Sips.ro

Cea mai bună brățară de monitorizare a activității corporale

cele mai bune bratari de fitness
Înainte de a face o achiziție verifică oferta magazinelor

 

Cea mai bună brățară de monitorizare a activității corporale este mult mai competentă decât la începuturile Fitbit, acum peste un deceniu. În zilele noastre, brățările de fitness depășesc doar numărarea pașilor, urmărirea caloriilor și anunțul dacă ai dormit bine. Brățările smart de top pot ajuta la stabilirea unui stil de viață mai sănătos, îndemnându-vă să vă formați obiceiuri sănătoase.

Cele mai bune brățări de monitorizare a activității corporale

O brățară bună de fitness este cel pe care ești bucuros să-l porți în fiecare zi; trebuie să fie confortabilă, să aibă o durată lungă de viață a bateriei și să arate bine făcându-și treaba. Multe brățări de fitness sunt elegante, din silicon, concepute pentru a se potrivi bine sub manșeta unei cămăși. De asemenea, oferă adesea notificări și abilitatea de a respinge sau de a răspunde la apeluri, dar luăm în considerare toate caracteristicile și considerentele atunci când ne dezvoltăm scorurile.

Brățară fitness Xiaomi Mi Band 6

Cel mai bun preț

Cea mai recentă brățară de fitness de la Xiaomi, Mi Band 6, nu este doar accesibil, ci include o gamă largă de funcții, de la numărarea de bază a pașilor și monitorizarea ritmului cardiac, urmărirea somnului și notificările aplicațiilor, plus funcții noi, cum ar fi urmărirea oxigenului sângeros, care duc lupta pe deplin. ceasuri inteligente precum Apple Watch.

Pe lângă cele peste 30 de moduri de antrenament acceptate, cinci vin acum cu detectarea automată a antrenamentului, iar Band 6 este evaluată și pentru înot și alte activități pe bază de apă.

Calitatea dezamăgitoare a benzilor TPU este oarecum în contradicție cu calitatea trackerului în sine, dar un nou ecran tactil AMOLED expansiv de 1,5 inchi oferă și o experiență de utilizator mai premium și mai perspicace.

Nu veți găsi nicăieri un raport calitate-preț mai bun la nicio altă brățară de monitorizare a activității corporale – nici măcar în noul Xiaomi Mi Band 7, pe care îl revizuim în prezent, dar a crescut în preț față de predecesorul său.

Brățară fitness Amazfit Band 5

Cea mai ieftină

Bratara-fitness-Amazfit-Band-5

Amazfit Band 5 este o brățară de monitorizare a activității corporale de aproximativ 100 de lei care promite multe dintre caracteristicile marca regasite în ceasurile inteligente premium de anul acesta, dar la o fracțiune din preț. Are citire a oxigenului din sânge (SpO2), monitorizare a stresului, alerte de ritm cardiac ridicat, Amazon Alexa încorporat, urmărire a somnului și alte câteva instrumente găsite în ofertele de ultimă generație.

În testele noastre, fitness-ul și urmărirea somnului de pe brățara smart Amazfit Band 5 au fost bune, nu grozave, dar respectabile pentru costul scăzut, oferind totuși mai mult decât alte brățări fitness ale prețului său. Mai bine, durata de viață a bateriei de 15 zile a însemnat că nu trebuie să ne facem griji cu privire la încărcarea acestuia tot timpul.

Brățară fitness Huawei Band 6

Cea mai bună de buget

Bratara-fitness-HUAWEI-Band-6

Huawei Band 6 o diferențiază de marea de brățări de fitness ieftine, oferind un afișaj AMOLED de 1,47 inchi, oferind o rezoluție de 194 x 368. Acel ecran mai mare este cu siguranță apreciat, dar am descoperit că, în timpul testelor noastre, am găsit că oferă o calitate vibrantă a imaginii și capacități tactile foarte receptive – un real upgrade având în vedere că mulți dintre rivalii săi, cum ar fi Honor Band 5, sunt renumiti pentru că nu au un ecran foarte responsiv.

În ciuda ecranului mai mare, brățara fitness Band 6 este ușoară și subțire la încheietura mâinii, un avantaj pentru cei cu un cadru mai mic și pentru cei care urăsc să aibă ceva la încheietura mâinii. Huawei ia dat o evaluare de 14 zile de viață a bateriei, dar testele noastre au dat în jur de 9 până la 10 zile de longevitate, ceea ce este încă destul de impresionant. Asta ținând cont mai ales de suita sa de funcții de urmărire a fitnessului și a sănătății, precum și de gama sa largă de antrenamente.

Urmărirea somnului este un alt câștig major pentru Huawei. Am testat funcția de urmărire a somnului pe Huawei Band 6 pe o varietate de dispozitive, inclusiv Fitbit Sense și Garmin Forerunner 245 Music. Rezultatele au fost pe măsură. Dacă urmărirea somnului este ceva important pentru dvs., este important să rețineți că s-a părut că brățara smart Huawei Band 6 este mai precisă în acest sens decât Mi Band 6.

Brățară fitness Garmin Vivofit 4

Cea mai lungă durată de viată a bateriei

Bratara-fitness-Garmin-Vivofit-4

Brățara smart Garmin Vivosmart 4 s-ar putea să nu fie cea mai recentă intrare în linia Vivosmart, dar se ține totuși de marea de brățări de fitness, mai ales dacă cauți ceva economic. În timpul testării noastre, am găsit că acesta este un instrument de urmărire excelent pentru uzura de zi cu zi datorită capacităților sale de monitorizare a frecvenței cardiace și a oxigenului din sânge și caracteristicilor de sănătate.

Este o brățară de monitorizare a activității corporale de buget excelentă pentru sportivii serioși, cu elementele sale favorabile înotului, capacitatea de numărare automată a repetăților și, în special, monitorul de energie al bateriei corporale. Acest plin extra ingenios folosește variabilitatea frecvenței cardiace (HRV), calitatea somnului, nivelurile de stres și activitatea pentru a calcula cât de epuizat sunteți – o perspectivă utilă pe care o puteți folosi pentru a decide dacă ar trebui să continuați antrenamentul sau să îl numiți o zi.

Brățară fitness Samsung Galaxy Fit 2

Cea mai bună pentru android

Bratara-fitness-Samsung-Galaxy-Fit-2

O actualizare superbă de la Galaxy Fit și Galaxy Fit E, Samsung Galaxy Fit 2 este unul dintre cele mai bune brățari de monitorizare a activității corporale, cu un ecran tactil color grozav și o bandă din silicon nedetașabilă. S-ar putea să nu depășească durata de viață de un an a bateriei Garmin Vivofit 4, dar oferta Garmin folosește o baterie nereîncărcabilă pe care în cele din urmă trebuie să o înlocuiți.

Între timp, bateria reîncărcabilă a brățării smart Galaxy Fit 2 vă oferă până la 21 de zile de autonomie a bateriei cu utilizare redusă (cu frecvența cardiacă și urmăritorul de antrenament automat dezactivate). Cu toate acestea, merită remarcat faptul că este redus la mai puțin de 15 zile cu funcții precum monitorizarea continuă a ritmului cardiac și urmărirea regulată a antrenamentului activate.

În timpul testării noastre, pierderea zilnică a bateriei a fost de aproximativ 10% cu notificările activate, ecranul la 50% luminozitate și noi făcând un antrenament de 45 de minute. Totuși, aceasta nu este chiar o afacere bună, iar dacă sunteți în căutarea unei opțiuni durabile cu caracteristicile cheie pentru numărarea pașilor, somnul și antrenamentele, aceasta este un as.

Cum să alegi cea mai bună brățară de monitorizare a activității corporale

Atunci când alegeți brățara de monitorizare a activității corporale, trebuie să luați în considerare ce tip de activitate vă place cel mai mult. Dacă sunteți interesat în primul rând să ieșiți în aer liber și să mergeți mai mult pe jos, puteți scăpa cu o brățară smart mai accesibilă, care nu oferă urmărire prin GPS. Dacă, totuși, te apuci de ciclism sau de alergat, un dispozitiv precum Fitbit Charge 5, cu modul său GPS încorporat, ar fi o alegere mai bună pentru a-ți urmări traseul și viteza cu precizie.

La fel ca în cazul oricărui echipament de înaltă tehnologie, dacă plătiți mai mult veți obține o procesare mai puternică, o interfață de utilizator mai sofisticată și mai multe funcții (uneori mai multe funcții decât ați putea folosi vreodată). Caracteristicile cheie ale brățărilor de fitness pot include următoarele:

Funcții GPS: Monitorizarea sistemului de poziționare globală (GPS) permite unei brățări fitness să furnizeze date precum kilometrajul, viteza, locația și altitudinea. Unitățile care se conectează la mai multe sisteme de sateliți GPS oferă cele mai rapide și mai precise date și urmărirea locației.

Navigație: Unitățile mai accesibile oferă o urmărire de bază și vă alertează atunci când vă abateți de la curs. Unitățile mai sofisticate au rute programabile și vă pot spune pe ce bifurcație să o luați. Multe dintre ele vă permit să marcați puncte de reper sau să lăsați dispozitivul să traseze o pistă de urmărire. Hărțile de bază pentru navigație variază, cele mai bune hărți fiind oferite de unitățile de top.

Caracteristicile bateriei: În general, aparatele de urmărire au o autonomie impresionantă a bateriei. Unele oferă moduri de economisire a bateriei care reduc rata de conectare cu sateliții GPS. (Compromisul este o precizie a datelor ușor mai mică.) Câteva urmăritori cu preț premium oferă reîncărcare solară.

Monitorizarea activității: Aceste funcții oferă date precum numărul de pași făcuți, minutele de activitate sau frecvența activității. Multe dintre ele oferă, de asemenea, provocări, insigne pentru realizări și alerte pentru a vă încuraja ușor spre obiectivele de fitness.

Monitorizarea somnului: Monitorizarea inactivității? Deoarece odihna adecvată este, de asemenea, importantă pentru sănătate, multe dispozitive de urmărire oferă feedback privind somnul, care poate varia de la cât timp ați dormit la timpul petrecut în diferite stadii de somn.

Funcții de monitorizare a ritmului cardiac (HRM): Acestea oferă date cardio și de antrenament, cum ar fi frecvența cardiacă, date despre zonele de ritm cardiac, VO2 max și multe altele. Cele mai multe aparate de urmărire obțin datele privind ritmul cardiac de la un senzor pentru încheietura mâinii, o opțiune mai confortabilă decât o curea de piept. Curelele de piept, disponibile ca accesoriu, sunt încă considerate mai precise, dar senzorii de încheietură s-au îmbunătățit.

Moduri specifice activității: Opțiunile pot include alergare, ciclism (pe șosea și pe traseu), înot, triatlon și schi (alpin și XC). Alegerea unui mod accesează o serie de măsurători legate de acel mod.

Rezistență la apă: De-a lungul anilor, dispozitivele de urmărire au devenit mai rezistente la șocuri și la apă. Puține sunt concepute pentru scufundări, dar majoritatea sunt rezistente la apă până la 30 de metri sau mai mult.

Notificări telefonice: Multe aparate de urmărire pot fi asociate cu smartphone-ul pentru a oferi alerte cu privire la un apel sau un text primit pe ecranul aparatului de fitness.

Funcții muzicale: Unele brățări fitness vă permit să descărcați muzică și să le conectați la căști.

Apoi mai este problema stilului personal. După cum am menționat deja, o brățară de fitness funcționează cel mai bine atunci când îl purtați toată ziua și noaptea, așa că nu este frivol să vă gândiți la cum arată. Dacă ai deja un ceas preferat pe care nu vrei să încetezi să îl porți, inelul inteligent Oura este o alternativă bună și este atât de ușor și compact încât vei uita chiar că îl porți.

Dimensiunea și rezoluția ecranului sunt de asemenea o considerație. Dacă uneori te chinui să deslușești textul pe un ecran mic, ar putea merita să investești într-o brățară de fitness cu un afișaj AMOLED, care este mai clar și emite mai multă lumină decât ecranul obișnuit cu memorie în pixeli (MiP) folosit de multe dispozitive.

Cum am testat cea mai bună brățară de monitorizare a activității corporale

Când testăm cea mai bună brățară de monitorizare a activității corporale, le purtăm toată ziua și noaptea pentru a vedea câte date adună, cât de precise sunt aceste date și cât de confortabil este să trăiești. Te încurcă în timp ce scrii, se simt stânjeniți în timp ce încerci să dormi sau te mâncărime la sfârșitul zilei?

De asemenea, punem la încercare brățările smart cu diverse antrenamente, inclusiv ciclism interior (pentru a testa acuratețea și capacitatea de răspuns a monitorului de ritm cardiac al fiecărui dispozitiv) și alergare (pentru a verifica acuratețea GPS, acolo unde este cazul). Comparăm rezultatele cu cele adunate folosind un ceas sport de ultimă generație de încredere – și uneori suntem plăcut surprinși.

Concluzie

Dacă doriți să achiziționați cea mai bună brățară de monitorizare a activității corporale, ar trebui să luați în considerare mai mulți factori, cum ar fi precizia, caracteristicile oferite, confortul la purtare și durata bateriei. De asemenea, ar trebui să vă asigurați că dispozitivul se integrează cu aplicațiile și dispozitivele pe care le utilizați deja.

Întrebări și răspunsuri – FAQ

Ce este o brățară de monitorizare a activității corporale?

O brățară de monitorizare a activității corporale sau brățară fitness este un dispozitiv (de obicei o brățară inteligentă) care monitorizează statistici, cum ar fi ritmul cardiac, numărul de pași pe care îi faceți în fiecare zi și cât timp vă antrenați. Cele mai multe brățări de fitness au mai multe moduri dedicate pentru înregistrarea diferitelor forme de exerciții, iar unele au, de asemenea, GPS pentru a vă urmări locația în timpul alergărilor, plimbărilor și plimbărilor cu bicicleta. Majoritatea trackerelor de fitness monitorizează, de asemenea, cât timp petreci dormind și în fiecare etapă de somn.

Toate aceste date sunt trimise către o aplicație de pe smartphone-ul tău, unde poți urmări modificările în timp. Majoritatea aplicațiilor vă oferă „premii” virtuale pentru atingerea anumitor obiective, cum ar fi a face 10.000 de pași pe zi sau a merge la culcare la timp.

De ce ai nevoie de o brățară de monitorizare a activității corporale?

Poate fi greu să rupi vechile obiceiuri și să dezvolți altele noi, iar o brățară de monitorizare a activității corporale te poate ajuta să-ți ofere încurajarea de care ai nevoie. Urmărirea numărului de pași pe care îi faceți în fiecare zi și urmărirea unui anumit obiectiv ar putea fi simplă, dar vă poate împinge să faceți modificări simple (cum ar fi să coborâți din autobuz cu o stație mai devreme sau să mergeți pe distanțe scurte în loc să conduceți), ceea ce poate adăuga până la a face o diferență semnificativă în timp.

Care este cea mai bună brățară de monitorizare a activității corporale 2023?

În acest moment, Fitbit Luxe este brățara noastră de fitness cea mai bine evaluată. Este subțire, ușoară și suficient de atractivă pentru a fi purtată non-stop, oferindu-ți o imagine completă a sănătății tale. Are, de asemenea, un afișaj de înaltă rezoluție care arată datele de fitness în detaliu impresionant, plus o monitorizare remarcabil de precisă a ritmului cardiac pentru a urmări intensitatea antrenamentului.

Ce face o brățară de monitorizare a activității corporale bună?

O brățară de fitness bună este unul pe care îl vei purta în fiecare zi și te va ajuta să-ți faci o imagine completă a sănătății tale. Cu aceste cunoștințe, puteți începe să faceți mici ajustări care vă vor ajuta să dormiți mai bine, să vă reduceți ritmul cardiac în repaus, să vă îmbunătățiți starea de fitness și, în general, să vă simțiți mai bine.

Înainte de a face o achiziție verifică oferta magazinelor

 

Share pe:
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile