Sips.ro

Top 12 Cele Mai Utile Accesorii Moto

accesorii moto

Conducerea unei motociclete este plăcută, ieftină și vă oferă un sentiment incredibil de libertate. Un prieten de-al meu m-a sfătuit odată: „Pune întotdeauna siguranța pe primul loc”. Când conduceți o motocicletă, siguranța este, fără îndoială, cel mai important aspect. Din fericire, aveți acces la o gamă largă de echipamente moto și accesorii moto de siguranță.

Realitate: Conform datelor privind accidentele fatale din 2016 de la Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din Statele Unite (NHTSA), decesele cu motociclete au loc de 28 de ori mai frecvent decât decesele în alte vehicule. Drept urmare, este esențial să fiți vizibil pe șosea și să purtați echipamentul potrivit.

De-a lungul timpului, cel mai probabil vei cheltui câteva sute de lei (dacă nu mii) pe echipament și accesorii pentru motociclete. Fără îndoială, siguranța este pe primul loc.

Asa ca ti-am pregatit un top al celor mai utile si interesante accesorii moto:

Top 12 cele mai utile accesorii moto

Cască Bluetooth

O cască Bluetooth este un accesoriu foarte important pe care cred că trebuie să îl avem cu toții atunci când conducem o motocicletă. Imaginați-vă că sunteți pe drum, pe motocicletă, și deodată primiți un apel important. Vă puteți opri pe marginea drumului pentru a-l primi, dar va fi dificil atunci când sunteți blocat într-un trafic imens. Chiar dacă reușiți cumva să vă opriți și să primiți apelul, tot veți pierde timp prețios în timp ce sunteți oprit.

O cască Bluetooth vă permite să răspundeți la apeluri și să ascultați muzică, chiar și în timpul mersului. Aceste unități de comunicare sunt fără fir și se pot atașa la spațiul alocat în afara căștii de motocicletă. Astfel, cu o singură atingere, puteți porni sistemul de intercomunicație și puteți începe să vorbiți.

Dopuri de urechi moto

Motociclismul este o pasiune care ar trebui sa ofere placere. Din pacate, motociclistii sufera des de un tiuit neplacut in urechi si de o senzatie de oboseala dupa un drum lung. Acestea sunt cauzate de volumul ridicat al zgomotului generat de vant sub cască. La o viteza de 120 km pe ora, volumul de zgomot al vantului se ridica in mediu la 98 dB. In concluzie, riscati o deterioare permanenta a auzului in numai 7 minute. De asemenea, veti obosi mult mai repede si din aceasta cauza veti fi mai putin concentrat in trafic. De aceea, noi vă recomandăm aceste dopuri de urechi de la alpine.

Kit reparatie pana moto

kit-reparatie-pana-moto

Mini compresor AirMAN EasyRider + solutie etanșare anvelope

Poate fi folosit pentru vehicule cu două roți, scutere sau motociclete. 

Performanţă:

  • anvelope auto de dimensiuni medii (25 litri): 2,5 bari (36 PSI), 5 min.
  • anvelope auto mici (15 litri): 2,5 bari (36 PSI), 3 min.
  • anvelopă pentru motocicletă (25 litri): 2,5 bari (36 PSI), 2 min.
  • anvelopă de bicicletă de dimensiuni medii: 4 bari (58 PSI), 1 min.

Set umflare rapida anvelope cu CO2

set-umflare-rapida-anvelope-oxford

Un alt accesoriu moto interesant pentru pană este cel cu CO2. Poate cel mai eficent si rapid mod de umflare a rotilor motocicletor, atv-urilor, scuter daca sunteti pe fuga. El foloseste butelii de CO2, acestea fiind consumabile. Acestea se folosesc si la pistoale de tip airsoft. 

Lanț antifurt Oxford

lant antifurt moto accesorii moto

Lanț antifurt cu lacat, marca Oxford

Popularul lacăt Oxford este un lacăt fantastic de gamă medie, care este suficient de ușor pentru a fi purtat cu ușurință cu tine, dar suficient de sigur pentru a descuraja potențialii hoți.
Încuietoarea cu lanț vine cu trei chei și un serviciu de înlocuire a cheilor. La primirea lacătului cu lanț, notați numărul cheii și păstrați-l într-un loc sigur.
În cazul nefericit în care vă pierdeți toate cheile, o nouă rezervă poate fi recuperată pentru dvs. 

De asemenea lantul mai vine in 3 marimi diferite: 1m, 1.5m si 2 metri lungime.

Huse Incalzite Pentru Mansoane

huse-incalzite-pentru-mansoane-negru

Husele incalzite pentru mansoane sunt menite sa iti faca calatoria mai placuta in conditii meteo mai putin favorabile.

Iti vor fi cu adevarat de folos mai ales in perioada rece si te poti baza pe ele chiar si in conditii de vant si ploaie.

Geantă sau rucsac moto

geanta moto accesorii moto

Trebuie să fiu sincer; am observat că mai mulți motocicliști nu acordă nicio importanță rucsacurilor pentru motociclete. Ei cred că nu ai nevoie de niciun rucsac special pentru motocicleta ta. De fapt, ei pot folosi doar rucsacul lor normal în acest scop, mai ales în cazul celor care fac naveta zilnic.

Dar, acest lucru este greșit. De aceea, multe companii mari de echipamente moto au observat acest lucru și au început să proiecteze genți special concepute pentru motociclete. Pentru călătoriile lungi și vacanțele de sărbători, puteți folosi genți de șa, dar pentru deplasările zilnice, aveți nevoie de un rucsac care să vă poată depozita toate lucrurile cu stil și care să fie confecționat din țesătură rezistentă.

Husă protectie motocicleta

husa protectie motocicleta oxford

Știm cum să ne protejăm pe noi înșine în cazul în care călătorim în condiții meteorologice nefavorabile și cum să protejăm componentele mașinilor motocicletelor noastre pentru a nu fi deteriorate. Dar, trebuie să ne dăm seama și cum să ne protejăm motocicleta de razele UV dăunătoare, de praf, murdărie și resturi amestecate cu vântul care pot deteriora o motocicletă parcată atunci când nu o folosim.

Acesta este motivul pentru care aveți nevoie de un alt accesoriu pentru motocicleta dumneavoastră, care să o protejeze de condițiile meteorologice nefavorabile și care să ofere și o soluție impermeabilă.

Așadar, ar fi bine să vă procurați o husă de motocicletă pentru motocicleta dumneavoastră. Este singura modalitate de a o păstra uscată și în siguranță. Asigurați-vă că luați în considerare câțiva factori esențiali în decizia dumneavoastră, cum ar fi dimensiunea, nivelul de protecție, materialul și securitatea.

Există o colecție bună de huse pentru motociclete care sunt disponibile pe piață, pe care o puteți verifica și o puteți achiziționa pe cea care este perfectă pentru motocicleta dvs. iubită.

Suport telefon moto

suport telefon moto

Există un alt accesoriu care este necesar pentru motocicleta dumneavoastră. Și acesta este un suport pentru telefon și GPS pentru motociclete.

Ar fi riscant să băgați mâna în buzunar după telefon în timp ce conduceți să vă uitați pe hartă. De aceea, aveți nevoie de un suport de telefon pentru motociclete pentru a vă menține telefonul montat în fața ochilor, la un unghi de vizualizare adecvat, astfel încât, ori de câte ori vi se cere să utilizați instrumentele de navigație sau de ghidare, să puteți întinde mâna la telefon fără a compromite călătoria. Și vă puteți bucura de plimbare fără să vă faceți griji că veți ieși de pe traseu.

Chiar dacă telefonul este băgat într-o husă waterproof, ecranul nu este protejat, așa ca veți avea nevoie de o folie pentru telefon. Aici veți găsi folii premium pentru orice telefon.

Trusă nituri lanțuri moto

accesorii moto lant

Alte accesorii moto precum acest despărțitor de lanț de bază și unealtă de reparare este de nelipsit dintr-o trusa de scule pentru motociclete. Are un știft din oțel călit pentru a împinge știftul din lanțul existent și apoi, este inversat pentru a zdrobi capul știftului de înlocuire o dată ce noua verigă a fost montată pe noul lanț și reasamblată.

Mânerul este relativ scurt, ceea ce sugerează că s-ar putea să te străduiești un pic cu lanțuri mai mari sau mai groase.

Trusă scule moto

Cei mai mulți motocicliști au avut de-a face cu urgențe rutiere, așa că știm că este o idee bună să fim pregătiți cu un kit care ne poate readuce pe drum după niște reparații minore. Trusa de unelte pentru drumuri este o soluție bună. De obicei aceste truse vin cu unelte precum o cheie combinată, clești, șurubelnițe, un indicator de anvelope, legături pentru cabluri și sârmă.

Sunt puțin cam grele, cântărind puțin peste 2,5 kg. Deși este conceput pentru a încăpea în gențile de șa, poate ocupa un pic de spațiu. De asemenea, uneltele nu sunt la fel de calitative ca alte opțiuni.

Perii de curățare pentru motociclete

perii-de-curatare-pentru-motociclete

Nu numai că legăturile de lanț murdare și cu reziduri nu sunt bune din punct de vedere fizic, ci și funcțional. Murdăria și alte resturi sunt abrazive, așa că vor uza lanțul și pinioanele și vor împiedica caii putere să ajungă la roata spate. Păstrarea lanțului curat este primul pas în îngrijirea corectă a transmisiei.

Dacă nu v-ați mai curățat lanțul de ceva vreme (sau niciodată), probabil că va avea nevoie de o curățare în profunzime cu o perie și un degresant puternic.

Așadar periile de curățare nu numai că curăță lanțul de mizerii ci și contribuie la buna funcționare a transmisiei motocicletei.

accesorii moto

În concluzie

Acestea sunt doar cateva accesorii moto pe care cred că fiecare motociclist ar trebui să le aibă. Mânere încălzite, un rezervor de combustibil, un dispozitiv de umflare compact pentru anvelope, un telefon mobil și un suport GPS, un încărcător pentru telefon mobil, dispozitive de blocare a discurilor și alte accesorii și gadgeturi pot fi adăugate la motocicleta dvs. Posibilitățile sunt infinite. Totul se rezumă la câți bani doriți să cheltuiți pe motocicletă și la tipul de călătorie pe care doriți să o faceți.

Rețineți că nu trebuie să vă zgâriați cu echipamentul și accesoriile esențiale pentru siguranța dumneavoastră și siguranța motorului dumneavoastră. Sunt cruciale și îți pot salva viața. A avea o motocicletă bine întreținută, precum și a fi într-o formă mentală și fizică bună este de asemenea foarte importantă.

De asemenea, avem un ghid și pentru pasionații auto, cu cele mai bune accesorii auto pentru interior pe care nu trebuie să le ignori.

Întrebări și răspunsuri

Ce ar trebui să aibă fiecare motociclist?

Motocicliștii noi și cei consacrați ar trebui să dețină îmbrăcăminte de protecție, inclusiv o cască integrală, mănuși, cizme și protecție pentru ochi. De asemenea, este o idee bună să aveți o geantă pentru obiecte precum telefonul mobil, portofelul, o sticlă de apă și un strat suplimentar de îmbrăcăminte.

Ce să păstrați cu dumneavoastră pe motocicletă?

Este o idee bună să vă păstrați asigurarea și certificatul de înmatriculare pe motocicletă, împreună cu o mică trusă de scule în cazul în care aveți o urgență minoră pe marginea drumului.

De ce tip de accesorii au nevoie motocicliștii?

Poate fi convenabil să aveți o cască Bluetooth pentru a comunica cu alți motocicliști și o unitate GPS pentru a vă duce acolo unde mergeți. Cu toate acestea, dacă vă planificați din timp, nu ar trebui să aveți nevoie să vă bazați pe tehnologia modernă pentru a ajunge la destinație.

Ce ar trebui să cumpăr pentru un motociclist?

În primul rând, aflați dacă au nevoie de ceva. Printre ideile bune de cadouri pentru motocicliști se numără produsele de curățare și trusele de detaliere, mănuși încălzite dacă călătoresc pe vreme rece, o trusă de scule care poate fi împachetată sau un card cadou la un dealer local sau la un magazin de motociclete online.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile