Sips.ro

Cel mai bun tester auto universal

cel mai bun tester auto universal
Share pe:


Un computer ECU (Engine Control Unit) este important pentru funcționarea unei mașini, dar uneori poate avea probleme. Testerele de diagnosticare auto sunt folosite pentru a citi și șterge codurile de eroare, care pot ajuta la diagnosticarea problemei. Cel mai popular tip de tester de diagnosticare este testerul auto universal, care este disponibil pentru multe tipuri diferite de vehicule. Cu toate acestea, versiunea originală OEM este cea mai bună opțiune pentru mașinile fabricate de un singur producător.

Există mai multe testere auto universale disponibile pe piață, dar unele dintre cele mai populare și recomandate sunt:

Cel mai bun tester auto universal

OM123 este cel mai bun tester auto universal, special proiectat pentru proprietarii de mașini și pasionații de automobile, care vor să știe ce se întâmplă cu mașina lor și, de asemenea, are un rol esențial în funcționarea optimă a autovehiculului. Monitorizează cu ajutorul senzorilor diferiți parametri, este ușor de utilizat și economisește timp și bani, deoarece înainte de a merge la un service, puteți afla care este problema semnalată de mașina dumneavoastră. Testează toate modelele auto între 2002 și 2016 care au mufa ODB2, nu are baterii, poate fi păstrat în torpedou și poate fi utilizat ori de câte ori este necesar. Nu necesită conectarea la un laptop, dispozitivul având ecran LCD pentru afișarea informațiilor. Este compatibil cu mașinile europene și americane din 2002-2016 și mașinile asiatice din 2005-2016.

Cel mai bun tester auto BMW

Autofix 7810 este un alt instrument excelent pentru citirea și ștergerea codurilor de eroare la BMW. Compatibilă cu toate modelele BMW începând cu 2001, unealta suportă întreaga gamă de funcții OBD II, inclusiv pregătirea I/M, testul sistemului EVAP, citirea fluxului de date și poate afișa, de asemenea, informații despre vehicul (VIN, CVN CID).

7810 oferă, de asemenea, o flotă de funcții utile, cum ar fi resetarea CBS, resetarea ECU, EPB, SAS, gestionarea bateriei, DPF, EGS, DME/DDE etc.

La fel ca Foxwell NT510, Autofix 7810 poate funcționa și ca scanner OBD II universal, compatibil cu toate vehiculele între 1998-2017, inclusiv Mini și Rolls Royce cu porturi OBD II cu 16 pini. De asemenea, 7810 este incredibil de ieftin și este ușor de găsit atât pe piața online, cât și pe cea offline.

În general, Autofix 7810 este un instrument cu adevărat practic și accesibil pentru proprietarii de BMW care doresc să economisească timp și bani.

Cel mai bun tester auto Mercedes

Autel MK808 este un tester auto profesional, original, cu un procesor rapid quad-core, interfață intuitivă, ecran tactil LCD de 7 inci, diagnoză rapidă și performantă, utilizare ușoară și compatibilitate cu vehicule asiatice și europene din 1996 până în prezent. Acesta are o tabletă performantă cu Android, poate scana toate modulele disponibile pentru codurile de eroare, oferă lista serviciilor de întreținere, inclusiv resetarea uleiului și a luminii de serviciu și calibrarea senzorului de unghi de volan. Acesta oferă funcții de diagnosticare performante, cum ar fi citirea/ștergerea codurilor de eroare, afișarea datelor în format text, grafic sau analog, detectarea problemelor din sistemul de transmisie și vizualizarea datelor în timp real.

Cel mai bun tester auto grupul VAG

VCDS 18.9.0 este o interfață de diagnoză special creată pentru gama VAG (VW, Audi, Skoda și Seat), care este cea mai recentă versiune disponibilă în limba română și engleză. Aceasta acoperă toate modelele auto, inclusiv fabricația din 2018. Interfața este de cea mai bună calitate posibilă și oferă explicații corecte, rapide și profesioniste pentru codurile de eroare, inclusiv în limba română. Este recomandat pentru posesorii de mașini VW / Audi / Skoda / Seat care doresc să facă o diagnosticare computerizată de calitate acasă sau la service.

Suportă toate modelele produse de grupul VAG din 1994 până în 2018. Aceasta versiune VCDS 18.9.0 este compatibilă cu Windows XP, Vista, 7, 8/8.1 și Windows 10 (atât 32 cât și 64 de biți) și oferă o varietate de îmbunătățiri față de versiunile anterioare.

De ce ai nevoie de un tester auto universal?

Un tester auto universal este un instrument util pentru a diagnostica problemele cu vehiculul dumneavoastră și a vă ajuta să le rezolvați sau să le identificați pentru a putea fi reparate de un mecanic.

Cu un tester auto universal, puteți:

 • Să citiți codurile de eroare din sistemul de control al motorului (ECU) și să le ștergeți atunci când problema care a generat eroarea a fost rezolvată.
 • Să verificați parametrii sistemului de control al motorului în timp real, cum ar fi tensiunea bateriei, temperatura motorului, viteza rotației motorului, etc.
 • Să efectuați teste specifice pentru componentele individuale ale vehiculului, cum ar fi sistemul de injectie, senzorii, sistemul de frânare, etc.
 • Să resetați intervalul de service al vehiculului și să reporniți modulele de control ale vehiculului
 • Să aveți acces la manuale de service pentru diferite modele de vehicule și informații de diagnosticare
 • Să economisiți bani pe mecanicii auto și să vă dați seama ce probleme au nevoie de atenție imediată sau care pot fi amânate pentru mai târziu.

Un tester auto universal poate fi util pentru oricine deține un vehicul, de la proprietarii de vehicule particulare la mecanicii auto independenți, pentru a diagnostica și a rezolva problemele cu vehiculul.

Care este cel mai bun program de diagnoză auto?

Există mai multe programe de diagnoză auto disponibile, dar unele dintre cele mai populare și recomandate sunt:

 • Autel MaxiDAS DS808 – acesta este un software de diagnoză auto cu o conectivitate OBD2, compatibil cu o gamă largă de vehicule. Acesta oferă o interfață utilizatorului intuitivă și o varietate de funcții, cum ar fi citirea și ștergerea codurilor de eroare, testarea componentelor individuale și resetarea intervalului de service.
 • OBD Auto Doctor – acesta este un software de diagnoză auto compatibil cu majoritatea vehiculelor din 1996 și mai noi. Acesta oferă o interfață utilizatorului intuitivă și funcții precum citirea și ștergerea codurilor de eroare, monitorizarea parametrilor în timp real și grafice cu datele înregistrate.
 • VAG-COM – acesta este un software de diagnoză auto specializat pentru vehiculele produse de Volkswagen, Audi, Seat și Skoda. Acesta oferă o interfață utilizatorului intuitivă și funcții precum citirea și ștergerea codurilor de eroare, testarea componentelor individuale și resetarea intervalului de service.
 • TOAD (Total OBD & ECU Auto Diagnostics) – acesta este un software de diagnoză auto compatibil cu majoritatea vehiculelor din 1996 și mai noi. Acesta oferă o interfață utilizatorului intuitivă și funcții precum citirea și ștergerea codurilor de eroare, monitorizarea parametrilor în timp real și testarea componentelor individuale.
 • FORScan – acesta este un software de diagnoză auto compatibil cu majoritatea vehiculelor din 1996. Acesta oferă o interfață utilizatorului intuitivă și funcții precum citirea și ștergerea codurilor de eroare, monitorizarea parametrilor în timp real și testarea componentelor individuale.
 • KlavKarr – acesta este compatibil cu o gamă largă de vehicule și oferă funcții precum citirea și ștergerea codurilor de eroare, testarea componentelor individuale, resetarea intervalului de service, monitorizarea parametrilor în timp real. KlavKarr este un software de diagnoză auto cu o interfață utilizatorului intuitivă, și oferă acces la manuale de service pentru diferite modele de vehicule și informații de diagnosticare.

Este important să verificați compatibilitatea cu vehiculul dumneavoastră și să citiți recenziile utilizatorilor înainte de a alege un program de diagnoză auto.

Care sunt cele mai comune coduri de eroare pe testerul auto?

Există o varietate de erori care pot apărea în sistemul de control al motorului (ECU) al unui vehicul, dar unele dintre cele mai comune sunt:

 • Codul P0171 – Acest cod indică o problemă cu sistemul de alimentare cu combustibil. Poate fi cauzat de o problemă cu injectoarele sau cu senzorul de aer masă.
 • Codul P0174 – Acest cod indică o problemă cu sistemul de alimentare cu combustibil. Poate fi cauzat de o problemă cu injectoarele sau cu senzorul de aer masă.
 • Codul P0300 – Acest cod indică o problemă cu sistemul de aprindere. Poate fi cauzat de o problemă cu bujia, bobina sau senzorul de poziție a arborelui cotit.
 • Codul P0420 – Acest cod indică o problemă cu sistemul de catalizator.
 • Codul P0401 – Acest cod indică o problemă cu sistemul de recirculare a gazelor de evacuare (EGR). Poate fi cauzat de o problemă cu valva EGR sau cu senzorul de presiune EGR.
 • Codul P0304 – Acest cod indică o problemă cu cilindrul nr. 4. Poate fi cauzat de o problemă cu bujia sau injectorul cilindrului nr. 4.
 • Codul P0430 – Acest cod indică o problemă cu catalizatorul de pe părțile laterale ale sistemului de evacuare.
 • Codul P0500 – Acest cod indică o problemă cu senzorul de viteză a vehiculului. Poate fi cauzat de o problemă cu senzorul sau cu cablajul acestuia.
 • Codul P0700 – Acest cod indică o problemă cu transmisia automată. Poate fi cauzat de o problemă cu senzorul de viteză
 • Codul P0851 – Acest cod indică o problemă cu senzorul de nivel al uleiului. Poate fi cauzat de o problemă cu senzorul sau cu cablajul acestuia.
 • Codul P1131 – Acest cod indică o problemă cu senzorul de oxigen pre-catalizator. Poate fi cauzat de o problemă cu senzorul sau cu cablajul acestuia.

Concluzie

Există o mare varietate de testere auto universale foarte bune disponibile pe piață, fiecare cu caracteristici și funcții specifice. Alegerea celui mai bun tester auto universal depinde în mare măsură de nevoile individuale ale utilizatorului și de compatibilitatea cu vehiculul dumneavoastră.

Când alegeți un tester auto universal, ar trebui să luați în considerare următoarele aspecte:

 • Compatibilitatea cu vehiculul dumneavoastră – asigurați-vă că testerul este compatibil cu anul, marca și modelul vehiculului dumneavoastră.
 • Funcțiile – asigurați-vă că testerul are funcțiile de care aveți nevoie pentru a diagnostica problemele vehiculului dumneavoastră.
 • Conectivitatea – luați în considerare dacă doriți un tester cu conectivitate Bluetooth sau cu conectivitate OBD2.
 • Calitatea construcției – alegeți un tester cu o construcție solidă și durabilă pentru a vă asigura că va rezista utilizării îndelungate.
 • Prețul – comparati diferitele modele și prețurile pentru a găsi cel mai bun raport calitate-preț.

Din acest punct de vedere, testerele auto universale cum ar fi OBDLink LX, BlueDriver, Foxwell NT301, Autel MaxiCOM MK808, INNOVA 3160g sunt unele dintre cele mai bune opțiuni disponibile pe piață, care au primit recenzii pozitive de la utilizatori si sunt compatibile cu o gamă largă de vehicule.Share pe:
Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile