Sips.ro

Cea mai bună mașină de spălat pardoseli

cea mai buna masina de spalat pardoseli

Când vine vorba de curățenia locuinței noastre, spălarea pardoselii este o activitate esențială. O mașină de spălat pardoseli poate fi o investiție valoroasa, pentru a ajuta la curățarea eficienta si rapida a pardoselii. Dar cum alegi cea mai bună mașină de spălat pardoseli? În acest articol, vom discuta despre aspectele importante pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi cea mai bună mașină de spălat pardoseli pentru nevoile tale.

Tipurile de mașini de spălat pardoseli

Înainte de a cumpăra o mașină de spălat pardoseli, este important sa știi ca exista mai multe tipuri disponibile pe piață:

 • Mașini de spălat pardoseli cu aburi – Acestea sunt ideale pentru o curățare profundă și igienizare. Folosesc aburul pentru a dezinfesta și a îndepărta murdăria și bacteriile. De asemenea, pot fi utilizate și pe mochete și covoare.
 • Mașini de spălat pardoseli cu aspirare – Acestea au un sistem de aspirare care îndepărtează apa murdară după spălare. Aceste mașini sunt potrivite pentru suprafețele mai mari și pentru îndepărtarea petelor și a murdăriei persistente.
 • Mașini de spălat pardoseli cu perii – Acestea au perii rotative care ajută la curățarea eficientă a murdăriei, însă sunt mai puțin potrivite pentru pardoselile din lemn sau alte suprafețe delicate.

Cele mai bune mașini de spălat pardoseli

Mașină de curățat pardoseli Fiorentini

Cea mai bună mașină curățat pardoseli – productivitate 1800 mp/h

Mașina de curățat pardoseli Fiorentini ICM 18, cu o putere de 550 W, este o alegere ideală pentru curățarea suprafețelor mici și mijlocii, cum ar fi clasele școlare, halele de recepție, magazinele sau unitățile tip cantină. Cu o productivitate de 1800 m²/h, această mașină curăță eficient și rapid orice suprafață de podea, fiind perfectă pentru uz comercial.

Cu o capacitate de 30 l pentru rezervorul de apă, recipientul colector și cel pentru detergent, această mașină de curățat pardoseli este foarte practică și ușor de întreținut. În plus, datorită faptului că peste 90% din funcțiile sale sunt mecanice, aceasta este foarte fiabilă și poate funcționa pentru o perioadă lungă de timp fără a necesita schimbarea de piese.

De asemenea, designul modern și culorile gri și albastru ale acestei mașini o fac ușor de integrat în orice spațiu comercial. Garantând faptul că produsele Fiorentini sunt fabricate 100% în Italia, cumpărătorii pot fi siguri că produsul este de calitate superioară și va funcționa la parametrii optimi pentru o perioadă îndelungată de timp.

Mașina de curățat pardoseli Fiorentini ICM 18 este un produs excelent pentru cei care doresc să curețe eficient și rapid suprafețele de podea, fiind, de asemenea, foarte ușor de utilizat și întreținut.

Mașină pentru spălat și aspirat pardoseli Dynamic 45E

A doua cea mai bună – productivitate 1600 mp/h

Mașina pentru spălat și aspirat pardoseli Dynamic 45E este un produs de calitate superioară, perfect pentru curățarea eficientă a oricărei suprafețe din casă sau de la birou. Cu o putere motor perie de 300W și o capacitate maximă de lucru de 2.000 mp/h, această mașină este ideală pentru a spăla și aspira rapid și eficient suprafețe mari.

Cu un cablu de alimentare cu ștecher pentru tensiunea de alimentare 230V și rotații perie de 150rpm, această mașină este ușor de utilizat și eficientă. Capacitatea rezervorului de soluție de spălat este de 30 de litri, iar capacitatea maximă a rezervorului de colectare a apei uzate este de 35 de litri. Rezervorul de recuperare a apei uzate este detasabil, fără scule, cu vizor de control mare și furtun de descărcare extensibil.

Mașina are un mâner pentru manipulare ajustabil pe înălțime, cu sistem de prezență a utilizatorului, comenzi tactile și diagnosticare. Roțile de lucru mari nu lasă urme, iar rola posterioară robustă permite schimbarea ușoară a direcției de deplasare. Permite curățarea eficientă a muchiilor și marginilor greu accesibile pe ambele părți datorită periei ieșite din gabaritul mașinii.

Mașina pentru spălat și aspirat pardoseli Dynamic 45E este un produs excelent și util pentru curățarea suprafețelor mari și greu accesibile. Este ușor de utilizat, fiind dotată cu tracțiune mecanică și semiautomată, putere de aspirare de 800W și o lățime a lamelei de aspirare de 540mm. Cu o greutate de 66 kg și dimensiuni de 117cm x 78cm x 58cm, acest produs este fabricat în Italia și se recomandă pentru orice activitate de curățare.

Mașină pentru spălat și aspirat pardoseli CRYSTAL CLEAN Lavor

Raport excelent calitate/preț – productivitate 1015 mp/h

Mașina de spălat și aspirat pardoseli CRYSTAL CLEAN Lavor este un dispozitiv compact, ideal pentru curățarea pardoselilor. Această mașină poate fi folosită cu ușurință în spații mici, cum ar fi birouri, bucătării, baruri, școli și spitale. Fiind o mașină de curățenie eficientă, aceasta are o putere de productivitate de 1015mp/h, ajutând astfel la economisirea timpului și efortului.

Spălarea și dezinfectarea sunt posibile datorită apei fierbinți de 90°, care curăță rapid și eficient murdăria organică. Mașina este prevăzută cu trei comenzi pentru reglarea debitului de apă și pentru a acționa periile. Aceasta are o perie poziționată între cele două lamele de aspirare, asigurând astfel spălarea și uscarea în ambele sensuri. Cu o putere de motor de perie de 200W și o rotație a periei de 1000 rpm, mașina de curățenie poate face față cu ușurință chiar și celor mai dificile pete și murdărie.

De asemenea, această mașină de curățenie are un nivel redus de zgomot de doar 68dB, asigurând astfel un mediu de lucru liniștit. Rezervoarele de apă curată și apă uzată sunt detașabile, fiind astfel ușor de curățat și golit. Cu suport pentru cablul de alimentare, acesta având o lungime de 7,5m, utilizarea acestei mașini de curățenie este ușoară și fără efort. Această mașină este realizată din materiale durabile, asigurând o curățare eficientă a pardoselii pe o perioadă lungă de timp.

Mașină de spălat pardoseli și mochete, Lavor Sprinter

Cea mai bună mașină de buget

Lavor Sprinter este o mașină de spălat-aspirat pardoseli și covoare, ideală pentru curățarea diverselor suprafețe, inclusiv încăperi publice, magazine sau birouri de dimensiuni mici, recomandată chiar și pentru uz casnic. Una dintre marile sale avantaje constă în faptul că utilizează exclusiv apă pentru curățare, fiind astfel o soluție ecologică și prietenoasă cu mediul. Pentru depunerile mai persistente se poate adăuga o cantitate mică de detergent.

Mașina este prevăzută cu trei butoane de control plasate ergonomic pe mânerul său, în timp ce cablul amovibil poate fi susținut pe depozitul construit convenabil pe mașină. Cele două motoare independente oferă o putere de aspirare de 800 W, iar eficiența curățării este asigurată de peria cilindrică specială care elimină murdăria fără a fi agresivă sau a lăsa urme. De asemenea, mașina poate funcționa pe toată lungimea sa și este rabatabilă pentru a fi operabilă și în spații de înălțime redusă.

Prețul afișat include kit-ul pentru spălarea mochetelor și covoarelor, iar specificațiile tehnice ale produsului sunt impresionante. Capacitatea rezervorului de apă este de 2,8 litri, în timp ce capacitatea recipientului colector este de 5,6 litri. Productivitatea mașinii este de 1015 m²/h, în timp ce nivelul de zgomot este de 68 dB. Peria are o putere de motor de 200 W, o viteză de rotație de 160 rpm și o lățime de lucru de 290 mm, iar lungimea racletei este de 320 mm. Mașina are o greutate de 19 kg și este un produs performant și ușor de manevrat.

Mașină de curățat pardoseli reîncărcabilă, Beper

Cea mai ieftină mașină curățat pardoseli

Mașina de curățat pardoseli reincărcabilă de la Beper, modelul P202VAL200, este un produs excelent pentru curățarea podelelor în mod eficient și rapid. Această mașină poate aspira și freca podelele în același timp, eliminând orice tip de lichid și murdărie solidă. Cu un rezervor pentru apă murdară de 1,2L și unul pentru apă curată de 680ml, puteți curăța o suprafață mare fără să trebuiască să goliți și să reincărcați mașina în mod constant.

Un alt avantaj al acestei mașini de curățat pardoseli reincărcabile este eliberarea automată a detergentului pentru uscare rapidă, care poate economisi timp și poate face podelele să arate mai curate și mai strălucitoare. De asemenea, această mașină are două viteze selectabile, afișaj LED cu nivelul rezidual al bateriei și indicator de siguranță pentru rezervor gol.

Produsul vine cu două filtre HEPA pentru a colecta chiar și cele mai mici particule de murdărie, două role de perie și o perie de curățat. De asemenea, are o funcție de autocurățare pentru curățarea automată a rolei, care poate ajuta la menținerea eficienței mașinii în timp. Cu o autonomie de aproximativ 25 de minute și o încărcare rapidă de 3 ore, această mașină de curățat pardoseli reincărcabilă este un produs util și eficient pentru curățarea locuinței dumneavoastră.

Caracteristicile importante a mașinii de spălat pardoseli

Pentru a alege cea mai bună mașină de spălat pardoseli, este important să iei în considerare următoarele caracteristici:

Puterea:

Puterea unei mașini de spălat pardoseli reprezintă una dintre cele mai importante caracteristici. Cu cât o mașină are o putere mai mare, cu atât va fi mai eficientă în curățarea și îndepărtarea murdăriei și a petelor. Dacă aveți o suprafață mare de curățat sau este nevoie să îndepărtați pete dificile, atunci o mașină cu o putere mai mare poate fi cea mai bună opțiune.

De exemplu, mașina de spălat pardoseli Bissell SpinWave are o putere de 1.000 de wați, ceea ce o face ideală pentru curățarea suprafețelor mai mari și pentru îndepărtarea petelor dificile.

Dimensiunea:

Dimensiunea reprezintă o altă caracteristică importantă a unei mașini de spălat pardoseli. Dacă aveți o casă cu mai multe etaje sau dacă trebuie să vă deplasați cu mașina de la un loc de muncă la altul, atunci o mașină mai mică și portabilă poate fi mai convenabilă. Pe de altă parte, dacă aveți o suprafață mare de curățat, atunci o mașină mai mare poate fi mai eficientă și poate economisi timp și efort.

Greutatea:

Greutatea este o altă caracteristică importantă la o mașină de spălat pardoseli și poate influența modul în care o folosești. În general, o mașină mai ușoară poate fi mai ușoară de manevrat și deplasat, dar poate avea o putere mai mică, în timp ce o mașină mai grea poate fi mai puternică, dar poate fi mai dificil de manevrat.

Rezervoarele:

Este important să verifici capacitatea rezervoarelor de apă curată și murdară, precum și capacitatea acestora. O capacitate mai mare a rezervorului de apă curată poate reduce numărul de reumpleri necesare, în timp ce o capacitate mai mare a rezervorului de apă murdară poate reduce numărul de goliri necesare.

Accesorii suplimentare:

Accesoriile suplimentare pot face o mare diferență atunci când vine vorba de curățarea diferitelor suprafețe. De exemplu, unele mașini de spălat pardoseli vin cu perii speciale pentru curățarea covoarelor, în timp ce altele au accesorii pentru curățarea colțurilor și a marginilor. De asemenea, unii producători oferă accesorii pentru curățarea suprafețelor dure, cum ar fi gresia și piatra.

Cum să alegi cea mai bună mașină de spălat pardoseli

Atunci când alegi cea mai bună mașină de spălat pardoseli, trebuie să iei în considerare anumite caracteristici importante. În primul rând, trebuie să te asiguri că mașina are o putere suficientă pentru a spăla eficient orice tip de pardoseală, indiferent de gradul de murdărie.

De asemenea, ar trebui să acorzi atenție greutății mașinii de spălat pardoseli. O mașină prea grea poate fi dificil de manevrat și de depozitat, în timp ce una prea ușoară poate fi mai puțin robustă și poate fi dificil de utilizat pe suprafețe dure sau murdare. În general, o mașină de spălat pardoseli cu o greutate medie este o alegere bună.

Alte caracteristici importante includ dimensiunea mașinii, capacitatea de depozitare a apei și a detergentului, tipul de perii sau discuri de curățare, precum și nivelul de zgomot produs de mașină în timpul utilizării.

Înainte de a face o achiziție, ar trebui să te gândești și la costul mașinii de spălat pardoseli. O mașină de calitate superioară poate fi mai costisitoare, dar poate fi o investiție bună pe termen lung dacă o utilizezi frecvent și eficient.

În cele din urmă, ar trebui să iei în considerare și marca și garanția oferite de producător. Este întotdeauna o idee bună să cauți o marcă cunoscută și de încredere, care oferă o garanție bună pentru produsul lor.

În general, atunci când alegi cea mai bună mașină de spălat pardoseli, ar trebui să te gândești la caracteristicile importante, precum puterea, greutatea, dimensiunea, capacitatea de depozitare și costul, și să alegi un produs de la un producător de încredere.

Cum să utilizezi cea mai bună mașină de spălat pardoseli

După ce ai achiziționat cea mai bună mașină de spălat pardoseli pentru nevoile tale, este important să știi cum să o utilizezi corect pentru a obține cele mai bune rezultate. Iată câteva sfaturi utile:

 • Citeste și înțelege instrucțiunile de utilizare furnizate de producător.
 • Umple rezervorul mașinii cu apă și detergent conform instrucțiunilor de utilizare și asigura-te că folosești detergentul potrivit pentru tipul de pardoseală pe care dorești să-l speli.
 • Porneste mașina de spălat pardoseli și începe să o utilizezi pentru a curăța pardoseala. În timp ce o utilizezi, mișcă-te într-un ritm constant și uniform pentru a acoperi întreaga suprafață.
 • Asigurați-vă că nivelul apei din rezervor nu se golește complet pentru a evita deteriorarea motorului mașinii.
 • După ce ai terminat de utilizat mașina de spălat pardoseli, oprește-o și curăță-o cu grijă. Îndepărtează orice reziduuri de detergent sau murdărie și asigura-te că mașina este complet uscată înainte de a o depozita.
 • În cazul în care mașina de spălat pardoseli are perii sau discuri de curățare, asigurați-vă că acestea sunt înlocuite sau curățate după fiecare utilizare pentru a preveni acumularea de murdărie.

În cazul în care mașina de spălat pardoseli are perii sau discuri de curățare, asigurați-vă că acestea sunt înlocuite sau curățate după fiecare utilizare pentru a preveni acumularea de murdărie.

Întreținerea mașinii de spălat pardoseli

Pentru a-ți păstra mașina de spălat pardoseli în stare bună de funcționare, este important să o întreții corespunzător. Iată câteva sfaturi de întreținere:

 • Curăță mașina de spălat pardoseli după fiecare utilizare, în special zona perilor sau a discurilor de curățare. Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul unui material textil umed și a unui detergent delicat.
 • Înlocuiește perii sau discurile de curățare deteriorate sau uzate, pentru a asigura o performanță optimă a mașinii.
 • Înainte de utilizare, asigură-te că nivelul apei din rezervorul mașinii este adecvat și că filtrele de aspirare nu sunt blocate sau murdare. În caz contrar, performanța mașinii poate fi afectată.
 • Înainte de depozitarea mașinii de spălat pardoseli, asigură-te că aceasta este curată și uscată complet. Depozitarea acesteia într-un spațiu curat și uscat poate preveni coroziunea și alte deteriorări.
 • Întreține bine mașina de spălat pardoseli, respectând instrucțiunile de utilizare furnizate de producător. În cazul unor probleme tehnice sau dacă mașina nu funcționează corespunzător, contactează un tehnician specializat în repararea mașinilor de spălat pardoseli.
 • Evitați utilizarea detergentilor agresivi sau corozivi, deoarece aceștia pot afecta atât mașina de spălat pardoseli, cât și pardoseala pe care o speli.

În general, întreținerea corectă a mașinii de spălat pardoseli poate prelungi durata de viață a acesteia și poate asigura o performanță optimă. Respectând aceste sfaturi, poți avea încredere că mașina ta de spălat pardoseli va fi în stare bună de funcționare pentru mult timp.

Concluzie

Cea mai bună mașină de spălat pardoseli este cea care corespunde nevoilor tale specifice. Atunci când alegi o astfel de mașină, trebuie să iei în considerare suprafața de curățat, tipul de suprafață, tipul de murdărie, puterea, dimensiunea și accesorii suplimentare. De asemenea, trebuie să știi cum să utilizezi și să întreții corect mașina pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a-i păstra funcționalitatea pe termen lung. Cu ajutorul acestor informații, vei putea alege și utiliza cu succes cea mai bună mașină de spălat pardoseli pentru casă sau pentru birou.

FAQ

Care este cea mai bună mașină de spălat pardoseli pentru suprafețele delicate?

Pentru suprafețele delicate, cum ar fi parchetul, ar trebui să alegi o mașină care are o perie moale.

Ce trebuie să iau în considerare când aleg o mașină de spălat pardoseli?

Când alegi o mașină de spălat pardoseli, trebuie să iei în considerare suprafața de curățat, tipul de suprafață și tipul de murdărie.

Pot folosi o mașină de spălat pardoseli pe toate tipurile de podele?

Depinde de mașina de spălat pardoseli pe care o ai. Unele mașini pot fi utilizate pe toate tipurile de podele, în timp ce altele pot fi potrivite doar pentru anumite tipuri de suprafețe.

De câte ori trebuie să golesc rezervorul de apă murdară?

Trebuie să golești rezervorul de apă murdară după fiecare utilizare sau atunci când este plin.

Cat de des trebuie să curaț periile și filtrele mașinii de spălat pardoseli?

Periile și filtrele mașinii de spălat pardoseli trebuie curățate regulat, în funcție de frecvența de utilizare a mașinii.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile