Sips.ro

Cel mai bun tractoraș de tuns iarba

cel mai bun tractoras de tuns iarba

Tăiatul ierbii poate fi o sarcină dificilă, mai ales atunci când aveți o proprietate mare sau o grădină complexă. Un tractor de tăiat iarba poate face munca mult mai ușoară și mai eficientă. Dar, cu atât de multe opțiuni disponibile pe piață, poate fi dificil să decideți care este cel mai bun tractoraș de tuns iarba pentru necesitățile dvs. În acest articol, vom explora caracteristicile importante pe care ar trebui să le aibă un tractoraș de tăiat iarba, top branduri și modele disponibile, și sfaturi pentru a vă ajuta să faceți o alegere informată.

Cel mai bun tractoraș de tuns iarba. Top 3 modele

Tractoraș tuns gazonul pe benzină Stiga Estate, 11.5CP

Cel mai bun tractoraș de tuns iarba

STIGA ESTATE 2084 este cel mai bun tractoraș de tuns iarba de înaltă calitate, dotat cu un motor puternic Stiga de 352cc și o masă de cosit cu două lame. Design-ul modern și atractiv al acestui tractoraș, împreună cu transmisia mecanică și masă de cosit de 98 cm, îl fac ideal pentru întreținerea gazonului de dimensiuni mici și medii.

Înălțimea de tăiere poate fi ajustată ușor, având 7 trepte (de la 25 la 80 mm), cu ajutorul unei manete. Tractorașul este echipat cu 5 viteze pentru înaintare și una pentru marșarier, ceea ce îl face eficient în utilizare.

Sistemul de mulcire permite transformarea ierbii tăiate în îngrășământ natural, iar sacul colector de 200L și sistemul de spălare al dispozitivului de tăiere fac întreținerea gazonului mai ușoară și mai rapidă.

Accesibilitatea sporită în acționarea dispozitivului de tăiere prin simplă apăsare a unui buton, farurile și bateria incluse, face că această experiență să fie completă.

În concluzie, Tractorașul de tuns iarbă STIGA ESTATE 2084 este un produs de calitate superioară, eficient și ușor de utilizat, recomandat pentru întreținerea gazonului de dimensiuni mici și medii.

Tractoraș pentru tuns gazon Breckner, 13.5 CP

Al doilea cel mai bun tractoraș de tuns iarba

Tractorașul pentru gazon BRECKNER GERMANY este o alegere excelentă pentru întreținerea spațiilor verzi de dimensiuni mici și medii. Motorizarea cu Briggs&Stratton asigură rezistență și fiabilitatea în timp, iar pornirea electrică facilitează punerea în funcțiune. Lățimea tăierii de 98 cm și cutia de viteze cu 5+1 trepte oferă o manevrabilitate excelentă.

Evacuarea laterală și înălțimea tăierii reglabilă între 30-90 mm completează caracteristicile acestui tractoras fiabil și ușor de utilizat. Greutatea de 165 kg îl face accesibil pentru utilizatorii care doresc să-și mențină singuri spațiul verde. În general este un tractor de tuns iarba fiabil și bine echipat la un preț mediu.

Tractoraș de tuns iarba Villager, 6.4 CP

Cel mai ieftin tractoraș de tuns iarba

Tractorul de tuns iarba Villager Rider VTR 650 este un model accesibil, cu specificații tehnice decente pentru prețul său. Motorul Loncin de 196 cmc și puterea de 6.4 cp oferă suficientă putere pentru a tunde iarba pe o suprafață de până la 4000 m2, cu o lățime de coșire de 610 mm. Reglajul înălțimii coșirii poate fi setat între 35 și 75 mm, cu 5 nivele de reglaj disponibile.

Tractorul are transmisie manuală cu 4+1 viteze, și roțile față/spate sunt de 250/325mm. Volumul colector este de 150L, și vine echipat cu funcții de mulcire și cuplaj rapid pentru curățarea carcasei lamei, și evacuarea rapidă a colectoarelor.

În general, acest tractor de tuns iarba este o alegere bună pentru cei care au nevoie de un echipament accesibil pentru întreținerea gazonului. Este recomandat să se folosească uleiul Villager 4T și un kit de înlocuire a uleiului.

Cum alegi un tractoraș de tuns iarba?

Alegerea celui mai bun tractoraș de tuns iarba poate fi dificilă, așa că înainte de a cumpăra un tractor de tăiat iarba trebuie să iei în considerare nevoile tale precum suprafața de tăiat, caracteristicile și prețul tractorului de tăiat gazonul:

 • Suprafața de tăiat: Înainte de a cumpăra un tractor de tuns iarba, este important să știți cât de mare este suprafața pe care trebuie să o tundeți. Acest lucru vă va ajuta să alegeți un tractor cu lățimea și înălțimea de tăiere potrivită.
 • Tipul de iarbă: Dacă aveți o zonă cu iarbă densă sau cu teren accidentat, veți avea nevoie de un tractor mai puternic și mai manevrabil.
 • Caracteristici suplimentare: Verificați dacă tractorul are caracteristici suplimentare, cum ar fi un sistem de colectare a iarba, o transmisie hidrostatică sau un sistem de direcție asistată hidraulic, care vă vor face munca mai ușoară.
 • Garanție și asistență: Verificați perioada de garanție și disponibilitatea serviciilor de asistență pentru a vă asigura că veți avea suportul necesar dacă apar probleme cu tractorul.
 • Costul: Comparați prețurile diferitelor modele și verificați dacă există oferte sau reduceri disponibile. Asigurați-vă că puteți să vă permiteți un tractor de calitate care să se potrivească nevoilor dumneavoastră și bugetului.
 • Brand: Cercetati brand-urile si modelele cele mai bune si care au cele mai bune recenzii si rating-uri.
 • Utilitatea tractorului: Daca vrei sa faci mai mult decat sa tai iarba, vezi daca tractorul poate fi echipat cu accesorii si atasamente diferite, cum ar fi pluguri, remorci, sau utilaje de gradina, care te vor ajuta sa-ti faci munca mai usoara.

Caracteristici importante cel mai bun tractoraș de tuns iarba

Iată câteva caracteristici importante pe care ar trebui să le aibă cel mai bun tractoraș de tăiat iarba:

 • Puterea motorului: Un motor puternic va fi capabil să tundă iarba mai rapid și să treacă prin zone mai dificile. De exemplu, un tractor cu un motor de 16 CP sau mai mare ar trebui să fie suficient pentru a tunde iarba pe o proprietate mare sau în zone cu teren accidentat.
 • Capacitatea de tăiere: Verificați lățimea de tăiere și înălțimea de tăiere pentru a vă asigura că tractorul poate tunde iarba la dimensiunea dorită. O lățime de tăiere de 42-54 de inci este potrivită pentru proprietăți medii, iar o înălțime de tăiere de 1-4 inci ar trebui să fie suficientă pentru a menține iarba la lungimea dorită.
 • Manevrabilitate: Asigurați-vă că tractorul este ușor de manevrat și poate manevra prin zonele înguste și în jurul obstacolelor. Un tractor cu o transmisie hidrostatică sau un sistem de direcție asistată hidraulic poate fi mai ușor de manevrat decât unul cu o transmisie mecanică.
 • Funcții de siguranță: Asigurați-vă că tractorul are funcții de siguranță, cum ar fi sistemul de frânare și comutatorul de oprire rapidă. Acestea vor ajuta la evitarea accidentelor și a rănirilor atunci când se folosește tractorul.
 • Capacitatea de colectare a iarba: Verificați dacă tractorul are un sistem de colectare a iarba sau o opțiune de recoltare, care vă va permite să colectați iarba tăiată și să o utilizați ca îngrășământ sau paie. Acest lucru va face curățenia după tuns iarba mai ușoară și mai eficientă.

Tipuri de tractorașe de tuns iarba

Tractoarele de tuns iarba nu sunt toate la fel. În timp ce cele mai multe tractoare de tuns iarba funcționează pe benzină, în ultimii ani au apărut pe piață mai multe tractoare de tuns iarba electrice. Fie că sunt pe benzină sau electrice, tractoarele de tuns iarba au tendința de a veni în trei forme generale.

Cu motor spate

Tractorașele de tuns iarba cu motor spate sunt cele mai compacte și cele mai ieftine modele. Motorul (sau motorul electric) este montat în spatele scaunului de operare. Acest lucru oferă tractoarelor cu motor spate o vizibilitate frontală excelentă, dar poate afecta raza de întoarcere. Cu platouri de tăiere mai mici, tractorașele cu motor spate pot trece prin porți și sunt excelente pentru peluzele de dimensiuni medii.

Tractor de gazon

Tractorul standard de tuns gazonul de peste un secol, are un motor montat în față care acționează roțile și puntea de tăiere. Tractoarele de gazon au de obicei platforme de tăiere de aproximativ 42 de inci, deși tractoarele cu putere mai mare pot fi mai mari. Modelele recente pot avea transmisii automate sau hidrostatice, deși multe sunt manuale.

Întoarcere zero

Mașina de tuns iarba cu întoarcere zero există încă din anii 1960 și a crescut în importanță în ultimii 20 de ani. Aceste mașini de înaltă tehnologie folosesc un sistem hidraulic pentru a controla independent cele două roți motorizate, permițându-le să se rotească pe loc.

Mașinile de tuns iarba cu întoarcere zero sunt de obicei controlate de o pereche de pârghii aflate în poala operatorului și pot fi dificil de manevrat fără practică. Forma lor permite ca motocositoarele cu întoarcere zero să aibă platforme mai largi. Mașinile cu întoarcere zero sunt de obicei puțin mai scumpe, dar reprezintă cea mai bună alegere pentru curțile mari.

Tractoare electrice

Având în vedere că combustibilii fosili sunt în declin și prețurile în creștere la benzină, poate fi momentul potrivit pentru a investi într-un tractor electric de tuns iarba cu baterii. Noile progrese în tehnologia ecologică au dus la unele mașini de tuns iarba ecologice cu adevărat impresionante de la mai mulți producători. Cu baterii care rezistă până la trei ore la o singură încărcare, mașinile de tuns iarba electrice pot oferi o putere similară cu cea a modelelor pe benzină.

Concluzie

Când vă gândiți să cumpărați cel mai bun tractoraș de tuns iarba, este important să luați în considerare o mulțime de factori, inclusiv zona pe care o veți tăia, tipul de iarbă pe care o aveți, orice caracteristici suplimentare pe care le doriți, garanția și suportul disponibil, costul și marca. Acest lucru vă va ajuta să găsiți tractorul de tuns gazon perfect pentru nevoile și bugetul dumneavoastră.

Întrebări frecvente

Cum se întreține un tractoraș de tuns iarba?

Este important sa verificați și să schimbați uleiul, să curățați filtrele și să verificați presiunea pneurilor în mod regulat.

Ce accesorii se pot monta la un tractor de tăiat iarba?

Există accesorii și atașamente precum pluguri, scarificatoare, sau semănatoare disponibile pentru tractoarele de tuns iarba.

Ce viteză poate prinde un tractor de tuns iarba?

Viteza unui tractor de tuns iarba poate varia in functie de model si marca. Unele modele pot avea o viteza de pana la 8 km/h, in timp ce altele pot atinge viteze de pana la 12 km/h.

Ce prețuri au tractorașele de tuns iarba?

Prețurile pentru tractoarele de tuns iarba variază în funcție de marcă, model și caracteristici.
– Modelele entry-level pot avea prețuri de la aproximativ 8.000 lei
– Modelele medii pot avea prețuri între 8.000 si 12.000 lei.
– Modelele de top pot avea prețuri de până la 20.000 de lei sau mai mult în funcție de caracteristici și accesorii.

Ce este transmisia hidrostatică?

Transmisia hidrostatică este un tip de transmisie care folosește uleiul pentru a transmite puterea de la motor la roți sau la alte componente mecanice. În cazul unui tractor de tuns iarba, transmisia hidrostatică permite operatorului să controleze viteza și direcția prin intermediul unei pedale sau a unei manete, în loc de a utiliza o transmisie cu viteze și frâne mecanice.

Acest tip de transmisie oferă un control precis asupra vitezei și direcției, făcându-l ideal pentru utilizarea în zone mici sau înguste, sau pentru a tunde iarba cu precizie în jurul obstacolelor. De asemenea, transmisia hidrostatică poate fi mai ușor de utilizat și întreținut decât o transmisie mecanică tradițională, și poate oferi o performanță mai bună și o durabilitate mai mare în timp.

surse: https://www.trees.com/gardening-and-landscaping/types-of-lawn-mowers

https://www.briggsandstratton.com/eu/en_gb/support/maintenance-how-to/browse/choosing-a-lawn-mower.html

https://www.zdnet.com/home-and-office/yard-outdoors/best-riding-mower/

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile