Sips.ro

Cel mai bun laptop de gaming 2023

cel mai bun laptop de gaming
Înainte de a face o achiziție verifică oferta magazinelor

 

Cel mai bun laptop de gaming se schimbă în fiecare an. Primele zile ale jocurilor mobile au fost în mare parte înlocuitori de desktop-uri – șasiuri greoaie, mai multe cărămizi de alimentare și iluminare RGB din belșug. Dar concurenții de top de acum sunt diferiți. Producătorii pun în sfârșit specificații puternice în construcții mai elegante, mai portabile și mai profesionale. Acestea au ecrane excelente, cu reîmprospătare rapidă, care sunt necesare pentru o experiență de joc excelentă. Aceste laptopuri nu sunt excelente doar pentru jocuri, ci și pentru munca de zi cu zi.

Din fericire, acum există mai multe opțiuni de laptopuri de jocuri decât oricând, de la cele cu buget redus până la cele care înlocuiesc desktop-urile. Unele vin cu plăci grafice Nvidia GeForce RTX de dimensiuni normale, în timp ce altele optează pentru modelele Max-Q mai eficiente, care permit șasiuri mai subțiri și ventilatoare (uneori) mai silențioase.

Un alt lucru de care trebuie să țineți cont în cazul celor mai bune laptopuri de gaming este puterea la care vă puteți aștepta. Nu toate cipurile cu același nume sunt create la fel – este posibil ca RTX 3070 dintr-un laptop să nu ofere aceleași rate de cadre ca RTX 3070 dintr-un alt laptop din cauza puterii sale (precum și a altor factori, cum ar fi procesorul și răcirea).

Top 7 cele mai bune laptopuri de gaming din 2023

Asus ROG ZEPHYRUS G15

Cel mai bun laptop gaming 2023

Asus-ROG-ZEPHYRUS-G15

ROG Zephyrus G15 este cel mai bun laptop de gaming de 15 inci pe care îl puteți cumpăra.

Cu puțin peste un kilogram, Zephyrus G15 este unul dintre cele mai ușoare laptopuri de jocuri de 15 inci pe care le puteți cumpăra. Dar nu faceți niciun compromis în ceea ce privește performanța pentru această portabilitate: este alimentat de cele mai bune cipuri mobile pe care AMD și Nvidia le au de oferit și include un ecran QHD (1440p) rapid de 165 Hz. Împreună, aceste componente pot face față chiar și celor mai dificile titluri AAA la rezoluție QHD. De asemenea, panoul are o reproducere excelentă a culorilor, astfel încât jocurile tale vor arăta excelent.

Dar nu este vorba doar de jocuri; aproape orice altceva la G15 este, de asemenea, excelent. Sunetul (pompat de la o serie de șase difuzoare) are percuție și bas puternic, tastatura și touchpad-ul au un clic satisfăcător, selecția porturilor nu lasă prea mult de dorit, iar bateria poate rezista opt ore și jumătate.

G15 nu va fi laptopul pentru toată lumea. Nu există o cameră web, ceea ce este o omisiune semnificativă, iar unii ar putea prefera ceva mai accesibil sau cu o estetică mai aspectuoasă. Dar, ca pachet, G15 este cel mai bun. Nu numai că este cel mai bun laptop de gaming pe care îl puteți cumpăra, dar este și unul dintre cele mai bune laptopuri pe care le puteți cumpăra, punct.

Asus ROG ZEPHYRUS G14 (2022)

Cel mai bun laptop de gaming complet

res_41f22cd612ee939d1b097cf1b999a52d

Dacă sunteți în căutarea unui laptop de jocuri ceva mai subțire și mai ușor decât G15, Asus ROG Zephyrus G14 este, în esență, o versiune mai mică a lui G15. Există câteva configurații și ar trebui să vă asigurați că achiziționați varianta cu GPU 6700S. Considerăm că acest model, în mod specific, este cel mai bun laptop de gaming de 14 inci pe care îl puteți achiziționa acum.

Vine cu o tastatură, un touchpad, o selecție de porturi și un ecran excelente. Ratele de cadre pe care le-a produs în testele noastre au fost solide și nu am văzut o diferență uriașă de performanță între modelele 6700S și 6800S. De asemenea, am obținut o autonomie a bateriei de o zi întreagă, lucru pe care nu îl vezi la prea multe laptopuri de gaming în zilele noastre. Oh, și există chiar și o cameră web.

Dacă vă interesează să aveți o grilă animată de lumini colorate pe calculator, puteți plăti mai mult și pentru un model care are AniMe Matrix de la Asus. Nu credem că aceste modele oferă o valoare deosebit de bună pentru prețul lor, dar au câteva avantaje drăguțe – le puteți personaliza pentru a afișa cuvinte sau imagini la alegere și există un animal de companie virtual pe care vă puteți juca. Indiferent de asta, dacă sunteți în căutarea unui laptop de 14 inci cu performanțe puternice pentru jocuri, care poate fi folosit și ca un laptop normal de zi cu zi, acest dispozitiv ar trebui să fie în fruntea listei dumneavoastră.

Laptop gaming Gigabyte Aorus 17G

Performanță excelentă în ciuda designului învechit

Laptop-gaming-Gigabyte-Aorus-17G

Designul laptopului de gaming Gigabyte Aorus 17G (2021) ar putea fi puțin învechit. Estetica sa greoaie nu numai că pare old-school, dar îl face și mai greu de transportat. În plus, fără iluminarea RGB personalizabilă de pe tastatură, nu este nici ea tocmai cea mai interesantă sau atrăgătoare. De aceea, este de asemenea puțin ciudat că este atât de scump pe cât este.

Dacă vrei putere și viteză, totuși, le ai aici și încă ceva. Tastatura mecanică tactilă – una dintre cele mai bune tastaturi integrate de laptop pe care le-am folosit vreodată – și un ecran cu rată de reîmprospătare de 300 Hz sunt doar începutul. De asemenea, se mândrește cu o performanță incredibilă în jocuri, care ar putea fi demnă de PC-urile de gaming desktop. Cu una dintre GPU-urile RTX 3000 sub capotă, acesta vă va permite să treceți cu bine de cele mai intense jocuri cu grafică, inclusiv de cele competitive. Și, datorită autonomiei impresionante a bateriei, puteți face acest lucru departe de o sursă de alimentare.

Acer Nitro 5

Cel mai bun laptop gaming de buget

Acer-Nitro-5

Acer Nitro 5 este cel mai bun laptop de gaming pentru cei cu un buget restrâns. Cel mai recent model pe care l-am testat, cu un Intel Core i5-12500H și Nvidia GeForce RTX 3050 Ti, oferă performanțe decente pentru prețul său, atâta timp cât sunteți dispus să reduceți setările la unele jocuri.

Acer a oferit modelului Nitro 5 un design nou, mai adult. Este mai puțin angular și, cu mai puține accente roșii, nu mai strigă atât de mult că este un notebook de jocuri. Am văzut că această estetică a devenit populară pe notebook-urile scumpe, este plăcut să vedem un design mai atenuat pe un laptop de gaming care costă 8000 de lei.

Există un pic de spațiu pentru upgrade în interior, de asemenea. Acer include un cablu SATA în cutie pentru cei care doresc să deschidă laptopul și să adauge un hard disk de 2,5 inci sau un SSD. Memoria RAM, SSD-ul NVMe și placa Wi-Fi sunt, de asemenea, ușor accesibile.

Marele dezavantaj pentru cumpărarea la buget este cantitatea de bloatware Acer preinstalat pe acest laptop gaming. Este posibil să doriți să vă petreceți puțin timp pentru a elimina unele dintre suplimente.

Laptop de gaming HP Victus 15

O altă opțiune de buget solidă

Laptop-de-gaming-HP-Victus-15-1024x1024

HP Victus 15 de la HP își asigură un loc în această listă prin echilibrarea abilă a ceea ce se poate obține la nivelul extrem de scăzut al laptopurilor de gaming. Am testat acest laptop de gaming aproape de configurația sa entry-level, cu un Intel Core i5-12450H și un Nvidia GeForce GTX 1650.

Pentru 3300 de lei, nu te poți aștepta la măreție. Cele mai multe jocuri se vor juca cel puțin la setări medii, deși va trebui să le puneți pe unele la nivel scăzut din ziua în care îl cumpărați. Dar pentru jocurile care pot forța rate ridicate de cadre cu GTX 1650, veți primi un ecran 1080p, 144 Hz. Acel procesor Intel din seria H de generația a 12-a nu se lasă greu atunci când doriți să utilizați Victus pentru activități de productivitate, poate la serviciu sau la școală.

Dacă doriți să cheltuiți cât mai puțin posibil, puteți stoarce valoare de la Victus. Nu veți obține cel mai bun ecran sau cea mai bună cameră web din zonă, dar veți cheltui sub 4500 lei. Un sfat, dacă puteți, este să vă asigurați că achiziția dvs. include RAM cu două canale.

Designul laptopului de gaming, deși în mare parte din plastic, este de fapt destul de matur. Chiar și în gama low-end, laptopul de jocuri se poate potrivi oriunde.

Acer Predator Helios 300

Un laptop gaming bun de calitate

Acer-Predator-Helios-300

Cea mai nouă versiune a laptopului de jocuri Helios include un GPU RTX 3060 și un factor de formă mai elegant, fără a crește semnificativ prețul. Are, de asemenea, un ecran de 165 Hz și margini mai mici, ceea ce îl plasează mai mult în linie cu modelele elegante subțiri și ușoare decât frații săi mai voluminoși din generația anterioară.

Singurul dezavantaj real este SSD-ul micuț, deși laptopul de gaming are sloturi pentru două SSD-uri și un HDD, ceea ce face ca actualizarea spațiului de stocare să fie la fel de ușoară ca și obținerea unei șurubelnițe. De multe ori trebuie să fii îndemânatic cu upgrade-urile la acest capăt al spectrului de prețuri, iar Helios 300 nu este diferit în această privință.

Acer Predator Helios 300 de 15 inci oferă performanțe de gaming 1080p de înaltă calitate la un preț mediu. Chiar și fără utilitatea îndoielnică a butonului Turbo. Schimbările de design sunt mici, dar inteligente – cum ar fi cablul de alimentare în spate în loc de lateral, având loc pentru trei unități de stocare, iar raportul preț/performanță este excelent. Și toate acestea fac din Acer Predator Helios 300 un concurent puternic pentru unul dintre cele mai bune laptopuri de gaming.

Asus ROG Strix Scar 17

Cel mai bun laptop de gaming cu ecran mare

res_907f81e5f4a9e0811b88a2fc0f5a230a

Nu există absolut nicio îndoială că puteți cumpăra un laptop de gaming mult mai sensibil decât acesta, dar există ceva în legătură cu excesele lui ROG Strix Scar 17 care îl face incredibil de atrăgător. Se simte ca și cum totul la el a fost ridicat la 11, de la procesorul overclockat – care este cât se poate de bestial – până la ecranul superb de rapid la 360 Hz de pe modelul de top. Asus a forțat un pic mai mult decât majoritatea pentru a ajunge în topul nostru de referință pentru laptopuri de gaming.

Și a reușit să ajungă în topul celor mai bune laptopuri de jocuri , în special datorită GeForce RTX 3070 Ti care bate în inima sa. Aceasta este versiunea de 150W a noului GPU Ampere de la Nvidia, ceea ce înseamnă că este capabilă să atingă genul de cifre la care laptopurile mai subțiri pot doar visa. Puteți apela la excelentul DLSS de la Nvidia, acolo unde este implementat, pentru a vă ajuta să atingeți rate de cadre ridicole, de asemenea. Și dacă asta nu este suficient, puteți lua această mașină echipată și cu un RTX 3080 Ti.

În timp ce ați putea obține un Lenovo Legion 5 Pro cu RTX 3070 la jumătate de preț, Strix Scar vă va pune în fața concurenței cu foarte puțin efort. Și, sigur, nu este la fel de elegant sau la fel de apt cu ray tracing ca Blade 17, dar există o diferență de preț destul de mare acolo. Și pentru ceva care poate depăși laptopurile de altădată în aproape toate rulajele, aș plăti acest preț cu siguranță.

Cum am testat cel mai bun laptop de gaming?

Testarea celui mai bun laptop de gaming nu este atât de ușoară pe cât ați putea crede. Dar, din nou, nu este nici reducerea opțiunilor și alegerea celui mai bun pentru tine, motiv pentru care ne luăm treaba în serios. Chiar dacă asta înseamnă să te joci ore în șir – hei, cineva trebuie să facă un sacrificiu, nu?

Cu toată seriozitatea, punem la încercare fiecare laptop de jocuri pe care îl testăm pentru a ne asigura că oferă ceea ce promite și că merită cazul câștigat cu greu. Asta înseamnă că, pe lângă faptul că jucăm cele mai noi și cele mai tari jocuri pe el, notând lucruri precum performanțele de joc și termice, rulăm, de asemenea, teste de referință sintetice precum PCMark 10, 3DMark și Geekbench 5, precum și teste de baterie.

Deoarece un laptop de gaming este la fel de bun ca și perifericele sale, analizăm cât de fluid și rapid este ecranul, cât de confortabilă și receptivă este tastatura, dacă există sau nu suficiente porturi la îndemână și cât de bun este designul general. De asemenea, îi testăm camera web, în cazul în care utilizatorii doresc să o utilizeze pentru streaming de jocuri.

Apoi, luăm tot ce am aflat despre laptopul de gaming și îl comparăm cu prețul său – dacă performanța și caracteristicile sale merită sau nu acest preț și dacă oferă sau nu cea mai bună valoare pentru clienți.

Final

În căutarea celui mai bun laptop de gaming, trebuie să ții cont de câteva aspecte importante. Primul ar fi procesorul. Un procesor puternic va asigura o performanță bună în jocuri și va face ca laptop-ul să fie capabil să ruleze jocuri moderne fără probleme. Al doilea ar fi placa video. Placa video este esențială pentru a obține o calitate bună a imaginii în jocuri și pentru a putea juca jocuri care necesită grafică puternică. Al treilea ar fi cantitatea de memorie RAM și capacitatea de stocare a laptop-ului. Cu cât laptop-ul are mai multă memorie RAM și capacitate de stocare, cu atât va fi mai capabil să ruleze mai multe programe simultan și să stocheze mai multe jocuri. În cele din urmă, durata de viață a bateriei și dimensiunea și greutatea laptop-ului sunt, de asemenea, factori importanți de luat în considerare.

Cu toate acestea, există multe laptop-uri de gaming excelente pe piață, iar alegerea cea mai bună pentru tine va depinde de nevoile tale specifice. Este important să faci cercetări și să compari diferite modele pentru a găsi cel care se potrivește cel mai bine nevoilor tale de gaming. Sper că acest articol vă va ajuta să luați o decizie informată atunci când achiziționați cel mai bun laptop de gaming.

Întrebări și răspunsuri

Care este cea mai importantă componentă a celui mai bun laptop de gaming?

Când vine vorba de jocuri, răspunsul evident este placa video, dar aici lucrurile au devenit puțin mai complicate în ultima vreme. Având în vedere că performanța GPU-ului depinde acum atât de mult de răcire, trebuie să fii atent la puterea la care este limitată o placă grafică și la șasiul în care este înghesuită.

Așa cum am spus la început, un RTX 3080 închis într-un șasiu de 18 mm va avea performanțe net mai slabe decât una într-o carcasă mult mai voluminoasă, cu spațiu pentru o răcire mai performantă.

Ar trebui să-mi fac griji cu privire la ce procesor are cel mai bun laptop de gaming?

Acest lucru depinde cu adevărat de ceea ce doriți să faceți cu laptopul dvs. Un cip AMD Ryzen cu 8 nuclee și 16 fire de execuție vă va permite să faceți o mulțime de activități de productivitate pe drum, dar, sincer, va avea puține beneficii în jocuri. Acesta este unul dintre motivele pentru care Intel a lansat cipurile Tiger Lake H35; sunt procesoare quad-core, cu 8 fire de execuție, dar sunt tactate pentru a oferi performanțe de gaming high-end atunci când sunt asociate cu ceva precum RTX 3070.

Merită ecranele cu rată de reîmprospătare ridicată pentru laptopuri gaming?

Ne plac ecranele cu rată de reîmprospătare ridicată aici și, deși nu puteți garanta că RTX 3060 va oferi 200 fps în cele mai recente jocuri, veți vedea totuși un beneficiu în ceea ce privește aspectul general și senzația de funcționare a unui ecran de 200 Hz.

Înainte de a face o achiziție verifică oferta magazinelor

 

Share pe:
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile