Sips.ro

Cel mai bun microfon de gaming

cel mai bun microfon gaming

Cel mai bun microfon de gaming de sine stătător va face ca vocea dvs. să sune mai bine și mai clar pentru colegii de echipă și pentru vieweri și poate fi folosit și pentru alte lucruri – streaming, de exemplu, sau pentru podcasting. Multe dintre cele mai bune microfoane de gaming sunt fie concepute pentru streaming. Un microfon dedicat pentru desktop poate fi folosit pentru discuții ocazionale pe discord la fel de sigur ca și pentru a da instrucțiuni de tip push-to-talk la playerii din multiplayer, dacă aveți această înclinație, iar dacă ați ales cu înțelepciune, veți suna întotdeauna clar și inteligibil.

Microfoanele USB sunt opțiunea de bază pentru marea majoritate a transmisiilor de streaming și gaming. Audiofilii vor dori să folosească microfoanele XLR datorită calității sunetului și flexibilității sale; cu toate acestea, microfoanele XLR bune sunt adesea mult mai scumpe decât microfoanele USB obișnuite. XLR-urile necesită, de asemenea, o interfață audio externă pentru a se conecta la PC.

Alegeți un model USB și vă puteți scuti și de problemele de configurare. Am ales numai microfoane USB plug-and-play, astfel încât oricare dintre microfoane ați alege, ele vor avea nevoie doar de un port USB (și de descărcarea automată a unui driver) pentru a începe. Mai jos am alcătuit o listă cu cele mai bune microfoane de gaming pe care le-am testat pentru diferite bugete și utilizări.

Top 10 cele mai bune microfone de gaming

Microfon gaming HyperX Quadcast

Cel mai bun în general

HyperX este cunoscut pentru că produce periferice de înaltă calitate pentru jocuri, iar QuadCast nu este diferit. Este mai scump decât o mare parte din această listă, dar acest microfon oferă un sunet foarte bun într-un pachet ușor de utilizat care poate acoperi o mulțime de baze.

Nu are doar o calitate excelentă a sunetului – Quadcast are, de asemenea, o estetică de gaming bine pronunțată. În spatele suportului se află o lumină roșie izbitor de dramatică care se aprinde atunci când microfonul este pornit. Puteți să vă dezactivați instantaneu atingând partea de sus a microfonului, moment în care lumina se va stinge pentru a indica acest lucru.

HyperX a echipat QuadCast cu un suport de șocuri foarte robust. Asta înseamnă că vă puteți relaxa și vă puteți pune fața de joc fără să vă faceți griji că veți răsturna suportul și vă veți asurzi prietenii pe discord.

Dacă sunteți în căutarea unui microfon gaming, QuadCast este o opțiune excelentă, dar va acoperi și nevoile dvs. de podcasting sau de înregistrare. Butonul său face ca ajustarea sensibilității să fie intuitivă și ușoară, iar tu poți chiar să îi setezi modelul polar, comutând între cardioid, hipercardioid și bidirecțional. În plus, filtrul pop încorporat vă va ajuta să evitați ca zgomotele să se răsfrângă asupra microfonului.

Microfon gaming HyperX SoloCast

Cel mai bun de buget

De la producătorii unora dintre cele mai bune mouse-uri și tastaturi pentru jocuri vine HyperX SoloCast, un microfon drăguț cu capacități de înregistrare extrem de bine puse la punct. Chiar și fără ajutorul vreunui control la bord, cu excepția unui buton de mute sensibil la atingere, profilul de sunet detaliat și bine echilibrat al SoloCast este vizibil mai ușor pentru urechi decât orice alt microfon de gaming ieftin pe care l-am folosit în trecut.

Există un singur model de înregistrare, cardioid, dar acesta este oricum singurul de care aveți nevoie în scopuri de gaming. Îmi place și cât de reglabil este suportul: pe lângă reglarea așteptată a înclinării, poate pivota întregul microfon în lateral, ceea ce l-ar putea ajuta să se potrivească sub un monitor dacă nu aveți prea mult spațiu pe birou.

Cu toate acestea, acest suport are, de asemenea, o mică slăbiciune față de vibrații: Am observat că impactul tastaturii mele se deplasează prin biroul meu și este recepționat de SoloCast sub forma unor sunete mici, dar deranjante. În rest, sună foarte bine pentru banii cheltuiți.

Microfon gaming Blue Yeti USB

Cel mai bun pentru streaming

Venerabilul Blue Yeti a fost prezent la nașterea boom-ului de streaming și este încă o funcție omniprezentă pe Twitch. Și pe bună dreptate. Este aproape cel mai ușor de utilizat microfon de gaming de pe piață și excelează cu adevărat atunci când captează un singur semnal vocal la un moment dat.

Logitech Blue Yeti de la Logitech este construit la un standard foarte ridicat și va rămâne acolo unde îl vei orienta pe suportul său greu. Designul acelui suport, împreună cu estetica discretă și retro a capsulei microfonului în sine, fac din acesta cel mai elegant microfon USB, iar acest lucru este important atunci când te transmiți în streaming pentru o audiență cu ochi care te judecă. Totuși, dacă vă place cu adevărat RGB și doriți să vă sincronizați toate perifericele în ritmul aceluiași spectacol de lumini, luați în considerare în schimb seria Seiren de la Razer.

Comenzile nu ar putea fi mai ușor de utilizat în timp ce faceți streaming. Un singur control al volumului și un buton de dezactivare a sunetului pe partea din față a microfonului sunt tot ce primești și, pentru scopul propus, este tot ce ai cu adevărat nevoie. Nu veți apăsa din greșeală pe un buton greșit în mijlocul transmisiunii.

Cele patru modele polare ale microfonului Blue Yeti îi conferă, de asemenea, o mare versatilitate, astfel încât, dacă vă aventurați în înregistrarea muzicală sau în podcasting, nu sunteți limitat de un singur model de captare cardioid.

Microfon gaming Blue Yeti Nano

Cel mai bun de streaming de buget

Blue sunt foarte bine cunoscuți atunci când vine vorba de microfoane de streaming și pe bună dreptate – sunt maeștri ai acestei meserii. Modelul de buget Yeti Nano (fratele mai mic al gamei Yeti) nu este mai puțin impresionant.

Cu un sunet excelent și o configurație cu condenser dublu, acesta perfecționează formula Yeti, reducând în același timp prețul acelui microfon. De asemenea, este mult mai mic și mai ușor; Nano are jumătate din greutatea modelului Yeti original, ceea ce îl face mult mai portabil decât omologul său. Ușurința cu care este configurat ajută cu siguranță. Datorită unei conexiuni USB de tip plug-and-play, puteți înregistra în cel mai scurt timp.

Aceasta este o opțiune uimitoare pentru cei care doresc să profite de calitatea Blue Yeti fără a plăti costul unui microfon gaming de dimensiuni normale.

Microfon de gaming Elgato Wave:3

Recomandat pentru gaming și streaming

Puteți face stream fără o cameră web, dar stream fără microfon elimină elementul interactiv cu spectatorii, ceea ce face calitatea audio cu atât mai importantă. Microfonul gaming Elgato Wave:3 vine cu o serie întreagă de caracteristici pentru a vă asigura că atât dvs. cât și publicul dvs. au parte de cea mai bună experiență posibilă.

Are un design discret, mai mic decât majoritatea smartphone-urilor, ceea ce înseamnă că nu vă va fura spectacolul și nu vă va ascunde camera web. Este, de asemenea, foarte funcțional, folosind un singur selector pentru a regla câștigul de intrare, volumul de monitorizare a căștilor și chiar amestecul microfonului și al PC-ului pentru a obține un echilibru corect între cele două. LED-ul roșu de mute din jurul cadranului este, de asemenea, de neprețuit, împiedicându-vă să vorbiți în gol atunci când uitați că sunteți în mute.

Software-ul este punctul forte al Elgato, oferindu-vă un mixer digital cu nouă canale pentru a vă regla corect sunetul. Nu are o curbă de învățare mare și merită prețul, cu abordarea sa mai granulară a sunetului fluxului dumneavoastră – cu condiția să aveți nevoie doar de un singur microfon, deoarece nu puteți utiliza mai multe microfoane Wave simultan.

Razer Seiren Mini

Cel mai mic microfon gaming

Nu toată lumea are nevoie de mai multe modele cardioide și de o mulțime de caracteristici. Dacă ești dispus să lucrezi cu cel mai mic microfon de gaming de buget, Razer Seiren Mini oferă, și într-o varietate de culori care vor adăuga puțină culoare la configurația ta.

Seiren Mini costă în prezent doar 200 de lei și oferă o calitate a sunetului care rivalizează cu concurentul său apropiat, Blue Snowball iCE. Dar cel mai bun microfon de gaming de buget de la Razer sună mai uscat și mai plat, ceea ce ar trebui să fie pe placul celor care preferă o ieșire cu un sunet mai puțin artificial. Nu puteți obține o calitate a sunetului mai bună la acest preț.

Cu toate acestea, veți fi blocat doar cu un model polar supercardioid, în timp ce altele din această listă oferă mai multe opțiuni. De asemenea, caracteristicile de aici sunt aproape inexistente. Nu există nici măcar un buton de mute sau o mufă pentru căști (pentru o opțiune de buget cu mute, luați în considerare HyperX SoloCast).

Cu toate acestea, Seiren Mini este drăguț, portabil și oferă un sunet simplu și de calitate.

Blue Yeti X

Cel mai performant microfon de gaming

Blue a dominat mult timp afacerea cu microfoane, dar rareori a reușit să scape din umbra lui Yeti – bestsellerul său inițial. Până la Yeti X, adică. Acest nou concurent ia tot ceea ce a fost grozav la predecesorul său, îl îmbunătățește și împinge brandul la nivelul următor.

Pentru început, sistemul audio al microfonului de gaming Yeti X este incontestabil de excelent. Sună foarte bine în acțiune și impresionează, de asemenea, cu patru modele polare (cardioid, bidirecțional, omnidirecțional și stereo). Acesta este un lucru care lipsește de la Yeti Nano, mai ieftin, așa că este plăcut să vezi această flexibilitate revenind cu X. Apropo, X a luat indicații de design de la Nano pentru a-l face mai ușor și mai puțin voluminos decât Yeti-ul original. Acesta este un câștig în cartea noastră.

Cu toate acestea, cele mai interesante caracteristici ale lui Yeti X ar trebui să fie „butonul inteligent” iluminat cu LED-uri și software-ul „Vo!Ce” al companiei Blue. Primul afișează volumul audio în timp real pentru ajustări ușoare din mers, în timp ce al doilea oferă filtre, reducere a zgomotului și efecte sonore. O necesitate.

Microfon gaming NZXT Capsule

Cel mai ușor de configurat

Aproape totul la NZXT Capsule este conceput pentru a reduce la minimum deranjul. Există un singur model de înregistrare, nu este nevoie de un software special, iar ceea ce îi lipsește suportului în ceea ce privește reglarea înălțimii sau a pivotului se compensează prin robustețe și aderență. Pur și simplu conectați-l, îndreptați-l spre fața dvs. și vorbiți.

Toate microfoanele din această listă au o simplitate similară, în diferite grade, dar chiar și Neat Bumblebee II poate suna ciudat dacă nu obțineți nivelul de câștig corect. Capsule sună minunat, fără a acorda atât de multă atenție nivelurilor și cadranelor, ceea ce ar putea fi atrăgător dacă sunteți prea obișnuit cu imediatețea de a vă pune o cască.

Acesta este, de asemenea, unul dintre cele mai frumoase microfoane gaming USB pe care le-am văzut, cu o formă cilindrică elegantă și un suport metalic pozitiv Scandi-chic. Dacă nu vă place designul bicolor al acestui model alb, există și o versiune complet neagră.

Microfon Rode NT-USB Mini

Cel mai bun pentru content creation

Este adevărat că streamerii cu un sunet mai bun cresc mai repede decât cei care nu au, dar microfoanele gaming nu trebuie să coste un braț și un picior. Asemănător cu Wave:3, NT-USB Mini de la Rode oferă o captură de sunet de calitate și posibilitatea de a diviza desktop-ul și de a face streaming audio în cadrul software-ului Rode Connect, totul pentru mai puțin de 800 lei.

Există unele sacrificii pentru un preț de vânzare recomandat mai mic, deoarece veți fi limitat la două canale de redare și va trebui să țineți cont de zgomotul de fond dacă doriți un mixaj cât mai curat. Dar, spre deosebire de rivalul său mai scump, puteți utiliza până la patru NT-USB Mini simultan pentru o configurație cu mai multe microfoane.

Cea mai bună parte este cât de bine se comportă cu designul său compact, Rode reducând renumitul său Rode NT-USB de dimensiuni mari într-un cadru mai mic. Acesta nu va sta în calea camerei dvs. web.

Roccat Torch

Microfon gaming cu RGB

Fidel numelui său, microfonul de gaming Roccat Torch este foarte luminos: logo-ul Roccat din față și barele luminoase care se află de o parte și de alta a microfonului vor pulsa și își vor schimba culoarea pe măsură ce vă jucați cu setările, și îmi place în mod deosebit modul în care barele par să se umple sau să se golească pe măsură ce ajustați cursorul de câștig, în stilul EQ. Sau puteți pur și simplu să dezactivați totul.

În ceea ce privește înregistrarea, Torch sună mai degrabă decent decât uimitor, dar chiar și în comparație cu rivalii săi cu un sunet mai detaliat, are un sortiment de invidiat de caracteristici ingenioase. Acestea variază de la senzorul de mute fără contact până la o serie de comenzi asemănătoare unui mixer pe bază. Chiar dacă deconectați microfonul pentru a-l lipi pe un alt suport, acesta se poate conecta în continuare la acest hub de control prin intermediul unui cablu USB-C prelungit, inclus în cutie.

Unul dintre numeroasele cadrane și comutatoare activează, de asemenea, modul Whisper, o alternativă mai sensibilă la modelul cardioid standard. Există un pic mai mult zgomot de fond în acest mod și, în general, sună mai mult cu ecou, dar funcționează într-adevăr bine pentru a prelua discursul pe care încercați să îl păstrați încet.

Cel mai bun microfon gaming – FAQ

Care este un sample rate și o rată de biți bună pentru un microfon?

Sample rate-ul este numărul de eșantioane audio înregistrate în fiecare secundă. 48kHz este cea mai comună rată de eșantionare pe care o veți vedea pe multe microfoane și nu ar trebui să fie mai mică de atât.

Rata de biți este viteza cu care un fișier digital și audio este codificat. Fără a intra prea mult în teritoriul audiofil, 16 biți și mai mult este considerată o rată de biți bună.

Cât ar trebui să cheltuiesc pentru un microfon de jocuri?

Gândește-te la cazul tău de utilizare; dacă folosești un microfon doar pentru a discuta cu colegii de echipă, sunt șanse mari să nu ai nevoie de un microfon cu o grămadă de moduri polare și să ai un nivel de calitate de studio de podcast. Nu cheltuiți bani pe caracteristici de care nu aveți nevoie sau pe care nu le folosiți. Unele microfoane de 250 de lei sau mai puțin sunt mai mult decât adecvate și sunt excelente pentru jocuri.

Ce este sunt caracteristicile polare și de care am nevoie pentru jocuri?

Caracteristicile polare determină cât de mult și din ce direcție va fi preluat un semnal audio de către un microfon. Pentru jocuri, veți dori în principal un model care să capteze sunetul direct din fața microfonului și nu prea mult din altă parte (mediul înconjurător).

Acestea sunt cele mai comune caracteristici polare:

Cardioid: Înregistrează în fața microfonului. Perfect pentru voice-over, gaming, voce și streaming.

Bidirecțional: Captează audio în fața și în spatele microfonului. Ideal pentru interviuri individuale sau podcast-uri.

Omnidirecțional: Captează sunetul din orice direcție (360 de grade). Perfect pentru interviuri, dar nu atât de mult pentru jocuri sau streaming.

Stereo: Perfect pentru înregistrările ASMR.

Microfon USB pentru jocuri sau microfon de studio?

Oricât de grozave ar fi microfoanele de gaming bazate pe USB, acestea reprezintă doar una dintre cele două opțiuni pentru streameri, jucătorii competitivi sau pasionații de înregistrări la domiciliu care se întâmplă să joace CS:GO în paralel. Cealaltă este reprezentată de microfoanele de studio bazate pe XLR, care necesită o interfață audio. Atunci când sunt utilizate corespunzător, microfoanele de studio oferă o calitate mai bună și înregistrări mai versatile.

Microfoane USB pentru jocuri: Acestea se interfațează cu PC-ul prin intermediul unui port USB și dispun de un convertor analog-digital (ADC) integrat care transformă semnalul analogic al microfonului în date digitale. Acestea sunt foarte ușor de configurat, de obicei nu necesită drivere specifice și, de multe ori, au suprimarea zgomotului integrată.

Microfoane de studio: Un microfon de studio se interfațează prin XLR, ceea ce înseamnă că veți avea nevoie de o formă de placă de sunet cu prize de intrare XLR conectate la PC. Microfoanele de studio variază de la modele accesibile de 100 de dolari până la cele high-end de prestigiu în valoare de zeci de mii de dolari, care se pot obține doar în studiourile de înregistrare. Deoarece nu au un ADC sau un convertor digital-analogic (DAC), acestea nu dispun de suprimarea integrată a zgomotului care se găsește la microfoanele pentru jocuri.

Subscribe
Notify of
guest
0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile