Cele mai bune mașini de tuns iarba profesionale

masina de tuns iarba profesionala

Cu atât de multe modele de pe piață și atât de multe mărci din care să alegeți, mașinile de tuns iarba profesionale pot fi dificile. Există patru tipuri principale de masini de tuns iarba disponibile, fiecare cu propriul set de caracteristici și intervale de preț de luat în considerare.

Pentru a ușura lucrurile, am subliniat câțiva dintre cei mai importanți factori de luat în considerare atunci când achiziționați o mașină de tuns iarba, precum și specificatiile fiecărui tip în partea de jos a paginii.

Am inclus o varietate de modele profesionale pe listă, inclusiv mașini de tuns iarba pe benzină, electrice, cu acumulator și roboți toate având funcții și caracteristici diferite. Am inclus o listă de specificatii si caracteristici pentru fiecare model, pentru a vă ajuta să luați o decizie informată cu privire la cea mai bună mașină de tuns iarba profesională pe care o puteți achiziționa. Toate modelele de pe listă au fost testate temeinic.

Cele mai bune mașini de tuns iarba profesionale

Cele mai bune mașini de tuns iarba pe benzină profesionale

Mașină tuns iarba Husqvarna LC 353AWD

Mașină tuns iarba Husqvarna LC 353AWD

Mașina de tuns gazon robustă și extrem de eficientă, cu tracțiune integrală. Excelentă pentru grădini de dimensiuni mari, cu pante abrupte sau zone mai puțin administrate cu iarbă mai mare. Masa de tăiere este din oțel sudat. Prevăzută cu un motor OHC puternic și ușor de pornit. LC 353AWD oferă, de asemenea, trei metode de tăiere.

Toate roțile sunt motoare (AWD), ceea ce asigură tracțiunea pe terenuri cu denivelări, umede, alunecoase sau înclinate.

Maşina de tuns gazon HUSQVARNA LC 353 AWD cu motor HONDA şi tracţiune integrală ALL WHEEL DRIVE

Mașină tuns iarba Makita PLM4628N, 2.7 CP, motor Briggs & Stratton

Mașină tuns iarba Makita PLM4628N, 2.7 CP, motor Briggs & Stratton

Mașina de tuns gazon și iarbă Makita PLM4628 este o mașină de tuns gazon și iarbă echipată cu motor Briggs&Stratton, puternic si performant.

Construcție specifică Makita.

Mâner ergonomic cu adjustarea in 3 poziții.

Mâner ergonomic cu design in formă de “D” ce permite ajustarea înălțimii.

Sistem de taiere 4Cut: Fereastra de vizualizare poziționată în partea superioara a coșului de iarbă.

Refulare suplimentară: funcție utilă pentru lucrul pe suprafețe mari.

Carcasa cu mâner integrat permite transportul facil.

Mașina de tuns gazon și iarbă cu 7 trepte de reglaj al înălțimii.

Makita PLM4628N poate tăia și iarba mare.Care este secretul?

Mașină de tuns gazon Husqvarna LC 140P, 1800W

Husqvarna LC 140P

Mașina de tuns gazon Husqvarna LC 140P este ușor de utilizat, potrivită pentru grădini cu dimensiuni mici. Echipată cu masa de tăiere din oțel și mâner moale și robust. Alte caracteristici includ reglare a înălțimii de tăiere și roți cu rulmenți.

Reglare centrală a înălțimii de tăiere
Reglare rapidă și ușoară a înălțimii de tăiere a ierbii. O pârghie controlează întreaga punte de tăiere.

Mâner de ghidare ergonomic
Unghiul ergonomic al mânerului de ghidare, permițând accesul rapid la maneta de funcționare, pentru utilizare ușoară și confortabilă.

Mâner pliabil
Pentru depozitare și transport simplificate.

Mâner de ghidare reglabil
Ajustare rapidă și ușoară a mânerului de ghidare în două înălțimi diferite.

Lawnmower Husqvarna LC 140S , Rasenmäher Husqvarna LC 140S

Mașină tuns iarba Ruris RX300S

Mașină tuns iarba Ruris RX300S

Mașina de tuns gazon RURIS RX300S este dotată cu un motor în 4 timpi de 3.5 CP, având o lățime de lucru de 46 centimetri. Acest model poate fi utilizat pentru tunderea ierbii pe o suprafață de până la 1500mp. Cu Mașina de tuns gazon RURIS RX300S beneficiați de 5 funcții într-o singură mașină de tuns gazon: colectare, evacuare în spate, evacuare în lateral, mulching și autocurățare

De luat în considerare pentru obținerea unui gazon perfect este înălțimea de tăiere a ierbii. La Mașina de tuns gazon RURIS RX300S, înălțimea de tăiere este cuprinsă între 25-75 mm, putând fi reglată în 7 trepte, prin acționarea dispozitivului lateral situat la baza șasiului.

Diametrul mare al roților face posibil tăiatul gazonului și în zonele înclinate ale solului. Totodată sistemul de autopropulsie oferă confort, eficiență și un timp redus de lucru.

Mașină de tuns gazon RURIS RX300S

Cele mai bune mașini de tuns iarba profesionale electrice

Mașină tuns iarba Bosch Advanced Rotak 750, 1700 W

Bosch Advanced Rotak 750

Revoluționară și eficientă, puternică și silentioasă, mașina de tuns iarbă Bosch Advanced Rotak 750 s-a impus rapid pe piața de întreținere a teraselor și a gazonului. Profilul de sunet Pro Silence menține grădina noastră liniștită, reducând decibelii cu până la 75% în comparație cu alte produse din clasa sa.

În același timp, prezintă performanțe extraordinare, făcând tunderea gazonului perfectă chiar și în zonele greu accesibile. Înalțimea de tăiere poate fi reglată in 7 nivele, de la 2 cm la 8 cm, prin simpla apăsare a unui singur buton. 

Puterea motorului de 1700 wați asigură o acoperire de la 350 m² la 1000 m². Greutatea de 16 kg a mașiniio face foarte durabilă atunci când intră în contact cu iarba de orice lungime. 

Cu functia Ergo Slide, beneficiem de manevrarea simplă și rapidă a utilajului, de efectuarea procesului în condiții de siguranță fără a afecta poziția exactă a spatelui. Mânerul telescopic mobil permite ajustarea dimensiunii la dimensiunea utilizatorului individual, fără a încorda brațele și spatele. 

Leaf Collect reprezintă funcția de colectare a frunzelor și a resturilor vegetale, mai ales căderea toamnei. În plus, iarba finită este colectată în întregime într-un coș de colectare cu o capacitate de 50 de litri. 

Prezentare masina de tuns iarba Bosch Advanced Rotak 650/750

Mașină tuns iarba Makita ELM 3720

Aparat de tuns iarba ușor și cu zgomot redus, cu punte de tăiere prietenoasa pentru întreținere, din polipropilenă.

– Confort optim pentru utilizatori pentru întreținerea suprafețelor limitate.
– Reglare convenabilă a înălțimii centrale cu 3 pozitii.
– Roți în conformitate cu șasiul pentru cosit făra probleme de-a lungul frontierelor.
– Punga de colectare cu by-pass asigură un debit mai bun de aer și o descărcare mai eficientă a ierbii de pe platforma de cosit; clapeta de semnal colorata.
– Indică cand punga de colectare este plina.
– Mâner de impingere îndoit pentru economisire a spațiului.
– Manipularea pe șasiu facilitează transportul sau depozitarea utilajului.
– Comutatorul dublu de siguranță împiedică pornirea accidentală.

Makita ELM3720 Electric Lawn Mower 370mm 1400W 2in1 Unboxing and Test

Mașină tuns iarbaBosch ARM 3200

Mașină tuns iarbaBosch ARM 3200

Cu mașina de tuns iarbă Bosch ARM 32 veți obține o peluză perfectă rapid și fiabil. Echipat cu un motor puternic de 1200 Watt, se taie ușor iarba lungă și groasă. Cu toate acestea, mașina de tuns iarbă este ușoară și, prin urmare, poate evita cu ușurință obstacolele și poate fi transportată cu ușurință.

Lungimea gazonului poate fi reglată la trei niveluri cu reglarea înălțimii de tăiere a ARM 32. Astfel, lungimea dorită poate fi ajustată rapid și individual la 20 mm, 40 mm sau 60 mm.

Greutatea redusă de doar 6,8 kg, puteți transporta repede mașina de tuns iarba ARM 32 in poziția dorită. Mânerul se îndoaie cu ușurință pentru o economie de spațiu.

Datorită designului său compact, ARM 32 face și mai ușor să treacă obstacolele. în combinație cu cuțite ascuțite, mașina de tuns iarba asigură o precizie absolută.

Unboxing Bosch ARM 32 3200 Electric Lawn Mower (Masina de tuns gazonul)

Mașină tuns iarbaEinhell GC-EM 1437

Mașină tuns iarbaEinhell GC-EM 1437

Cu mașina electrică de tuns gazon GC-EM 1437 eficientă și manevrabilă, grădinarii pasionați și ambițiosi realizează cele mai bune rezultate de cosire în grădinile de dimensiuni mici și medii. Motorul său puternic alimentat prin perii din carbon generează un cuplu ridicat pentru înaintarea facilă prin vegetația înaltă. Pentru o reglare precisa la cerințele individuale există un dispozitiv axial de reglare a înălțimii de tăiere cu 3 nivele. Mulțumită mânerului lung rabatabil, această cositoare poate fi depozitată în spații mici.

Cele mai bune mașini de tuns iarba profesioanale cu acumulatori

Mașină tuns iarbaBosch CityMower 18V-32-300

Mașină tuns iarbaBosch CityMower 18V-32-300

Mașina de tuns iarbă cu acumulator de 18 V pentru îngrijirea fără efort a gazoanelor și grădinilor urbane.

Mașina de tuns iarba cu acumulator puternică, pentru grădini urbane.

Mânerele ErgoFlex asigură o manevrare confortabilă și un control ușor.

Pieptenii de gazon asigură rezultate perfecte pe margini și de-a lungul zidurilor.

Maneta cu comandă centrala a celor 3 înălțimi de tăiere, intre 30 si 60 mm.

Bosch CityMower 18V-32-300 Test ► Inkl. Erfahrungsbericht nach 1 Jahr Nutzung! | Wunschgetreu

Mașină tuns iarba Worx WG779E

Mașină tuns iarba Worx WG779E

Mașina de tuns gazonul pe bază de acumulator WG779E este prevăzută cu o lățime de tăiere de 34 cm. Acest lucru înseamnă că sunteți echipat pentru suprafețe de gazon de până la 250 m². Setați înălțimea de tăiere în poziție centrală, între 20 mm și 70 mm. În timp ce la alte mașini de tuns gazonul trebuie întotdeauna să verificați singur dacă sacul de colectare este plin, WG779E arată acest lucru prin afișajul său. Puteți vizualiza în orice moment gradul de încărcare a acumulatorului prin intermediul unui afișaj separat. Iarba tocată este apoi distribuită uniform pe gazon și servește ca îngrășământ natural. Mașina de tuns gazonul pe bază de acumulator WG779E este o mașină modernă, cu înălțime de tăiere reglabilă și două moduri de tuns gazonul, care nu lasă nimic de dorit pentru un gazon de dimensiuni mai mici.

WORX WG779E 2023 40V CORDLESS LAWN MOWER 2023 EN

Mașină tuns iarba Gardena 22/18 V

Mașină tuns iarba Gardena 22/18 V

Având doar 4,7 kg, nici nu vă dați seama când o rulați peste gazon, cu toate că mașina nu are funcție de tracțiune. Acumulatorul este inclus în greutatea totală și are o putere suficientă, de 18 V.

Mașina HandyMower se pliaza foarte ușor după ce v-ați terminat treaba. Astfel o puteți depozita fără probleme într-un dulăpior sau o puteți agăța de o ușă. Mașina de tuns iși face, de altfel, excepțional treaba, pentru că nu taie doar iarba la nivelul potrivit, ci o și mărunțeste direct, aceasta ajungând pe sol sub formă de mulci valoros.

Mașina HandyMower poate fi reglată pe înălțime în 3 poziții – între 30 și 50 mm. Cuțitele care acoperă o raza de 22 cm se pot regla confortabil din centru. Astfel veți reuși să cosiți suprafețe de până la 50 m², fără a face prea mult efort și fără prea multă gălagie. Mașina HandyMower atinge doar 64,8 dB. Datorită lățimii de tăiere de 22 cm, veți parcurge distanțe mai mici atunci când vă tundeți gazonul.

(1/2) Gardena Akku Rasenmäher HandyMower Li-18/22 im Praxistest

Tipuri de mașini de tuns iarba

cea mai buna masina de tuns iarba profesionala

Când vine vorba de selectarea celei mai bune mașini de tuns iarba pentru tine, există mai multe variabile de luat în considerare. Pentru a începe, trebuie să alegeți între o mașină de tuns iarba electrică cu fir, pe benzină, cu acumulatori sau prin împingere:

  • Mașinile de tuns iarba electrice cu fir sunt adesea în categoria de preț mediu și sunt ușoare și silențioase. Veți avea nevoie de o stație de încărcare și probabil de un prelungitor, iar cablul electric vă va împiedica vederea.
  • Mașinile de tuns iarba pe benzină sunt puternice, dar sunt, de asemenea, zgomotoase, grele și neprietenoase cu mediul. Acestea necesită o inspecție anuală de întreținere, precum și o aprovizionare cu benzină și ulei.
  • Mașina de tuns iarbă cu acumulator este cea mai ușoară și mai manevrabilă. Este important să vă amintiți să păstrați bateria încărcată, iar acestea pot fi costisitoare, deși prețurile încep să scadă.
  • Mașinile de tuns iarba robotizate vă tund automat gazonul. Ori de câte ori gazonul devine puțin cam lung, o mașină de tuns iarba robotizată va ieși și îl va tunde, economisindu-vă munca. Totuși, rețineți că acesta este cel mai scump tip de mașini de tuns iarba de pe piață – chiar și opțiunile de buget vă vor costa aproximativ 3000 de lei.
  • Mașinile de tuns prin împingere sunt ieftine și sunt acționate manual, ceea ce le face cea mai ecologică mașină de tuns tuns disponibilă. Cu toate acestea, ele pot fi obositoare pentru operator, mai ales dacă forța și mobilitatea sunt probleme. 
Gas vs Battery Lawn Mower - Which is better?

Cum alegi cea mai bună mașină de tuns iarba profesională

Dimensiunea motorului și puterea de tăiere

Dacă sunteți foarte atent la cosit și calitatea tăierii nu este o prioritate, un motor de 140 cmc este probabil suficient.

Treceți la clasa 160cmc-180cmc pentru performanțe mai bune atunci când iarba este mai groasă și mai înaltă sau când doriți să vă asigurați că obțineți o tăiere excelentă prin mulcire, cu sac și/sau tăiere curată. Puterea mai mare îmbunătățește ridicarea și este mai puțin probabil să se împotmolească în petice groase.

Atunci când vă uitați la lățimea de tăiere de peste 55 cm, ar trebui să începeți să căutați motoare din gama 180cmc-200cmc (sau mai mari) pentru a vă asigura că poate menține turațiile ridicate în timp ce taie o fâșie atât de mare.

Nivelul de zgomot

Unul dintre avantajele majore ale mașinilor de tuns iarba cu acumulatori este nivelul mai scăzut de zgomot în comparație cu cele cu gaz, dar asta nu înseamnă că mașinile de tuns iarba pe benzină trebuie să fie neplăcute. Ne așteptăm la niveluri mai ridicate decât la modelele alimentate cu baterii și, de obicei, așa se întâmplă.

Când testăm nivelurile de zgomot, măsurăm de la urechea operatorului pentru a ne face o idee despre ceea ce ar trebui să se aștepte persoana care folosește mașina de tuns iarba. Chiar dacă unele mașini de tuns iarba sunt mai silențioase decât altele, vă recomandăm în continuare să vă protejați urechile atunci când folosiți un model pe benzină.

Lățimea de tăiere

50 sau 55 de centimetri este destul de standard pentru majoritatea motocositoarelor. Saltul la o motocositoare de 63 sau 76 de cm poate părea tentant, dar nu este pentru toată lumea.

Dacă gazonul dvs. este de 1/4 acri sau mai puțin, timpul câștigat cu o platformă mai mare s-ar putea să nu însemne o economie de timp prea mare. Acolo unde câștigați cu adevărat timp este la peluzele care au o suprafață de 1/2 acri sau mai mult.

Rețineți că mașinile de tuns iarba cu platformă mai mare sunt mai grele. Atunci când trebuie să tundeți zone umede sau înmuiate, greutatea poate fi împotriva dumneavoastră.

Înălțimea de tăiere

În funcție de speciile de iarbă pe care le aveți, s-ar putea să vă puteți descurcați cu o înălțime mai mică, dar 10 cm este un bun punct de referință general.

La limita inferioară, cei mai mulți dintre noi nu tundem terenuri de golf (oricum ați folosi o motocositoare cu tambur pentru asta), așa că înălțimea minimă a platformei nu este de obicei o problemă.

Cu toate acestea, dacă folosiți o lamă care curăță sau scalpează pentru întreținere sau reîmpădurire, ar trebui să vă asigurați că înălțimea platformei este suficient de mică – de obicei 4 cm sau mai puțin.

Tracțiune față, tracțiune spate sau tracțiune integrală?

Mașinile de tuns iarba cu tracțiune față sunt, de obicei, cele mai ieftine și funcționează bine pe terenuri mai plate. De asemenea, acestea vă ajută să virați cel mai ușor, deoarece ridicați roțile motoare în timp ce faceți virajele.

Mașinile de tuns iarba cu tracțiune spate sunt mai costisitoare, dar creează o tracțiune mai bună pe dealuri și pante. Acestea sunt deosebit de bune pentru a împinge greutatea cositoarei în urcare, acolo unde tracțiunile pe roțile din față încep să piardă tracțiune pe măsură ce încearcă să tragă greutatea.

Mașinile de tuns iarba cu tracțiune integrală sunt cele mai scumpe și, în general, fac cea mai bună treabă pe dealuri, pante și terenuri accidentate. Pe zone deosebit de accidentate, unde este probabil ca una sau mai multe roți să piardă tracțiunea, este cel mai bun pariu.

Potrivit producătorilor, roțile mai mari tind să se descurce mai bine cu denivelările și terenul accidentat decât cele mai mici.

Setarea vitezei

Tipul de reglare a vitezei pe care o are mașina de tuns iarba autopropulsată poate face sau nu experiența dumneavoastră neplacută. Există pârghii de tragere, pârghii de împingere cu degetul mare, bare de împingere complete și iterații ale acestora.

Poziția mânerului

Majoritatea mașinilor de tuns iarba au 3 poziții ale mânerului pe care le puteți seta. Pentru tipii înalți ca sau de înălțime medie te ajută să găsești o prindere mai confortabilă. Unele mașini de tuns iarba optează pentru 2 sau, uneori, pentru o singură poziție a mânerului.

Mulci, Saci, Evacuare laterală sau posterior

Cele mai multe mașini de tuns iarba de calitate sunt de tip 3 în 1, ceea ce înseamnă că puteți să aruncați în saci, să mulciți sau să evacuați lateral/posterior. Modelele mai puțin costisitoare oferă deseori doar opțiuni pentru ambalare și mulcire. Pe care o alegeți depinde de tipul de iarbă pe care o aveți, de viteza cu care crește și de preferințele dumneavoastră personale.

Cum alegi masina de taiat iarba potrivita pentru tine?

Concluzie

Mașinile de tuns iarbă profesionale sunt esențiale pentru a obține un gazon perfect întreținut. Alegerea potrivită a mașinii de tuns iarbă depinde de mai mulți factori, inclusiv tipul de alimentare (baterie, electric sau benzină) și lățimea de tăiere. Caracteristicile suplimentare, cum ar fi reglarea înălțimii de tăiere și capacitatea de colectare sau mulcire a ierbii, trebuie luate în considerare. Prin selectarea celei mai bune mașini de tuns iarbă profesionale potrivite nevoilor individuale, puteți obține rezultate excelente în îngrijirea gazonului dumneavoastră.

Întrebări frecvente despre mașini de tuns iarba profesionale

Cât de des ar trebui să-mi tund gazonul?

La începutul primăverii și toamnei, puteți tunde gazonul o dată la două săptămâni, deoarece iarba nu crește atât de repede ca la sfârșitul primăverii și pe parcursul verii. Tunsul mai des în aceste perioade riscă, de asemenea, să ucidă secțiuni din gazonul dvs., deoarece lăstarii tineri și fragili sunt mai sensibili la deteriorări, ceea ce îi poate face să moară.

În ultimele luni de primăvară și în plină vară, veți dori să vă tundeți gazonul cel puțin o dată pe săptămână. Acest lucru nu numai că vă păstrează curtea cu un aspect îngrijit, dar ajută și la menținerea unei creșteri uniforme a ierbii, astfel încât să nu aveți pete înalte. Tunderea mai frecventă în timpul sezonului de creștere principal ajută, de asemenea, la menținerea gazonului sănătos prin realimentarea rădăcinilor cu resturi de gazon, dacă aveți un accesoriu de mulcire pe mașina noastră de tuns iarba.

Este sigur să tundeți iarba umedă?

Nu, deloc. Dacă folosiți o mașină de tuns iarba împinsă, riscați să alunecați în iarba umedă, ceea ce poate duce nu numai la întinderi musculare și glezne îndoite, ci și la riscul de a vă răni grav dacă aterizați pe mașina de tuns iarba sau dacă o luați cu dumneavoastră. Tunsul ierbii umede cu motocositoarele vă poate face să vă blocați și să creați șanțuri adânci cu roțile de tracțiune în timp ce încercați să vă puneți din nou în mișcare. Mașinile de tuns iarba electrice vin, de asemenea, cu riscul de șoc electric dacă apa își face loc în carcasa motorului sau a bateriei, ceea ce nu numai că vă va durea foarte tare, dar vă poate și ucide.

Fie că este de la ploaie sau de la roua de dimineață, permiteți întotdeauna gazonului dvs. să se usuce cât mai mult posibil înainte de a începe să tundeți.

Cât ar trebui să reziste o mașină de tuns iarba profesională?

Atâta timp cât efectuați o întreținere corespunzătoare (schimbarea uleiului și a filtrului, reglarea/curățarea/înlocuirea bujiilor, curățarea platformei de tăiere și ascuțirea lamei, dacă este necesar), mașina de tuns iarba ar trebui să dureze 10 ani sau mai mult. Păstrarea mașinii de tuns iarba pe gaz sau electrică în stare bună de funcționare și a lamei ascuțite contribuie în mare măsură la prelungirea duratei de viață a mașinii, deoarece reduc riscul de uzură inutilă; iar tunsul cu lame neascuțite poate fi periculos, deoarece acestea nu vor face tăieturi curate, provocând acumulări în jgheabul de descărcare care pot deteriora axele de acționare și lamele în sine.

surse: https://fgadamsonandson.co.uk/blogs/buying-guides/choose-lawn-mower-help

https://www.popularmechanics.com/home/lawn-garden/a26431726/types-of-lawn-mower/

https://www.daviddomoney.com/lawnmower-buying-guide-how-to-choose-the-best-lawn-mower/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *