Sips.ro

Cel mai bun volan gaming

cele mai bune volane de gaming
Share pe:


Cel mai bun volan gaming din 2023 pentru jocuri sunt mai importante decât oricând, având în vedere noile lansări uriașe de jocuri de curse și simulatoare pe care le-am avut. Ele sunt, de asemenea, oarecum evident, cea mai bună modalitate de a vă bucura de jocurile de curse. De la funcții suplimentare de feedback și setări de rezistență mai realiste până la toate acele butoane suplimentare pentru comenzi personalizabile, există o mulțime de fani care să se afle aici.

Totuși, în curse există mai mult decât a merge la stânga sau la dreapta de la o tastarură. Pe cele mai bune volane de gaming, veți găsi și funcții premium, cum ar fi feedback-ul de forță, care poate duce imersiunea la nivelul următor. Feedback-ul de forță este atunci când puteți simți mașina dumneavoastră ripostând, în special pe terenuri dificile.

Merită să țineți cont de faptul că chiar și unele dintre cele mai bune volane de gaming nu au feedback de forță, așa că fiți atenți la această funcție. Force Feedback-ul, împreună cu o serie de pedale pentru a elimina complexitatea frânării și a schimbărilor de viteză de la degetele deja supraîncărcate, măresc realismul experienței și vă ajută să reduceți cu fracțiuni de secundă timpii pe tur, ceea ce poate face diferența între învingător și învins.

De asemenea, puteți opta pentru câteva opțiuni suplimentare pentru a vă face experiența de condus să se simtă mult mai reală, cum ar fi scaunele de tip scaun auto de care să atașați volanul și pedalele. Puteți, de asemenea, să vă cumpărați un schimbător de viteze pentru a schimba modul în care jucați și pentru a schimba treptele.

Cele mai bune volane de gaming

Acestea sunt cele mai bune volane de gaming din 2023 pe care să le pui în fața ecranului sau pe birou. Deși multe dintre aceste alegeri vor funcționa și pe console, de asemenea am inclus o varietate de modele de volane playstation și xbox, dacă preferați o anumită platformă.

Thrustmaster T300 RS

Cel mai bun volan de gaming

Volan-Thrustmaster-T300-RS

Thrustmaster T300 RS (PS5) și TX (Xbox) sunt volanele de curse „implicite” de la Thrustmaster și sunt unele dintre cele mai bune din jur. Există acum un Thrustmaster T-GT II și mai scump, dar, deoarece costă peste 3500 de lei, nu este la îndemâna oricui pentru majoritatea bugetelor.

Ceea ce face ca Thrustmaster T300 RS să fie una dintre cele mai bune volane de gaming este sistemul îmbunătățit de feedback al forței. Nu este angrenat, mai degrabă folosind o serie de curele care sunt alimentate de motoare fără perii. Acest lucru îi oferă acel amestec perfect de putere și netezime, pentru un sentiment de realism și imersiune pe care nu-l poți bate cu adevărat la preț.

Orice volan cu feedback de forță va adăuga o dimensiune cu totul nouă de distracție la jocurile de curse rezonabil de realiste, cum ar fi Forza Motorsport 7 și Assetto Corsa, dar la acest preț, aceste Thrustmasters sunt alegerea evidentă. Se aude un mic zgomot în timp ce lupți împotriva volanului, ceea ce este senzația de funcționare a motorului, dar în rest este grozav.

Sistemul de curele provoacă o cantitate destul de mare de căldură după un timp, necesitând un sistem de ventilator care se activează după ce ați jucat aproximativ 10 minute. Cu toate acestea, nu îți distrage atenția și este mai silențios decât Logitech G29 în acțiune.

Există câteva dezavantaje ale acestor seturi de volane în general grozave și totul se referă la piesele din afara bazei volanului. Volanul gaming este solid și foarte aderent, dar folosește o prindere de cauciuc mai degrabă decât una din piele.

Proaspăt scos din cutie, Thrustmaster T300 RS îi lipsesc câteva dintre finisările lui Logitech G29, dar feedback-ul său de forță este mult mai bun.

Logitech G29

Cel mai popular volan de gaming

Volan-Logitech-Driving-Force-G29

Fiind cineva care a cumpărat acest volan gaming datorită popularității sale, pot garanta că Logitech G29 este perfect pentru simulatorii de curse de orice buget.

La fel ca Thrustmaster T248, acest volan are și un afișaj digital, doar mai puțin complex. Cu zece lumini deasupra volanului, șoferii pot să vadă RPM-ul și când să schimbe viteza.

Pedalele pentru acest set sunt practic identice cu cele ale Logitech G923. Au pedale din aluminiu complet cu un cadru din oțel inoxidabil. Pedala de frână de pe acest set este neliniară, ceea ce înseamnă că frâna este mai greu de apăsat pe măsură ce aplicați mai multă presiune pe pedală.

Volan Gaming Logitech G923

Cel mai bun pret/performanta

Volan-Logitech-G923

Logitech oferă o modalitate accesibilă de a intra în cursele sim cu volanul de curse Logitech G923. Acest volan este efectiv o revizuire ușoară a lui Logitech G920, ceea ce nu este un lucru rău. Acesta a fost un volan de gaming solid și accesibil, iar acest lucru este valabil și pentru G923.

Încă primești un volan de gaming cu feedback de forță angrenată. Acesta oferă un grad decent de feedback realist în jocuri, deși nu este cel mai nuanțat și poate fi puțin zgomotos. Cu acest nou volan, Logitech a adăugat și o funcție „Trueforce” care adaugă o imersiune suplimentară printr-un motor cu vibrații. În jocurile acceptate, acel Trueforce adaugă o senzație suplimentară, simulând senzația de turație a motorului care vibrează prin coloana de direcție direct în mâinile tale. Acest kit continuă, de asemenea, să facă sim cursele mai accesibile prin includerea unui set complet de pedale.

Thrustmaster T150

Cel mai bun volan gaming de buget

Volan-Thrustmaster-T150-300x300

Cei cu mulți bani de cheltuit ar trebui să ia în considerare cu siguranță volanul de gaming T300 RS. Dar există și o versiune cu costuri mai mici care încă conține multe dintre aceleași beneficii la jumătate din preț.

Deci, care sunt diferențele dintre T150 și T300 RS? Principalul este că, în timp ce T300 RS are feedback de forță condus în întregime de curele, Thrustmaster T150 folosește o combinație de un sistem de angrenaj elicoidal și o curea.

Așadar, destul de previzibil, efectul este la jumătatea distanței dintre Logitech G29 și T300 RS. Este neted, dar nu în întregime, și simți efectul motorreductorului în timp ce trage împotriva ta când faci un viraj cu viteză mare. Având în vedere prețul, rezultatele sunt totuși grozave.

Piesele care par puțin ieftine la Thrustmasters mai scumpe sunt și mai ieftine aici, totuși. Pedalele subțiri din plastic sunt la kilometri mai departe de ceea ce obțineți cu un volan Logitech. Acțiunea lor cu rezistență scăzută îi face să se simtă ca un jocurile de curse arcade, în timp ce feedback-ul de forță merită cu siguranță cel mai spectaculos dintre sim-urile de conducere realiste.

Exteriorul părții volanului în sine este, de asemenea, integral din plastic, fără părțile metalice care fac ca acest volan să pară puțin mai puțin jucărie. Totuși, la volan există încă schimbătoare de spițe metalice asemănătoare mașinilor sport.

Un volande curse care are o substanță semnificativă, dacă nu o atingere de lux, Thrustmaster T150 este probabil cel mai bun volan de gaming de buget. Puteți obține un model și mai ieftin, Thrustmaster T80, dar, deoarece acesta nu este un model de feedback forțat, se află într-o ligă complet diferită, inferioară.

Hori Apex

Cel mai bun volan gaming arcade pentru NFS

Volan-Racing-HORI-APEX-300x300

Hori Apex seamănă mult cu celelalte volane gaming de aici, dar de fapt este destul de diferit. Aceasta nu este o un volan cu feedback de forță, bazându-se în schimb pe zgomot.

Porniți un joc precum Project Cars și Thrustmaster T150 îl vor decima pe Hori pentru calitatea experienței. Cu toate acestea, Hori este perfect pentru cursele de curse arcade, dintre care unii au doar efecte de zgomot, mai degrabă decât feedback de forță programat oricum. Volanele de gaming mai scumpe se pierd la un joc precum Need for Speed.

Hori nu este. Bubuie atunci când mergi în derivă, lovești o barieră sau mașină sau treci peste marcajele rutiere, dar nu trebuie să te lupți cu volanul. Există puțină rezistență la viraj și roata se îndreaptă atunci când îți iei mâinile, dar nu există motoare în bază în război cu brațele tale.

Drept urmare, volanul de curse Hori Apex este, de asemenea, mult mai ușor decât orice alt volan de aici. Încă veți avea nevoie de ceva la care să-l prindeți, dar aceasta este singurul volan de aici care nu va părea greu de făcut dacă nu este tratat cu un cadru sau un suport de volan adecvat.

Creat în mod clar pentru cursele în care vei folosi nitro la fiecare 4 secunde, încearcă mai mult decât restul să pună toate butoanele principale ale PS4 la îndemână; sunt o pereche chiar pe integrate în volan. De asemenea, puteți modifica D-pad-ul pentru a emula propriul D-Pad al lui DualShock sau oricare dintre stick-urile analogice.

Există elemente bune, sigur, în special prețul mai mic. Cu toate acestea, Hori Apex este cu ușurință cea mai asemănătoare volan de jucărie din acest grup. Are schimbătoare de viteze din plastic, pedale din plastic destul de ieftine și fără piese de modernizat. De asemenea, are o rotație foarte limitată în comparație cu toate celelalte volane de aici, rotind doar 270 de grade în loc de 900 sau 1080.

Totuși, asta și-a propus Hori – este un producător de echipamente pentru arcade, iar aceasta este în mod clar un volan arcade. Și în timp ce Logitech G29 îl face să arate ca o jucărie, Hori Apex este cu mult peste volanele de gaming fără marcă de 200-300 de lei pe care poate le-ați încercat de-a lungul anilor.

Cum alegi cel mai bun volan de gaming?

Atunci când vine vorba de alegerea unui volan gaming bun, există o multitudine de factori de luat în considerare. De la construcție și calitatea materialelor, până la nivelul de feedback și compatibilitate, fiecare detaliu contează pentru a te asigura că vei obține cea mai bună experiență de joc. Iată câteva aspecte esențiale de avut în vedere în procesul de selecție:

1. Compatibilitatea cu platforma ta de joc

Un aspect crucial în alegerea unui volan gaming este asigurarea compatibilității sale cu platforma ta de joc preferată. Este important să verifici dacă volanul este compatibil cu PC-ul, consola ta de joc sau alte dispozitive pe care intenționezi să le folosești pentru gaming. Asigură-te că verifici specificațiile și cerințele de compatibilitate ale volanului înainte de a face achiziția.

2. Tipul de conexiune

Volanele gaming pot fi conectate prin diferite metode, cum ar fi USB sau wireless. Este important să alegi tipul de conexiune care se potrivește cel mai bine preferințelor tale și nevoilor tale de gaming. Verifică compatibilitatea volanului cu dispozitivele tale și asigură-te că ai porturile necesare pentru conexiunea dorită.

3. Calitatea construcției și a materialelor

Un alt aspect important în alegerea unui volan gaming este calitatea construcției și a materialelor folosite. Optează pentru un volan fabricat din materiale durabile și rezistente în timp. De exemplu, volanele cu carcasă solidă și finisaje de calitate, precum pielea sau alcantara pentru mânere, oferă o senzație mai autentică și rezistență în timp.

4. Feedback-ul force feedback

Feedback-ul force feedback este un aspect cheie al unui volan gaming. Acesta oferă senzația de realitate și imersiune prin intermediul vibratiilor și rezistenței simulate atunci când conduci în joc. Asigură-te că volanul pe care îl alegi are un feedback force feedback puternic și precis pentru a te bucura de o experiență autentică în jocuri.

5. Numărul de butoane și funcții suplimentare

Volanele gaming pot veni cu o varietate de butoane și funcții suplimentare, care îți oferă mai mult control și personalizare în timpul jocului. Asigură-te că volanul pe care îl alegi are suficiente butoane și funcții pentru a-ți satisface nevoile și preferințele în jocuri. Poți opta pentru volane cu butoane programabile sau funcții suplimentare, cum ar fi levierul de schimbare sau pedalele ajustabile.

6. Prețul

Prețul volanelor de gaming poate varia în funcție de caracteristicile și calitatea acestora. Este important să îți stabilești un buget înainte de a achiziționa un volan și să îl ții în considerare în timpul procesului de selecție. Există opțiuni pentru toate bugetele, de la volane accesibile și de înaltă calitate până la modele de top cu prețuri mai ridicate. Asigură-te că îți faci o idee despre prețurile medii de pe piață și că îți stabilești așteptările în consecință.

Cum am testat cel mai bun volan de gaming

Pe scurt, fiecare volan gaming pe care ne-am pus mâna este folosit într-o serie de jocuri video diferite pentru a se adapta la majoritatea genurilor. Aceasta înseamnă că vom testa capacitatea de răspuns a stick-urilor, butoanelor de față, barelor de protecție, declanșatoarelor, pedalelor și a oricăror alte caracteristici suplimentare găsite pe unitate. Dacă un volan este conectat sau se bazează pe baterii reîncărcabile, atunci se testează și durata de viață.

Cum construiesc un setup de racing simulator?

Pentru a construi un simulator de curse, aveți nevoie de următoarele componente de bază:

  1. Bază: Alegeți între o bază cu transmisie directă sau cu curea, în funcție de preferințele și bugetul dvs. Recomandările populare includ bazele Fanatec, Thrustmaster și Logitech.
  2. Volan de gaming: Alegeți un volan compatibil cu baza aleasă. Fanatec, Thrustmaster și Logitech oferă opțiuni de volane de înaltă calitate, cu feedback precis și durabilitate.
  3. Pedale: Optați pentru un set de pedale cu accelerație, frână și ambreiaj. Pedalele Fanatec, Thrustmaster și Heusinkveld sunt apreciate pentru performanța și simțul realist pe care îl oferă.
  4. Schimbător de viteze: Dacă doriți o experiență de curse autentică, puteți adăuga un schimbător de viteze separat. Fanatec, Thrustmaster și Logitech oferă opțiuni fiabile și realiste.
  5. Suport și montare: Asigurați-vă că aveți un suport sau un cadru solid pentru a monta componentele simulatorului. Există suporturi specializate pe piață sau puteți construi un cadru personalizat.

După ce ați achiziționat toate componentele necesare, urmează procesul de asamblare. Iată câțiva pași de urmat:

  1. Montați baza: Fixați baza pe birou sau pe cadru folosind clema potrivită. Asigurați-vă că este stabilă și bine fixată pentru a evita mișcările nedorite în timpul jocului.
  2. Instalați volanul: Prindeți volanul de gaming pe butucul sau adaptorul compatibil cu baza. Asigurați-vă că volanul este fixat în mod sigur și nu se mișcă în timpul utilizării.
  3. Conectați cablurile: Asigurați-vă că ați conectat toate cablurile corespunzătoare între volan, bază și PC sau consolă. Verificați conexiunile pentru a vă asigura că sunt stabile și funcționează corect.
  4. Montați butoanele și schimbătoarele de viteze: Dacă aveți componente separate, fixați-le în locurile corespunzătoare de pe volan sau pe o consolă specială. Asigurați-vă că sunt bine montate și ușor accesibile în timpul jocului.
  5. Conectați pedalele: Plasați pedalele în poziția dorită și conectați-le la baza simulatorului. Asigurați-vă că sunt fixate în mod sigur și nu alunecă în timpul utilizării.

După ce ați finalizat asamblarea, verificați că toate componentele funcționează corect. Puteți testa simulatorul de curse folosind jocurile preferate și ajustând setările după preferințele personale. Asigurați-vă că ați calibrat volanul și pedalele pentru o experiență optimă de simulare.

Cele mai bune racing sims

Concluzie

Un volan gaming este un accesoriu esențial pentru pasionații de jocuri de curse și simulatoare auto. Alegerea celui mai bun de volan gaming depinde de preferințele tale, buget și nevoile specifice. Asigură-te că iei în considerare aspecte precum compatibilitatea, feedback-ul force feedback, construcția și funcțiile suplimentare atunci când faci achiziția.

Cu o gamă variată de opțiuni disponibile pe piață, precum Logitech G923, Thrustmaster T300 RS GT și Fanatec CSL Elite Racing Wheel, ai șansa de a te bucura de o experiență autentică și captivantă în lumea jocurilor de curse.

Analizează cu atenție opțiunile disponibile, citind recenzii, comparând caracteristicile și luând în considerare bugetul tău. Alege volanul de gaming care îți oferă funcționalitatea și calitatea de care ai nevoie pentru a te bucura de sesiuni de gaming remarcabile și de curse pline de adrenalină.

Întrăbări și răspunsuri – FAQ

Care este cel mai bun volan gaming pentru începători?

Pentru începători, o opțiune excelentă este Logitech G29 Driving Force. Acest volan oferă o combinație excelentă între performanță, calitate și preț accesibil.

Care este diferența dintre un volan gaming și un controler?

Un volan gaming oferă o experiență mult mai realistă și precisă în jocurile de conducere, comparativ cu un controler tradițional. Volanul simulează senzația de conducere, oferind feedback force feedback și o mai mare precizie în controlul mașinii virtuale.

Pot folosi un volan gaming pe mai multe platforme de joc?

Da, majoritatea volanelor gaming sunt compatibile cu mai multe platforme, cum ar fi PC, Xbox și PlayStation și alte dispozitive de gaming. Asigură-te că verifici compatibilitatea volanului înainte de a face o achiziție.

Cum se instalează și se configurează un volan gaming?

Producătorii de volane gaming oferă de obicei software și ghiduri de instalare și configurare. În general, trebuie să descarci software-ul corespunzător de pe site-ul producătorului și să urmezi instrucțiunile specifice. În majoritatea cazurilor, instalarea și configurarea sunt relativ simple.

Merită un volan de gaming?

Indiferent dacă sunteți un jucător înrăit sau doar cineva care dorește să înceapă în jocurile de curse, un volan poate fi o opțiune uimitoare pentru comenzi. Permite o experiență cu adevărat unică și captivantă, care nu poate fi obținută cu un controler standard. Unele volane oferă, de asemenea, feedback de forță, care duce imersiunea la un nivel cu totul nou. Feedback-ul de forță te face să simți cu adevărat că ești la volanul unei mașini, deoarece îți permite să simți rezistență în special în timpul schimbărilor de teren. Dacă sunteți după o experiență captivantă, atunci un volan este calea de urmat.

Care e cel mai bun force feedback pentru simulatoare?

Există câteva tipuri diferite de feedback de forță care se găsesc în mod obișnuit la volanele de gaming: cu angrenaje, cu curea și cu transmisie directă. De departe, cea mai precisă și puternică este acționarea directă, dar acestea vin și cu un cost asociat ridicat.

Unitatea directă este cea mai bună pentru că este relativ simplă. Fiecare volan de curse cu feedback de forță folosește un motor pentru a genera rezistență și feedback prin roată, iar într-un sistem de acționare directă, roata este montată direct pe acest motor pentru un răspuns maxim. Totuși, nu excludeți modelele cu angrenaje sau cu curea. Acționat cu curea este un sistem excepțional de feedback al forței care utilizează o curea pentru a conecta motorul la roată. Această configurație oferă un răspuns excelent, fără compromisuri.

Sistemele cu angrenaje sunt cele mai populare pentru volanele de gaming mai ieftine și există multe variații în ceea ce privește modul în care acestea pot funcționa, în funcție de designul lor. Un volan precum Logitech G923 folosește un sistem de antrenare cu motor dublu și am constatat că este cu adevărat impresionant și destul de puternic în mână. Acestea fiind spuse, unele volane mai puțin bine proiectate pentru PC, acționate de angrenaje, vă pot face să doriți mai multă putere și răspuns de la volanul dumneavoastră.

surse: https://www.coolblue.nl/en/advice/choosing-racing-wheels.html

https://www.gamesradar.com/best-racing-wheel/Share pe:
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile