Cei mai buni roboți de tuns iarba

cel mai bun robot de tuns iarba

Gazonul poate arăta foarte bine, dar întreținerea lui necesită mult timp și efort. Puteți fie să o faceți în mod tradițional, în fiecare săptămână, fie să cumpărați o mașină de tuns iarba robotizată care face munca în locul dvs.

Roboții pot fi folosiți pentru a vă tunde gazonul și sunt foarte ușor de configurat și de folosit. Funcționează cu baterii reîncărcabile, așa că sunt foarte silențioase și le puteți pune în funcțiune în orice moment al zilei fără să vă deranjați vecinii. Nu sunt ieftine, dar primești o mulțime de caracteristici pentru banii tăi, cum ar fi senzori care urmăresc starea vremii, conectivitate Bluetooth sau Wi-Fi și o aplicație care îți permite să-ți gestionezi programul de tuns iarba.

Am găsit cea mai bună mașină de tuns iarba robotizată pentru nevoile dvs. în funcție de mărimea gazonului și de bugetul dvs.

Top cei mai buni roboți de tuns iarba

Robot autonom Husqvarna Automower 105

Cel mai bun robot de tuns iarba ca raport preț/performanță

Robotul de tuns iarbă Husqvarna Automower 105 este un aparat compact şi manevrabil, potrivit pentru gazoane mai mici cu o suprafață de până la 600 mp. Acesta vine cu 3 lame de tăiere şi un ecran LCD, precum şi cu un sistem de alarmă şi temporizator.

Cu un sistem unic de tăiere, Automower® poate parcurge alei mai largi şi pante linii. În plus, firul de ghidare ajută la găsirea drumului de întoarcere la stația de încărcare, reducere timpul de căutare.

Robotul are un nivel ridicat de protecție, cu o alarmă sonoră care se activează în cazul în care este îndepărtat din zona de cosit şi care poate fi dezactivată numai cu codul PIN personal. De asemenea, în cazul în care robotul este ridicat sau răsturnat, tăierea se oprește automat, iar cuțitele se roteșc departe de marginea exterioară a mașinii.

Cu un timp de încărcare tipic de 50 minute şi un timp de cosit tipic la o singură încărcare de 65 minute, acest robot are un consum redus de energie, cu un consum mediu de 5 kWh şi 20 W în timpul tăierii. Acesta poate funcționa şi pe timp de ploaie şi are o încărcare automată.

În concluzie, Automower® oferă fiabilitate şi senzori pentru ridicare şi răsturnare, precum şi un zgomot redus. Cu temporizator integrat, acest robot de tuns iarbă este o soluție ideală pentru grădinari care doresc un grad de libertate în întreținerea gazonului lor.

Montaj Husqvarna Automower 105

Robot autonom Gardena Sileno life 750

Cel mai bun robot de tuns iarba autonom

Robotul de tuns iarba Gardena Sileno life 750 este un produs de calitate care poate fi utilizat cu ușurință pentru a întreține gazonul cu un aspect perfect. Acesta este potrivit pentru suprafețe cu iarbă de până la 750 m2, poate gestiona terenul denivelat și inclinații și se încarcă automat în stația de încărcare. Este ușor de reglat înălțimea de tuns și folosește principiul mulcingului, lăsând resturile fine de iarbă pe gazon ca îngrășământ natural.

Este rezistent la ploaie și poate fi programat ușor prin intermediul asistentului de programare. Curătarea și întreținerea sunt ușoare, iar siguranța și protecția împotriva furtului sunt asigurate prin intermediul cablului de delimitare și senzorului de coliziune.

În general, acest robot de tuns iarba este un ajutor fiabil și eficient pentru întreținerea grădinii D-voastre.

Gardena Sileno Life 750 Smart Robot Tondeuse - Robotic Lawnmower

Robot autonom Einhell Freelexo Kit 600

Cel mai bun robot de tuns iarba de buget

Robotul de tuns iarba Einhell FREELEXO Kit 600 face parte din familia Power X-Change, ceea ce înseamnă că are multă flexibilitate atunci când vine vorba de utilizarea altor produse Power X-Change.

Einhell FREELEXO poate fi controlat de pe telefon sau computer. Puteți seta ora la care funcționează pentru fiecare zi, iar setările mașinii pot fi adaptate nevoilor dumneavoastră individuale.

Setul FREELEXO 600 include tot ce aveți nevoie pentru a instala și utiliza robotul de tuns iarba Einhell FREELEXO. Setul poate fi folosit pe suprafețe de până la 600 de metri pătrați.

Senzorii de siguranță de pe mașina de tuns iarba robotizată o ajută să evite obstacolele și există, de asemenea, un senzor de ploaie pentru a-l ajuta să rămână în siguranță în condiții umede. Există și protecție împotriva furtului, cu un cod PIN și un semnal de avertizare dacă cineva încearcă să-l ia.

Mașina robot de tuns iarba are diferite setări de înălțime, astfel încât să poată tăia iarba uniform pe pante de până la 35%. Are maner pentru transport usor.

Cum aleg cel mai bun robot de tuns iarba?

Robotic lawn mowers - Buyer's Guide

Gama de prețuri și dimensiuni pentru mașinile robotizate de tuns iarba

Prețul unei mașini de tuns iarba robotizate poate fi scump, dar merită, deoarece sunt mult mai puternice decât alte tipuri de mașini de tuns iarba.

Există o varietate de mașini de tuns iarba din care puteți alege, în funcție de mărimea grădinii dumneavoastră. Cele mai mici modele sunt cele mai bune pentru grădinile mai mici, în timp ce cele mai mari sunt bune pentru grădinile mai mari.

Garanția pentru o mașină de tuns iarba robotizată durează, de obicei, între doi și cinci ani.

Caracteristicile mașinii robotizate de tuns iarba

Unele mașini de tuns iarba robotizate au caracteristici suplimentare, cum ar fi senzori de adâncime L, navigație GPS și conectivitate inteligentă. Aceste caracteristici pot face ca mașina de tuns iarba să fie mai ușor de utilizat și vă pot ajuta să vă păstrați gazonul în stare excelentă.

Cea din urmă face ca mașina de tuns iarba să fie mai ușor de programat, deoarece puteți folosi un dispozitiv mobil, cum ar fi un telefon sau o tabletă, pentru a o configura, în loc să trebuiască să vă aplecați asupra panoului PIN al mașinii.

Conectivitatea inteligentă înseamnă că puteți verifica mașina robotizată de tuns iarba în timp ce sunteți plecat, iar dacă este furată, o puteți urmări.

Pentru a vă asigura că banii dvs. sunt în siguranță atunci când cumpărați o mașină de tuns iarba din această gamă de prețuri, unele necesită o parolă pentru a o porni, în timp ce altele au senzori care vă avertizează dacă cineva încearcă să o fure și un dispozitiv de urmărire pentru a afla unde se află.

Cerințe privind mașina de tuns iarba robotizată

O mașină de tuns iarba robotizată este mai complicată de instalat decât o mașină de tuns iarba tradițională, dar odată instalată, aceasta își face treaba la fel ca o mașină de tuns iarba tradițională.

Mașina de tuns iarba are nevoie de o priză electrică în apropiere pentru a se reîncărca. Atunci când nu este folosită, se poate andoca și se poate reîncărca singură folosind sursa de alimentare.

Există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți o stație de andocare pentru dispozitivul dumneavoastră. Aceasta trebuie să fie ferită de soare și trebuie să se afle pe o suprafață plană. În plus, ar trebui să existe o zonă în jurul ei care să aibă cel puțin doi metri lățime și un metru adâncime.

Acest lucru înseamnă că nu puteți amplasa stația de andocare decât în anumite locuri din grădina dumneavoastră. S-ar putea să nu fie posibil să o puneți într-un loc în care doriți să fie, deoarece ar putea fi prea aproape de un copac sau de un alt obiect.

Înainte de a cumpăra o mașină de tuns iarba robotizată, va trebui să verificați aspectul curții pentru a vă asigura că este compatibilă. Unele modele sunt mai potrivite pentru pasaje înguste, terenuri denivelate și pante abrupte.

După toate acestea, roboții de tuns iarba trebuie să fie instalați și trebuie să fie pusă sârma de delimitare. Dealerul vă va ajuta în acest sens și vă va arăta cum să folosiți tastatura.

Mașina de tuns iarba are nevoie de instrucțiuni speciale pentru a funcționa corect, dar dacă nu le urmați întocmai, este posibil ca mașina de tuns iarba să nu funcționeze corect.

Cum funcționează un robot de tuns iarba?

Mașinile de tuns iarba robotizate seamănă foarte mult cu aspiratoarele robotizate. Ambele se deplasează și curăță lucruri. Dar un lucru pe care trebuie să îl știți este că roboții tunsori de gazon sunt diferiți în interior. Ele au o mulțime de angrenaje și piese care lucrează împreună pentru a le face să funcționeze.

Mașinile de tuns iarba folosesc un motor alimentat cu baterii pentru a tăia iarba. Motorul este atașat la o stație de bază care alimentează lamele și, de asemenea, trimite un curent electric către firul perimetral al mașinii de tuns iarba. Acest fir este atașat la cel de-al doilea terminal de pe stația de bază și ajută la ghidarea mașinii de tuns iarba în jurul gazonului în timp ce taie. Dacă bateria rămâne fără energie, mașina de tuns iarba se va întoarce la stația de bază și se va reîncărca.

Bateria unei mașini de tuns iarba poate dura puțin sau mult timp. Mașina de tuns iarba cu o baterie mai mică va trebui să fie încărcată mai des decât cea cu o baterie mai mare.

Pentru a programa o mașină de tuns iarba robotizată, folosiți de obicei un panou de control cu un buton de pornire și meniuri pentru setarea temporizatoarelor sezoniere, programarea orelor de tăiere, crearea de zone, configurarea setărilor de tăiere a marginilor, rularea de diagnostice și vizualizarea istoricului de tăiere. Cele mai multe mașini de tuns iarba robotizate sunt foarte silențioase și funcționează în intervalul 55dB – 60dB, dar câteva modele emit până la 75dB de sunet. Puteți folosi cositoarele mai silențioase noaptea, dar probabil că ar trebui să folosiți modelele mai zgomotoase în timpul zilei.

Cât costă un robot de tuns iarba?

Mașinile de tuns iarba robotizate nu sunt ieftine, dar de obicei sunt mult mai ieftine decât modelele grele. Asigurați-vă că achiziționați un model ușor, dacă puteți, deoarece acestea tind să fie mult mai ieftine decât omologii lor de mare putere. Mulți vânzători au calculatoare online care vă pot ajuta să alegeți modelul potrivit pentru nevoile dvs. și mulți dintre ei vor trimite un reprezentant la dvs. acasă pentru a face o verificare la fața locului. Așteptați-vă să plătiți de la 2700 de lei sau mai mult pentru un model de bază, până la peste 20.000 de lei pentru un model cu toate dotările.

Care sunt benefiicile unui robot de tuns iarba?

Există o serie de avantaje în achiziționarea unei mașini de tuns iarba robotizate în comparație cu modelele tradiționale pe benzină sau electrice.

Aceste beneficii includ:

  • Mai puțină muncă pentru dumneavoastră: Odată instalată și programată, mașina de tuns iarba robotizată taie iarba puțin și des. Gazonul arată întotdeauna ordonat, resturile de tuns sunt aruncate în iarbă pentru a fi hrănite, iar mașina de tuns iarba se întoarce singură la docul său atunci când are nevoie de reîncărcare.
  • Zero emisii: Spre deosebire de mașinile de tuns iarba pe benzină, acestea nu emit emisii, deoarece sunt alimentate de o baterie reîncărcabilă litiu-ion.
  • Silențioase: Lipsa unui motor face, de asemenea, ca mașinile de tuns iarba să fie incredibil de silențioase.

Cum se curăță un robot autonom de tuns iarba?

Mașinile de tuns iarba robotizate sunt foarte eficiente, dar trebuie totuși verificate și curățate în mod regulat pentru a continua să funcționeze fără probleme.

Atunci când curățați mașina, este important să vă asigurați că este oprită și să o întoarceți pentru a putea căuta orice deteriorare a lamelor. Curățați șasiul mașinii și lamele cu o perie sau cu un furtun, dacă este necesar.

Pentru a curăța robotul, va trebui să îndepărtați iarba de pe roți și să-i faceți o curățare bună.

Lamele trebuie să poată pivota liber, iar cele deteriorate trebuie înlocuite. Toate lamele trebuie înlocuite în același timp pentru a asigura o tăiere echilibrată.

Se recomandă ca distribuitorii să facă service în fiecare an pentru a-și actualiza software-ul și pentru a curăța și înlocui orice piese care ar putea fi uzate.

Concluzie

Cel mai bun robot de tuns iarba depinde de dimensiunea grădinii, tipul de iarbă, caracteristicile suplimentare dorite, reputația producătorului și bugetul disponibil. Cercetarea cu atenție și compararea diferitelor modele în funcție de nevoile și dorințele individuale poate ajuta la găsirea celui mai potrivit robot de tuns iarba.

Întrebări frecvente

Cum funcționează roboții de tuns iarba?

Roboții de tuns iarba utilizează tehnologii avansate, cum ar fi senzori de detectare a obstacolelor și sisteme de cartografiere inteligentă, pentru a naviga și a tunde terenul în mod autonom. Aceștia utilizează lame de tăiere eficiente și tehnologii precum tunderea în spirală pentru rezultate uniforme.

Care sunt avantajele utilizării roboților de tuns iarba?

Principalele avantaje includ economisirea timpului, rezultate uniforme și estetice, precum și posibilitatea de monitorizare și control inteligent prin intermediul aplicațiilor mobile. Automatizarea procesului de tundere permite proprietarilor să se bucure de un gazon bine întreținut fără a depune eforturi semnificative.

Cum pot beneficia de controlul inteligent al roboților de tuns iarba?

Majoritatea roboților de tuns iarba vin cu aplicații mobile care permit utilizatorilor să monitorizeze și să controleze activitățile de tundere de la distanță. Prin intermediul acestor aplicații, puteți seta programe de tundere, să primiți notificări și să adaptați parametrii de funcționare.

surse: gadgetguy husqvarna cobbittyturf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *