Sips.ro

Cel mai bun router gaming din 2023

cel mai bun router gaming

Cel mai bun router gaming este esențial dacă doriți să jucați cu o latență redusă prin WiFi. Îți poți imagina cum ar fi să plătești pentru un internet bun doar pentru ca routerul tău ieftin să încetinească lucrurile? Jocurile pe WiFi nu ar trebui să fie un dezastru cu întârzieri în 2023, iar cu WiFi 6 și WiFi 6E care oferă o lățime de bandă suficientă, este probabil să obțineți o viteză excelentă.

Într-o lume perfectă, o conexiune prin cablu este încă ideală pentru PC-ul dumneavoastră. Dar, din păcate, mulți dintre noi nu au PC-urile în aceeași cameră cu routerul. Uneori nici măcar nu se află pe același etaj. Cu cât sunteți mai departe de router, cu atât sunt mai mari șansele ca semnalul wireless să nu funcționeze la potențialul său. Acest lucru se înrăutățește cu cât mai multe dispozitive sunt conectate la acesta, cum ar fi televizoarele inteligente, tabletele, telefoanele și consolele de jocuri. în prezent, chiar și unele dintre aparatele dvs. solicită puțin din WiFi-ul dvs. Routerul de gaming pe care îl doriți trebuie să ofere cele mai rapide viteze și o conexiune stabilă, indiferent de ceea ce este conectat la el.

Deși o conexiune cu fir va fi întotdeauna mai rapidă, cele mai recente routere wireless pot egala cu ușurință viteza și latența unei conexiuni cu fir. Dacă placa dvs. de bază nu dispune de capacități de rețea wireless, vă puteți baza pe un adaptor WiFi USB ca o soluție decentă.

Dacă vă jucați pe unul dintre cele mai bune laptopuri de gaming, ar trebui să vă concentrați puțin mai mult pe Wi-Fi, deoarece singura opțiune a unor laptopuri de gaming este o conexiune wireless. Îmbunătățirea vitezei rețelei dvs. este esențială pentru o casă inteligentă modernă, pentru a stimula conexiunea la televizorul inteligent, consolele, tabletele, smartphone-urile și orice altceva care are nevoie de o conexiune decentă la internet. Iar dacă locuința dvs. este răspândită pe mai multe holuri lungi, un WiFi repeater poate fi salvator.

Cele mai bune routere de gaming

ASUS RT-AX88U

Cel mai bun router gaming 2023

Asus RT-AX88U este un router configurat pe verticală, ceea ce permite ca cele patru antene să fie mai bine distanțate decât o unitate orizontală comparabilă. Finisajul este un plastic negru mat care tinde să arate amprentele. Există, de asemenea, o pereche de porturi USB 3.1 – unul în spate, altul pe lateral.

În general, specificațiile pentru RT-AX88U sunt destul de bune și concurează cu ușurință cu cele mai bune routere pentru jocuri de pe piață. Ingredientele hardware pentru acest router includ un procesor quad core de 1,8 GHz, 1 GB de RAM și 256 MB de stocare flash.

În cadrul testelor noastre, următoarea generație de Wi-Fi, 80211ax (WiFi 6), oferă beneficii clare pentru debitul de 5 GHz și pentru jocuri într-un mediu congestionat de rețea. În timp ce prețul de piață actual de 1750 de lei plasează RT-AX88U în categoria high-end, cu performanțe atât de bune, merită să fie acolo.

Suntem impresionați de ceea ce am văzut până acum în legătură cu 802.11ax. Când vine momentul să vă schimbați routerul, Asus RT-AX88U este mai mult decât demn de luat în considerare.

ASUS RT-AX82U

Cel mai bun router gaming mid-range

Asus RT-AX82U oferă o combinație bună de viteză de transfer Wi-Fi 6 și performanță în jocuri, totul într-un pachet atractiv și rezonabil de compact, la un preț de 1100 de lei. Am fost impresionați de scorurile ridicate de fps, de opțiunea pentru setări QoS centrate pe jocuri și de securitatea integrată.

Primiți, de asemenea, iluminare RGB compatibilă Aura, pe care unii o vor aprecia, dar pe care o puteți și dezactiva. Trebuie doar să știți că opțiunile Ethernet și USB sunt limitate și că nu există opțiunea WTFast. De asemenea, nu există nici Wi-Fi 6E aici, dar nu ne-am aștepta la acest preț și, oricum, marea majoritate a dispozitivelor nu pot profita încă de banda de 6 GHz.

TP-Link Archer C5400X

Cel mai bun router gaming WiFi 5

TP-Link Archer C5400X a fost cândva routerul de jocuri de nebătut și este în continuare alegerea de top pentru jucătorii care nu doresc să plătească mai mult pentru Wi-Fi 6.

Cu unele dintre cele mai bune performanțe 802.11ac pe care le veți vedea la un singur dispozitiv de rețea de acasă, acesta oferă cele mai bune viteze tri-bandă din clasa sa, oferind 1 Gbps pe banda sa de 2,4 GHz și 2,167 Gbps pe fiecare dintre cele două canale de 5 GHz. De asemenea, are o acoperire impresionantă, cu o acoperire de peste 100 de metri, care va acoperi majoritatea locuințelor cu un semnal Wi-Fi puternic și clar.

Designul cu 8 antene, asemănător unui păianjen, și schema de culori roșu pe negru vor atrage cu siguranță privirile, dar adevăratul punct de vânzare este colecția de funcții de optimizare și securitate care vor satisface orice utilizator experimentat.

Cu controale excelente de alocare a lățimii de bandă pentru a vă permite să utilizați viteza de transfer masivă așa cum doriți, acest router pune performanța incredibilă în mâinile utilizatorului, pentru jocuri sau orice altceva.

ASUS ROG Rapture GT AX11000

Un router serios pentru gameri

Primul router pentru jocuri de pe piață care dispune de Wi-Fi 6, Asus ROG Rapture GT-AX11000 este o încântare pentru gameri, cu o viteză care se îmbunătățește pe o rază de acțiune mai mare, latență scăzută și toate caracteristicile pe care le așteaptă gamerii. Adunați toate acestea și majoritatea celorlalte routere de gaming sunt acum pe locul doi.

GT-AX11000 este mare, cu o bază gigantă, opt antene pivotante și un transfer maxim masiv de 10,8 Gbps. Acest router wireless are conectivitate la grămadă, datorită designului său tri-band și a celor patru porturi Gigabit LAN downstream, o singură conexiune Ethernet 2.5G Base T și două porturi USB 3.0.

Personalizarea încorporată și optimizările orientate spre jocuri oferă o mulțime de control și îl puteți chiar împerechea cu alte routere Asus pentru o rețea mesh pentru a acoperi o casă mai mare. La 2100 de lei, este scump, dar acesta este unul dintre cele mai bune routere gaming wireless pentru gamerii care doresc un avantaj peste adversar.

Netgear Orbi WiFi 6 (RBK852)

Cel mai bun router mesh pentru gameri

Dacă aveți o casă mare, un singur router ar putea să nu vă ofere acoperirea Wi-Fi de care aveți nevoie. În astfel de cazuri, vă recomandăm un router mesh, care utilizează mai multe noduri pentru a crea o singură rețea fără întreruperi care poate acoperi cele mai mari case. Dar nu se fac routere mesh special pentru jocuri.

Deși poate că nu oferă toate caracteristicile distinctive pe care le au routerele dedicate jocurilor, Netgear Orbi WiFi 6 (RBK852) este un router mesh excelent, care oferă cel mai bun transfer de date din categoria mesh. Cu o configurare ușoară și viteze Wi-Fi 6, Orbi este routerul mesh pe care îl recomandăm pentru gameri.

Cu o acoperire tri-bandă care poate gestiona 5.000 de metri pătrați cu doar un pachet de două bucăți format dintr-o unitate de bază și o extensie prin satelit, RBK852 servește performanțe de top în categorie, cu un semnal puternic care străpunge cu ușurință tavane, podele și pereți.

Pe lângă vitezele masiv îmbunătățite și gestionarea mai multor dispozitive, Orbi funcționează, de asemenea, cu Google Assistant și Amazon Alexa pentru un control vocal fără întreruperi în toată casa. Atunci când vine vorba de dispozitive Wi-Fi 6 mesh, Netgear Orbi WiFi 6 (RBK852) este cel care trebuie învins.

TP-Link Archer AX6000

Cel mai bun router specific non-gaming

Routerul Wi-Fi de ultimă generație Archer AX6000 de la TP-Link se situează undeva între un router de jocuri complet, cum ar fi Asus ROG Rapture GT-AXE11000 și opțiunile de bază pentru buget, cum ar fi Archer A7 AC1750 de la TP-Link, care costă sub 500 de lei. Abordarea de mid-range a routerului Archer AX6000 are ca rezultat un router mai mare decât altele, cu multe antene (8) și porturi Gigabit Ethernet (8, + un WAN de 2,5 GB). De asemenea, primiți Wi-Fi 6, deși nu cea mai nouă 6E care utilizează banda de 6 GHz mai puțin aglomerată.

Oferind o valoare bună pentru aproximativ 1800 de lei, Archer AX6000 ne-a impresionat cu vitezele sale solide de transfer de 5 GHz, scorurile ridicate de jocuri fps atunci când este conectat prin Ethernet sau 5 GHz, switch-ul integrat cu 8 porturi și abonamentul de securitate inclus. Trebuie doar să știți că funcțiile axate pe jocuri și QoS găsite în routerele de jocuri mai scumpe sunt adesea absente aici, la fel ca și o a treia bandă pentru a gestiona mai bine o mulțime de dispozitive. Dar, ca router de uz general, de nivel mediu, există multe lucruri care să vă placă la AX6000, inclusiv o performanță generală decentă pentru jocuri.

Asus RT AC86U

Un router AC de înaltă performanță

Poate că routerul Asus RT-AC86U nu este cel mai performant la distanțe scurte, dar compensează cu prisosință prin raza sa de acțiune superbă. Un router 802.11ac cu o combinație excelentă de performanțe, software de securitate și îmbunătățiri pentru jocuri, RT-AC86U se află într-o clasă de sine stătătoare, cu o combinație excelentă de valoare și performanță.

Routerul de gaming dual-band vine cu securitate pe internet pe viață de la Trend Micro, o selecție largă de opțiuni de personalizare și unele dintre cele mai bune performanțe pe care le puteți obține pentru mai puțin de 700 de lei. Și chiar dacă performanțele sunt depășite de alte modele Wi-Fi 6 mai scumpe, RT-AC86U poate oferi o experiență online sigură și rezonabil de rapidă pentru fiecare membru al familiei.

Cum testăm routerele de gaming

Testăm fiecare router de gaming folosind software specializat pentru a măsura cât de multe date poate transporta la mai multe distanțe, pentru a confirma adevărata rază de acțiune Wi-Fi utilizabilă și pentru a determina, în general, cât de bine se comportă. De asemenea, am testat cât de bine transmite și primește fiecare router semnale prin pereți din gips-carton, cărămidă, beton și chiar metal; și cum se descurcă fiecare dintre ele cu acoperirea unei case cu două sau trei etaje.

Routerele pentru jocuri sunt supuse unor teste suplimentare, cu jocuri în lumea reală, măsurând latența și încercând diferitele setări și caracteristici disponibile pe dispozitiv, inclusiv QoS și caracteristici de îmbunătățire a jocurilor. Alți factori utilizați în evaluarea routerelor includ ușurința de configurare și utilizare, caracteristicile software și porturile disponibile.

Întrebări frecvente

Merită un router gaming pentru jocuri?

Routerele de jocuri pot prioritiza traficul către PC-ul și consolele de jocuri – sunt construite pentru a fi lacome. Cel mai bun router de jocuri reduce lag-ul în timpul sesiunilor de joc online, chiar dacă alte dispozitive din locuință fac streaming sau download. Dacă aveți același router de ani de zile, ar putea fi momentul potrivit să luați în considerare o actualizare dacă doriți să profitați la maximum de internetul dvs.

Este cablul mai bun decât WiFi pentru jocuri?

Având în vedere potențialul conexiunilor WiFi de a avea spike-uri, vă sugerăm întotdeauna, atunci când este posibil, ca PC-ul de jocuri să fie conectat prin cablu direct la routerul dvs. Conexiunile fără fir devin din ce în ce mai eficiente, iar Wi-Fi 6 este suficient de bun pentru a permite acum streaming VR fără fir.

Cele mai bune routere de jocuri au mai multe porturi LAN pentru conexiuni prin cablu – care sunt preferate – dar majoritatea diferă de echipamentele furnizate de ISP prin cele mai recente standarde Wi-Fi, cum ar fi 802.11ax, cunoscut și ca Wi-Fi 6. Acest lucru înseamnă un transfer de date wireless mai rapid și mai eficient pentru un număr mai semnificativ de dispozitive. Acest ultim aspect este esențial pentru o performanță wireless solidă.

Pot utiliza orice router de jocuri cu furnizorul meu?

Înainte de a vă risipi banii pe un router nou, va trebui să vă asigurați că acesta este compatibil cu furnizorul dvs. actual. Unele modemuri de cablu furnizate de ISP, de exemplu, nu oferă conectivitate pass-through pentru a permite asocierea unui router de înaltă performanță cu acesta. Așadar, este important să vă asigurați că nu vă irosiți banii.

Ce sunt WiFi 6 și WiFi 6E?

Wi-Fi 6, cunoscut și sub numele de 802.11ax, este o generație îmbunătățită de comunicare fără fir între dispozitive. Atât clientul, cât și routerul trebuie să fie compatibile cu Wi-Fi 6 pentru a beneficia de avantajele sale, dar acestea includ un debit mai rapid pentru o conexiune mai stabilă și mai eficientă, (în mod ideal) mai puține interferențe și actualizări ale funcțiilor MU-MIMO.
Wi-Fi 6E oferă beneficiile Wi-Fi 6 cu frecvența de 6GHz în joc pentru a expune și mai mult dispozitivele compatibile la o rețea fără congestie. Probabil că aveți nevoie de un motiv întemeiat pentru a cumpăra un router Wi-Fi 6E astăzi, dar acesta v-ar putea oferi unele îmbunătățiri cu dispozitivele compatibile.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile