piață. Ingredientele hardware pentru acest router includ un procesor quad core de 1,8 GHz, 1 GB de RAM și 256 MB de stocare flash.

În cadrul testelor noastre, următoarea generație de Wi-Fi, 80211ax (WiFi 6), oferă beneficii clare pentru debitul de 5 GHz și pentru streaming într-un mediu congestionat de rețea. În timp ce prețul de piață actual de 1750 de lei plasează RT-AX88U în categoria high-end, cu performanțe atât de bune, merită să fie acolo.

Suntem impresionați de ceea ce am văzut până acum în legătură cu 802.11ax. Când vine momentul să vă schimbați routerul, Asus RT-AX88U este mai mult decât demn de luat în considerare.

ASUS RT-AX82U

Cel mai bun router wireless mid-range

ASUS-RT-AX82U

Asus RT-AX82U oferă o combinație bună de viteză de transfer Wi-Fi 6 și performanță în jocuri și streaming, totul într-un pachet atractiv și rezonabil de compact, la un preț de 1100 de lei. Am fost impresionați de scorurile ridicate de fps, de opțiunea pentru setări QoS centrate pe jocuri și de securitatea integrată.

Primiți, de asemenea, iluminare RGB compatibilă Aura, pe care unii o vor aprecia, dar pe care o puteți și dezactiva. Trebuie doar să știți că opțiunile Ethernet și USB sunt limitate și că nu există opțiunea WTFast. De asemenea, nu există nici Wi-Fi 6E aici, dar nu ne-am aștepta la acest preț și, oricum, marea majoritate a dispozitivelor nu pot profita încă de banda de 6 GHz.

TP-Link Archer C5400X

Cel mai bun router wireless WiFi 5

TP-Link-Archer-C5400X-1024x1024

TP-Link Archer C5400X a fost cândva routerul wireless de nebătut și este în continuare alegerea de top pentru utilizatorii care nu doresc să plătească mai mult pentru Wi-Fi 6.

Cu unele dintre cele mai bune performanțe 802.11ac pe care le veți vedea la un singur dispozitiv de rețea de acasă, acesta oferă cele mai bune viteze tri-bandă din clasa sa, oferind 1 Gbps pe banda sa de 2,4 GHz și 2,167 Gbps pe fiecare dintre cele două canale de 5 GHz. De asemenea, are o acoperire impresionantă, cu o acoperire de peste 100 de metri, care va acoperi majoritatea locuințelor cu un semnal Wi-Fi puternic și clar.

Designul cu 8 antene, asemănător unui păianjen, și schema de culori roșu pe negru vor atrage cu siguranță privirile, dar adevăratul punct de vânzare este colecția de funcții de optimizare și securitate care vor satisface orice utilizator experimentat.

Cu controale excelente de alocare a lățimii de bandă pentru a vă permite să utilizați viteza de transfer masivă așa cum doriți, acest router pune performanța incredibilă în mâinile utilizatorului, pentru jocuri, streaming sau orice altceva.

Netgear Orbi WiFi 6 (RBK852)

Cel mai bun router wireless mesh

Netgear-Orbi-WiFi-6-1024x516

Dacă aveți o casă mare, un singur router ar putea să nu vă ofere acoperirea Wi-Fi de care aveți nevoie. În astfel de cazuri, vă recomandăm un router mesh, care utilizează mai multe noduri pentru a crea o singură rețea fără întreruperi care poate acoperi cele mai mari case.

Netgear Orbi WiFi 6 (RBK852) este un router wireless mesh excelent, care oferă cel mai bun transfer de date din categoria mesh. Cu o configurare ușoară și viteze Wi-Fi 6, Orbi este cel mai bun router wireless mesh pe care îl recomandăm.

Cu o acoperire tri-bandă care poate gestiona 5.000 de metri pătrați cu doar un pachet de două bucăți format dintr-o unitate de bază și o extensie prin satelit, RBK852 servește performanțe de top în categorie, cu un semnal puternic care străpunge cu ușurință tavane, podele și pereți.

Pe lângă vitezele masiv îmbunătățite și gestionarea mai multor dispozitive, Orbi funcționează, de asemenea, cu Google Assistant și Amazon Alexa pentru un control vocal fără întreruperi în toată casa. Atunci când vine vorba de dispozitive Wi-Fi 6 mesh, Netgear Orbi WiFi 6 (RBK852) este cel care trebuie învins.

TP-Link Archer AX6000

Cel mai bun router wireless de uz general

TP-Link-Archer-AX6000

Routerul Wi-Fi de ultimă generație Archer AX6000 de la TP-Link se situează undeva între un router wireless complet, cum ar fi Asus ROG Rapture GT-AXE11000 și opțiunile de bază pentru buget, cum ar fi Archer A7 AC1750 de la TP-Link, care costă sub 500 de lei. Abordarea de mid-range a routerului Archer AX6000 are ca rezultat un router mai mare decât altele, cu multe antene (8) și porturi Gigabit Ethernet (8, + un WAN de 2,5 GB). De asemenea, primiți Wi-Fi 6, deși nu cea mai nouă 6E care utilizează banda de 6 GHz mai puțin aglomerată.

Oferind o valoare bună pentru aproximativ 1800 de lei, Archer AX6000 ne-a impresionat cu vitezele sale solide de transfer de 5 GHz, scorurile ridicate de jocuri fps atunci când este conectat prin Ethernet sau 5 GHz, switch-ul integrat cu 8 porturi și abonamentul de securitate inclus. Trebuie doar să știți că funcțiile axate pe jocuri și QoS găsite în routerele wireless de jocuri mai scumpe sunt adesea absente aici, la fel ca și o a treia bandă pentru a gestiona mai bine o mulțime de dispozitive. Dar, ca router de uz general, de nivel mediu, există multe lucruri care să vă placă la AX6000, inclusiv o performanță generală decentă pentru jocuri și streaming.

Asus RT AC86U

Un router AC de înaltă performanță

Asus-RT-AC86U

Poate că routerul Asus RT-AC86U nu este cel mai performant la distanțe scurte, dar compensează cu prisosință prin raza sa de acțiune superbă. Un router 802.11ac cu o combinație excelentă de performanțe, software de securitate și îmbunătățiri pentru jocuri, RT-AC86U se află într-o clasă de sine stătătoare, cu o combinație excelentă de valoare și performanță.

Routerul wireless dual-band vine cu securitate pe internet pe viață de la Trend Micro, o selecție largă de opțiuni de personalizare și unele dintre cele mai bune performanțe pe care le puteți obține pentru mai puțin de 700 de lei. Și chiar dacă performanțele sunt depășite de alte modele Wi-Fi 6 mai scumpe, RT-AC86U poate oferi o experiență online sigură și rezonabil de rapidă pentru fiecare membru al familiei.

Cum alegi cel mai bun router wireless

Pentru a alege cel mai bun router wireless, trebuie să luați în considerare următoarele caracteristici:

  • Viteza: Viteza este una dintre cele mai importante caracteristici ale unui router wireless, deoarece afectează performanța rețelei dvs. Cu cât viteza este mai mare, cu atât mai rapidă va fi conexiunea dvs. la internet. În general, router-urile cu standarde de viteză mai noi, cum ar fi 802.11ac sau 802.11ax, oferă viteze mai mari decât cele cu standarde mai vechi, cum ar fi 802.11n.
  • Acoperire: Acoperirea este importantă dacă doriți să utilizați rețeaua wireless în întreaga locuință sau în birou. Asigurați-vă că alegeți un router care poate acoperi întreaga zonă în care doriți să utilizați rețeaua, fără pierderi de semnal. În general, router-urile cu antene externe sau cu tehnologie de acoperire extinsă sunt cele mai bune pentru o acoperire mai bună.
  • Numărul de porturi: Dacă doriți să conectați mai multe dispozitive la rețeaua dvs. wireless, alegeți un router cu un număr mai mare de porturi Ethernet. De asemenea, asigurați-vă că router-ul are porturi Gigabit Ethernet pentru a obține viteze mai rapide de transfer de date.
  • Dual-band sau tri-band: Routerele dual-band folosesc două benzi de frecvență, 2,4 GHz și 5 GHz, în timp ce routerele tri-band utilizează o bandă suplimentară de 5 GHz. Un router tri-band poate oferi performanțe superioare în cazul utilizatorilor avansați.
  • Tehnologia MU-MIMO: Această tehnologie permite ruterei să gestioneze mai mulți utilizatori simultan, fără să scadă performanța rețelei.
  • Securitate: Securitatea este o caracteristică importantă a unui router wireless, mai ales dacă doriți să protejați rețeaua dvs. de acces neautorizat. Asigurați-vă că router-ul are funcții de securitate, cum ar fi criptarea WPA2 sau WPA3, filtrarea MAC și actualizările de firmware regulate pentru a preveni vulnerabilitățile de securitate.
  • Caracteristici avansate: Dacă doriți să utilizați funcții avansate, cum ar fi controlul parental, prioritizarea traficului sau suportul pentru rețelele de oaspeți, alegeți un router care oferă aceste funcții. Asigurați-vă că router-ul are o interfață web ușor de utilizat pentru a seta aceste funcții.
  • Preț: Prețul este o altă caracteristică importantă, deoarece poate varia foarte mult între diferitele modele de routere. În general, ar trebui să alegeți un router care se încadrează în bugetul dvs. și care oferă caracteristicile de care aveți nevoie.
  • Opinii și recenzii: Citirea opinilor și recenziilor altor utilizatori poate fi utilă pentru a afla mai multe despre experiențele lor cu diferite modele de routere wireless. Acestea vă pot oferi o idee despre performanța, acoperirea și fiabilitatea routerului.

Cum testăm routerele wireless

Testăm fiecare router wireless folosind software specializat pentru a măsura cât de multe date poate transporta la mai multe distanțe, pentru a confirma adevărata rază de acțiune Wi-Fi utilizabilă și pentru a determina, în general, cât de bine se comportă. De asemenea, am testat cât de bine transmite și primește fiecare router semnale prin pereți din gips-carton, cărămidă, beton și chiar metal; și cum se descurcă fiecare dintre ele cu acoperirea unei case cu două sau trei etaje.

Routerele pentru jocuri sunt supuse unor teste suplimentare, cu jocuri în lumea reală, măsurând latența și încercând diferitele setări și caracteristici disponibile pe dispozitiv, inclusiv QoS și caracteristici de îmbunătățire a jocurilor. Alți factori utilizați în evaluarea routerelor includ ușurința de configurare și utilizare, caracteristicile software și porturile disponibile.

Concluzie

Concluzia noastră este că nu există un singur router wireless care să fie cel mai bun pentru toată lumea, deoarece nevoile și bugetele fiecărei persoane sunt diferite. Cu toate acestea, există câteva modele de router wireless care sunt foarte bune în ceea ce privește performanța, acoperirea și caracteristicile pe care le oferă. Acestea includ ASUS RT-AX88U, TP-Link Archer C5400X și Netgear Orbi WiFi 6. Înainte de a achiziționa un router wireless, ar trebui să evaluați nevoile dvs. și să cercetați modelele disponibile pentru a găsi cel mai potrivit pentru dvs.

Întrebări frecvente

Pot utiliza orice router wireless cu furnizorul meu?

Înainte de a vă risipi banii pe un router nou, va trebui să vă asigurați că acesta este compatibil cu furnizorul dvs. actual. Unele modemuri de cablu furnizate de ISP, de exemplu, nu oferă conectivitate pass-through pentru a permite asocierea unui router de înaltă performanță cu acesta. Așadar, este important să vă asigurați că nu vă irosiți banii.

Este cablul mai bun decât WiFi pentru jocuri sau streaming?

Având în vedere potențialul conexiunilor WiFi de a avea spike-uri, vă sugerăm întotdeauna, atunci când este posibil, ca PC-ul de jocuri să fie conectat prin cablu direct la routerul dvs. Conexiunile fără fir devin din ce în ce mai eficiente, iar Wi-Fi 6 este suficient de bun pentru a permite acum streaming VR fără fir.

Cele mai bune routere de jocuri au mai multe porturi LAN pentru conexiuni prin cablu – care sunt preferate – dar majoritatea diferă de echipamentele furnizate de ISP prin cele mai recente standarde Wi-Fi, cum ar fi 802.11ax, cunoscut și ca Wi-Fi 6. Acest lucru înseamnă un transfer de date wireless mai rapid și mai eficient pentru un număr mai semnificativ de dispozitive. Acest ultim aspect este esențial pentru o performanță wireless solidă.

Merită un router gaming pentru jocuri?

Routerele de jocuri pot prioritiza traficul către PC-ul și consolele de jocuri – sunt construite pentru a fi lacome. Cel mai bun router de jocuri reduce lag-ul în timpul sesiunilor de joc online, chiar dacă alte dispozitive din locuință fac streaming sau download. Dacă aveți același router de ani de zile, ar putea fi momentul potrivit să luați în considerare o actualizare dacă doriți să profitați la maximum de internetul dvs.

Ce sunt WiFi 6 și WiFi 6E?

Wi-Fi 6, cunoscut și sub numele de 802.11ax, este o generație îmbunătățită de comunicare fără fir între dispozitive. Atât clientul, cât și routerul trebuie să fie compatibile cu Wi-Fi 6 pentru a beneficia de avantajele sale, dar acestea includ un debit mai rapid pentru o conexiune mai stabilă și mai eficientă, (în mod ideal) mai puține interferențe și actualizări ale funcțiilor MU-MIMO.
Wi-Fi 6E oferă beneficiile Wi-Fi 6 cu frecvența de 6GHz în joc pentru a expune și mai mult dispozitivele compatibile la o rețea fără congestie. Probabil că aveți nevoie de un motiv întemeiat pentru a cumpăra un router Wi-Fi 6E astăzi, dar acesta v-ar putea oferi unele îmbunătățiri cu dispozitivele compatibile.

Care este diferența între un router dual-band și unul tri-band?

Un router dual-band utilizează două benzi de frecvență: 2,4 GHz și 5 GHz, în timp ce un router tri-band utilizează trei benzi de frecvență: o bandă de 2,4 GHz și două benzi de 5 GHz. Un router tri-band poate oferi o performanță și mai bună decât un router dual-band, deoarece există o bandă suplimentară de 5 GHz care poate fi utilizată pentru a evita congestia și interferența cu alte dispozitive, fiind util în cazul utilizatorilor avansați care necesită performanțe superioare ale rețelei.

Care este cel mai bun router wireless pentru streaming?

Dacă aș alege un singur model de router wireless pentru streaming, acesta ar fi Asus RT-AC88U. Este un router dual-band cu o viteză de transfer de până la 3,1 Gbps și o acoperire de până la 5000 de metri pătrați. Este echipat cu tehnologia MU-MIMO pentru a permite streamingul de înaltă calitate pentru mai mulți utilizatori simultan.

Înainte de a face o achiziție verifică oferta magazinelor

 

Share pe:
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile