Sips.ro

Cel mai bun mouse de gaming

cel mai bun mouse de gaming
Înainte de a face o achiziție verifică oferta magazinelor

 

Cel mai bun mouse de gaming din 2023 vă oferă un control total asupra jocurilor. Fie că vă zdrobiți într-un FPS cu ritm rapid sau vă pregătiți într-un joc de strategie precis, este important să obțineți un mouse care să se potrivească ritmului dvs. și să vă ofere precizia de care aveți nevoie. Cele mai bune mouse-uri nu vă vor face jocurile preferate mai greu de jucat, iar dacă sunt wireless, sunt mereu încărcate și gata de utilizare.

Un mouse de jocuri se poate situa oriunde între tripla calitate de construcție, caracteristici și ergonomie, iar cel mai bun mouse de gaming pentru jucătorii MOBA va fi diferit de cel mai bun mouse ușor pe care l-ar putea folosi un jucător de CS:GO. Astăzi, opțiunile wireless sunt mult mai proeminente și la fel de precise; le-am adunat pe acestea în ghidul celui mai bun mouse wireless pentru confortul dumneavoastră. Indiferent dacă le preferați cu fir sau fără fir, ușoare sau grele, sau încărcate cu butoane programabile, există un mouse pentru dumneavoastră.

Nici cel mai bun mouse de gaming nu trebuie să coste sute de lei. Am găsit câteva opțiuni de buget excelente. Am testat zeci de mouse-uri de gaming de-a lungul anilor și le-am redus la cele care merită timpul tău. Dacă doriți să vă completați configurația, cele mai bune tastaturi de gaming se vor potrivi de minune cu moușii de mai jos. În caz contrar, veți avea performanțe puțin dezechilibrate.

Cel mai bun mouse de gaming 2023

Razer Basilisk V3

Cel mai bun mouse de gaming

Razer-Basilisk-V3

Razer Basilisk V3 este cel mai bun mouse de gaming care a ajuns la noi. Cele 9 butoane programabile, forma sa bine lucrată și finisajul premium, texturat, îl fac versatil pentru toate genurile de jocuri și chiar și pentru sarcini de lucru de productivitate. Deși este mai greu în comparație cu șoarecii de tip fagure de miere pentru jocuri FPS, picioarele PTFE îl ajută să alunece ușor, iar un buton dedicat lunetistului este ușor de atins și scade DPI instantaneu pentru lovituri cu capul.

Opțiunile de personalizare abundă, de la cele 11 zone RGB individuale până la butoanele menționate mai sus. Fiecare buton poate avea, de asemenea, o funcție secundară atunci când se utilizează „HyperShift”. Basilisk V3 este, de asemenea, unic prin capacitatea rotiței de defilare de a trece de la o defilare tactilă la o defilare lină, liberă, la atingerea unui buton sau în funcție de modul în care o mișcați. Cu toate acestea, acest lucru înseamnă că rotița poate suna zgomotos și este deosebit de zgomotoasă la schimbarea modurilor. De asemenea, se poate clătina atunci când se deplasează agresiv dintr-o parte în alta.

Razer DeathAdder V2 de la Razer este o alternativă demnă, mai simplă, dacă nu aveți nevoie de atât de multă programabilitate.

Glorious Model D Minus

Cel mai bun mouse gaming pentru jocuri FPS

res_ba8847d9a97703e31e501fdcd84a84e3

Dacă sunteți un jucător FPS, un mouse ușor vă poate îmbunătăți experiența, făcându-vă să nu mai doriți să vă întoarceți la un mouse „normal”. Modelul Glorious D- este cel mai bun mouse de gaming pentru titlurile FPS, datorită greutății sale ușoare de doar 61 de grame și formei confortabile care se potrivește atât pentru dreptaci cu mâner de palmă sau gheară, cât și pentru mâini mai mici.

Modelul D- de la Glorious este un exemplu excepțional de mouse în stil fagure de miere pe care l-am văzut mai des în ultima vreme. Dacă puteți face față brandingului discutabil Glorious, veți obține un mouse ușor de manevrat și care alunecă aproape fără efort pe picioarele sale PTFE de înaltă calitate.

Dacă doriți ceva mai ambidextru, Glorious Model O- poate fi o opțiune mai bună. Dar pentru un mouse premium care poate ajuta la schimbarea modului în care jucați, Modelul D- este o alegere A+.

Logitech G502 HERO

Cel mai bun mouse de gaming în general

res_de3672cff6e18379c144e895e1d785f2

Logitech G502 HERO este, din câte știu eu, cel mai bun mouse de gaming pentru majoritatea jucătorilor. Acest mouse mare, ergonomic și personalizabil face aproape totul cum trebuie, de la designul fizic la opțiunile software și la caracteristicile opționale.

În primul rând, G502 este un mouse superb realizat, cu un design futurist, unghiular, care este totuși extrem de confortabil de ținut în mână pentru perioade lungi de timp. Mulțumită software-ului Logitech G Hub, este ușor de configurat profiluri personalizate pentru fiecare joc pe care vă place să îl jucați. Poți chiar să ajustezi greutatea mouse-ului datorită unei mâini de greutăți reglabile ușor de instalat.

Deși G502 există de câțiva ani, Logitech i-a adus câteva reproiecții subtile. Actualizarea Proteus Spectrum a oferit G502 iluminare RGB completă, iar actualizarea mai recentă HERO a înlocuit vechiul senzor cu un model mai puternic, cu DPI mai mare.

Razer DeathAdder V2

Cel mai bun mouse de gaming multifuncțional

Razer-DeathAdder-V2

Razer DeathAdder V2 este cel mai recent dintr-o lungă serie de mouse-uri Razer DeathAdder. Primul DeathAdder a apărut în 2006, iar de atunci s-au vândut peste 10 milioane de unități. Motivul din spatele popularității continue a mouse-ului de jocuri este simplu: Este un mouse foarte, foarte bun. DeathAdder V2 dispune de o aderență confortabilă, o mulțime de butoane programabile, iluminare RGB personalizabilă și performanțe excelente într-o varietate de genuri de jocuri.

Nu există aproape nimic care să lucreze împotriva lui DeathAdder V2, cu excepția unei suite software uneori recalcitrante și a faptului că alte mouse-uri oferă mult mai multe lumini și setări. Pe de altă parte, dacă doriți ceva simplu și complet, DeathAdder V2 este unul dintre cele mai bune mouse-uri de gaming de pe piață. Dacă doriți ceva mai mic, puteți lua în considerare și Razer DeathAdder V2 Mini. Luați în considerare și Razer DeathAdder V2 Pro, care este o versiune wireless a îndrăgitului mouse. Razer Viper Ultimate este un alt mouse gaming wireless de luat în considerare.

SteelSeries Rival 3

Cel mai bun mouse de gaming de buget

SteelSeries-Rival-3

Când am analizat SteelSeries Rival 3, m-am mirat de două ori când am aflat cât costă acest mouse de gaming. 100 de lei este suma pe care o plătești de obicei pentru un mouse ieftin, fără nume, dar nu și pentru un periferic de înaltă calitate de la un producător important. Și totuși, Rival 3 dispune de aceeași inginerie daneză superlativă și de același software robust ca și celelalte mouse-uri SteelSeries. Are chiar și iluminare RGB subtilă, datorită unei benzi LED destul de elaborate în partea de jos a mouse-ului.

Totuși, cel mai mare argument de vânzare al Rival 3 este greutatea sa incredibil de redusă: 76 grame. SteelSeries susține că această caracteristică îi poate ajuta pe jucătorii de esports, care se bazează pe mișcări subtile și mișcări rapide ale încheieturii mâinii pentru a domina competiția. Totuși, chiar dacă nu sunteți un jucător ultracompetitiv, Rival 3 este un mouse de gaming confortabil, bine conceput și cu mult mai multe caracteristici decât v-ați aștepta la prețul său.

Glorious Model O Minus

Cel mai bun mouse gaming pentru mâini mici

Glorious-Model-O-Minus

Mouse-ul de gaming Glorious Model O- economisește greutate cu șasiul său plin de găuri. Spre deosebire de celălalt mouse de jocuri Glorious de pe această pagină, care are un design ambidextru, modelul O- este mic și ușor. Acest lucru îl face să se potrivească de minune pentru prinderea cu gheara sau chiar cu vârful degetelor, în special pentru jocurile cu twitch-uri intense. Bineînțeles, Modelul O- se va simți și el bine.

Nici prețul nu este rău. Puteți găsi Modelul O- în jur la prețul de 240 de lei. Modelul O- nu are cele mai scandaloase specificații, dar mouse-ul în stil fagure de miere se simte foarte bine în mâini în timpul jocurilor, oferind un control fiabil și receptiv. Deși rivalii îi eclipsează specificațiile, Model O- s-a simțit pregătit pentru sporturi sportive în timpul jocului. Aceasta include mișcări bine urmărite și un răspuns fluid, de la cele mai mici la cele mai mari setări DPI.

Am fi dorit să fie mai ușor să comutați prin setările CPI ale Model O-, iar cablul ultraflexibil al mouse-ului poate arăta dezordonat din cauza acoperirii sale libere. Dar Modelul O- are totuși multe de oferit.

Redragon M686 Vampire Elite

Cel mai bun mouse gaming wireless de buget

res_bf58117fde0449b4621fe76a39766970

S-ar putea să nu fi auzit de Redragon până acum, dar noi ne familiarizăm din ce în ce mai mult cu compania chineză, care se află și pe pagina noastră. M686 Vampire Elite al companiei, accesibil și bine construit, costă în prezent doar 150 de lei și poartă multe caracteristici ale unui mouse wireless de gaming premium. Aceasta include 8 butoane pe care le puteți programa, inclusiv cu macro-uri, și încărcare rapidă prin USB-C (Redragon susține că durează doar 5,5 ore până la o încărcare completă) prin intermediul cablului său împletit de 5,9 picioare. Dacă ești un gamer al cărui buget se ridică la 150 de lei, acesta ar putea fi cel mai bun mouse wireless de jocuri pentru tine.

Razer Orochi V2

Cel mai bun mouse de gaming portabil

Razer-Orochi-V2

Majoritatea opțiunilor portabile nu se ridică la nivelul performanțelor de joc, dar Razer Orochi V2 nu este o opțiune portabilă obișnuită. Este un mouse de gaming ușor care pare surprinzător de robust pentru dimensiunile sale și se conectează wireless cu receptorul USB sau prin Bluetooth. De asemenea, vă permite să folosiți fie o baterie AA sau AAA pentru alimentare, astfel încât puteți alege să optimizați greutatea sau durata de viață a bateriei. Razer indică faptul că puteți obține până la o durată impresionantă de 425 de ore de joc dacă optați pentru utilizarea unei baterii AA cu litiu.

Poate cel mai important, este ușor de strecurat în gențile sau carcasele de laptop datorită formei sale compacte și cu profil redus. De asemenea, are un compartiment pentru a stoca receptorul USB atunci când nu îl utilizați, o caracteristică excelentă care vă poate ajuta să vă asigurați că nu pierdeți accidental receptorul între locații. De asemenea, are memorie încorporată, ceea ce înseamnă că puteți salva toate setările dvs. personalizate și le puteți utiliza pe mai multe computere fără a fi nevoie să instalați de fiecare dată software-ul de personalizare.

Cum am testat cel mai bun mouse de gaming

Pentru a testa cel mai bun mouse de gaming, îl testăm prin cel puțin patru jocuri de diferite genuri: de obicei FPS, RTS, RPG și MMO. Ne asigurăm că obținem câteva ore de joc ori de câte ori este posibil. De asemenea, folosim mouse-ul pentru productivitate timp de cel puțin două zile, pentru a evalua forma, confortul și designul general.

Software-ul este o altă parte importantă a evaluării unui mouse, deoarece aproape fiecare mouse de gaming de la un producător important are acces la o suită software. Analizăm o suită software pentru funcționalitate, ușurință în utilizare și consum de resurse de sistem. Cele mai bune pachete software sunt ușoare și ușor de învățat; pachetele software mai slabe tind să fie instabile sau complicate.

Prețul intră, de asemenea, în evaluările noastre, deși „mai ieftin” nu înseamnă întotdeauna neapărat „mai bun”. În schimb, credem că mouse-urile de jocuri mai scumpe ar trebui să ofere mai multe caracteristici, mai ales dacă au un preț similar cu cel al mouse-urilor concurente care oferă seturi de caracteristici similare. Moușii de gaming mai ieftini ar trebui să fie întotdeauna confortabili și eficienți în joc, deși nu îi penalizăm pentru că oferă un design mai simplu.

Întrebări și răspunsuri

De ce ar trebui să aleg un mouse de gaming în locul unui mouse optic obișnuit?

În primul rând, senzorii mouse-ului de gaming sunt concepuți pentru a fi mai receptivi și mai preciși. Cu o netezire și o accelerare reglabilă (sau fără), ținta ta va rămâne fidelă. Moușii de gaming sunt mai accesibili datorită butoanelor programabile și versatilității lor față de un mouse tradițional.

Este un mouse gaming wireless bun pentru jocuri?

Din punct de vedere istoric, răspunsul a fost întotdeauna: nu. Conexiunea fără fir, deși convenabilă, era folosită pentru a adăuga o latență suplimentară la conexiune în comparație cu un cablu cu fir, ceea ce însemna că întârzierea intrării în jocuri era „o chestie”. Pentru referință, acest lucru este considerat, de asemenea, un „lucru foarte rău” în jocurile online competitive.

Dar interfețele wireless moderne, în primul rând conexiunile radio de 2,4 GHz, nu au nicio diferență perceptibilă în ceea ce privește latența în comparație cu o conexiune standard cu fir. S-au făcut teste pe nevăzute cu jucători profesioniști care au folosit mouse cu fir și fără fir, iar dacă cei mai sensibili jucători din jur nu pot face diferența, suntem siguri că nici tu nu vei putea.

Cu toate acestea, conexiunile Bluetooth pot introduce totuși un lag de intrare nedorit într-o situație de joc, așa că este mai bine să evitați acest lucru. Cu toate acestea, în cazul mouse-ului de gaming fără fir modern, Bluetooth este utilizat doar ca opțiune de rezervă cu consum redus de energie.

La ce ar trebui să mă uit la un mouse de gaming?

Atunci când vă decideți asupra unui mouse, prioritatea dvs. ar trebui să fie găsirea unuia care să fie confortabil pentru mâna dvs. Există numeroase dimensiuni, forme și greutăți de luat în considerare. S-ar putea să aveți cel mai arătos mouse, cu cea mai practică gamă de butoane, dar dacă nu este confortabil pentru dumneavoastră, nu veți putea să vă acomodați cu el. Există o mulțime de mouse-uri de gaming ambidextru și de mouse-uri de gaming pentru stângaci în listă, de asemenea – dacă poziția goofy este mai mult stilul tău.

În ultimii ani, majoritatea mouse-urilor de gaming au adoptat, de asemenea, senzori DPI foarte mari, astfel încât chiar și un mouse de buget va avea probabil performanțe bune. Cei mai mulți dintre acești senzori pot face față unui număr extrem de mare de DPI, de până la 20.000 DPI, când, în mod realist, veți juca pe o sensibilitate mult mai mică – în general, sub 2.000 DPI. Consensul este să nu vă faceți prea multe griji cu privire la acest număr. În schimb, concentrați-vă pe găsirea unui mouse cu forma și greutatea ideale și, evident, unul care să se potrivească cu configurația dvs. elegantă.

Jucătorii profesioniști recomandă, în general, mouse-uri mai ușoare, mai simple, cu puține butoane care să vă încurce. Moușii mai ușori nu vă vor obosi încheietura mâinii și pot aluneca cu ușurință pe mouse pad la viteze mari. Orice lucru sub 100 de grame este adesea ideal pentru mouse-urile de competiție.

Terminologii mouse de gaming

Grip se referă la modul în care țineți mouse-ul. Cele mai frecvente sunt cele din palmă, din gheară și din vârful degetelor. Iată un bun exemplu de cum funcționează fiecare prindere.

Accelerația este probabil cea mai înjurată, cea mai analizată problemă cu senzorii mouse-urilor de gaming. Atunci când un senzor de mouse prezintă accelerație, cursorul se va mișca mai repede cu cât mișcați mai repede mouse-ul; acest lucru este adesea considerat rău, deoarece deplasarea lentă a mouse-ului la 15 cm pe un mousepad va mișca cursorul diferit față de deplasarea rapidă a mouse-ului pe aceeași distanță. Acest lucru introduce o variabilitate care poate fi greu de prevăzut.

CPI înseamnă „counts per inch” sau de câte ori senzorul mouse-ului va citi suprafața de urmărire, adică mousepad-ul, pentru fiecare centimetru mișcat. Acest lucru este denumit în mod obișnuit DPI, dar CPI este un termen mai precis. Cu cât CPI este mai mic, cu atât mai mult trebuie să mutați mouse-ul pentru a muta cursorul pe ecran.

Jitter se referă la o inexactitate a senzorului mouse-ului în citirea suprafeței pe care o urmărește. Jitter-ul apare adesea la viteze mai mari de mișcare a mouse-ului sau la CPI-uri mai mari. Jitter-ul poate face ca cursorul să sară neregulat și chiar și un jitter ușor poate distruge o lovitură într-un FPS sau vă poate face să faceți clic greșit pe o unitate într-un RTS.

Unghiul de fixare, numit și predicție, preia datele de la un senzor de mouse și modifică ieșirea pentru a crea mișcări mai line. De exemplu, dacă încercați să trasați o linie orizontală cu mouse-ul, aceasta nu va fi perfectă – veți face câteva curbe subtile în linie, în special la sensibilități mai mari. Unghiul de fixare netezește aceste curbe și vă oferă în schimb o linie dreaptă. În general, acest lucru este rău, deoarece înseamnă că mișcările cursorului nu se vor potrivi cu mișcările mâinii dvs. 1:1, iar unghiul nu va fi util în majoritatea jocurilor. Din fericire, aproape toate șoarecii pentru jocuri au unghiul de prindere dezactivat în mod implicit.

IPS măsoară inci pe secundă, iar viteza maximă efectivă de urmărire a unui anumit senzor este evaluată și ea. A nu se confunda cu tipul de panou de monitor de jocuri cu același nume, cu cât IPS-ul unui mouse dat este mai mare, cu atât mai bine poate ține pasul cu mișcările de mare viteză și își poate menține acuratețea.

Viteza de control perfect, sau rata de defecțiune, se referă la viteza la care mouse-ul poate fi mișcat în timp ce continuă să urmărească cu precizie. Cele mai multe mouse-uri pentru jocuri vor urmări extrem de precis atunci când sunt deplasate la viteze mici, dar jucătorii cu CPI scăzut își vor deplasa adesea mouse-urile pe distanțe mari pe mousepad-uri la viteze foarte mari. La viteze mari, în special la CPI-uri mari, nu toți senzorii de mouse își pot păstra acuratețea de urmărire. Punctul în care senzorii încetează să mai urmărească cu acuratețe va fi diferit de la un nivel CPI la altul.

Distanța de ridicare este încă o măsurătoare populară în cercurile de pasionați de mouse-uri, deși nu îi afectează pe majoritatea jucătorilor. LOD se referă la înălțimea la care trebuie să fie ridicat un mouse înainte ca senzorul să nu mai urmărească suprafața acestuia. Unii gameri preferă un mouse cu o distanță de ridicare foarte mică, deoarece joacă la o sensibilitate foarte scăzută și adesea trebuie să ridice mouse-ul de pe pad pentru a-l readuce într-o poziție în care să poată continua să gliseze. Cu o LOD mică, cursorul nu va fi deplasat neregulat atunci când mouse-ul este ridicat.

Înainte de a face o achiziție verifică oferta magazinelor

 

Share pe:
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile